Maxtor izgorio

poruka: 16
|
čitano: 5.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Maxtor izgorio

Imam jedan poveći problem sa Maxtor diskom (model: Maxtor diamondmax plus 9 200gb sata/150). Problem je nastao tada kada sam izlizani molex konektor od svog ultra jeftinog napajanja (od cca 20 eur) bez gledanja kontra uštekao u HDD. I kao sto i sami možete zaključiti nakon paljenja PC-a iz kućišta se pojavio oblak dima popraćen mirisom zagorjele plastike. Nije mi dugo trebalo da skontam da je elektronika mog diska izgorjela zajedno sa mojom kolekcijom od oko 10.000 slika, stotinjak "bezobraznih filmova" i još morem narodnjaka (Mile, Ceca, Seka, Mara, Dara) :D .Eh sada, čitajući malo po forumima saznao sam da je tu samo do elektronike problem (mehanički dijelovi su uredu) tako da trebam samo da elektroniku od istog HDD-a nađem. Ali problem je što je to malo stariji disk i više se ne proizvodi i ne prodaje. Sada me zanima da li neko od vas forumaša ima isti model diska ali da su mehanički djelovi oštećeni tako da mi može poslati onu elektroniku (platio bi naravno)? Za kraj evo i slika diska sa elektronikom http://img.dbnawa.co.kr/src_photo/show_img.php?seq=1028400000019919&step=3&mode=detail&ext=jpg

Pozdrav svima!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maxtor izgorio

Odi pitaj u neki shop s kompovima dal imaju djelove ili na otpad sa starim kompjuterima(mislim da je jedan u rijeci nisam siguran)..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maxtor izgorio

Kao što svi znaju što je disk onda i znaju što znači HARD disk a to je ovo dolje navedeno u slici samo ovaj metalni disk i na njemu su podatci i moguće ih je spasiti....

http://www.metallurgy.utah.edu/galleries/hardisk3.jpg/variant/medium

Ovo što ću ti reć je moje mišljenje, nisam siguran da je točno ali vrijedi poslušat

Ako ti ni jedan shop nemože pomoći ili ni jedan servis onda nemožeš ništa izgubiti, osim podataka na hardu Smijeh Otvori hard i izvuci metalni disk iz njega i pazi da ga ne oštetiš i zaštiti si ruke od elektriciteta za svaki slučaj jer nisam siguran na koji način točno hardovi zapisuju podatke na taj disk pa neznam je li otporan na statički naboj... Kad ga izvadiš uzmi neki drugi hard i u njega montiraj taj disk jer kod svih je jednake veličine osim kod onih prijenosnih mini hardova... Pa probaj onda uključiti u komp i možda proradi a bilo bi dobro da nabaviš hard od istog proizvođača

Iskreno ti kažem da nisam siguran da će to proraditi ali gledajmo na logički način... disk u hardu je isto kao i cd/dvd disk samo različiti način zapisivanja  itd. nećemo sad o tome...  I nemaš što izgubiti ako ti nitko nemože pomoći

SRETNO

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2008 15:46 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Maxtor izgorio
themoviekiller kaže...

Kad ga izvadiš uzmi neki drugi hard i u njega montiraj taj disk jer kod svih je jednake veličine osim kod onih prijenosnih mini hardova... Pa probaj onda uključiti u komp i možda proradi a bilo bi dobro da nabaviš hard od istog proizvođača

Iskreno ti kažem da nisam siguran da će to proraditi ali gledajmo na logički način... disk u hardu je isto kao i cd/dvd disk samo različiti način zapisivanja  itd. nećemo sad o tome...  I nemaš što izgubiti ako ti nitko nemože pomoći

SRETNO

Jesi ti cuo za razlicitu gustocu zapisa na plocama kod magnetnih diskova?
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
Maxtor izgorio

themoviekiller stvarno si me fino nasmijao!! THX

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Imam jedan poveći problem sa Maxtor diskom (model: Maxtor diamondmax plus 9 200gb sata/150). Problem je nastao tada kada sam izlizani molex konektor od svog ultra jeftinog napajanja (od cca 20 eur) bez gledanja kontra uštekao u HDD. I kao sto i sami možete zaključiti nakon paljenja PC-a iz kućišta se pojavio oblak dima popraćen mirisom zagorjele plastike. Nije mi dugo trebalo da skontam da je elektronika mog diska izgorjela zajedno sa mojom kolekcijom od oko 10.000 slika, stotinjak "bezobraznih filmova" i još morem narodnjaka (Mile, Ceca, Seka, Mara, Dara) :D .Eh sada, čitajući malo po forumima saznao sam da je tu samo do elektronike problem (mehanički dijelovi su uredu) tako da trebam samo da elektroniku od istog HDD-a nađem. Ali problem je što je to malo stariji disk i više se ne proizvodi i ne prodaje. Sada me zanima da li neko od vas forumaša ima isti model diska ali da su mehanički djelovi oštećeni tako da mi može poslati onu elektroniku (platio bi naravno)? Za kraj evo i slika diska sa elektronikom http://img.dbnawa.co.kr/src_photo/show_img.php?seq=1028400000019919&step=3&mode=detail&ext=jpg

Pozdrav svima!

nemoj se ljutit prijatelju al baš i nije neka vrijednost podataka. ajde da si izgubio poslovne knjige al za cecom nekako ne mogu plakati Izlanuo se.
nadam se da će ti rescue operation uspjeti.
17 godina

Ma za narodnjake je samo bila šala, toga mi uopšte nije žao nego mi je žao samo mojih privatnih slika koje imaju sentimentalnu vrijednost, dosta dugo sam ih skupljao, a backup nikad nisam znao napraviti...

17 godina
themoviekiller kaže...

Kad ga izvadiš uzmi neki drugi hard i u njega montiraj taj disk jer kod svih je jednake veličine osim kod onih prijenosnih mini hardova... Pa probaj onda uključiti u komp i možda proradi a bilo bi dobro da nabaviš hard od istog proizvođača

SRETNO

Nema teorije da ti to uspije, mooooozda uz neki gotovo isti model! Gustoća zapisa, glava... A i prasina ude kad ga otvoris, ode vakum, al aj uz ova 2 zadnja jos i moze.

Ako se vec volis igrati, pazi da ti se kuciste od harda ne razleti pa jos i pogines!:)

A ti sam odluci jel ti se isplati zbog Cece gubit glavu! :D :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2008 17:59 (Luka).
17 godina
neaktivan
Maxtor izgorio

Pa treba malo dati mašti na volju nikad nećeš znat ako ne eksperimentiraš... heheheheh LOL

Ma nemam blage dal se takvo išta može napraviti, kao što sam gore naveo Smijeh samo mi palo na pamet Belji se 

Nemojte me ozbiljno shvaćati ja bi to jedino napravio na nekom kompu da uživam u spektaklu posljedica.... i to što kažeš mogao bi poginuti, mođda mi završi onaj disk u glavi... a ako se to i dogodi bar će me pamtiti kao prvog čovjeka s memorijom od 250 GB u glavi HAHAHAHAHA XD lolčina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Ma za narodnjake je samo bila šala, toga mi uopšte nije žao nego mi je žao samo mojih privatnih slika koje imaju sentimentalnu vrijednost, dosta dugo sam ih skupljao, a backup nikad nisam znao napraviti...

Nisi znao raditi backup, a sad bi mijenjao elektroniku :)
Probaj dat oglas za kupovinu tog modela diska, ali svejedno ćeš trebati profesionalca da to izvede.
Imaš reklamu u Bugu firme koja se time bavi (ne mogu se sad sjetit imena), pitaj njih, pitanje ništa ne košta,
a imat ćeš jasniju sliku.

Pozdrav
17 godina
neaktivan
Maxtor izgorio

Na ebayu ima prodavača koji prodaju elektroniku za HDD npr. ovdje

Cijene nisu pretjerane, ali naravno pitanje da li je samo ploča izgorila

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maxtor izgorio

http://www.helpdisc.hr/harddisk.html

Osobno  sam  koristio  njihove usluge i zadovoljan sam profesionalnošću osoblja, uslugom i naravno, vraćenim podacima.

Nezadovoljan možeš biti eventualno brojem milih krznenih životinjica od  kojih se  moraš oprostiti.

Procjeni  kojiko ti podaci vrijede, ali  ako želiš ići na  sigurno onda je to to. Petljanje po diskovma ti ne bih preporučio obzirom da nemaš iskustva, za to se najprije uzimaju nekakvi stari nepotrebni diskovi za vježbu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maxtor izgorio

Ono sa eBayom nije loša ideja, $40-$50 je ok (naravno, probaj i sa oglasima, mada pretpostavljam da ogromnoj većini vlasnika taj disk i dalje savršeno vrši posao; na kraju, tu su i servisi, nazovi par i reci šta ti treba). Kako god da nabaviš elektroniku, savetovao bih da samu "transplantaciju" ipak prepustiš nekom servisu, trebalo bi da te nekošta više od nekoliko desetina evra. Help Disc su tu kao krajnje i (valjda) najpouzdanije rešenje, spašavanje zamenom elektronike obavljaju za 1300kn+PDV+delovi, ali znam da su neki ljudi imali sa njima neugodnih iskustava ovde u Srbiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maxtor izgorio

Danas sam našao elektroniku od Maxtora iz iste serije (Diamondmax 9) ali je IDE verzija i kapacitet je 80GB. Stavio sam je na svoj disk i disk je proradio ali je u biosu detektovao samo 130GB. Preko Windowsa vidim obije particije koje sam imao ali kada pokušam da otvorim izbaci mi neku grešku i explorer se sruši. Pokušavao sam i sa dosta programa preko DOS-a da pristupim disku ali nisam uspio. Ima li možda neko ideju šta da pokušam uraditi? Thx

C2D E6600@3,6/Gigabyte P965-DQ6, OCZ Platinum@1000 2x2 gb, 8800 GTS g80

0 0 hvala 0
17 godina
Maxtor izgorio

jebiga imenjace to ti je skola :)

nista vrijedno ne cuvaj na hardu :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Maxtor izgorio

Imam jedno slicno pitanje, radi se o WD-u, Prica pocinje ovako : Drug je jednom hito da donese kod mene svoj HDD da ga formatiram, i doneo je i ja sam ubacio ali nije htio da instalira windows 7, ne znam sato ali ja sam ga vec imao. Pa sam ga samo formatirao i vratio mu, ali od tada mi nije htio da radi DvD citac. I tako posle nekog vremena dodje jedan moj kolega i uradi ovo. Iskljucili mi komp i on otvorio i izvadio hdd i tako otvoren ukljucio i uzeo onaj kabal od napajanja i najdenom samo ukljuci u HDD (a komp je i dalje radio) I zatim se malo zapusao HDD i onda je iskljuci, to su bile sekunde. I onda sam ja odmah otisao i kupio novi i ubacio i posle nekog vremena samo ga o5 otvorio izmjenjao one kablove od napajanja koji ulaze i HDD i DVD citac i proradio je i citac. Zanima me da li mozda onaj moj stari HDD jos radi, i da li ga smijem ukljuciti da probam da da nesto drugo ne pokvarim? Hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice