Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.757.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
1.Lovac kaže...

Volia bi to počet pit, čisto zbog bržeg oporavka :P

Kaže on koji ide u teretanu radi zdravlja. Laži nekog drugog sine :)

Live and let live.
13 godina
Znaci nemogu te po sibice poslat da mi kupis :D sala naravno. Vidim ti si skroz u workout briji,je,to je zivot samo takav,a najbolje je sto je zdravo i pozeljno.
Nisam tip koji vaze svaku stvar,da pazim na makro/mikronutrijente,da si ne priustim slatko jednom tjedno/u 10dana ak mi dode,ako treba i 2dana za redom jer radim na sebi,vjezbam,pazim sto jedem i ne pretjerujem jer nema razloga tome. Ta necu bit na naslovnicama,pucat se steroidima itd. A i dalje se super osjecam u svome tijelu i znam da nemam granica. Sve je u glavi,treba znat sto je pozeljno a sto pretjerivanje.
uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne bih znao ujak će mi javit on radi u brežicama, uzet će mi i kreatin. E ako sam na low-carbu i jedem UH dva puta tjedno/punjenje UH-om il tako nešto jel mogu koristit dextrozu ili maltodextrozu za vrijeme lowcarba? Na defci sam ili su UH svi isti pa i ta dextroza nije poželjna?

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 21:46 (Trustek).
15 godina
u2Noobish4Me kaže...
Znaci nemogu te po sibice poslat da mi kupis :D sala naravno. Vidim ti si skroz u workout briji,je,to je zivot samo takav,a najbolje je sto je zdravo i pozeljno.
Nisam tip koji vaze svaku stvar,da pazim na makro/mikronutrijente,da si ne priustim slatko jednom tjedno/u 10dana ak mi dode,ako treba i 2dana za redom jer radim na sebi,vjezbam,pazim sto jedem i ne pretjerujem jer nema razloga tome. Ta necu bit na naslovnicama,pucat se steroidima itd. A i dalje se super osjecam u svome tijelu i znam da nemam granica. Sve je u glavi,treba znat sto je pozeljno a sto pretjerivanje.

Ispravno i zrelo razmišljanje koje također dijelim. Mene cura nekad zna zezati, ono, tu i tamo propustim neku slasticu, ali da važem ono svaki dan i imam neku savšrenu prehranu to ne.

Može se dobro izgledati i bez rigorzonih programa, kilaža i prehrane :)

Baš si trebao piknut neku sliku da vidimo na šta ličiš :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 21:49 (fila2208).
13 godina
Ja sam zagovornik zdravog zivota. Al isto tako treba se nekad opustit,bilo to napit,zaglibit vani duze,pit gazirano,najest se cokolade,svatko ono sto voli..treba tijelo sokirat promjenom,rutina vjezbanja vodi navikavanju,ovak i misici pate na drukciji nacin pa je sljedeci workout zesci jer zelimo nadoknadit itd..sve ima svoje,ali treba uzivat. Samo jednom si mlad zar ne?!:)
uBlowMeBro?
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
1.Lovac kaže...

Jesam šta krivo reka? Pa proteini služe za brži oporavak mišića?

14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...
Ja sam zagovornik zdravog zivota. Al isto tako treba se nekad opustit,bilo to napit,zaglibit vani duze,pit gazirano,najest se cokolade,svatko ono sto voli..treba tijelo sokirat promjenom,rutina vjezbanja vodi navikavanju,ovak i misici pate na drukciji nacin pa je sljedeci workout zesci jer zelimo nadoknadit itd..sve ima svoje,ali treba uzivat. Samo jednom si mlad zar ne?!:)

moj su porok alkohol tj. bijelo vino i viski, inaće ne pušim ali ako idem van sredim najmanje 2 kutije sam,a inače imam dobar kapacitet jer imam redovno one liječničke preglede, al eto tako to ide.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
Da nije oslo napajanje na pc-u bilo bi i tog,mada nije moj stil,ipak je u redu posto je ostatak redovit(oni koji inace uplodaju). Ugl,bude. Na lap-u nemam nis al nije da cu propast ha ha.
Uzivajte,ja se odjavljujem da veceras skupim 6h :) mozda i 7 ha ha:)
uBlowMeBro?
15 godina
u2Noobish4Me kaže...

Ma e, nema greške, velim iste godine, isto razmišljanje {#}

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Pozdrav svima :) evo citam stalno sta se pise tu i patim jer sam trenutno na prisilnoj pauzi.. Prvo da se osvrnem na zdravlje i teretanu, definitivno bi se trebalo ici u teretanu radi zdravlja, a izgled, motivacija, dobra volja, sve su to pozitivne strane uz cinjenice o zdravlju
Gledam sve po sebi, eto krenuo sam u teretanu sa stavom, ah, neš ti dignut malo utega da se ojacam i projdem tjelesni na faksu. Cjeli zivot treniram tenis ali ispao je iz plana pocetkom godine, pa je teretana bila alternativa. Pocetkom 6og mj sam dobio mono, i sve je moralo i jos neko vrijeme ce bit, na pauzi. Poceo sam citati dosta o prehrani i tome svemu i poceo uvidjat kako nije to ipak tako bezveze i sad eto jedva cekam ponovo krenuti. Na puno toga i u glavi utjece to vjezbanje i sada, a odmoru u kojem moram bit, kad zavrsi i dobijem zeleno svjetlo za teretanu, jedva cekam krenuti :)
Lp i odsad racunajte na koji komentar i od mene ovdje.
A ako vas brojke zanimaju.. 75 kila sa nesto masti prije mono, sada, 67, bez ista masti, mali visak koze. Sve to na 174 cm cca.
Raspisao se a mislio kratak postic o zdravlju napisat, mozda nekom bude i mala motivacija
Battlelog: Mali_Playa
15 godina
MV_gamer kaže...
Pozdrav svima :) evo citam stalno sta se pise tu i patim jer sam trenutno na prisilnoj pauzi.. Prvo da se osvrnem na zdravlje i teretanu, definitivno bi se trebalo ici u teretanu radi zdravlja, a izgled, motivacija, dobra volja, sve su to pozitivne strane uz cinjenice o zdravlju
Gledam sve po sebi, eto krenuo sam u teretanu sa stavom, ah, neš ti dignut malo utega da se ojacam i projdem tjelesni na faksu. Cjeli zivot treniram tenis ali ispao je iz plana pocetkom godine, pa je teretana bila alternativa. Pocetkom 6og mj sam dobio mono, i sve je moralo i jos neko vrijeme ce bit, na pauzi. Poceo sam citati dosta o prehrani i tome svemu i poceo uvidjat kako nije to ipak tako bezveze i sad eto jedva cekam ponovo krenuti. Na puno toga i u glavi utjece to vjezbanje i sada, a odmoru u kojem moram bit, kad zavrsi i dobijem zeleno svjetlo za teretanu, jedva cekam krenuti :)
Lp i odsad racunajte na koji komentar i od mene ovdje.
A ako vas brojke zanimaju.. 75 kila sa nesto masti prije mono, sada, 67, bez ista masti, mali visak koze. Sve to na 174 cm cca.
Raspisao se a mislio kratak postic o zdravlju napisat, mozda nekom bude i mala motivacija

Di si playa :)))

Samo rokaj i pitaj za savjete ovdje, uvijek ima ljudi željnih pomoći, svi ovdje djelimo zajednički interes, a to je vježbanje i zdravlje :)

sretno!!

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kad ste se već dotakli teme od zdravom i nezdravom životu, htio bih čuti vaša mišljenja jer nemam baš neka znanja o ovome što me zanima.

Kroz sljedećih nekoliko mjeseci/godinu dana ću vrlo vjerojatno početi dosta češće izlazit, problem je što ću se vraćat doma oko 5-6 tak da ću si upropaštavat bioritam i spavanje. Nikada neću pušit, neću pit baš prečesto, ali i kada ću popit malo više svejedno se neću nikada baš pregazit. Ionako izlazim zbog društva i zabave, a ne da se ubijem u alkoholu. Ne znam koliko će to bit često, ali ono 3-4 puta mjesečno valjda. Sad me zanima koliki je to problem i koliko to zapravo upropaštava tijelo? I dalje bi redovito trenirao, ali ne znam što je zapravo najvjerojatnije kaj bi mi se moglo dogodit? Gubitak mišićne mase ili nakupljanje bodyfata? Znam da je malo (zapravo dosta) glupo pitanje, ali ak bi mi netko mogao nešto o tome ispričat.

17 godina
peterstern9 kaže...

Kad ste se već dotakli teme od zdravom i nezdravom životu, htio bih čuti vaša mišljenja jer nemam baš neka znanja o ovome što me zanima.

Kroz sljedećih nekoliko mjeseci/godinu dana ću vrlo vjerojatno početi dosta češće izlazit, problem je što ću se vraćat doma oko 5-6 tak da ću si upropaštavat bioritam i spavanje. Nikada neću pušit, neću pit baš prečesto, ali i kada ću popit malo više svejedno se neću nikada baš pregazit. Ionako izlazim zbog društva i zabave, a ne da se ubijem u alkoholu. Ne znam koliko će to bit često, ali ono 3-4 puta mjesečno valjda. Sad me zanima koliki je to problem i koliko to zapravo upropaštava tijelo? I dalje bi redovito trenirao, ali ne znam što je zapravo najvjerojatnije kaj bi mi se moglo dogodit? Gubitak mišićne mase ili nakupljanje bodyfata? Znam da je malo (zapravo dosta) glupo pitanje, ali ak bi mi netko mogao nešto o tome ispričat.

alkohol ima jako puno kalorija, i nezdrav je, dobit ces bodyfat. ali ako ce to bit 3-4 puta mjesecno nece mozda bit neki veliki problem ako se neces opijat.

15 godina
Rast mišića i visina

Ma daj ne brini, samo uživaj, nećeš ti sad propasti ono na nulu totalno i udeblajt se ko prase.

Ja često cugam i to dosta, ali ako se ubiješ u teretani, sve to vratiš natrag. Ne gubiš ti mišiće preko noći, ali ni ne dobivaš :)

18 godina
u2Noobish4Me kaže...
Imao sam i 110kg u jednom trenu,prije 2god. I ne,nisam bio zadovoljan. Izgled planine me razocarao iskreno.
Od tad sam na defci,vjezbam,od pocetka ljeta opet intenzivno 6dana tjedno.
Cilj mi je 95kg do 10-12%bf-a.
Bf mi trenutno ok,dizem kilazu postepeno.
I samo da nadodam,primjetio sam dost ljudi puca velike kilaze kao potrebne za dobar izgled,medu njima i ti.
Ja se ne slazem sa time. Jer ja sa 197 i 110,ti reko da bi trebo imat 105 za dobar izgled- je pogresno i pretjerano po meni. Jer nije poanta bit planina,nit je to nes lijepo. Za mene je mjerilo 197~97. 170~70 al do 12%bf. Ok,nizi si mogu priustit vecu tezinu da nadoknade visinu ako ih peru kompleksi(nepotrebno).

Ha čuj, ako ništa, zglobovi, tetive/ligamenti su ti zahvalni. Nije isto kičmi, kukovima, koljenima i stopalima i općenito hrskavici trpiti
+/- 10 kg. Tu su još i vene, krvni tlak, sto drugih stvari. Tako da sam i ja za najoptimalniju masu, a ne za "najimpresivniju"
(pod najimpresivniju, postavlja se pitanje - kome?).  

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan

Hvala vam na odgovoru, olakšali ste mi život :)

Neću se sad baš opijat ko stoka, uvijek ću popit barem jedno piće, nekad malo više.
Samo me panika tog debljanja jer bodyfat ne ide baš tak lako dolje ako istovremeno mislim održat mišićnu masu. Budem češće ubacio kratko trčanje natašte da se osiguram na neki način. :)

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ma daj ne brini, samo uživaj, nećeš ti sad propasti ono na nulu totalno i udeblajt se ko prase.

Ja često cugam i to dosta, ali ako se ubiješ u teretani, sve to vratiš natrag. Ne gubiš ti mišiće preko noći, ali ni ne dobivaš :)

pa fala bogu {#} od jednom mjesečno neće bit ništa, i ovako nismo na steroidima.

18 godina
cecenac kaže...
1.Lovac kaže...

Ma dobro, rekao je da mu je tjelesni napredak na drugom mjestu, pa nije da ne misli na to:)
Nema ništa lošega u praćenju i poboljšanju fizičkog izgleda jer može biti inspirativno i motivirajuće za

daljnje vježbanje. Posebno je zanimljivo vidjeti da ljudi u teretani počinju gledati i podlaktice, butne, listove, gluteuse,
trapove, dakle nije sve svima u bicama i tricama, a "nesvjesno" vježbanjem i tih "zapostavljenih" dijelova poboljšavaju
opće psihofizičko stanje. Ok ima fanatika i kompeksaša na drugoj strani, ali kukolja ima u svakom žitu:)
@lovac; ma nije ti bezukusni nikakva delikatesa za isprobavanje, običan okus nekakvog razmućenog mlijeka s vodom,

pa kad se doda grožđani šećer, pomalo je i bljutavo. No prednost bezukusnog je što ga možeš umiješati sa čime poželiš,
pa dodaje kremasti osjećaj.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Može mi netko dati bodyweight vježbe za latse?

Pitao sam već kolegu filu i mara, ali ako netko zna nešto što nije negativan zgib (kada radim chin-up mogu se spušati oko 4 sekunde, a kada se probam polako spuštati kada radim zgib (pullup) onda jedva 2 sekunde i već padam).

Možda su negativni zgibovi najbolji. Npr., danas ću moći samo 2 sekunde, a ako budem radio svaki dan nakon 2 tjedna moći ću 4 sekunde?

Anyway, ima netko neke vježbe za latse? Znači da nisu negativni zgibovi ili inverted rowovi (znači kad se stavi šipka pa prođeš ispod i dižeš se).

Ako ima netko neku vježbu koja bi me pripremila za zgib, samo dajte.

Memento mori.
15 godina
Rast mišića i visina

A gle sve za leđa, a pošto si limitiran utezima i šipkama moraš improvizirati.

Dal si možeš nabavit neku šipku pa izvest neko veslanje?

Što se tiče zgibova probaj raditi sa rukama što uže i i one sa okrenutim dlanovima prema tebi (/za bicepse) ti su nešto lakši :)

13 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Pitao sam već kolegu filu i mara, ali ako netko zna nešto što nije negativan zgib (kada radim chin-up mogu se spušati oko 4 sekunde, a kada se probam polako spuštati kada radim zgib (pullup) onda jedva 2 sekunde i već padam).

Možda su negativni zgibovi najbolji. Npr., danas ću moći samo 2 sekunde, a ako budem radio svaki dan nakon 2 tjedna moći ću 4 sekunde?

Anyway, ima netko neke vježbe za latse? Znači da nisu negativni zgibovi ili inverted rowovi (znači kad se stavi šipka pa prođeš ispod i dižeš se).

Inverted rows iz razloga što možeš lako podesiti težinu vježbe (još bolje ako imaš karike) i oni će te pripremiti za zgibove u smislu snage i učenja kako aktivirati donje trapove da stisneš lopatice na vrhu. Ne preporučam široke zgibove, čak bi rekao da su uži bolji jer imaš veći ROM (a i EMG mjerenja pokazuju da su veoma bliski u aktivaciji latova), dok je on kraći u širokim. Koristi hvat koji voliš. Ako imaš karike, onda su ti zgibovi sa njih najbolje riješenje u smislu stresa na zglobove jer ti se zapešće može prirodno rotirati.

mar123 kaže...
peterstern9 kaže...

alkohol ima jako puno kalorija, i nezdrav je, dobit ces bodyfat. ali ako ce to bit 3-4 puta mjesecno nece mozda bit neki veliki problem ako se neces opijat.

Nije toliko zlo.

http://www.t-nation.com/free_online_article/sex_news_sports_funny/a_muscleheads_guide_to_alcohol_1

http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html

15 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
TheGh0st kaže...

Inverted rows iz razloga što možeš lako podesiti težinu vježbe (još bolje ako imaš karike) i oni će te pripremiti za zgibove u smislu snage i učenja kako aktivirati donje trapove da stisneš lopatice na vrhu. Ne preporučam široke zgibove, čak bi rekao da su uži bolji jer imaš veći ROM (a i EMG mjerenja pokazuju da su veoma bliski u aktivaciji latova), dok je on kraći u širokim. Koristi hvat koji voliš. Ako imaš karike, onda su ti zgibovi sa njih najbolje riješenje u smislu stresa na zglobove jer ti se zapešće može prirodno rotirati.

mar123 kaže...
peterstern9 kaže...

Nije toliko zlo.

http://www.t-nation.com/free_online_article/sex_news_sports_funny/a_muscleheads_guide_to_alcohol_1

http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html

Onda da stavim metlu između 2 stolice i dižem se?

Btw., radim 4 serije 20 skelkova, 20 cruncheva, čučnjeva, kobri (za leđa) i leđnjaka.

Koliko da ovoga sada ubacim?

EDIT : Zar ne bih mogao raditi "Supermane" : http://www.barstarzz.com/wp-content/uploads/2013/01/superman-exercise.jpg, da si ojačam leđa?

No koliko bi onda toga morao napraviti (zamjenim leđnjake s njima)... I ne znam aktiviraju li oni latse?

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 0:04 (TheGh0st).
13 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Onda da stavim metlu između 2 stolice i dižem se?

Btw., radim 4 serije 20 skelkova, 20 cruncheva, čučnjeva, kobri (za leđa) i leđnjaka.

Koliko da ovoga sada ubacim?

Isto volumena poput sklekova ako ne i više. Nego nepotrebno je 4x20, radije otežaj vježbu i uradi 5x10 prije nego što je otežaš. Za sklekove napreduj do pseudo-planche sklekova. Drži laktove blizu tijela, napni dupe i trbušne (ovo na svakoj vježbi) i stisni šipku/pod. Ovako osiguravaš stabilnost, ravna donja leđa i veću snagu. Kod sklekova dirni pod sa prsima. Kod inverted rowova drži donja leđa ravnim i vuči kroz laktove. Počni sa kosim inverted rowovima, pa onda smanji visinu da su ti ramena tek malo od zemlje, kada i njih svladaš onda možeš staviti stopala na neki predmet da ti je cijelo tijelo u istoj razini. Uvijek drži neku vrstu horizontalnog veslanja u programu, čak je važnije od zgibova.

Umjesto cruncheva napreduj do punih hanging leg raisea gdje diraš šipku sa stopalima isteži ložu tako da staneš da stolicu i sagneš se, ne staneš kada dirneš nožne prste, cilj je što dublje otići, ovo preporučam sa teretom od 20 kg da pojačaš istezanje.

Googlaj Valslide Curls i Arch Body Hold (EDIT: bolja verzija supermana (leđnjaka), nćeš moći ispočetka ih raditi sa skupljenim stopalima, raširi noge i kako dobivaš snagu smanji širinu, to je mene odvelo do pravog ABHa, ovakva bi ti trebala biti tehnika). To će ti biti super vježbe za ložu i donja leđa. Napreduj do pištolj čučnjeva za kvadove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 0:11 (Kramerdida).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

OK, možda budem bacio slike, ali i trebat ću vremenski smanjiti trening zbog škole (45 minuta trčanje + negdje oko 15 minuta za ove serije svaki dan bude mi previše).

Znači, ako bi imao vremena ti i još neke kolege koje znaju te stvari, pa da kasnije (ne sada, prije škole, znači slj. tjedan) mi sastavite neki epic bodyweight program.

Do tada proučavam Paleo dijetu, čuo sam da s njom čovjek živi zdravije.

Memento mori.
13 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

OK, možda budem bacio slike, ali i trebat ću vremenski smanjiti trening zbog škole (45 minuta trčanje + negdje oko 15 minuta za ove serije svaki dan bude mi previše).

Znači, ako bi imao vremena ti i još neke kolege koje znaju te stvari, pa da kasnije (ne sada, prije škole, znači slj. tjedan) mi sastavite neki epic bodyweight program.

Do tada proučavam Paleo dijetu, čuo sam da s njom čovjek živi zdravije.

Pa ovako, googlaj Foundation One epub gymnastics i skini knjigu.

Paleo nije ništa specijalna dijeta, iste rezultate ćeš positići ako jedeš običnu uravnoteženu prehranu. Samo osiguraj da dobivaš dovoljno proteina, masti, ugljikohidrata i vlakana i miran si. Potraži moje nedavne postove, stavio sam link za preporuke što se tiče makronutrijenata.

EDIT: Usto što će ti toliko trčanja, radije zamjeni taj kardio sa treningom snage koji će ti nabiti snagu, a i kondiciju ako ne odmaraš veoma dugo između setova. Ne treba ti toliko kardia, uključiš program koji ti broji kalorije od trčanja (400-500 bi najviše preporuča). Dosta ti je 3-4 puta tjedno kardio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 0:22 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

prica se da cocacola i alkohol deformiraju misice jel istina ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 0:30 (codec).
13 godina
neaktivan
codec kaže...

Jedino u sumanutim dozama.

14 godina
neaktivan
codec kaže...

Ako se konzumiraju utorkom, da.

Live and let live.
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Di si playa :)))

Samo rokaj i pitaj za savjete ovdje, uvijek ima ljudi željnih pomoći, svi ovdje djelimo zajednički interes, a to je vježbanje i zdravlje :)

sretno!!

Yo džukac :)

Ma rekoh da se malo uključim tu, nisam totalni početnik pa možda komegod i pomognem, a i iznesem koju pametnu hh.

Btw to šta živimo (pretpostavka za ovaj dio foruma) zdravo, ne znači da će nas nešto "nezdravo" ubiti, ako nam je za gušt, zašto ne, treba uživat a ne patit od zdravlja.

Battlelog: Mali_Playa
17 godina
codec kaže...

ma deformiraju sad bi reko sta

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice