Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.754.294
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Jabulani kaže...

Sve dok ne unosiš previše kalorija nećeš se debljat,

Popravljeno.

Nema šanse da se udebljaš na kalorijskom deficitu, ma kako ti bila prehrana loša, npr. jedan je profesor sa američkog sveučilišta bio na prehrani od čokoladica (neki Twinkle mislim) + usto je koristio multivitamin i whey, a nakon nekog vremena izgubio je salo, a krvna slika mu se je poboljšala.

Na kraju nema šanse da zezaš zakone fizike (Termodinamika).

14 godina
protjeran
daniel.hajdinjak666 kaže...

Nemoj to uzimati u dane kad ne treniras jer ces se samo udebljati. 

A strije, hah, to ti je logicna posljedica, bar znas da napredujes, haha. Kupi u ljekarni kremu protiv toga, pa mazi kriticna mjesta.

aha znači sinteza proteina traje 20 minuta nakon treninga i to je to?? može se uzimat i u dane odmora normalno.. osim ako ima neki dugi odmor od vježbanja

Whey kao whey je brzi protein. Ako ga unosis u tjelo u vecim kolicinama nego ga mozes apsorbirati, tjelo ce iz njega crpiti energiju, a carb ce se pretvarati u salo.

Na kraju se indirektno od njega debljas i to je tako, a sad ti pricaj kaj god hoces.

ne

whttp://www.youtube.com/atch?v=5hfYJsQAhl0
14 godina
protjeran
TRBUHozborac kaže...

1. Nisam napomenul nikakvih 20 minuta, nego razmak od 48 sati ako se ne vjezba. Da, jako je glupo trositi suplemente na dane kad ne vjezbas, ako pravilno jedes, jer su skupi. Ovi ljudi na forumu    nisu profesionalni sportasi i treba im neka ravnoteža, eventualno dodaci prehrani, ali ne i bacanje istoga. Ti ako imas novaca na bacanja, izvoli.

2. Sve kaj sam napisal je 100% ispravno, jer su to studije profesionalnih trenera koji su mi vodili programe kad sam hrval. Ne da si u krivu, nego ne ti je i protuargument jak, ne

Ako idemo cjepidlaciti, onda se u vrijeme (ili dane) mirovanja uzima kazein, ali takvim detaljima ovdje nije mjesto.

daniel
17 godina
Rast mišića i visina

ma pusti u ovoj temi se svi prave nesto pametni i pametuju a mozda 2-3 stvarno zna, a ti koji znaju se ne rugaju nego normalno napisu post.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moj doručak svako jutro... cca 170 grama zobenih + whey i kakao radi okusa 

16 godina
neaktivan

Eo danas dosli proteini (http://www.building-body.com/shop/image/cache/data/mvp/Pro-Whey-3G---2,3kg-800x800.jpg), nije bilo gold standarda al koliko vidin dosta su slicni u kvaliteti

Od sutra pocinje trening ;)

17 godina
Rast mišića i visina

jel valja ta cokolada?

15 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Eo danas dosli proteini (http://www.building-body.com/shop/image/cache/data/mvp/Pro-Whey-3G---2,3kg-800x800.jpg), nije bilo gold standarda al koliko vidin dosta su slicni u kvaliteti

Od sutra pocinje trening ;)

Ja imam trenutno takvog od vanilije..okus mi nije nešto posebno ukusan..

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ak ti nije fino, a uzimas ga ujutro, stavi 1-2 velke zlice kikiriki maslaca, pa u blender sa mlijekom.

daniel
15 godina
neaktivan

Ak ti nije fino, a uzimas ga ujutro, stavi 1-2 velke zlice kikiriki maslaca, pa u blender sa mlijekom.

Zato kakao koristim:)

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma pusti u ovoj temi se svi prave nesto pametni i pametuju a mozda 2-3 stvarno zna, a ti koji znaju se ne rugaju nego normalno napisu post.

Jesi ti u ta 2-3 što znaju?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
17 godina
Rast mišića i visina

nisam, ja nisam nista pametovo ovdje, samo normalno pitam. ali nisi sigurno ni ti u ta 2-3, bas me zanima tvoj program vjezbe i prehrane jer vidim jedino pises tu kad bacis neku od svojih "zelim skupit tu" fora.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jel valja ta cokolada?

Ovi od coklade su odlicni, ono totalna suprotnost od one gadarije iz dm-a od vanilije ili do cega vec
Stvarno se odlicno tope bez muke 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako je covek deblji i krene da radi vezbe da li ce on brze dobiti misice od mrsavijeg coveka? jer ortak koji ima 20 kila sa mokrim krevetom( fazon 185 cm a 60 kg) on je radio mozda pola godine propadanja i zgibove svaki dan i nista se kod njega nije promenilo? Znaci zanima me kako se dobijaju misici? Da li je potrebna masa i salo to da bi se dobili misici? da li imas negde nesto da procitam o tome? I dali ako neko ima 60 kila treba prvo da se ugoji pa onda da krene sa vezbama ili?( ovo pitanje se odnosi i za dobijanje plocica treba ti masa za to ili ne?)

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 15:28 (Scarfaceee).
17 godina
Rast mišića i visina

nije potrebna masa da bi se dobili misici ali ako je bio mrsav, kad je poceo trenirat trebo je pojacat prehranu, nemogu misici izrast od nicega.

naravno da netreba masa da bi dobio misice. evo jedan moj poznanik(necu rec frend jer ga znam ovako iz drustva), bio je jako mrsav, nisu mu se ni trbusni vidli, al bas ono jadno mrsav. i poceo je vjezbat i nakon godinu dana je izgledo ogromno, nije iso na masu nego na definiciju i pun je misica. no on je imo dosta sredenu prehranu. po meni je puno lakse ako nemas sala nego kad ga imas jer se treba dosta potrudit da to salo u potpunosti ode(uvijek se lako smrsavi do neke granice a onda ide teze).

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 15:35 (mar123).
14 godina
protjeran
Scarfaceee kaže...

Salo mozes jedino istopiti, a ne pretvoriti. Ako si mrsaviji, misici ce ti se samo bolje vidjeti, a kolko ce ko brzo dobiti na masi, ovisi o vjezbanju, prehrani i genetici. 

daniel
14 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Ako je covek deblji i krene da radi vezbe da li ce on brze dobiti misice od mrsavijeg coveka? jer ortak koji ima 20 kila sa mokrim krevetom( fazon 185 cm a 60 kg) on je radio mozda pola godine propadanja i zgibove svaki dan i nista se kod njega nije promenilo? Znaci zanima me kako se dobijaju misici? Da li je potrebna masa i salo to da bi se dobili misici? da li imas negde nesto da procitam o tome? I dali ako neko ima 60 kila treba prvo da se ugoji pa onda da krene sa vezbama ili?( ovo pitanje se odnosi i za dobijanje plocica treba ti masa za to ili ne?)

Kad se priča o  masi ne misli se na salo i mast nego na mišićnu masu.

14 godina
neaktivan
crack kaže...
bik kaže...
ATI HD3870 kaže...

zanima me valja li što ovaj whey pošto je u katogoriji pop ili je obično sr.. 

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Gold-Whey-Protein.aspx

i računaj da to imaš za samo 8dana

šta ti rokaš 62 g wheya na dan?

Trebalo bi dnevno unosit oko 2g proteina po kg tjelesne težine sad zavisi koliko uneseš hranom a ostatak suplementi

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 17:18 (aton).
18 godina
Rast mišića i visina

Malo inspiracije: "Stan Lee" radi parkour i kalisteniku ;)

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Da nadodam. Ovo obično gledam prije vježbanja da razbijem ikakvu sumnju i nabrijem se.

16 godina
protjeran
overhaul kaže...

tu je nekih 20% parkoura, ostalo je freerunning :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 21:02 (EZY-E).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

nije potrebna masa da bi se dobili misici ali ako je bio mrsav, kad je poceo trenirat trebo je pojacat prehranu, nemogu misici izrast od nicega.

naravno da netreba masa da bi dobio misice. evo jedan moj poznanik(necu rec frend jer ga znam ovako iz drustva), bio je jako mrsav, nisu mu se ni trbusni vidli, al bas ono jadno mrsav. i poceo je vjezbat i nakon godinu dana je izgledo ogromno, nije iso na masu nego na definiciju i pun je misica. no on je imo dosta sredenu prehranu. po meni je puno lakse ako nemas sala nego kad ga imas jer se treba dosta potrudit da to salo u potpunosti ode(uvijek se lako smrsavi do neke granice a onda ide teze).

vidm da se puno vas ne slaze sa ovim odgovorm pa ako mi moze neko reci sto ne valja ovde ?

Repent the end is near!
14 godina
protjeran
Scarfaceee kaže...

Sve je on ispravno rekel, samo ga ekipa bas ne simpatizira u ovoj temi, tak da...

daniel
17 godina
Rast mišića i visina
Kao sto rekoh, ova tema obitava ljudima koji u zivotu nisu vjezbali i samo bacaju fore, rugaju se, i lupaju td. Dobio sam 5 td a nijedan odgovor da nesto nevalja.
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kao sto rekoh, ova tema obitava ljudima koji u zivotu nisu vjezbali i samo bacaju fore, rugaju se, i lupaju td. Dobio sam 5 td a nijedan odgovor da nesto nevalja.

Onda dobro ne vidiš jer koliko se meni cini aton ti je odgovorio odma ispod...

btw to ti se cini da ova tema obitava na takvim ljudima jer u nju uletavaju padobranci i mozda se jednostavno nekima ne da odgovarat na tako glupa pitanja :) jesi kad o tome razmisljao?

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće.. ~Vaas
17 godina
Rast mišića i visina
Nije on meni odgovorio nego scarfaceu.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

malo sw-a

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
16 godina
Rast mišića i visina

Evo zanima me ako bi neko mozda znao ako se ovo moze izljecit, znaci vec par godina me nesto ispod lopatica pretisce(slika) u nekim polozajima tj uvjek kad glavu okrenem prema dole me pretisne... jako odvrata osjecaj.. to mi vec dosta dugo tako, i onda od kakao sam poceo vjezbat mi se malo smanjila bol al sad se opet pojacala.. 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
15 godina
protjeran
Encyanix kaže...

Evo zanima me ako bi neko mozda znao ako se ovo moze izljecit, znaci vec par godina me nesto ispod lopatica pretisce(slika) u nekim polozajima tj uvjek kad glavu okrenem prema dole me pretisne... jako odvrata osjecaj.. to mi vec dosta dugo tako, i onda od kakao sam poceo vjezbat mi se malo smanjila bol al sad se opet pojacala.. 

imam isti problem i neću ti pričat kako bi to trebalo po knjizi nego samo ono kaj je meni pomoglo.. liječi tako da puno vježbaš zgibove (naravno ne pretjerivat) da bi ojačo i učvrstio te mišiće (znači latove i scapularne)

povremeno maži s onim sranjima kaj hlade mišiće i ako te baš jako počne bolit odmori jedan dan od svih vježbi (iako ti možda taj dan neće bit po rasporedu dan odmora). moraš dosta odmora imat (bar 8 sati sna, bez tog ništa) i nađi ugodan položaj za spavanje, meni pomaže na leđima.. naravno pomaže i masaža.. ako sve to radiš trebalo bi ti relativno brzo proć

16 godina
novak92 kaže...
Encyanix kaže...

imam isti problem i neću ti pričat kako bi to trebalo po knjizi nego samo ono kaj je meni pomoglo.. liječi tako da puno vježbaš zgibove (naravno ne pretjerivat) da bi ojačo i učvrstio te mišiće (znači latove i scapularne)

povremeno maži s onim sranjima kaj hlade mišiće i ako te baš jako počne bolit odmori jedan dan od svih vježbi (iako ti možda taj dan neće bit po rasporedu dan odmora). moraš dosta odmora imat (bar 8 sati sna, bez tog ništa) i nađi ugodan položaj za spavanje, meni pomaže na leđima.. naravno pomaže i masaža.. ako sve to radiš trebalo bi ti relativno brzo proć

Znaci vec par godina me to boli ali npr. kad sam na treningu neboli me.. tj malo u tom polozaju, al najvise me zna pocet bolit kad sam malo duze u jednom polozaju i da vec 7 mjeseci idem u teretanu i do prije par tjedana sam poceo radit zgibove, u utorak one siroke ispred glave a petkom one obicne za biceps.. sto se tice spavanja to je malo bed jer znam dosta dugo ostat budan a ujutro se moram rano dignuti.. al pokusavam uhvatiti 7-8+ sati spavanja.

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice