Pomoć u excelu

poruka: 6
|
čitano: 1.993
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pomoć u excelu

dali je ikako moguće napraviti sljedeće. imam tablicu u kojoj je s kojom se naručuje roba. sad bih ja na kraj reda stavio padajući izbornik s da i ne. ako odabrem DA dali je moguće da se cijelom redu promjeni boja.

Damn I'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć u excelu
thomilla05 kaže...

dali je ikako moguće napraviti sljedeće. imam tablicu u kojoj je s kojom se naručuje roba. sad bih ja na kraj reda stavio padajući izbornik s da i ne. ako odabrem DA dali je moguće da se cijelom redu promjeni boja.

Trebao si postaviti neki file za download sa primjerom? :(

Upotrijebi Conditional Formatting ili Uvjetno oblikovanje za bojanje redova

Uzmimo za primjer da imaš podatke u A1:G10

- A1:F1 su naslovi nekakvih proizvoda i njihovi parametri

- U G1 DA/NE naslov ili "naručeno"

- U A2:F10 su podaci proizvoda

- Selektiraj G2:G10 i postavi Data Validation izaberi za Allow: List i upiši u Source:  DA;NE ili imenuj u nekim ćelijama ova dva podatka

1. Selektiraj podatke u tablici A2:F10 (možeš obuhvatiti i zadnji stupac sa DA/NE ako hoćeš a i ne moraš)

2. Pokreni Conditional Formatting

3. U polje za formulu upiši jednu od ovih formula i postavi boju

=$G2="DA"

ili

=IF($G2="DA";TRUE;FALSE)

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
15 godina
IvanC kaže...
thomilla05 kaže...

Trebao si postaviti neki file za download sa primjerom? :(

Upotrijebi Conditional Formatting ili Uvjetno oblikovanje za bojanje redova

Uzmimo za primjer da imaš podatke u A1:G10

- A1:F1 su naslovi nekakvih proizvoda i njihovi parametri

- U G1 DA/NE naslov ili "naručeno"

- U A2:F10 su podaci proizvoda

- Selektiraj G2:G10 i postavi Data Validation izaberi za Allow: List i upiši u Source:  DA;NE ili imenuj u nekim ćelijama ova dva podatka

1. Selektiraj podatke u tablici A2:F10 (možeš obuhvatiti i zadnji stupac sa DA/NE ako hoćeš a i ne moraš)

2. Pokreni Conditional Formatting

3. U polje za formulu upiši jednu od ovih formula i postavi boju

=$G2="DA"

ili

=IF($G2="DA";TRUE;FALSE)

evo ti primjer

u zadnji red gdje stoji status, ja bih da ako upišem naručeno promjeni cijeli red vodoravno u žuto a stiglo prebaci u zeleno. ako ti nebi bijo problem da mi u mom primjeru napraviš ti, klakše će mi biti

Damn I'm Good
16 godina
neaktivan
thomilla05 kaže...

evo ti primjer

CITAT:

Sorry, this file can only be downloaded by Premium members. Please purchase a FileFactory Premium membership if you wish to download this file.

???  :(

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 20:09 (IvanC).
15 godina
Pomoć u excelu
Damn I'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thomilla05 kaže...

Evo ti

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice