Back-up HDD

poruka: 7
|
čitano: 1.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Back-up HDD

Pozdrav svima!

Ovako, trenutno imam Samsungov F3 1TB disk, i mislio sam kupiti još jedan kao backup.

Taj hard mi nebi bio stalno spojen na matičnu i napajanje, nego bih ga periodički ukopčao kako bih kopirao na njega podatke.

Želim da bude potpuno odvojen da budem siguran u slučaju problema sa strujom, grmljavinom i sl.

Dakle, da li trebam išta podešavati u biosu, ili bilo gdje drugdje, ili ću moći koristiti taj disk kao recimo externi hard (plug&play)?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Back-up HDD

Najbolje nabavi ladicu za u komp i onda ga tako prikopčavaš i mičeš. Tako si riješio i problem brzine.

Ako ti ne paše to iz bilo kojeg razloga onda USB ladica.

15 godina
neaktivan
Back-up HDD

E vidiš, dobra ideja.

Hvala.

Al znači ne trebam raditi nikakve promjene u biosu ili negdje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovako ti stoje stvari: ako zelis da bude hotswap onda moras i u biosu imat ahci mode, a ne klasicni ide mode. Kako ja ne znam koji ti je mode onda mozda trebas to promijeniti.

Inace to ti je najelegantnije riješenje.

A u globalu vrijedi ak oimas na kompu Vistu ili 7-icu a prije toga na tom istom kompu NISI imao xp onda vjerojatno ti je ahci mod vec aktiviran, ali treba provjeriti.

Ako imas xp onda vjerojatno da ti je klasicni ide mod ukljucen pa to trabs promijeniti ali obavezno prije toga instalirati ahci driver za svoju maticnu u xp.

Uglavnom ako ti se neda s tim zafrkavati onda jednostavno svaki put kad radis backup ugasis komp, ubacis ladicu i upalis komp.

Naravno 1000 puta ces mozda disk ukopcat i iskopcat i bez svega toga i u ide modu i nis nece bit, ali dodje i onaj 1001. put kad jednostavno sve ode kvragu.

Tako da ako hoces da sve bude po JUS-u onda lijepo AHCI mod u biosu, hot swap mode u winsima ( samo za taj disk ) i neka dobra ladica. To ti je najsigurniji nacin.

To je moj savjet...a znam da je dobar zato sto je iz vlastitog iskustva.

15 godina
neaktivan
Back-up HDD

Ok, hvala ti.

Imam win 7 od početka instaliran pa je achi valjda uključen, ali budem provjerio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Back-up HDD

Da ne otvaram novu temu

kad napravim backup kopira mi sve datoteke, i kad ponovno idem napravit backup dali se samo nove datoteke kopiraju ili sve ide ispočetka

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
15 godina

Ovisi o postavkama programa kojim backupiras.

Napravi incremental backup i tada ces dobit samo promjene od proslog backup-a

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice