Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.765.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
MARKOZD15 kaže...

Pomoć ti je da treniraš 2 do maksimalno 3 puta tjedno, iz razloga jer si ektomorf i treba ti kalorija, što više treniraš više gubiš kalorije i onda ti je muka uzalud, dakle 2 do 3 puta tjedno, imaj 5 obroka dnevno, u kojima ćeš unijeti dosta kalorija (tjestenina, riža, zobene, mlijeko, jogurt.. itd), junk food izbaci, slatkiše izbaci, odsada neka ti med bude jedini slatkiš, prati ove upute, žderi kako treba, treniraj, odmaraj, što manje kalorija troši i na konju si.

A kakvo meso smijem jesti? I da te pitam jos nesto ujutro kada se dignem oko 9h pojedem 8 hrenovki i popijem čašu mljeka dali da to mjenjam ili?

15 godina
odjavljen
Znalac111 kaže...

A kakvo meso smijem jesti? I da te pitam jos nesto ujutro kada se dignem oko 9h pojedem 8 hrenovki i popijem čašu mljeka dali da to mjenjam ili?

Svako meso, samo žderi! 
Kupi si zobene, skroz su jeftine i super su za ujutro! Ja npr jedem 200g zobenih, dvije šake badema i dvije šake kikirikija i dvije žlice meda, to sam od neki dan počeo i čini mi se da je super zasada. 

17 godina
Rast mišića i visina

ja pojedem 4-5 jaja, nesto salame, kruha.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Znalac111 kaže...

Svako meso, samo žderi! 
Kupi si zobene, skroz su jeftine i super su za ujutro! Ja npr jedem 200g zobenih, dvije šake badema i dvije šake kikirikija i dvije žlice meda, to sam od neki dan počeo i čini mi se da je super

Pahuljice jedem navečer ali ako ti kažeš mogu ih i ujutro,sta da pijem?Najčešće vodu...

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Koja salama,sunka,parizer,čajna?Jeli zdravo ujutro paštetu pojesti?

17 godina
Znalac111 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Pomoć ti je da treniraš 2 do maksimalno 3 puta tjedno, iz razloga jer si ektomorf i treba ti kalorija, što više treniraš više gubiš kalorije i onda ti je muka uzalud, dakle 2 do 3 puta tjedno, imaj 5 obroka dnevno, u kojima ćeš unijeti dosta kalorija (tjestenina, riža, zobene, mlijeko, jogurt.. itd), junk food izbaci, slatkiše izbaci, odsada neka ti med bude jedini slatkiš, prati ove upute, žderi kako treba, treniraj, odmaraj, što manje kalorija troši i na konju si.

Nije bas nesto uber lose tu i tamo pojest par hrenovki, al svaki dan po 8 komada?? Izbaci to pod hitno rade jaja jedi. Ja si napravim shake sa 30g wheya, 80g zobenih i mlijekom.

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Vodu, možeš i sokove, mlijeko, jogurt ;)

Navečer ne jesti pahuljice, popij jogurta ili kupi posni sir u ducanu i jedi! 

17 godina
Znalac111 kaže...
mar123 kaže...

Koja salama,sunka,parizer,čajna?Jeli zdravo ujutro paštetu pojesti?

domaca samoborska.

13 godina
neaktivan

Ja sam sa 15 godina imao 69 kg, sa 17 71, a sad sa 18 sam prvi put presao 80 :)

Koliko sam shvatio, imas dobre prilike sto se tice prehrane jer zivis izvan grada pa imas kokosi i ostalu zivinu. Samo deri po mesu najvise, mlijeko pij sto vise mozes, uglavnom sve sto je kolega prije mene naveo i sto si sam nabrojao, ali bitno je da se doslovno prezderavas, moras jesti svakih sat i pol do 2h, prvo da si prosiris zeludac i onda ces moci jesti sve vise i vise. Treniraj sto vise, nogomet je pretezito cardio tako da ces uz to morat odradit trening snage za ostale dijelove tijela. Samo treniraj i jedi sve vise i vise i vise itd.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala svima,javim se s rezultatima za točno 1 mjesec.

15 godina
Znalac111 kaže...

Hvala svima,javim se s rezultatima za točno 1 mjesec.

Samo jedi, kad god si gladan odi do hladnjaka i pojedi nešto. Pij puno vode i upiši se u teretanu.

Vježbaj 3 puta tjedno, radi trening za početnike (najčešće za masu, tj. izgradnju temelja)

Jednostavno živi, ja sam u tvojim godinama imao isto kg..kasnije se kilogrami samo nakupe.

Samo uživaj i jedi što više...ne dva jaja nisu puno, ali 5-6 jaja već je solidna večera. Jedi puno mesa, jaja i pij mlijeka.

Eto ukratko :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanima me radite li u teretani na lat mašini široki hvat i spuštate li iza glave ili na prsa... Šta je bolje, šta je efikasnije od tog dvoje. Meni su govorili da to spuštanje iza glave uništava ramena, al čini mi se da mi puno više radi sve kad to spuštam iza nego naprijed.

I pitanje za biceps, koliko vježbi i koje radite za biceps? Zanima me jer ja u teretani stojim sat vremena, radim leđa/biceps, al za biceps posebno napravim jednu ili 2 vježbe, ne znam jel to malo...

14 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Pozdrav ljudi,imam 15 godina 14.8. napunio 15,sada me zanima kako da dobijem na kilaži?Visok sam 163cm,i imam 45 kg,treniram nogomet 9 godina.Što se tiće prehrane nema šta nevolim,pijem puno mljeka živim na moru pa imam veliki izbor ribe koju jedem ali nisam bas ljubitelj.Baba mi ima oce tako da svaki tjedan imamo peku s janjetinom,svinjetinom,teletinom.Također imam kokoši (zaklane) koje jedem,tu dodje jos i piletina koju obožavam.Povrće i voće svaki dan jedem,e sada sto se tiče mišića kao sto rekoh treniram nogomet 9 godina i imam pločice koje se dobro vide (vjerovatno jer imam 45kg pa se vide),ruke su mi jako slabe,noge su dobre,leđa su dobra.Jako sam jak i žilav,tata mi se bavio mehanikom tj. sada samo  radi za prijateje i nije mi problem izvaditi getribu iz auta ako znate što je to :).Sutra cu staviti koju sliku pa mi recite sto mislite,moje pitanje je kako se udebljati???

Hvala vam!!!

Dobro se nasmijah na ovo  {#}

Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Nema potrebe za izbacivajem junka i slatkiša, neki ih samo drži umjerenim. Gledano realno, slatkiši i junk nisu veliko zlo, samo su fini i kalorijski gusti.

@fila2208

Drago mi je pomoći.{#}

EDIT:

1.Lovac kaže...

Zanima me radite li u teretani na lat mašini široki hvat i spuštate li iza glave ili na prsa... Šta je bolje, šta je efikasnije od tog dvoje. Meni su govorili da to spuštanje iza glave uništava ramena, al čini mi se da mi puno više radi sve kad to spuštam iza nego naprijed.

I pitanje za biceps, koliko vježbi i koje radite za biceps? Zanima me jer ja u teretani stojim sat vremena, radim leđa/biceps, al za biceps posebno napravim jednu ili 2 vježbe, ne znam jel to malo...

Kao prvo, široki hvat nije potreban, čak bi rekao da je uži bolji jer imaš više range of motiona + rađeno je EMG istraživanje i veoma su blizu u aktivaciji široki i uski hvat.

Kao drugo iza glave je nepotrebno, ali ako voliš to, onda radi, nije opasno ako nemaš fleksibilnost, ja radim često zgib iza glave i nikad nisam osjetio problem, ali opet ja imam (barem mislim) dobru mobilnost torakalne kralježnice (jesam li upotrijebio pravilan izraz?).

Za biceps su ti dosta 1-2 vježbe, čak bi neki rekli da su 2 nepotrebne jer dobiješ dosta rada od ostalih vježbi, a i nisi napredan da ti treba veliki volumen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 1:34 (Kramerdida).
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

My motivation :)

17 godina
Rast mišića i visina

koje su najbolje vjezbe za ramena? znam za military da je osnova.

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Što se tiće leđa, obje vježbe pogađaju određeni dio leđa i obje su same po sebi dobre. sve ovisi o tome kako program vježbi imaš posložen. 

Kada govorimo o bicepsu, biceps kao mišić je jako mali...najteže ga je dobit...svi mi patimo za velikim bicepsom i da bi njega dobio moraš ga dobrano mučit. Radi tri vježbe, 3 serije sa 8-10 ponavljanja. 

I da probaj radit prsa-biceps, leđa-triceps, noge-ramena...

...train hard, feel good, never give up...
15 godina
1.Lovac kaže...

Gluposti.

naprijed, iza i naprijed sa ''kockom'' su najbolje vježbe za lat, odmah nakon veslanja sa šipkom i mrtvog dizanja. Bolje u uzeti širi hvat iz razloga jer se tako izlolira biceps, kada približiš ruke biceps dosta pomaže i onda manje leđa rade. Obaevzeno te vježbe dajem početnicima nakon par tjedna privikavanja na to, tu se razvija snaga da bi kasnije mogli raditi razne vrste zgibova

Ne slušaj gluposti, ako radiš pravilno, i držiš leđa pravilno ništa ti neće biti, a te vježebe će ti samo cijeli gornji ''okvir'' tijela fino definirati i ojačati.

Da ne kažeš da pričam gluposti:

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=320&jumpto=3808719&sort=asc&view=flat

Evo ti link tamo je slika, to sam sve izgradio lat mašinom, i veslanjem :)

Radiš nepotrebno krivo: radi leđa triceps, prsa biceps, ramena noge. Jedna mišićna skupina isključuje drugu, tj. kad radiš leđa puno rade i bicepsi na svim vježabam (bez obzira što raširiš ruke itd opet bica pomaže), na prsima radi triceps itd...ideja takvih treninga je, praktički odraditi leđa (sekundarno biceps) i onda snnjima ubiti triceps, a ne biceps koji je već umoran, od nejga nema nekog vježbanja onda.

Za biceps 3-4 vježbe ovisno o vremenu. Radi obavezno sa z-šipkom curlove ili sjedeći peko scottove klupe.

Bučice, klasične curlove te hammere koji dosta razvijaju podlaktice. uzmi bučice i pumpaj ga :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 11:53 (fila2208).
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Radiš nepotrebno krivo: radi leđa triceps, prsa biceps, ramena noge. Jedna mišićna skupina isključuje drugu, tj. kad radiš leđa puno rade i bicepsi na svim vježabam (bez obzira što raširiš ruke itd opet bica pomaže), na prsima radi triceps itd...ideja takvih treninga je, praktički odraditi leđa (sekundarno biceps) i onda snnjima ubiti triceps, a ne biceps koji je već umoran, od nejga nema nekog vježbanja onda.

Za biceps 3-4 vježbe ovisno o vremenu. Radi obavezno sa z-šipkom curlove ili sjedeći peko scottove klupe.

Bučice, klasične curlove te hammere koji dosta razvijaju podlaktice. uzmi bučice i pumpaj ga :)

Da al ovome ništa ne fali... opteretim biceps dobro, svaki dan me iza tog treninga boli, tako da sigurno je bio dobar trening...
Šta se lata tiće i leđa, ne osjećam nikakvu bol tipa kao u bicepsima, tricepsima i sl. mjestima, kao da nisam ništa radio, to mi je čudno, al osjećam da mi je lat jači i donji dio leđa da mi je ojača....

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I meni je tako, dižem kilaže na lat mašini ali ne osjećam ništa kasnije.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
16 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

I meni je tako, dižem kilaže na lat mašini ali ne osjećam ništa kasnije.

Mene bole latovi kad radim jednu vrstu sklekova, al nikad kad radim ove mašine... Al nisam mislio samo na latove, nego na cijeli gornji dio leđa...

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
1.Lovac kaže...

Gluposti.

naprijed, iza i naprijed sa ''kockom'' su najbolje vježbe za lat, odmah nakon veslanja sa šipkom i mrtvog dizanja. Bolje u uzeti širi hvat iz razloga jer se tako izlolira biceps, kada približiš ruke biceps dosta pomaže i onda manje leđa rade. Obaevzeno te vježbe dajem početnicima nakon par tjedna privikavanja na to, tu se razvija snaga da bi kasnije mogli raditi razne vrste zgibova

Ne slušaj gluposti, ako radiš pravilno, i držiš leđa pravilno ništa ti neće biti, a te vježebe će ti samo cijeli gornji ''okvir'' tijela fino definirati i ojačati.

Da ne kažeš da pričam gluposti:

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=320&jumpto=3808719&sort=asc&view=flat

Evo ti link tamo je slika, to sam sve izgradio lat mašinom, i veslanjem :)

Zapravo leđa rade praktički jedano i u normalnom hvatu ako ih radiš kako treba , ne sa razvučenim (protraktiranim) ramenima, dobiješ više teres majora tzv. latov mali pomagač u širokom hvatu.

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/inside_the_muscles_best_back_and_biceps_exercises - Pročitaj ovo, čovjek je doslovce priključio elektrode na sebe i radio vježbe, a i ovastudija nije loša.

Uski zgibovi ili uska lat mašina rulaju, više ROM-a imaš i veći volumen možeš nabiti i široki hvat ima svoje mjesto (EDIT: treniranje druge funkcije lata, addukcije ramena), ali nemojmo govoriti da je bolji od uskog hvata.

mar123 kaže...

koje su najbolje vjezbe za ramena? znam za military da je osnova.

Odručenje, ali rađeno tako da ti mali prst nad palcem kao da livaš vodu iz nečega. Drži kontrakciju u gornjem položaju 1-3 sekunde i spuštaj kontrolirano. Nemoj se iznenaditi ako ne možeš bacati velike težine, takva je vježba, a i mišić je mali. Neki tipovi imaju poštena ramena i rade tek sa 14 kg.

Drži donja leđa ravnim i ne njiši tijelom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 13:08 (Kramerdida).
15 godina
Rast mišića i visina

Ne, svaka čast na tome, ali nema čovjeka sa velikim leđima koji mi nije rekao, široko fila široko...radite kako hoćete, ja znam da ja rezulatate i imam i osjećam leđa pri svakoj vježbi kako se zatežu...(za ove koji rade na latu i ne osjećaju ništa)

kramer, bez uvrede ali previše čitaš raznih članaka na internetu, umjesto da neke stvari probaš za sebe pa vidiš kako te pogađaju, nhf

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 13:56 (fila2208).
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne, svaka čast na tome, ali nema čovjeka sa velikim leđima koji mi nije rekao, široko fila široko...radite kako hoćete, ja znam da ja rezulatate i imam i osjećam leđa pri svakoj vježbi kako se zatežu...(za ove koji rade na latu i ne osjećaju ništa)

Osjećam i ja mišiće kad radim, al ono sutradan me leđa uopće ne bole... Boli li vas sutradan išta? Inače osjećam da su mi primjerice latovi malo krući, jači, al čudno mi je kako nema te standardne boli kao kod drugih mišićnih skupina...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne dobijem nikada upalu... Možda jesam prvih par puta. Leđa mogu podnijeti ogroman volumen. Kad smo već kod toga je li moguće dobit ''klasičnu'' upalu trbušnih sutradan? Uvijek radim trbušne do otkaza, doslovno ne mogu noge više dignuti, ali sutra ništa. :)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
15 godina
1.Lovac kaže...
fila2208 kaže...

Osjećam i ja mišiće kad radim, al ono sutradan me leđa uopće ne bole... Boli li vas sutradan išta? Inače osjećam da su mi primjerice latovi malo krući, jači, al čudno mi je kako nema te standardne boli kao kod drugih mišićnih skupina...

Leđa su velik i izdržljiv mišić. Upalit ih nije lako. Ali probaj sa veslanjem sa šipkom ili sa bučicama. Kad leđa malo zatežu drugi dan onda znaš da si nešto radio...

17 godina
Rast mišića i visina

a zasto bi vas boljelo sutradan? upale se dobivaju samo prvi tjedan dok se misici ne naviknu na napore. poslije ih osjetis mozda sat vremena nakon treninga i to je to. misic je vec naviknut na napor i ne sokiras ga da bi dobio upalu.

14 godina
Rast mišića i visina

Leđa i biceps su najteži za dobit upalu, a triceps je najlakši. Svaki put dobijem neku upalicu nakon treninga.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 14:16 (KiX777).
15 godina
mar123 kaže...

a zasto bi vas boljelo sutradan? upale se dobivaju samo prvi tjedan dok se misici ne naviknu na napore. poslije ih osjetis mozda sat vremena nakon treninga i to je to. misic je vec naviknut na napor i ne sokiras ga da bi dobio upalu.

Treniram intenzivno godinu dana bez većih stanki, i uvijek ima treninga kad se ubijemo i drugi dan osjećam mišić koji sam radio. NIje upala, ali osjećam da me zategne malo.

E to je onda posao.

17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Treniram intenzivno godinu dana bez većih stanki, i uvijek ima treninga kad se ubijemo i drugi dan osjećam mišić koji sam radio. NIje upala, ali osjećam da me zategne malo.

E to je onda posao.

ma oke to, ali kazem, ne dogadaju se upale, upala se dogodi kad krenes i najcesce vise ne. ja noge recimo osjetim uvijek dan poslije. ruke osjetim samo sat vremena nakon.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice