Pozdrav ljudi, ovo jedno pitanje pa ako je tko pratio ili zna... Koliko MAXtv troši internet prometa? Može li se negdje vidjeti ta potrošnja?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hd progarmi 1 do 1.5 GB po satu gledanja
ako je 1.5gb sat vremena na max kvaliteti (kao što je kolega napisao gore) - lako izračunaš:
15gb ako se gleda cca 10 sati na dan
150gb - 10 dana
450gb - 30 dana
ostaje ti skoro pola prometa na max brzini (500gb) - ako sam dobro shvatio, kad potrošiš 1TB po max brzini imaš kasnije i dalje free net, ali na sporijoj brzini (koja god to bila, vjerojatno piše negdje u ugovoru/pravilima korištenja)
-tv promet u pravilu ne ulazi u paket-data, odvojeno.. provjeri-pitaj szk..
edit.. ipak zbrajaju, no tu je spas 'noćna opcija' koja ne ulazi u promet.. itd.
Imam MAXtv samostalni paket od Hrvatskog telekoma a internet mi je A1 Homebox 4G+ 1TB prometa po maks brzini, kao što sam već rekao. Znači MAXtv troši promet kao bilo koji uređaj spojen na Homebox.
Ako gledanje po satu troši oko 1.5 GB, 12 sati gledanja dnevno = 18 GB * 30 dana, to je oko 550 GB mjesečno. Ostaje mi oko 450 GB prometa po maks brzini.
-tv promet u pravilu ne ulazi u paket-data, odvojeno.. provjeri-pitaj szk..
edit.. ipak zbrajaju, no tu je spas 'noćna opcija' koja ne ulazi u promet.. itd.
ne zbraja se kad je u pitanju normalna usluga preko bakra i oni stari boxovi sta im se moraju pustit vlanovi na portu..... ovi novi android troši jede promet nemilosrdno
To je odvojena, net tarifa.
Zadnjeg dana ovog mjeseca ću vidjeti kolika mi je potrošnja pa ću usporediti sa 11. mjesecom kad nisam imao MAXtv. MAXtv sam uzeo 22.12.2025. tako da prosinac nemogu uzeti za usporedbu. Tako mi je najlakše.
A što ne pitaš direktno A1 na koju brzinu spuste nakon TB prometa? Možda je spuste da je i dalje bez problema moguće gledanje TV-a i surfanje. Možda uopće ne spuste.