Može li netko dati link do usporedbe u kvaliteti slike između Gom-a, VLC-a, MPC-a, Zoom-a,... ?
Tnx
najbolje ti je da to napravis sama
jer nemozes bas svakome na internetu vjerovat
kvaliteta slike u playeru se lagano izmjeni
Može li netko dati link do usporedbe u kvaliteti slike između Gom-a, VLC-a, MPC-a, Zoom-a,... ?
Tnx
Pokušavam nekome objasniti da izbor playera utječe i na kvalitetu slike. Ne da mi se sad instalirati svaki posebno samo radi toga.
Pokušavam nekome objasniti da izbor playera utječe i na kvalitetu slike. Ne da mi se sad instalirati svaki posebno samo radi toga.
Imas moju usporedbu MPC-HC i VLC ako ti sta pomaze, stock playeri obadva...
Zna li se kad bi BE verzija trebala postat puna verzija ili što već?
Kako mogu isključit da mi MPCHC ne traži titlove po netu?
Kako se to uopce moze ukljucit!?
Nisam to jos vidio kod sebe na MPCHC.
Dali se moze namjestit da trazi hrv. titlove samo sa odredenih stranica?
Nemam pojma. Pitam jer nisam nikad to vidio u akciji pa me zanima da li to uopće radi ili ne? Malo sam krivo postavio pitanje...
Kako se to uopce moze ukljucit!?
Nisam to jos vidio kod sebe na MPCHC.
Dali se moze namjestit da trazi hrv. titlove samo sa odredenih stranica?
MPC HC ima opciju da se spoji na net prilikom gledanja filma i da pretraži bazu titlova opensubtitles, titlovi su na raznim jezicima i za razne verzije videa.
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/media-player-classic-home-vs-gom-player/77765.aspx?page=4&jumpto=1865314&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/media-player-classic-home-vs-gom-player/77765.aspx?page=4&jumpto=1867474&sort=asc&view=flat
Nisam uspio namjestiti da pretražuje neku drugu bazu titlova.
.
Problem na MPC-HC sa videom koji je prije normalno radio, ista stvar i na VLC-u.
Otvori sa mediainfo i zalijepi ovdje sve sto ti kaze.
Imam sve više problema sa MPC-om. U zadnje se vrijeme ruši na svakom videu. Nakon reinstalacije ista stvar. Privremeno sam osuđena na VLC :(
Svaki savjet je dobrodošao!
Imam sve više problema sa MPC-om. U zadnje se vrijeme ruši na svakom videu. Nakon reinstalacije ista stvar. Privremeno sam osuđena na VLC :(
Svaki savjet je dobrodošao!
jesi obrisala sve codec packove i slicne stvari
neznam sta bi radilo probleme kod mene je sve dobro ,ali koristim CCCP zbog uzimanja screenshota sa titlovima
Sve sam očistila Revom iako su instalirane samo stvari navedene u tutorijalu.
Sve sam očistila Revom iako su instalirane samo stvari navedene u tutorijalu.
jel moze mediainfo videa kod kojih/kojeg je problem
shift+f10
A si probala CCCP?
A si probala CCCP?
Nisam stavljala niti jedan kodek paket.
Moze li se kako posvjetliti slika u media player classicu kao sto moze u bsplayeru?
Moze li se kako posvjetliti slika u media player classicu kao sto moze u bsplayeru?
imas nesto pod
Renderer Settings>Colom Managment
imas jos sigurno negdje samo treba nac :D
imas nesto pod
Renderer Settings>Colom Managment
imas jos sigurno negdje samo treba nac :D
Uh nasao, pod view - options - miscellaneous
View>Options>Miscellaneous i tu imaš opciju za Contrast, Brightness, Hue, Saturation
Options menu možeš otvoriti sa tipkom "O".
Edit, vidim da si se snašao.
jel imao netko problema sa zauzećem rama prilikom gledanja filma preko MPHC? gledam film i onda počinje se zaustavit. izađem van iz programa i vidim preko 75 posto zauzeća ram memorije. šta uradit?
jel imao netko problema sa zauzećem rama prilikom gledanja filma preko MPHC? gledam film i onda počinje se zaustavit. izađem van iz programa i vidim preko 75 posto zauzeća ram memorije. šta uradit?
Kaj se tiče tog problema u MPCHC, teško je reč o čem se radi no skoro svaki video player povuče dost memorije kad se gleda neki HD ili pogotovo Full HD video. No kad smo kod kontrole i nadozora memorije, i sveg ostalog vezano za to obavezno instaliraj MemInfo na komp i nema problema.
kod hd videa nisam primjetio, možda zato jer koristi grafičku, ali kod običnih filmova tipa 700MB mi se to događa. i nakon što izađem iz programa još uvijek stoji preko 75 posto zauzeća pa mi komp postaje prespor i moram ga restartat...
kod hd videa nisam primjetio, možda zato jer koristi grafičku, ali kod običnih filmova tipa 700MB mi se to događa. i nakon što izađem iz programa još uvijek stoji preko 75 posto zauzeća pa mi komp postaje prespor i moram ga restartat...
Upravo sam pokrenuo par hd i xvid filmova i najveće zauzeće je bilo oko 100 MB mada dosta varira, od 80-100, ali ne prelazi 100MB. Kada ugasim MPCHC ne ostaje zauzeće memorije.
Upravo sam pokrenuo par hd i xvid filmova i najveće zauzeće je bilo oko 100 MB mada dosta varira, od 80-100, ali ne prelazi 100MB. Kada ugasim MPCHC ne ostaje zauzeće memorije.
niti meni dok tako preskačem, ali dok gledam film od početka negdje od polovice filma mi počinje štekat pa ga moram malo preskočit da normalno nastavi. kužiš kaj hoću reći?
Kaj se tiče tog problema u MPCHC, teško je reč o čem se radi no skoro svaki video player povuče dost memorije kad se gleda neki HD ili pogotovo Full HD video. No kad smo kod kontrole i nadozora memorije, i sveg ostalog vezano za to obavezno instaliraj MemInfo na komp i nema problema.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/zasto-imam-sve-manje-slobodne-radne-memorije/66570.aspx?page=0&jumpto=1226231&sort=asc&view=flat
HD ili FULLHD odnosno rezolucija nije jedina stavka koja optereciva
racunala
tu dolaze sve x264 postvake u igru
"cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=0.95:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=9 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=0 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=100 / rc=crf / mbtree=1 / crf=19.0 / qcomp=0.42 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=2:1.10"
kod postavka posebno bitni su ref frameovi
tu jos ovisi kolko film ima filmskog zrna npr. ovaj film unistava konfiguracije koje su na granici pustanja 1080p videa
http://revohd.com/wp-content/uploads/2011/09/REVOMardoc_Scramble_-_01BD1080pFLAC2145617B.mkv_snapshot_01.01.19_2011.09.04_22.52.571.png
a bitno je isto u kolko bita je film 8 ili 10
tak da je ovo hd ili fullhd previse pojednostavljeno i nemora znacit nista
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/zasto-imam-sve-manje-slobodne-radne-memorije/66570.aspx?page=0&jumpto=1226231&sort=asc&view=flat
HD ili FULLHD odnosno rezolucija nije jedina stavka koja optereciva
racunala
tu dolaze sve x264 postvake u igru
a bitno je isto u kolko bita je film 8 ili 10
tak da je ovo hd ili fullhd previse pojednostavljeno i nemora znacit nista
Ma dobro nebitno sad s tim detaljima, ionak to nikog tak detaljno ne zanima previše poanta je da kad gledaš HD video memorija se više troši sigurno. MemInfo rješava taj problem vrlo lako i jednostavno, u toj situaciji ili u bilo kojoj drugoj na Windowsima kad mu nekaj povuče koš memorije i onda ju drži tu je glavnim problem lako za ovo ostalo.
evo opet mi se to dogodilo nakon odgledana filma. instalirao sam i meminfo, stisnuo na memory defragmenter, ali ništa.
Kak to misliš ništa zapravo jel, kolko vidim imaš 32bit Windowse i 4bg memorije znači dostupno je 3.2gb memorije. Koju količinu Free memorije ti Meminfo prikazuje, a trebal si ga tako podesit nakon kaj stisneš Memory Defragment o čem se radi zapravo koja količina jel?