Media Player Classic Home Vs Gom player

poruka: 314
|
čitano: 130.230
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Media Player Classic Home Vs Gom player
soundstream kaže...

Nekuzim sta svi ser*te po gom-u
Uopce nema losiju sliku od MPC-HC

prije sam koristio gom sad sam na MPC jer trosi manje rama i netrebaju dodatni codeki kao za gom....
Kod goma je slika bolja tj boje su puno stvarnije npr crna je crna a ne kao kod drugih playera jedina mu je mana sto nema svoje codeke
I ovi koji govore da je kod MPC-HC slika stoput bolja nego kod gom-a  ja bih se na njihovom mjestu zapitao dali je samnom i mojim ocima sve u redu...

da nebi sad mislili kak ja serem i pljujem po MPC (kao sto sam iznad napisao i sam sam korisnik istog) nemislim ja nist lose vec pretjerali ste sa time kak gom ima losu sliku tj kak MPC ima puno bolju....
LP

Ja GOM koristim još od 0.8 verzije, znači već dosta dugo. Izvrstan je i nemam namjeru koristiti išta drugo. Inače, GOM posjeduje svoje kodeke.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
protjeran

o boze 

evo skinuo Gom nakon jako dugo vremena i sta imam vidit 

SMECE 

napominjem da sam oba player-a instalirao bez iceg dodatnog niti codec-i,a nisam niti postvake dirao

nemoze obican m2ts video pustit 

il pusti samo zvuk ili pusti video koji tolko steka da se mora rusit player 

primjer

testirano na 5-6 razilicith video zapisa i niti jednog nije uspio pustit kak spada

Onda idemo dalje problemi kod titlova

tu ih ne prikazuje

a kada ih prikazuje onda koristi svoj font sta je jako glupo 

I premotavanje je duplo sporije neg na MPC-HC 

Sigurno bi mu nasao jos mana da mi se da trazit 

http://protocol4.animehr.com/
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

MPCHC ima dosta bolju kvalitetu slike, to je vada svima odmah vidljivo.

Evo prikaz jednog klipa za primjer.

MPHC ima mogućnost direktnog pretraživanja baze titlova (opensubtitles) i njihovo loadiranje, dok GOM mislim da nema tu mogućnost, barem je nisam našao.

Budala bio, budala ostao...
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

o boze

evo skinuo Gom nakon jako dugo vremena i sta imam vidit

SMECE

napominjem da sam oba player-a instalirao bez iceg dodatnog niti codec-i,a nisam niti postvake dirao

nemoze obican m2ts video pustit

il pusti samo zvuk ili pusti video koji tolko steka da se mora rusit player

primjer

testirano na 5-6 razilicith video zapisa i niti jednog nije uspio pustit kak spada

Onda idemo dalje problemi kod titlova

tu ih ne prikazuje

a kada ih prikazuje onda koristi svoj font sta je jako glupo

I premotavanje je duplo sporije neg na MPC-HC

Sigurno bi mu nasao jos mana da mi se da trazit

a gle svakom svoje, meni GOM služi i više nego dobro, a ti ionako nisi "normalni" user ( bez uvrede ) tu prvenstveno mislim na formate filma koje gledaš i veličine...

Ja sam jednom iz čiste znatiželje išao skinuti Avatara od čini mi se 20 i kusur gb...i iskreno nisam primjetio toliko značajnu razliku sa BRripom od cca. 2-3gb. Ok jest malo čišća slika al toliko neprimjetno, razliku sam tek primjetio kad sam to prebacio na tv ( 102cm ) al opet...pogledam film, 2 sata kasnije life goes on i bez filma od previše GB...

15 godina
protjeran
boxer kaže...

MPHC ima mogućnost direktnog pretraživanja baze titlova (opensubtitles) i njihovo loadiranje, dok GOM mislim da nema tu mogućnost, barem je nisam našao.

da bas ;S
Tam si na gomu zaustavio na 0.3 sec a na MPC na 0.2 sec
Bravo ti :S

http://www.soundstream.com/
17 godina
soundstream kaže...

da bas ;S

Ha? Kakve veze ima gdje je zaustavio?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
17 godina
soundstream kaže...
boxer kaže...

da bas ;S

Nije problem, ako nešto provjeravam ja stojim iza toga, ako treba zaustavit ću oba na 0.2 ili na 0.3 ako bi ti to nešto značilo.

Radi se o početku jednog klipa od nekoliko minuta.

BTW, to možeš vidjeti i kod filmova, kod GOM Playera je crna boja nekako isprana i više vuče na smeđu.

EDIT:

Oni skrišotovi su bili na prijašnjoj instalaciji Win7 prije par mjeseci sa codec packom.

Evo sada na novoj sa svime na default GOM Player - Default i MPC - Default -

Čista instalacija bez bilo kakvih codec packova.

GOM Playeru nedostaje codec - CoreACC DirectShow Filter i zbog toga nema zvuka u videu, dok MPC pokreće bez problema sa zvukom i čistijom slikom.

Razlika u kvaliteti prikaza videa je očita.

GOM Player je dobar, ali nije na nivou MPC, možda ima nešto drugo ispod haube što me i nezanima, ali ovo su prve razlike koje su odmah svima uočljive a koje meni najviše i znače.

A tko hoće neka koristi šta mu volja. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 22:41 (boxer).
17 godina

Što trebam napraviti da bi mi sam vukao titlove sa neta? Jer kada pokrenem neki film u MPC bez titlova, pod Subtitles mi je sivo, ne mogu otvoriti. Nisam instalirao nikakve dodatne codece, u Opcijama pod Output imam VMR-9, dok su RealMedia i QuickTime namješteni na DX9 (tako je na nekom forumu pisalo da se tako namjesti i da će vući titlove sa neta). Međutim meni se ništa ne događa.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Što trebam napraviti da bi mi sam vukao titlove sa neta? Jer kada pokrenem neki film u MPC bez titlova, pod Subtitles mi je sivo, ne mogu otvoriti. Nisam instalirao nikakve dodatne codece, u Opcijama pod Output imam VMR-9, dok su RealMedia i QuickTime namješteni na DX9 (tako je na nekom forumu pisalo da se tako namjesti i da će vući titlove sa neta). Međutim meni se ništa ne događa.

Pokreni film i ideš na FILE>Subtitle Database>Download i ako su dostupni titlovi pokazat će ti dostupne titlove za taj film i verzije kao i jezike pa odabereš sebi šta te zanima (Download and Open).

Titlove pretražuje na www.opensubtitles.org/isdb

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 23:19 (boxer).
17 godina
neaktivan

Od danas je dostupan novi svn MPC-HomeCinema 1.5.2.3043-BE koji donosi novo (ljepše) sučelje, par novih opcija, ikona etc., prava podrška za skinove još nije implementirana međutim ovaj player se sa ovim sučeljem konačno riješio win98 looka, verzije ×86 i ×64 možete skinuti ovdje (niže na stranici) te pogledati screenshotove, dok changelog možete vidjeti ovdje

Anything you say can and will be used against you
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 8:22 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 10
17 godina
neaktivan

Da li se MPCH može instalirat, a ne da imam samo .exe datoteku? Što trebam skinut odavde?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 7:54 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Da li se MPCH može instalirat, a ne da imam samo .exe datoteku? Što trebam skinut odavde?

Može, with installer se instalira, without installer se ne instalira, verzije sa novim sučeljem su na dnu stranice te u naslovu iznad downloada piše BE Mod...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 8:18 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan

Je li to nekakva beta?

17 godina
neaktivan

Što ću s onim što mi nakon instalacije stvori na desktopu? Mogu li to izbrisat?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Je li to nekakva beta?

otprilike, SVN - subversion

Razer_Copperhead kaže...

Što ću s onim što mi nakon instalacije stvori na desktopu? Mogu li to izbrisat?

ne, ukoliko ti stvori ikonu sa putanjom na exe file, instalacijski file koji si downloadirao možeš izbrisati ili premjestiti po želji nakon instalacije

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 8:30 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Sada sam napravio reinstalaciju i stvorilo mi je samo ikonu od programa, a prvi puta mi je bilo više toga (unins000, xvidvideo itd.). Izgleda da ću mijenjat Splayer. {#} Da li MPVHC koristi odmah nakon instalacije GPU ili ga se mora ručno uključit?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 8:36 (Razer_Copperhead).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Sada sam napravio reinstalaciju i stvorilo mi je samo ikonu od programa, a prvi puta mi je bilo više toga. Sada radi bez problema kada izbrišem tu ikonu. Izgleda da ću mijenjat Splayer. {#} Da li, MPVHC, koristi odmah nakon instalacije GPU ili ga se mora ručno uključit?

GPU se koristi odmah po difoltu (ovisi o starosti GPUa), možeš provjeriti u opcijama pod output za vistu/7 mora biti namješteno na EVR custom... ili EVR sync, odnosno za xp na wmr-9 renderless

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 8:42 ((s)izgoreo).
17 godina

Sto se mene tice MPCHC ima jednu ogromnu manu. Ne mogu nikako podesiti brightness. Output namjestim na VMR-9 (windowed) i onda oni slideri pod miscellaneous rade ali se svejedno nista ne dogadja tj. ne mogu posvijetliti ili potamniti sliku. I uz to ne vuce titlove kada je tako namjesten.

17 godina
neaktivan
Eld kaže...

Sto se mene tice MPCHC ima jednu ogromnu manu. Ne mogu nikako podesiti brightness. Output namjestim na VMR-9 (windowed) i onda oni slideri pod miscellaneous rade ali se svejedno nista ne dogadja tj. ne mogu posvijetliti ili potamniti sliku. I uz to ne vuce titlove kada je tako namjesten.

bit će radi grafičke, jesi li probao namještati brightnes iz drivera?

17 godina
neaktivan
Za sada sam zadovoljan. Pogotovo s titlovima koji su u Splayeru bili različite veličine, a i slika mi izgleda nešto bolje u MPC-u.
Razer_Copperhead

1 0 hvala 0
17 godina

A kako da to napravim?

16 godina
Razer_Copperhead kaže...
Za sada sam zadovoljan. Pogotovo s titlovima koji su u Splayeru bili različite veličine, a i slika mi izgleda nešto bolje u MPC-u.

U splayeru se to začas podesi

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
17 godina
neaktivan
Eld kaže...

A kako da to napravim?

iz Catalyst Control Centera (desni klik na desktop crvena ikona) pa traži, zamijenio sam radeona pa sam zaboravio gdje točno, kopaj naći ćeš...

17 godina
(s)izgoreo kaže...
Eld kaže...

A kako da to napravim?

iz Catalyst Control Centera (desni klik na desktop crvena ikona) pa traži, zamijenio sam radeona pa sam zaboravio gdje točno, kopaj naći ćeš...

Ne instaliram nikada CCC i ne koristim ga. Ali ako ga instaliram da li ce on mijenjati brigtness samo u MPCHC ili i kompletne postavke brightnessa>

17 godina
neaktivan
Eld kaže...

Ne instaliram nikada CCC i ne koristim ga. Ali ako ga instaliram da li ce on mijenjati brigtness samo u MPCHC ili i kompletne postavke brightnessa>

mijenjat će brightnes za video, postoje odvojene opcije za video i za desktop, međutim nisam siguran sačekaj da dođe netko sa radeonkom pa nek komentira, sorry

17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Kako? Ja nisam uspio i također mi Splayer ne koristi odmah GPU dok MPCHC koristi ''EVR Custom Pres.**''.

Alt + ‘[' -- Main subtitle upward
Alt + ']‘ -- Main subtitle downward
Alt+F1 -- Shrink the size of subtitle
Alt+F2 -- Enlarge the size of subtitle
Alt + Ctrl + ‘[' --Second subtitle upward
Alt + Ctrl + ']‘ --Second subtitle downward
Shift+F3 --Shrink the size of main subtitle
Shift+F4 --Enlarge the size of main subtitle
Shift+F5 --Shrink the size of second subtitle

Shift+F6 --Enlarge the size of second subtitle

Sorry na {#}-u.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 9:39 (Razer_Copperhead).
16 godina
Razer_Copperhead kaže...
mind_challenge kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Kako? Ja nisam uspio.

Sorry na {#}-u.

odeš u opcije, i dođeš do subtitles i tamo imaš subtitle ratio, obrišeš stari (0,75 ako se nevaram) i upišeš 1

ili ako imaš noviju verziju splayera, to je automatski popravljeno (ujedno i verzija sa puno manje opcija)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 9:41 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan

Imam najnoviju verziju i nije popravljeno. {#} Na njihovim stranicama ima dosta pritužbi na to, ali je pod riješeno i to uz pomoć kombinacija tipki iz prošlog mog posta. Meni su uvijek različite veličini ma što god podesio.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Imam najnoviju verziju i nije popravljeno. {#} Na njihovim stranicama ima dosta pritužbi na to, ali je pod riješeno i to uz pomoć kombinacija tipki iz prošlog mog posta. Meni su uvijek različite veličini ma što god podesio.

Ja sam to rješavao na staroj verziji onako, morat ću naći negdje naći staru pa instalirati. Živciraju me s tim, malo izbace verziju s onim postavkama, pa onda ovu, i stalno mjenjaju. Kvragu i kinezi. Sva sreća da je tu mpchc uvijek

17 godina
neaktivan

Ma i ja na staroj verziji, ali ova nova je siromašna opcijama. Barem onim vidljivim, a skrivene mi se ne traži. MPCHC-a je odličan i još ga ima u x64 bitnoj verziji. Za sada prelazim na njega dok se Splayer još malo ne popravi. :)

Razer_Copperhead

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice