Gnome ekstenzija za prikaz glazbe u topbaru

poruka: 2
|
čitano: 472
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Gnome ekstenzija za prikaz glazbe u topbaru

Godinama nisam koristio GNOME, ali sada sam ga htio probati i suočio se s jednim sitnim problemom koji me na kraju natjerao da napravim svoju ekstenziju. Htio sam vidjeti koja pjesma svira u top baru bez da trčim lijevo desno po virtualnim desktopima i sekiram se. Rješenje ko fol postoji - GNOME ima ekstenzije za baš tu namjenu, Media Controls, MPRIS Label, Spotify tray i slično. Ali koristim GNOME 50 koji je izašao nedavno i ni jedna od tih ekstenzija nije kompatibilna. Na kraju mi je ostalo samo jedno - napraviti vlastitu. Nije toliko komplicirano koliko zvuči možda, pogotovo u doba jebenog AI-a.

GNOME Shell je u biti veliki JavaScript runtime i svaka ekstenzija je samo folder s dvije datoteke, metadata.json i extension.js. Ključ je bio playerctl, mali CLI alat koji komunicira s bilo kojim media playerom kroz MPRIS protokol. Dok Spotify svira, playerctl metadata vrati npr. "{nazivIzvođača} - {nazivPjesme}". Radi i s YouTubeom u browseru, VLC-om, svime što podržava MPRIS. Ostatak je bio timer koji na temelju postavke iz konfiguacijskog fajla pita playerctl što svira i upisuje u label u top baru. Kod mene je to 2s...

Nakon što je to radilo, dodao sam equalizer animaciju od Braille Unicode znakova koji se mijenjaju dok glazba svira i stanu na pauzi. I popup menu s Previous/Pause/Next na klik.

Pa ne znam, ako netko ima potrebu za ovako nečime i ne da mu se spičkat par sati na to, može mi se javiti da mu pošaljem. Makar sumnjam da ima pacijenata koji koriste GNOME :)

https://photos.app.goo.gl/QxaRWANXWuSCnCTs6

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 mjeseci
Re: Gnome ekstenzija za prikaz glazbe u topbaru
Jako dobra ekstenzija. Ima ih dosta korisnih što ovisi o potrebama ljudi jel.

A što ide na živce to sa gnome shell ekstenzijama, znači svakih par godina dolazi do toga da se stare ekstenzije ne mogu koristiti, ima li kraja takvoj politici nadogradnji.
Ja sam se predao prije neke dvije godine kad sam imao i problema da uopće pokrenemekstenzije (Ubuntu).
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice