Polagao sam vožnju jednput i pao sam, bila me tolika trema da sam sve zeznuo . Izlazim za tjedan dana opet uz dodatna 3 sata uzeo sam jos 2 sata, nisam vozio mjesec ipo jer sam imao nekih problema sa zdravljem. Jučer sam ok odvozio, danas skroz loše jer smo išli kroz gradske uličice gdje ima dosta raskrizlja i bio mi je problem prepoznati kada prebaciti iz 2 u 1 i obrnuto. Prije mi nije to bio problem, valjda kako nisam duze vozio pa sam izgubio taj osjecaj. Je li mi dobro uvijek kada sam u dvojsmjernoj ulici, uvijek kod skretanja prebaciti iz 2 u 1, nego ostajati u 2 iako nekad mogu ući u toj brzini. Pošto imam još odvoziti 3 sata, na polaganju dali mi je greška ako vozim sporije, mislim ako je ograničenje 40 jel problem ako vozim 30, 35 ili to ovisi od ispitivača kako on to sve tolerira?
Ne "koci" prebacivanjem u prvu jer razlika u omjeru prijenosa je velika i auto ce ti prezestoko zakociti na sto ispitivac moze reci da ugrozavas promet posto se nisu upalila stop svijetla.
Skretanje se inace radi u 2 brzini osim na skretnicama od 90° , na svaki trokut stani u slucaju da jedna strana nije pregledna i gledaj u retrovizore kao lud!
Vozio sam danas i isao sam "testirati" to mjenjanje brzina u različitim situacijama. Skrenuo sam u ulici pod kutem od 90 stupnjeva u drugoj stisnuo kvačilo do kraja vukla mi ga inercija s čime je auto otislo čak brze. Naravno instruktor je prigovarao pa sam u idućoj situaciji prebacio u prvu i uspio napraviti kako treba. Rekao mi je da uvijek prebacim iz 2 u 1 radi lakseg upravljanja vozilo tj. imat ću veću kontrolu nad vozilom, i da nisam toliko iskusan da u neke ulice mogu ulaziti u drugoj brzini pa je za početak dobro da uvijek iz 2 prebacivam u 1.