Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.170
|
čitano: 9.251.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Gumeni Patak kaže...

Pošto su bili komentari o mojim bicepsima,evo jel ovo dobro za 16 godišnjaka?

P.S hvala na savjetima,definitivno ću nabacit 15-ak kila!

Nice, teretana, ili?
Prehrana normalna, Whey?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Every day is biceps day.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 21:45 (Jabulani).
18 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Every day is biceps day.

no curls, no gurls.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
Rast mišića i visina

:)

16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
Gumeni Patak kaže...

Nice, teretana, ili?
Prehrana normalna, Whey?

normalna prehrana,5-6 obroka na dan (meso,ribe,hamburgeri,ponekad jaja i naravno ćevapi {#}),ne pušim,ne pijem,ne drogiram se...

nadam se da će mi kile doć same kroz razvoj (sa otprilike 18-20 godina)

Life is a bitch.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kak možete 5-6 obroka jest {#} Ja jedva tri obroka dnevno jedem.

17 godina
neaktivan
Prelose kaže...

ja mislim da si ti najgluplji {#} ja to nisam rekao,u proslom postu sam naveo cinjenicu nisam nikog omalozavao nit ista to kaj ste oglupi od tih proteina ne zanima me

Internet warrior. 

13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Kak možete 5-6 obroka jest {#} Ja jedva tri obroka dnevno jedem.

Evo kako je meni, ako si jos u skoli ovako bi ti trebalo biti easy tih 5-6 obroka, pojedem prije skole, poslije skole, rucak, prije treninga, poslije treninga, i jos jednom nesto (ne ukljucujem posni kojeg prije spavanja samo) s tim da jos whey pijem poslije dorucka i poslije treninga

EDIT: Ovako kad sam ujutro u skoli :)

I have known a true freedom. I have known a world of peace and remarkable spirit. A world, which was taken from me. ―Ratonhnhake:ton
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 22:23 (Ratohnhake:ton).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@prelose dok ne naučiš šta su proteini(whey) nemoj ništa pisat o tome,sramotiš se.

14 godina
PLASMAorLCD kaže...

Pitanje postavljam čisto jer nigdje se ne spominje whey bez BBa/dobitka m. mase u kontekstu. (iako vježbam, ali ne na nekoj malo ozbiljnijoj razini).

Ja whey mogu koristit umjesto uobičajene hrane, iako se ne bavim nekim ''ozbiljnijim'' BBom? Mislim, jednostavno ne mogu unositi dovoljno proteina, a i nisam nešto lud za mesom, a niti moje tijelo (jaja idu OK, mlijeko baš i ne, pokušavam svako jutro doručkovat oat meals). Primijetio sam da baš premalo proteina unosim i da ih trebam više (za funkciju čitavog organizma, mišiće sa strane sad).

Samo bih trebao manju mjericu, i smiksati u shake s ostalim stvarima recimo ujutru?

Na whey protein slobodno mozes gledat kao dodatak prehrani (obrok), ja ga koristim iz istog razloga koji si ti naveo. Jako tesko je unijet 2g proteina po 1kg pogotovo ako si ucenik/student. Jedna mjerica dnevno (s mlijekom, a moze i bez, ali s mlijekom ti je veci unos proteina). Npr. za dorucak napravis zitarice sa wheyom od cokolade, di ces bolje :)

15 godina
Rast mišića i visina

Nije baš whey jeftin da ga trošim toliko puno,ja npr. samo poslije treninga uzimam whey.Prije sam ujutro sa zobenima isto uzeo ali onda mi kilogram wheya ode brzo..

17 godina
Uh ja prije skole ujutro nemogu otvorit usta. Ja jedem 3 obroka, dorucak(kad sam popodne onda doma kad sam ujutro u skoli), rucak, vecera( najkasnije oko 9-10 s tim da idem spavat oko 12-1. Poslije treninga radim shake whey+kreatin+dekstroza a prije treninga 5g kreatina. Valjda cu dobit koju kilu, neznam jel normalno da u tjedan dana ovoga sam vec dobio 1.5 kg, no to se ne vidi nigdje na tijelu.
15 godina
Rast mišića i visina
A dobit ces kilazu zbog vode sto je kreatin navuko,sad moras kvalitetno jest da ne izgubis puno kad prekines kreatin uzimat
14 godina
DuMe kaže...

Nije baš whey jeftin da ga trošim toliko puno,ja npr. samo poslije treninga uzimam whey.Prije sam ujutro sa zobenima isto uzeo ali onda mi kilogram wheya ode brzo..

Ma ja inace to napravim u shakeru od 0,7L. Kad je za dorucak onda pomijesam 0,5l mlijeka sa onim sta mi se jede, a ostatak je za prije ili poslije treninga ovisi kako sam jeo. Takoder ga nezelim koristit puno, jer bi mi nestao odma, a nije bas da je jeftin :P

@mar Takoder nemogu nista jesti ujutro, tako kad se ustanem prvo pricekam bar po ure i nakon toga je vec dosta lakse jest, ako koristis whey napravi shake kroz jutro danima kad treniras, a prije ili poslije treninga pojedi nesto drugo jer tad si sigurno gladan :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 23:19 (shadowlapy).
17 godina
DuMe kaže...
A dobit ces kilazu zbog vode sto je kreatin navuko,sad moras kvalitetno jest da ne izgubis puno kad prekines kreatin uzimat

kad bi ja trebo prestat s uzimanjem kreatina i sto ce se dogodit ako ne prestanem? kupio sam onaj od pola kile a trebo bi mi taj drzat mjesec dana pa pitam.

16 godina
Rast mišića i visina

Držeći se plana iz ovog posta do 15.1, znači neka amo reć dva i pol miseca dogura sam do skoro 75kg. I onda me uvatila upala grla, viroza, pa nakon toga dobio i šarlah i jednostavno bi dnevno jedva dva obroka pojeo i pao sam dobrih 4,5 kila u zadnjih misec dana. 

I sad opet krenio full program, pretrpavanje hranom i 3,4 puta tjedno gym.

Kad idem sa starcima u spizu, uzmem svoja kolica i uzimam ono što volim, složim sve šta je moje na jednu policu frižidera i to mi nitko ne dira. Spremam sam sebi ono šta volim, i vjerujte mi nije problem jest dosta obroka kad ste izorganizirani i ne ovisite od drugima.

Omlet mi je prije bilo mrsko pojest na način na kojeg ga moji spremaju. Sada sam izgooglao par recepata, naučio sam sebi spremat i sad mi je gušt otič u kužinu, napravit sebi nešto i pojist.

Za piletinu sam MasterChef, otišao do Fastfooda gdje je vjerojatno najbolja piletina u Splitu i okolici, pita čovika recept za umak i profit {#}.

Jedino se još premišljam za uzimanje Wheya, odnosno uzimao bih, ali starci su mi toliko konzervativni oko toga do tolike mjere da bi mi svu lovu stavili pod ključ kad bi saznali da uzimam to.

Ma koliko god objašnjava da je whey zapravo dodatni obrok i da ne može naštetit ne uspjevam ništa dokazat.

Pingu ;)
15 godina
@mar123 5g poslije treninga ti je sasvim dovoljno,a uzimat ga mozes uvijek uz whey i dex.Moras dnevno min. 3-4 litre vode pit. Kad prestanes sa kreatinom voda iz misica ti se povlaci,i onda vidis koliko ti je ostalo "pravih" misica
18 godina
DuMe kaže...
@mar123 5g poslije treninga ti je sasvim dovoljno,a uzimat ga mozes uvijek uz whey i dex.Moras dnevno min. 3-4 litre vode pit. Kad prestanes sa kreatinom voda iz misica ti se povlaci,i onda vidis koliko ti je ostalo "pravih" misica

Ma nije to tako s vodom izraženo, bez straha i panike. Mislim, neznam koliko vode i koliko kreatina bi netko morao trošiti

da se vidi nekakva razlika u posturi. Osjeti se kad prestane malo brže zamor, stamina. Ali, organizam za dan dva sam nadoknadi

kreatin, a i to je manje izražen osjećaj u kvaliteti vježbanja nego recimo

nakon dobrog odmora i spavanja ili neispavan i bez šećera u krvi. Mislim da je to uglavnom malo autosugestija u igri.

Kao kad se po gym forumima ljudi kunu da "rastu" ko ludi i da im je libido do neba kad jedu (isključivo) bugarski tribulus terrestris.  
Da sad baš tako kreatin bubri vodom mišiće, nebi se oni luđaci ubadali syntholom.

18 godina
Gumeni Patak kaže...

Ajd nije ovo loše, vidi se da imaš dosta niski postotak masti...

Al opet je to tanko dosta, vidi se prema duljini ruke da tu treba još mesa nabaciti...

Na dobrom si putu, nastavi se kvalitetno hraniti i redovito vježbaj i to je to

PC RULES!!!
18 godina
Gumeni Patak kaže...

u razdoblju 16-20 godine zivota su razine prirodnog testosterona u tijelu najvise sto ces ih ikad vise imat (prirodnim putem;) te ti preporucujem da te godine iskoristis da nabacis sto je moguce vecu misicnu masu koju ce ti bit puno lakse nadogradivat/odrzavat ostatak zivota{#}

17 godina
Rast mišića i visina

Gdje ima za kupiti mala casica sa poklopcem za protein i glukozu. CCa 30 grama, nesto sitno mi treba jer glukozu stavljam u kutiju za posni sir i furam to sa sobom a puno mjesta mi  uzme. Znam da to postoji na shakerima ali mi je sad skupo dat za skaher 100 kn mr olympia.

15 godina
protjeran
overhaul kaže...
DuMe kaže...

Ma nije to tako s vodom izraženo, bez straha i panike. Mislim, neznam koliko vode i koliko kreatina bi netko morao trošiti

da se vidi nekakva razlika u posturi. Osjeti se kad prestane malo brže zamor, stamina. Ali, organizam za dan dva sam nadoknadi

kreatin, a i to je manje izražen osjećaj u kvaliteti vježbanja nego recimo

nakon dobrog odmora i spavanja ili neispavan i bez šećera u krvi. Mislim da je to uglavnom malo autosugestija u igri.

Kao kad se po gym forumima ljudi kunu da "rastu" ko ludi i da im je libido do neba kad jedu (isključivo) bugarski tribulus terrestris.  
Da sad baš tako kreatin bubri vodom mišiće, nebi se oni luđaci ubadali syntholom.

najrječitiji čovjek na temi, ti si legenda.. istina, i ja sam bio osjetio primjetno brže zamor u treninzima nakon prestanka uzimanja pa se nadoknadilo u 4 dana sve nema brige oko vode ja nisam ništa primjetio

15 godina
Rast mišića i visina

Da,ali kad ti se voda povuče izgubiš malo na kilaži..

15 godina
protjeran
Rast mišića i visina

ma izgubio sam kilu u tom razdoblju al tolki "gubitak" je nevažan.. praktički razlika prije i poslje pišanja

15 godina
novak92 kaže...

ma izgubio sam kilu u tom razdoblju al tolki "gubitak" je nevažan.. praktički razlika prije i poslje pišanja

Ja sam u borbi za masu,meni je i kila bitna :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Never give up!!!  {#}  (malo motivacije)

www.fotoprizma.com
17 godina
neaktivan
DuMe kaže...
novak92 kaže...

Ja sam u borbi za masu,meni je i kila bitna :)

Sad jedan savjet, prestani gledat te kile, ako ih pratiš. Prati stanje na šipki, te kile su bitne. Da svaki put dižeš više, to je važno. Pusti vagu, nemoj se uopće vagati, stvarat si taj pritisak, ogledalo i slične pi*darije. Nemoj tražit da se prebiješ u teretani, da osjetiš mišić koji radiš (dobro normalno da želiš bench radit s prsima a ne ramenima, pravilna tehnika je važna i da osjećaš na pravim mjestima, al nemoj se opterećivat ovo me pumpa ovo ne...)

Jedi 2g po kg težine i diži uvijek više. Napreduj. Chase perfomance, not fatigue! Kile su nusprodukt, doci ce same.

17 godina
Rast mišića i visina

ja sam poceo trenirat sad doma s utezima, sipkom, skelkovi itd a prije tog sam radio one program sve. i na tim programima sam se bas oznojio kad sam radio a sad se ne oznojim tako, nego samo poslije treninga osjetim u misicima da su radili, evo danas sam napravio drugi trening, nakon prvog su me leda i prsa ubijala od zgibova, a ruke od utega. dakle, dali je bitno da se na treningu oznojim tj dali ako se ne oznojim to znaci da trening nije dobar ili?

18 godina
Rast mišića i visina

Nikakve izravne veze znojenje nema sa kvalitetom vježbe.
Znojenje je način da se tijelo hladi, možeš se tako znojit ako se pretoplo obućeš, ako je velika vlaga, ako je toplo, a da ni prstom ne mrdaš.
Možeš se pak ubit od napora i vježbanja a da ne pustiš kap znoja. Recimo ako plivaš u hladnoj vodi, ili si u ljetnom dresu sada na hladnom.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma nema veze znojenje, možeš ti i hodat 5km i ne ozojit se ništa, ali ne znači da nisi imao dobar cardio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice