Novi hard disk za storage

poruka: 23
|
čitano: 4.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako, trebao bih novi hard disk... Koristio bih ga uglavnom za pohranjivanje raznih stvari, nebi igre instalirao na njemu ni nista slicno, pa mi nije bitno ako je malo sporiji.

U pravilu mi je svejedno dal je vanjski ili unutarnji, unutarnji mi je bolji jer je malo jeftiniji, al je kompliciranija instalacija, moze biti bucan i moze zahtjevati ventilator, tako da ipak naginjem prema vanjskom... osim ako nije ogromna razlika u cijeni

Nasao sam ovo u HG Spotu - Eksterni tvrdi disk 2 TB, 3.5" Western digital Elements Desktop (WDBAAU0020HBK-EESN), USB, 16 MB cache, 7200 RPM za 959 kn... jel se to isplati?

Ili dal ima negdje jeftinijih? Moze i u inozemstvu, Trst, Graz, Njemacka...

Gledao sam malo po eBayu, tamo ih se nadje za stotinjak dolara, al je shipping za Hr jos kojih 50 dolara, pa mi i nije tolko jeftinije, a jos bih morao cekati 2-3 tjedna.

I treba mi od 2TB, moze i manji ako su isplativiji, al cini mi se da sto je veci disk, to je jeftinija cijena 1 GB... Al naravno da bih radije uzeo npr. cetiri od 500 GB ako su zajedno jeftiniji od jednog 2 TB... ili jednog od 1.5 TB ako je njegova cijena po 1 GB jegtinija od nekog od 2 TB... kuzite sta mislim

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 16:02 (macgyver).

0 0 hvala 0
17 godina

pogledaj ovoga

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Novi hard disk za storage
macgyver kaže...

Ovako, trebao bih novi hard disk... Koristio bih ga uglavnom za pohranjivanje raznih stvari, nebi igre instalirao na njemu ni nista slicno, pa mi nije bitno ako je malo sporiji.

U pravilu mi je svejedno dal je vanjski ili unutarnji, unutarnji mi je bolji jer je malo jeftiniji, al je kompliciranija instalacija, moze biti bucan i moze zahtjevati ventilator, tako da ipak naginjem prema vanjskom... osim ako nije ogromna razlika u cijeni

Nasao sam ovo u HG Spotu - Eksterni tvrdi disk 2 TB, 3.5" Western digital Elements Desktop (WDBAAU0020HBK-EESN), USB, 16 MB cache, 7200 RPM za 959 kn... jel se to isplati?

Gledao sam malo po eBayu, tamo ih se nadje za stotinjak dolara, al je shipping za Hr jos kojih 50 dolara, pa mi i nije tolko jeftinije, a jos bih morao cekati 2-3 tjedna.

I treba mi od 2TB, moze i manji ako su isplativiji, al cini mi se da sto je veci disk, to je jeftinija cijena 1 GB... Al naravno da bih radije uzeo npr. cetiri od 500 GB ako su zajedno jeftiniji od jednog 2 TB... ili jednog od 1.5 TB ako je njegova cijena po 1 GB jegtinija od nekog od 2 TB... kuzite sta mislim

ako ti treba vanjski disk onda uzmi ovaj koji ti je predložio mind_challenge disk stvarno vrijedi svake kune,a ako ti treba unutarnji disk i ako bude samo za  storage onda uzimi GREEN

AKO SAM TI POMOGAO STISNI HVALA ! ! !
17 godina
Jughead kaže...
macgyver kaže...

ako ti treba vanjski disk onda uzmi ovaj koji ti je predložio mind_challenge disk stvarno vrijedi svake kune,a ako ti treba unutarnji disk i ako bude samo za  storage onda uzimi GREEN

Jel Green tih? I ne treba ventilator?

17 godina
macgyver kaže...

da, ja imam jednog od 1tb, tih je i hladan, samo je nešto sporiji

15 godina
neaktivan
macgyver kaže...
Jughead kaže...
macgyver kaže...

green je najtiši disk {#} ali je i najsporiji i najhladniji tako da ti ne treba ventilator

17 godina

Ok, razmislit cu jos izmedju ta dva. Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
17 godina

Imam jos jedno pitanje za Green, jel dosta brz da s njega gledam serije i filmove (720p) i da downloadam na njega?

0 0 hvala 0
17 godina
macgyver kaže...

Imam jos jedno pitanje za Green, jel dosta brz da s njega gledam serije i filmove (720p) i da downloadam na njega?

za download da, za gledanje ne

14 godina
protjeran
macgyver kaže...

Mozes i gledat nema problema

16 godina
mind_challenge kaže...
macgyver kaže...

Ma šta pričaš ti??

Naravno da možeš gledat film (i 1080p) s tog diska.

EDIT: I da, to ti je za storage najbolji izbor.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 19:09 (DamageHigh).
15 godina
neaktivan
macgyver kaže...

za gledanje je,ali ako češ direktno skidati na njega crknut će za godinu dana 

16 godina
Jughead kaže...
macgyver kaže...

za gledanje je,ali ako češ direktno skidati na njega crknut će za godinu dana 

LOL...vi ste se napušili ili?

Hard disk sa kojeg ne možeš gledat filmove i koji krepava ako skidaš na njega..{#}

@autor teme: ništa se ti ne zabrinjavaj. Uzmi Caviar Green jer je za tvoje potrebe najoptimalniji disk na tržištu. Osim ako ti baš treba eksterni..

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

LOL...vi ste se napušili ili?

Hard disk sa kojeg ne možeš gledat filmove i koji krepava ako skidaš na njega..{#}

@autor teme: ništa se ti ne zabrinjavaj. Uzmi Caviar Green jer je za tvoje potrebe najoptimalniji disk na tržištu. Osim ako ti baš treba eksterni..

To se i ja pitam... evo imam već godinu i po na torrent mašini green, stalno je upaljen 24h, i stalno se skida i stalno se seeda... i evo... nema niti jednog bad sectora niti ista niti ima ikakvih problema...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
mind_challenge kaže...
macgyver kaže...

za gledanje ne pa ono wtf mozes i igre igrat bez problema vecih sa njega a kamoli ne film pogledat!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

WD Green će ti biti super!

A što se tiče instalacije, hlađenja i ostaloga, za to se ne moraš brinuti!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
prije 3 mjeseca sam kupio Eksterni tvrdi disk 2 TB, 3.5" Western digital Elements Desktop (WDBAAU0020HBK-EESN), USB, 16 MB cache, 7200 RPM i radi ok nema nikakvog dodatnog software-a nego samo plug and play pali se i gasi se automatski ovisno o tvojoj aktivnosti prema njemu ja sam zadovoljan veliki kapacitet, externi je i cjena je ok
Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 19:49 (Geophysics).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Posto i ja kontam uzeti HDD, exsterni, samo da vas priupitam vidim da ima ovih sto se razumije kolko tolko bolje od mene :)

Nije mi neki racnuar Bog zna sta, ali me sluzi dobro, za igrice ga ne koristim osim sto skidam sa torenta i gledam filmove

Evo i maticne : http://www.motherboards.org/mobot/motherboards_d/Fujitsu-Siemens/D1961/

Starija je maticna, pise mi USB: 2.0,SATA je (ne vazno uzimam exsterni),  sad me zanima bili mi mogao ovaj exsterni USB 3.0 i koja ja razlika sto se tice ove oznake ili moram traziti 2.0 ?

Ako neko moze odgovoriti, zahvaljujem.

Procitao sam post od @mbaksa na temu @Koji Vanjski HDD? .... fino je on to sve objasnio pa sam svatio kakva je razlika kod tih oznaka.Odlican post.

Postavio bi pod pitanje, kolko bi kostali ti e-SATA prikljucak posto nisam upucen u cijene i jeli se on ukljucuje u USB pa na njega Exsterni disk? Bar sam ja tako svatio iz posta sa teme i odgovora mbaksa. :)

Sve ono sto nemozes uraditi danas, ostavi za sutra!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 20:15 (Dzezer).

0 0 hvala 0
16 godina
Ako ti matična ne podržavaa (a ne podržava) USB 3.0 ti s USB 3.0 ne dobivaš ništa, osim veće cijene, tako da ti je to neisplativo. Dakle ti možeš ukopčati USB 3.0 disk u tvoju ploču, ali time ništa ne dobivaš.

Ne, e-SATA je sučelje za sebe i kao takvo nema veze s USB-om. Mislim da e-SATA diskovi dolaze i sa USB priključkom tako da možeš birati način komunikacije s računalom. S e-SATA kompatibilnim diskovima dobivaš veću brzinu (naravno, ukoliko disk ukopčaš u e-SATA konektor) ali su u pravilu skuplji i rjeđi tako da imaš manji izbor.
16 godina
DamageHigh kaže...
Ako ti matična ne podržavaa (a ne podržava) USB 3.0 ti s USB 3.0 ne dobivaš ništa, osim veće cijene, tako da ti je to neisplativo.

Šta je sa onim USB 3.0 kontrolerima (PCI-e)?? Dal je to tko koristio i vrijedi li čemu??

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 10:24 (zabranjeniples).
16 godina
zabranjeniples kaže...
DamageHigh kaže...
Ako ti matična ne podržavaa (a ne podržava) USB 3.0 ti s USB 3.0 ne dobivaš ništa, osim veće cijene, tako da ti je to neisplativo.

Šta je sa onim USB 3.0 kontrolerima (PCI-e)?? Dal je to tko koristio i vrijedi li čemu??

Korisno je i, naravno, ti s tim dobivaš punu USB 3.0 brzinu (teoretski maksimalno 5.8 Gbps (oko 700 MB/s). Ali svejedno mu je neisplativo jer jedan takav kontroler u Linksu košta 230 kn.

16 godina
DamageHigh kaže...

Korisno je i, naravno, ti s tim dobivaš punu USB 3.0 brzinu (teoretski maksimalno 5.8 Gbps (oko 700 MB/s). Ali svejedno mu je neisplativo jer jedan takav kontroler u Linksu košta 230 kn.

Ma dobro, nisam mislio isključivo na njega. Čisto me zanimalo dal to valje ičemu i dali je itko koristio.

Hvala {#}

15 godina

ako ti se da cekat imas tu dosta jeftinije jedan poznanik je kupio i kaze da sve radi kako treba!

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37638

My Life Is A Very Serious Game...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice