- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Computer Management\Storage\Disk Management
Ima li ga tu?
odi u disk management i tamo pokušaj disku dodijelit slovo neko, i formatirati ga
jer imao sam i ja tako situaciju da nije disk bio prepoznat ali sam nakon dodjeljivanja slova u diska managementu ga vratio i formatirao, disk je uredno radio bez problema
pokušaj preko disk managementa pa javi
edit: kolega me prestigao
sada kada sam ušao dao izbacio mi je da moram "initilize disk" prije upotrebe i dao da biram između "MBR (Master Boot Record)" i "GPT (GUID Partition Table)"
EDIT:nakon guglanja kratkog shvatio sam da mi GPT netreba, odabrao MBR, odabrao slovo i disk se formatira
javim kako prođe
sada kada sam ušao dao izbacio mi je da moram "initilize disk" prije upotrebe i dao da biram između "MBR (Master Boot Record)" i "GPT (GUID Partition Table)"
evo ovdje pogledaj malo, koliko vidim trebalo bi bit gpt pošto je mbr predviđeno za diskove koji su manji od 2 terabaja
a dobro 2 stvari - mislim da ovaj format ako se ne varam podržava do 2.11 terabajta
a i disk je nazivno 2TB - ima 1863 gb
a dobro 2 stvari - mislim da ovaj format ako se ne varam podržava do 2.11 terabajta
a i disk je nazivno 2TB - ima 1863 gb
onda bi po tome trebalo stavit mbr, jer ima manje od dva terabajta
pokušaj pa ćeš vidit, probaj još malo i guglat za svaki slučaj
Master boot record (MBR) ti je nepotreban, mozda cak i suvisan zato jer vec imas MBR disk sa kojega se buta to sto se buta
a neznam
disk mi treba za najbazčniji storage
probat ću za sada sa MBR pa što bude bude
uostalom ne bi ni trebalo biti neke razlike osim što GPT podržava veće diskove, ali na novijm operativnim sustavima
EDIT: ako kupujete disk od 2 terabajta postavite ga, te naravno idete ga formatirati bilo bi zgodno da stavite na quick format
ja već dva sata ćekam na običnom i na 30%