Položaj SSD diska

poruka: 14
|
čitano: 4.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Položaj SSD diska u računalu

predmet: SSD disk

upit: može li SSD disk biti u uspravnom položaju u kompu ( uspravan; uspravan po boku )

a da se to ni u kojem pogledu ne odražava na njegov rad ( performanse/ dugotrajnost )?

objašnjenje upita: a) glupav sam glede informatičkog hardvera

b) hoću da stoji uspravno, ako je odgovor na upit potvrdan

hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Položaj SSD diska u računalu

Pošto SSD nema pokretnih dijelova ,može stajat i naglavačke!! {#} (Just Kidding!!)

A sad ozbiljno - stavi ga gdje god hoćeš i imaš mjesta ,iako bi najbolje bilo da je pričvrćen kao i klasični hdd i da ima dovoljno prostora oko sebe za strujanje zraka.

Po meni - najidealnije mjesto je kavez za floppy (naravno ,ako ga imaš u kućištu).

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
Položaj SSD diska

Za SSD nije bitno, čak i da nema baš puno zraka oko njega, nije problem jer se ne grije puno, a vidio sam na par novijih kućišta da SSD-ovi stoje uspravno i tako neke šeme, tako da nemaš brige, čak u nekim ekstremnim mod-ovim, sam vidio da ga ljepljivom trakom zaljepe, negdi di ne smeta!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Položaj SSD diska

Jedno pitanje, a da ne otvaram temu;

dakle, kod SSD-a, što je najbolje da ima? Nand? MLC? sandforce? ... ne razumijem se u to pa molim pomoć...

Da li valja SSD koji ima NAND?

(Ako svijetli da sam online, ne znači da sam tu)Two beer or not two beer--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Položaj SSD diska

apsolutno nebitan polozaj SSD,to nije mahnika,ssd-u nece biti nista ni ako padne koji put,hdd bi se raspo.

ovaj gore sto pita za memorijski kontroler,ovi zadnji od intela su ti dobri pa si gledaj

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Položaj SSD diska
Plahi kaže...

dakle, kod SSD-a, što je najbolje da ima? Nand? MLC? sandforce? ... ne razumijem se u to pa molim pomoć...

Mislim da je NAND i MLC ista stvar, ili sam ja negdi pogriješio, a Sandforce je konroler u SSD-ovima, i ako pikneš neki sa Sandforce kontrolerom, mislim da nećeš pogriješit, inače imaš dosta tema o SSD-u tu na BUG-u pa čitaj malo!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 1:23 (Ivsa).
17 godina
Položaj SSD diska

NAND != MLC

MLC i SLC su razliciti tipovi strukture NAND-a.

Dakle SLC je bolji jer je trajniji od MLC-a, ali je preskup, a MLC je za po doma dovoljno dobar. MLC je NAND za mase. SLC za "servere". MLC zapisuje podatke mislim u 4 bloka dok SLC zapisuje u jedan blok.

Sandforce je chipset. Trenutacno jedan od najnaprednijih. Ima vrtoglave brzine citanja, te pogotovo pisanja. Kod kupnje SSD-a preporucujem nekakav MLC sa SF chipsetom.

Temperature SSD-a... moj intel je jednako topal kad je komp ugasen kao i kad ga mucim. Hladan ko cigla.

Biljezim se sa stovanjem...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 0:54 (tnakir).

2 0 hvala 3
15 godina

Ipak intel od dana 1 SSD diskova je najprodavaniji disk jer od dana jedan ima najbolje kontrolera i kao što se može vidjeti oni jedini ne guraju u nebesa navedene brzine čitanja/pisanja ali tbh kapacitet im je mal, ako i zanemarimo cijenu.

Kao uvijek ako želiš najbolje (Intel) moraš to i platiti.

17 godina
Crotiger kaže...

Ipak intel od dana 1 SSD diskova je najprodavaniji disk jer od dana jedan ima najbolje kontrolera i kao što se može vidjeti oni jedini ne guraju u nebesa navedene brzine čitanja/pisanja ali tbh kapacitet im je mal, ako i zanemarimo cijenu.

Kao uvijek ako želiš najbolje (Intel) moraš to i platiti.

Pa i nije bas tako. SandForce jede intel za dorucak. Jedino tu intel konkurira sa random pristupu malim fajlovima.

Biljezim se sa stovanjem...
15 godina
neaktivan
Položaj SSD diska

kontroleri za ssd-ove su ti sandforce, bearfoot, intel...itd, nand ti je vrsta memorije, a mlc i slc su ti multi level cell i single level cell memorije...ovisi o prizvodacu i normalno o "trajnoscu"...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Položaj SSD diska

Koji je najbolji SSD koji ima za nabaviti u HR od 60GB?

Je li to OCZ Vertex 2?

(Ako svijetli da sam online, ne znači da sam tu)Two beer or not two beer--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Plahi kaže...

Koji je najbolji SSD koji ima za nabaviti u HR od 60GB?

Je li to OCZ Vertex 2?

Mislim da nije najbolji, ali je najbolji omjer cijene i onog sto dobijes. Svakako moja preporuka.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina
protjeran
Plahi kaže...

Puno pojmova .... nabrzinu http://www.nuhorizons.com/featuredproducts/volume6/Micron/multiple_markets.asp (prekopirali iz neke micron.com brosure)

SandForce ti je firma koja radi kontrolere (juhu/gugl). I nema direktne veze s NAND flashom osim sto je dizajniran za upravljanje njime.

tnakir kaže...

NAND != MLC

MLC i SLC su razliciti tipovi strukture NAND-a.

Malo naopak silogizam (!= : razlicit)

Kako sam kazes MCC & SLC & TLC su bazirani na NAND Flashu pa nemoze bit ono prvo ispravno.

A SSD bi prema onome sto tvrde da je SolidState trebao bit u mogucnosti stajati u bilo kojem polozaju dok mu je temperatura zadovoljavajuca. (Smjestiti ga na suho, neosvijetljeno mjesto na sobnoj temperaturi)

SLC prema tehnologiji izrade bi trebao bit najpouzdaniji, a SSDovi s SLCom su uglavnom barem dvostruko skuplji od istih na MLCu. Kod USBFlasha primjerice, nisu bas toliko skuplji. MLc treba vise paznje i od izuzetne vaznosti je "novo osmisljena" TRIM funkcija koje nije bilo u prvim kontrolerima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 19:41 (gljinoliga).
17 godina
Položaj SSD diska

ako kupis ocz vertex 2 ,corsair force ili mushkin callisto neces pogrijesiti.

ja cekam placu pa cu si za bozic kupiti najvjerojatnije corsair force 80 gb,uh jedva cekam da vidim kako to radi u praksi na mom kompu :)

za sad sam sa ssd-om imao kratki kontakt od 2-3 min na jednom kompu sa svjezim win 7 (znaci nema nist zahtijevnije za pokrenuti,igara itd...) pa nisam mogao nist extra vidjeti

KAD CE PLACAAAAAAA?   :)

-=PiS=- CROZOKI
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 19:44 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice