Disk iz laptopa u vanjski disk

poruka: 10
|
čitano: 3.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz ekipa, imam laptop HP Compaq 6820s, nedavno mi je na njemu riknula matična "post"

Budući da su nove matične preskupe, a u ove polovne nisam siguran je li valjaju, a k tome još sam negdje pročitao da

matične ploče nisu sve iste čak ni za iste modele laptopa, tako da sam odustao od kupovine ploče.

Na disku imam puno važnih i povjerljivih podataka koje bi želio i koje moram spasiti. Ono što mi pada na pamet je da izvadim

taj disk i stavim ga u kućište od eksternog diska kojeg imam te tako presnimim te podatke na računalo.

Eksterni disk je Transcend 640 GB.

Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o tome, hoće li to raditi i kakvi su rizici za podatke, jer rekoh ti podaci su mi bitni i MORAM ih

sačuvati

Hvala unaprijed na pomoći.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Disk iz laptopa u vanjski disk
stvarno bi trebala postati opća praksa backup podataka...

isti problem, bump
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
17 godina
neaktivan

Trebalo???????????????

To je oduvijek bila praksa kod korisnika koji imaju vazne podatke. Ko god kaze imam vazne podatke a nema backup taj i nema vazne podatke. I kopija na USB sticku nije backup.

:)
16 godina
neaktivan

Sorry momci, nije u pitanju backup ili nešto drugo. Pročitajte naslov a onda i post u topicu pa ako možete i znate odgovorite na isti.

Vaši odgovori su totalno offtopic.........

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema rizika. Izvadi disk, ubaci u neko externo kućište (ja sam kupio neko Icybox za 100 kn) i vozi:)

World Championships: 7, GP started: 265, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,415

0 0 hvala 0
17 godina
marko227 kaže...

Ono što mi pada na pamet je da izvadim

taj disk i stavim ga u kućište od eksternog diska kojeg imam te tako presnimim te podatke na računalo.

Eksterni disk je Transcend 640 GB.

Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o tome, hoće li to raditi i kakvi su rizici za podatke, jer rekoh ti podaci su mi bitni i MORAM ih

sačuvati

Hvala unaprijed na pomoći.

Ja sam imao slicnih problema Namigiva, sto se tice tvoje ideje mislim da je svakako izvediva tj. slobodno izvadi disk i stavi ga u eksterno kuciste.

Sve podatke ces moc spasit...osim ako ti hard nije sje***

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Sve podatke ces moc spasit...osim ako ti hard nije sje***

Nadam se da nije :)

Hvala svima na savjetima...

17 godina
neaktivan

I ubuduce backupp, backup i jos jednom backup. Podaci za koje nemas backup ti nisu vazni koliko ti mislis da jesu. Sta da je crkao disk sto je normalna stvar?

16 godina
neaktivan

A da je crkao onda bi bila godina dana rada uzalud. Sve ponovno i uvijek u zaostatku tu godinu dana....

Ali mislim da nije disk otišao jer, dok je još bilo struje u bateriji, krenilo bi podizanje sustava i onda se ugasi.

Sad nema više struje pa i ne reagira ništa....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Godinu dana rada drzis samo na disku? Zao mi je sto ti moram ovo reci ali sam si trazio djavla. Nadam se da ces sve spasiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice