Dvd pržilica

poruka: 12
|
čitano: 7.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dvd pržilica

evo ovako, kupio bih dvd pržilicu ali pošto se ja u to nekužim molio bih vas da mi predložite neku.

meni netreba ništ posebno nego samo da mogu pržit filmove na dvde na kompu.

znam da će vam sigrno bit čudno kako nemam ugrađenu pržilica ali imam star komp koji samo čita i prži cd-e.

dosada sam na komp skinuo nešt sa neta i onda stavljao na usb i onda stavio na laptop, ali to mi već ide naživce samo trošim vrijeme bezveze. bolje mi je da si kupim neku pržilicu do 200 kn (već sam rekao da mi treba nešt najobičnije) i gotovo.

e i još kad bi mi netko objasnio kako da ja uopće nakon što ju kupim ugradim tu pržilicu i maknem staru bio nih stvarno zahvalan.

evo konfe: (nemojte se iznenadit kada vidite stavrnop jadnu konfu ovo je stari komp a za ostalo imam laptop;)

komp komp
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 19:01 (Smata123).

0 0 hvala 0
17 godina
Dvd pržilica

Evo ovaj LG je sasvim ok pržilica jer za pržilicu se ne isplati davat više para,nisam te razumio jel to budeš ugradio u stari komp ako budeš onda uzmi sa PATA sučeljem.A tu imaš kak se ugrađuje sa slikama i svime.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Dvd pržilica
Xbox360 Modder kaže...

Evo ovaj LG je sasvim ok pržilica jer za pržilicu se ne isplati davat više para,nisam te razumio jel to budeš ugradio u stari komp ako budeš onda uzmi sa PATA sučeljem.A tu imaš kak se ugrađuje sa slikama i svime.

da, to planiram ugradit u stari komp.

hvala na uputama i prijedlogu ;)

15 godina
neaktivan
Dvd pržilica

e jel mi može još samo netko objasnit razliku između PATA i SATA sučelja?

kolko sam ja shvatio meni treba PATA, ali nisam siguran....

e, i još me samo zanima jel ia kakve veze pržilica sa mojom konfom, tj. jel bilo koja pržilica može na moj komp?

0 0 hvala 0
15 godina
Dvd pržilica

http://gallery.techarena.in/data/513/sata-ide_lg.jpg

Ovo gore su "PATA", odnosno IDE, a ovo dolje SATA konektori. Dakle, ugrubo - tebi bitna razlika je u konektorima napajanja i kabelima za prijenos podataka.

Ovdje imaš i sliku podatkovnih konektora na matičnoj:

http://www.flatheadenterprises.com/wp-content/uploads/2009/10/motherboard-001.jpg

Možda će netko stručan objasniti i razlike u podvrstama, radu i brzinama rada  jednog i drugog standarda... Tu se ne bih htio blamirati Cool

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Dvd pržilica

SATA - noviji, brži

PATA - suprotno od SATA

I kao što je kolega rekao, najlakše se razlikuju po konektorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

SATA - noviji, brži

PATA - suprotno od SATA

I kao što je kolega rekao, najlakše se razlikuju po konektorima.

A dobro sad stvarno ko da je bitna brzina sučelja, kad se radi o pržilicama. Prednost SATA ispred PATA kod pržilica je samo u tome što su kablovi tanji pa ne smetaju tolko, inače je svejedno (recimo LG GH22NP i GH22NS, ista stvar, samo različita sučelja).

Prema tome, svakome ko kupuje komp, preporučam SATA radi žica, ali ako imate doma neku PATA pržilicu onda nema potrebe kupovati novu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 10:54 (Zvona).
15 godina
neaktivan
Dvd pržilica

ali problem je što ja doma nemam nikakvu dvd pržilicu pa me zanima jel mogu kupiti bilo koju od te dvije (shvatio sam da je sata bolja ali jel će mi ona raditi ili ne)?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Dvd pržilica

Ni slučajno SATA. Di ćeš ju upiknuti? Dečki se nisu baš iskazali - tvoja ploča nema SATA konektor.

Specifikacija ploče

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 14:55 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ni slučajno SATA. Di ćeš ju upiknuti? Dečki se nisu baš iskazali - tvoja ploča nema SATA konektor.

Specifikacija ploče

e hvala sad barem znam što moram kupit...

još samo moram nać neku dost jeftinu i uzimam...

17 godina
Dvd pržilica

Uzmi si ovu,ista je kao i ona na prvom linku samo je 15 kuna skuplja zbog PATA sučelja.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Kako se nisu iskazali. Kolko vidim, rečeno mu je da mu je ploča stara i da ide na PATA.

Ja sam mu samo odgovorio na pitanje, koja je razlika između SATA i PATA sučelja. Nigdje nisam napisao, da ide na SATA Izlanuo se.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice