dali je ikako moguće napraviti sljedeće. imam tablicu u kojoj je s kojom se naručuje roba. sad bih ja na kraj reda stavio padajući izbornik s da i ne. ako odabrem DA dali je moguće da se cijelom redu promjeni boja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dali je ikako moguće napraviti sljedeće. imam tablicu u kojoj je s kojom se naručuje roba. sad bih ja na kraj reda stavio padajući izbornik s da i ne. ako odabrem DA dali je moguće da se cijelom redu promjeni boja.
Trebao si postaviti neki file za download sa primjerom? :(
Upotrijebi Conditional Formatting ili Uvjetno oblikovanje za bojanje redova
Uzmimo za primjer da imaš podatke u A1:G10
- A1:F1 su naslovi nekakvih proizvoda i njihovi parametri
- U G1 DA/NE naslov ili "naručeno"
- U A2:F10 su podaci proizvoda
- Selektiraj G2:G10 i postavi Data Validation izaberi za Allow: List i upiši u Source: DA;NE ili imenuj u nekim ćelijama ova dva podatka
1. Selektiraj podatke u tablici A2:F10 (možeš obuhvatiti i zadnji stupac sa DA/NE ako hoćeš a i ne moraš)
2. Pokreni Conditional Formatting
3. U polje za formulu upiši jednu od ovih formula i postavi boju
=$G2="DA"
ili
=IF($G2="DA";TRUE;FALSE)
Trebao si postaviti neki file za download sa primjerom? :(
Upotrijebi Conditional Formatting ili Uvjetno oblikovanje za bojanje redova
Uzmimo za primjer da imaš podatke u A1:G10
- A1:F1 su naslovi nekakvih proizvoda i njihovi parametri
- U G1 DA/NE naslov ili "naručeno"
- U A2:F10 su podaci proizvoda
- Selektiraj G2:G10 i postavi Data Validation izaberi za Allow: List i upiši u Source: DA;NE ili imenuj u nekim ćelijama ova dva podatka
1. Selektiraj podatke u tablici A2:F10 (možeš obuhvatiti i zadnji stupac sa DA/NE ako hoćeš a i ne moraš)
2. Pokreni Conditional Formatting
3. U polje za formulu upiši jednu od ovih formula i postavi boju
=$G2="DA"
ili
=IF($G2="DA";TRUE;FALSE)
u zadnji red gdje stoji status, ja bih da ako upišem naručeno promjeni cijeli red vodoravno u žuto a stiglo prebaci u zeleno. ako ti nebi bijo problem da mi u mom primjeru napraviš ti, klakše će mi biti
evo ti primjer
CITAT:
Sorry, this file can only be downloaded by Premium members. Please purchase a FileFactory Premium membership if you wish to download this file.
??? :(