Kopiranje foldera na mrežni share u Windowsima 8

poruka: 7
|
čitano: 1.807
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

imam vrlo neobičan problem: kada kopiram neki folder na mrežni share (bilo mapirani folder bilo UNC folder) u Windowsima 8 ne kopira mi se i sadržaj !?! Jednostavno se kreira prazni folder, a ako naknadno krenem kopirati file onda se on prekopira. Ista stvar sa istim korisničkim imenom radi na Windowsima 7 bez problema. Isprobao sam sa nekoliko klijenata (i servera), svi Win 7 rade, svim Win 8 ne rade, Win Srv 2012 isto ne radi. Da li je netko imao slično iskustvo? Da li je stvar u nekoj postavci ili nečem drugom?

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kopiranje foldera na mrežni share u Windowsima
southy kaže...

imam vrlo neobičan problem: kada kopiram neki folder na mrežni share (bilo mapirani folder bilo UNC folder) u Windowsima 8 ne kopira mi se i sadržaj !?! Jednostavno se kreira prazni folder, a ako naknadno krenem kopirati file onda se on prekopira. Ista stvar sa istim korisničkim imenom radi na Windowsima 7 bez problema. Isprobao sam sa nekoliko klijenata (i servera), svi Win 7 rade, svim Win 8 ne rade, Win Srv 2012 isto ne radi. Da li je netko imao slično iskustvo? Da li je stvar u nekoj postavci ili nečem drugom?

Identična stvar danas. Ide progres, i ništa se ne dogodi, ista stvar kad kopiraš u program files s mreže, daš mu pravo da piše, ništa se ne desi, neće da upiše. Isto tako mi nije išlo forcanje postavka domene, kreiranje mrežnih diskova preko policya.

Izjebajem se ko lud danas, dobio novi ThinkPad, da na sebi se mučim.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina

Ne mogu vjerovati da se to nije nikome još dogodilo. Gdje ste Windows gurui??? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na kompu gdje se nalazi taj glavni share folder.

Desni klik na taj folder odi propertis.

Otvori tab Security i tamo odi na Edit pa kada ti se otvori prozorcic idi Add napisi Everyone i samo potvrdi sve i izadji.

0 0 hvala 0
17 godina

Eh kad bi bar bil tako lako. Share je uredan, prava su postavljena kako treba, normalno radi sa Windowsima 7, sa 8 radi kopiranje pojedinih fileova, no kad kopiram cijeli folder sadržaj mu ostane prazan. Uđem u taj folder i kopiram file po file sve radi, ali kao folder ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Network and Sharing Center -> Change advanced sharing settings -> raširiti npr. All Networks -> imaš Public Folder Sharing - Enable ovo (Turn on bla bla) i npr. Password Protected Sharing - diable ovo (Turn off password bla bla)

Save changes pa javi rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne pomaže sve to. Problem je da ista funkcionalnost radi normalno na Win7. Pretpostavljam da se radi o promjeni neke vrijednosti u registry-u za to popraviti

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice