Win 7 OEM ili Retail

poruka: 256
|
čitano: 55.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Win 7 OEM ili Retail

e vidiš to nisam znao, valjda zato što nisam kupio lap s predinstaliranim windowsima. niti itko koga poznam. sve pirati ;) a xp majka.

no, sad kad se odlučim za OEM win 7 dobil bum i kutiju i disk i key i product ID jel tako?

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

e vidiš to nisam znao, valjda zato što nisam kupio lap s predinstaliranim windowsima. niti itko koga poznam. sve pirati ;) a xp majka.

no, sad kad se odlučim za OEM win 7 dobil bum i kutiju i disk i key i product ID jel tako?

Kutiju nećeš dobit. Samo DVD u nekom slim pakiranju sa ključem i product IDom. Kutija je za retail verziju.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 11:21 (Sum_of_all_fears).
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
karakteran kaže...

Kutiju nećeš dobit. Samo DVD u nekom slim pakiranju sa ključem i product IDom. Kutija je za retail verziju.

i to bu ok, ne?

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

i to bu ok, ne?

Meni je bilo OK sa Vistom. To je sve siva zona, može proći a i ne mora. Sve ovisi o dobroj volji ljudi sa druge strane žice jer oni to ne moraju napraviti. A ako odbiju napraviti reaktivaciju, ja bi na tvom mjestu mirne duše instalirao pirata sa kakvim dobrim loaderom. Ako dođe do toga (valjda neće), znaš kome se treba javit ;)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran

;)

ma meni je samo frka da mi prva instalacija kupljenog OEM-a na ovaj lop prođe ok. jesu šanse za to realne?

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

;)

ma meni je samo frka da mi prva instalacija kupljenog OEM-a na ovaj lop prođe ok. jesu šanse za to realne?

Radit će, ne brini. Ako ne proradi, možeš ga probat probat za pola cijene uz napomenu da moraju skinut aktivaciju kod MSa (tako sam ja svoju Vistu kupio - sve dok nismo nazvali nije bilo sigurno hoće skinut aktivaciju). To je siva zona, riskiraš ali vrlo vjerojatno će proć ok. Ako bude problema sa laptopom, tada ćeš o tome razmišljat. Prva instalacija će proć ok 100%.

16 godina
protjeran

možeš mi malo pojasnit ovo "ako ne proradi"? dobijem instalacijski disk, key i id product i opet postoje šanse da mi se ne aktivira licenca?

a ne razumjem ni ono za pola cijene...ko vraća lovu? trgovac? a ja njemu disk? ne razumjem, sorry ali nov sam na tom polju.

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

možeš mi malo pojasnit ovo "ako ne proradi"? dobijem instalacijski disk, key i id product i opet postoje šanse da mi se ne aktivira licenca?

a ne razumjem ni ono za pola cijene...ko vraća lovu? trgovac? a ja njemu disk? ne razumjem, sorry ali nov sam na tom polju.

Prva instalacija će proć ok - prva aktivacija. Ako ti se laptop smrda i budeš htio prenest windowse (licencu) na drugi PC, tu mogu nastat problemi - ekipa u MS može odbiti skinuti aktivaciju i onda sa tim OEM windowsima ne možeš ništa jer su vezani za laptop. Ako ti se to dogodi, možeš probat prodat tu licencu (DVD + key + product ID) i objasnit onom kome prodaješ nek prvo proba skinut aktivaciju pozivom u MS, možda njega poslušaju. Ako ni to ne uspije, jednostavno instaliraj windowse na novi PC sa tog DVDa i loaderom riješi problem aktivacije. Imat ćeš pirata na novom PCju ali samo zato jer imaš org koji ne možeš deaktivirati na laptopu...

16 godina
protjeran

za sada nemam namjeru ni u bližoj ni u daljoj budućnosti premještat win 7 sa svog lapa, naravno kad ga kupim. dokle god lap radi, a star je tek godinu dana, OEM će biti na lapu bez ikakve šanse da ga se instalira negdje drugdje. kada lapu istekne rok trajanja, dakle pokvari se da se ne isplati popravljat ili jednostavno se bude vukao kao puž, a to bu nadam se za 10 godina, ne prije ;) onda budemo razmišljali kaj bumo. možda onda MS izmisli nekaj super dobroga pa neće nitko marit više za win 7, jel tako majstore?

hvala na savjetima.

16 godina

-btw, Sum.. točno govori za OEM -predinstalirani, ne dobije se medij ili kutija, ali kod nas kako se OEM može normalno kupiti, dobiješ i kutiju, medij, certifikat-najepnicu itd. Razlika je samo u pravnom supportu i ljepšoj kutiji.

-btw 2, neboj se , neće toliko dugo trajati. 10g, je kao da si rekao 1000g.Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran

ma ja to sudim po svojoj staroj pc kanti koja je imala nekih 15 godina...doduše brat je imao taj pc veći dio vremena u svom vlasništvu oko 10 i više i nadograđivao ga je pa kad je skupio lovu kupio je neku zvijer, a meni prodao starog, no radio je ok...znači ni laptopi nisu više što su nekad bili. šta prvo rikne? na što trebam obratiti pažnju?

16 godina

-MBO, Monitor, su komponente koje se van garancije ne popravljaju (cijena popravka).

-standardno odlaze HDD i baterija, HDD ovisi koliko imaš sreće, dok baterija u prosjeku cca 1-2 god, ali većinom samo kratko drži bez struje, što nije pretjerano važno.

-Svaki od tih popravaka koštaju toliko da se isplati uzeti produčjenje garancije, vidi po ponudama +300-500kn za 3god. I kao najjači na tržištu (dijelovi) je HP, inače sve je isto ispod haube.

16 godina
protjeran

pošto sam laik, nema pojma što je MBO. matherboard maybe?

baterija me nakon godinu dana služi s nekih 99% snage barem tako piše, redovito je kalibriram.

na monitor se za sada ne žalim.

hdd ne znam šta da ti kažem, defrag&optimise 1 x na mjesec isključivo s auslogicsom, C je pun 10%, a D 15% od ukupnog kapaciteta.

nikad nisam čuo da je itko kupio dodatnu godinu ili dvije garancije za hp. a znaš zašto? zato što čak n trgovci gdje sam kupio laptop pojma nisu imali gdje im je garancija u trgovini jer je nitko nikad nije tražio, a drugo kad su je otvorili (prvo me je pitao dal je smije otvorit jeri nije znao šta bi s njom, valjda ju je vidio prvi put u životu, a radi u eurotrade 10 godina barem) onda mi nisu znali objasnit kako se garancija aktivira, pa je onda lik zvao zagreb (iz rijeke sam) da mu objasne kako stvar idu s tom garancijom, pa ni oni nisu znali kako se produžuje pa sam ja odustao, a imao sam lovu u džepu, planirao sam uzet dodatnu godinu jamstva.

eh, ne igram ni igrice.

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

pošto sam laik, nema pojma što je MBO. matherboard maybe?

baterija me nakon godinu dana služi s nekih 99% snage barem tako piše, redovito je kalibriram.

na monitor se za sada ne žalim.

hdd ne znam šta da ti kažem, defrag&optimise 1 x na mjesec isključivo s auslogicsom, C je pun 10%, a D 15% od ukupnog kapaciteta.

MBO je matična (MainBOard). Kao što ti je ihush rekao, "najosjetljiviji" dijelovi laptopa su MBO (većinom su rađene da budu što manje i jeftinije), disk (više se zagrijava nego obični, puno više ga treseš i pomičeš nego onaj u stolom PCju) i ekran (onaj kabel koji povezuje ekran sa lapom voli prekinuti kontakt) te baterija (gubitak kapaciteta je neizbježan). Ostatak dijelova je manje-više nebitan. Vrućina i često pomicanje su dva glavna problema. Ali poznavajući HP i njihove laptope, prije ćeš kupiti novi (jer stari će biti prespor) nego što krepa MBO ili neki sličan dio čija je zamjena neisplativa/nemoguća (integrirana grafa) (ispričavam se na silnim zagradama).

16 godina
protjeran

odgovori su ti vrlo precizni, zahvalan sam na njima, nema potrebe da se ispričavaš.

nadam se da si u pravu, bolje da jednog dana imam spor nego neispravan lap. ;)

many thx

16 godina
Win 7 OEM ili Retail

a zašto kupovati win7 OEM u Hrvatskoj, ako se može naručiti iz UK retail za osjetno manje novaca??

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=SW-124-MS

I tried being reasonable, I didn't like it.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-naravno, online se isplati. Samo je ponekad problem u carini+PDV i neisporučivanju za HR. Također firme to nemogu.

Ali, ako prođe, isplati se. (češće za igre).

btw, produljenje garancije za notebook je pametna investicija, svi imaju garancije 1 god, dok se većina kvarova dešava 2-3 god, nakon tog perioda ionako ga treba zamijeniti..

Ostalo je već dobro objasnio Sum.... .

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 19:16 (ihush).
16 godina
protjeran
da ne otvaram novi topic kad smo već tu, recite mi samo još jednu stvar: treba li sedmica firewall ili je dobar i onaj njihov koji ide uz OS. sad na xp-u imam online armor, bez njega nije valjalo, hakirao me neki drznik, sada s pravim firewallom ništa.
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...
da ne otvaram novi topic kad smo već tu, recite mi samo još jednu stvar: treba li sedmica firewall ili je dobar i onaj njihov koji ide uz OS. sad na xp-u imam online armor, bez njega nije valjalo, hakirao me neki drznik, sada s pravim firewallom ništa.

Ugrađeni je OK + imaš firewall (vjerojatno) u ruteru. Dobar AV i nemaš brige (Avira + MBAM).

16 godina
protjeran
sada imam mbam pro ali više mi smeta nego koristi ;) u kombinaciji s mse i sve je ok.

kad pređem na win 7 namjeravam imati samo mse, a mbam samo pokrenuti radi skeniranja. jel to ok?
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...
sada imam mbam pro ali više mi smeta nego koristi ;) u kombinaciji s mse i sve je ok.

kad pređem na win 7 namjeravam imati samo mse, a mbam samo pokrenuti radi skeniranja. jel to ok?

Trebalo bi biti OK samo što ja nisam neki ljubitelj MSovih rješenja (pogotovo sigurnosnih) mada su se dosad pokazala kao OK. MBAM pro i nije baš najpotrebniji, bolje ti je da staviš WOT u browser. U nekoj krajnosti, da moram birati između MBAMa (i windows defendera) i WOTa, uzeo bi WOT.

16 godina
protjeran

imao sve od navedenog.
- win defender sam deinstalirao, ne znam stvarno koja mu je svrha, skenirao je čitavu vječnost, usporio računalo i na kon dva sata rekao sve je ok.
- mbam je nezamjenjiv skener.
- mse je zakon, bolji od avasta, testirao sam ga a ima svega 14,74 MB na hardu.
- wot također imam, gdje nije zeleni kružić ne otvaram

edit: vi na sedmici, kako ste nabavili office? kupili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 20:48 (karakteran).
15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

još uvjek koristim na sedmici beta verziju 2010.. dokle če radit neznam ali ovako mi je ok..

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
to znači da je free? kolko je teška? 500 MB?
15 godina
karakteran kaže...

Ok 1 Gb ovisno o verziji. Inače mislim da ti gotovo nitko ne kupuje office od kućnih korisnika. Neke njegove verzije su skuplje od verzija windowsa.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
15 godina
protjeran

Zašto se OEM prodaje u "sivoj zoni"?

Zato što dosta ugostiteljskih objekata i knjigovodstvenih tvrtki koriste piratske OS-ove.

I šta naprave kad im dođe inspekcija?

Otrče do dućana, kupe OEM OS, (sad ono najbitnije) nalijepe nalijepnicu na kućište,

te koristići nekakav free software, promjene CD key na trenutnom OS-u (recimo XPPID),

te aktiviraju sam sustav.

Što s time dobijaju?

1. Legalan OS

2. Ne moraju brisati/reinstalirati OS (inspekcija gleda dvije stvari: nalijepnicu i ključ, da se podudara sa nalijepnicom)

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...
karakteran kaže...

Ok 1 Gb ovisno o verziji. Inače mislim da ti gotovo nitko ne kupuje office od kućnih korisnika. Neke njegove verzije su skuplje od verzija windowsa.

upravo sam nadogradio MS 2003 office s MS ofice 2007 verzijom (500 MB).

može li office 2007 na svježu instalaciju win 7?

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

upravo sam nadogradio MS 2003 office s MS ofice 2007 verzijom (500 MB).

može li office 2007 na svježu instalaciju win 7?

Može. Zašto nebi mogao?

16 godina
protjeran

kada sam počeo sa instalacijom pitalo me da li želim nadograditi ili odabrati customise option dakle proizvoljno.

pošto sam imao MS 2003 office instaliran, odabrao sam upgrade.

ako stavim win 7 trebao bih odabrati customise, nikako upgrade jel tako?

16 godina
odjavljen

Upgrade ti neće biti ponuđen. Instalacija ko' instalacija. U Customize možeš izbaciti komponenete (OneNote...) ali to ne trebaš. Quick/easy/normal instalacija i gotovo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice