HDD nije prepoznat

poruka: 9
|
čitano: 2.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HDD nije prepoznat
imam pomalo čudan problem kupio sam wd caviar green 2tb i montirao ga u kompjuter, sve pospajao ali nema ga u my computer-u onda sam išao gledati u bios - vidi ga, boot izbornik - vidi ga, device menager - vidi ga promjenio sam sata port na matičnoj i kaada sam ušao u windowse pisalo je da instalira novi hardware i rekao da je uspješno instalirao uređaj "WD20EARS" al ga i dalje nema u my computeru!
Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HDD nije prepoznat

Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Computer Management\Storage\Disk Management

Ima li ga tu?

15 godina
HDD nije prepoznat

odi u disk management i tamo pokušaj disku dodijelit slovo neko, i formatirati ga

jer imao sam i ja tako situaciju da nije disk bio prepoznat ali sam nakon dodjeljivanja slova u diska managementu ga vratio i formatirao, disk je uredno radio bez problema

pokušaj preko disk managementa pa javi

edit: kolega me prestigao {#}

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 12:55 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD nije prepoznat

sada kada sam ušao dao izbacio mi je da moram "initilize disk" prije upotrebe i dao da biram između "MBR (Master Boot Record)" i "GPT (GUID Partition Table)"

EDIT:nakon guglanja kratkog shvatio sam da mi GPT netreba, odabrao MBR, odabrao slovo i disk se formatira
javim kako prođe

Ovo je moj potpis...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 13:06 (dantex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dantex kaže...

sada kada sam ušao dao izbacio mi je da moram "initilize disk" prije upotrebe i dao da biram između "MBR (Master Boot Record)" i "GPT (GUID Partition Table)"

evo ovdje pogledaj malo, koliko vidim trebalo bi bit gpt pošto je mbr predviđeno za diskove koji su manji od 2 terabaja

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 13:07 (matija656).
17 godina
neaktivan
HDD nije prepoznat

a dobro 2 stvari - mislim da ovaj format ako se ne varam podržava do 2.11 terabajta
a i disk je nazivno 2TB - ima 1863 gb

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dantex kaže...

a dobro 2 stvari - mislim da ovaj format ako se ne varam podržava do 2.11 terabajta
a i disk je nazivno 2TB - ima 1863 gb

onda bi po tome trebalo stavit mbr, jer ima manje od dva terabajta

pokušaj pa ćeš vidit, probaj još malo i guglat za svaki slučaj

14 godina
protjeran
HDD nije prepoznat

Master boot record (MBR) ti je nepotreban, mozda cak i suvisan zato jer vec imas MBR disk sa kojega se buta to sto se buta

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 13:25 (nick_01).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD nije prepoznat

a neznam

disk mi treba za najbazčniji storage
probat ću za sada sa MBR pa što bude bude
uostalom ne bi ni trebalo biti neke razlike osim što GPT podržava veće diskove, ali na novijm operativnim sustavima

EDIT: ako kupujete disk od 2 terabajta postavite ga, te naravno idete ga formatirati bilo bi zgodno da stavite na quick format
ja već dva sata ćekam na običnom i na 30%

Ovo je moj potpis...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 14:37 (dantex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice