Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.220.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...
Jabulani kaže...

Možeš ti dnevno pojest 5 snickersa ako si u kalorijskom defecitu gubit ces salo, ali bolje pojest 3-4 prava obroka od kojih imaš energije i nekakve koristi. Za u školu kupi najjeftiniju salamu od pilecih/purecih prsa, uzmi neko pecivo i natrpaj unutra salame i salate.

Može i Intermittent Fasting, meni se osobno neda nositi hranu u školu, a ovaj pristup zahtjeva 16 sati posta i 8 sati u kojem jedeš tri velika obroke, meni čini život jednostavniji.

EDIT: Tko god da je dao minus shame on you. De obrazuj se prvo prije nego što daješ palac dolje. http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html

Ne znam zašto toliko minusa, ali istina je. IF rade i Hodge Twinsi( TMW) i kažu da se nikad nisu bolje osječali i promjene su velike, naravno treba isprobat, kod svakog je drugačije.

18 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja bi ovo htio

same. idealna građa, dosta veliki mišići, nije pretjerano nizak bf i kilaža na mjestu kod mobilnosti.

za momka koji kaže da kod kuće tijelo neće više bit opterećeno. krivo.

istraži pojam manipuliranja težine na "krakovima" tijela.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...
Kramerdida kaže...
Jabulani kaže...

Možeš ti dnevno pojest 5 snickersa ako si u kalorijskom defecitu gubit ces salo, ali bolje pojest 3-4 prava obroka od kojih imaš energije i nekakve koristi. Za u školu kupi najjeftiniju salamu od pilecih/purecih prsa, uzmi neko pecivo i natrpaj unutra salame i salate.

Može i Intermittent Fasting, meni se osobno neda nositi hranu u školu, a ovaj pristup zahtjeva 16 sati posta i 8 sati u kojem jedeš tri velika obroke, meni čini život jednostavniji.

EDIT: Tko god da je dao minus shame on you. De obrazuj se prvo prije nego što daješ palac dolje. http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html

Ne znam zašto toliko minusa, ali istina je. IF rade i Hodge Twinsi( TMW) i kažu da se nikad nisu bolje osječali i promjene su velike, naravno treba isprobat, kod svakog je drugačije.

To je istina, meni je drag IF pošto volim ogromne obroke sa 1000+ kalorija, manje kuham, trošim vrijeme i tako. Ne mislim da će post od 16 sati ikoga učiniti kataboličnim pogotvo kad istraživanja kažu da i 60 sati neće prisiliti tijelo da uđe u stanje gladovanja. IF nije ništa revolucionarno, nekima odgovara, a nekima nije.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja bi radio IF, al zbog škole mi je komplicirano.

17 godina
djdomi kaže...
mar123 kaže...

ja bi ovo htio

same. idealna građa, dosta veliki mišići, nije pretjerano nizak bf i kilaža na mjestu kod mobilnosti.

za momka koji kaže da kod kuće tijelo neće više bit opterećeno. krivo.

istraži pojam manipuliranja težine na "krakovima" tijela.

on je visok nekih 182 i ima oko 80 kila(provjerio sam) tako da bi ja za ovo trebo na svojih 170 cm imat oko 67-68 kg sto znaci povecanje moje mase za 12 kg, jako tezak posao a da ne dobijem salo nego da to sve polako ide.

13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ja bi radio IF, al zbog škole mi je komplicirano.

Zar si tamo 12 sati? I ja idem u školu pa tamo jedem 3 dana u tjednu jer volim popričati sa prodavačem. Štedim pare za stvari poput jaja, mlijeka, maslaca, mesa..........

Najdraže mi je doći iz škole i pojesti 10 jaja sa maslacem i pečenicom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 21:22 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A 8-9 sati nisam doma sigurno, da imam školu samo ujutro onda nebi bilo problema, ali ovako u smjenama je teško kad imam popodne.

13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

A 8-9 sati nisam doma sigurno, da imam školu samo ujutro onda nebi bilo problema, ali ovako u smjenama je teško kad imam popodne.

Meni promjena smjene uopće ne utječe na raspored. Sad kad krenem na faks ove godine, tad će početi prava zabava sa IF-om.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

što mislite o full body treningu 3 puta na tjedan?

13 godina
neaktivan
maraac kaže...

što mislite o full body treningu 3 puta na tjedan?

Dobar program, prije pojave steroida dosta je tadašnjih bildera treniralo full body.

EDIT: Radi ovaj

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 22:23 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo sad sam radio full body nakon 1 mj. split workouta i mogu reć da me dosta više izmori, jedini problem su noge koje skoro ništa ne pogodim.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma ja sam sebi slozio svoj program za full body, radim biceps, triceps, podlaktice, leda, prsa, trbusni i noge, znaci sve. ali me samo zanimalo dali je dobro to radit tako 3 puta tjedno, zasad cu prvi mjesec radit 3 puta tjedno. sto mislite jel bi kasnije trebo povecat broj treninga ili to nije preporucljivo s obzirom da se misici trebaju odmorit?

15 godina
odjavljen
maraac kaže...

ma ja sam sebi slozio svoj program za full body, radim biceps, triceps, podlaktice, leda, prsa, trbusni i noge, znaci sve. ali me samo zanimalo dali je dobro to radit tako 3 puta tjedno, zasad cu prvi mjesec radit 3 puta tjedno. sto mislite jel bi kasnije trebo povecat broj treninga ili to nije preporucljivo s obzirom da se misici trebaju odmorit?

Ne! Radi 3x tjedno, ali povremeno povećaj opterećenje kad osjetiš potrebu.. Obavezno daj mišićima odmora i sredi prehranu, rezultata će biti {#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma prehranu nemogu imat skolski sredeno ali sam izbacio lose stvari, zbog svog rasporeda nemam vremena postivat neku odredenu prehranu ali trudit cu se jest kvalitetno, zbog toga sam i uzeo suplemente da mi nadokande kasnije manjak proteina.

znaci ne prelazit 3 treninga na tjedan, onda cu samo povecavat broj zgibova, sklekova, te prelazit na one teze vrste a na utezima kupovat sve teze. pocinjem s 5 kg jer je to najteze sto imam a i sad mi je to tesko.

15 godina
odjavljen
maraac kaže...

ma prehranu nemogu imat skolski sredeno ali sam izbacio lose stvari, zbog svog rasporeda nemam vremena postivat neku odredenu prehranu ali trudit cu se jest kvalitetno, zbog toga sam i uzeo suplemente da mi nadokande kasnije manjak proteina.

znaci ne prelazit 3 treninga na tjedan, onda cu samo povecavat broj zgibova, sklekova, te prelazit na one teze vrste a na utezima kupovat sve teze. pocinjem s 5 kg jer je to najteze sto imam a i sad mi je to tesko.

Samo kreni, glavno da se vjezba! {#}

13 godina
neaktivan
maraac kaže...

Mislim da će ti od wrist curlova puno više pomoći zgibovi sa debelih šipki i ručnika i povlačenja s debelim šipkama. Dosta ti je 3 puta tjedno, možeš povećati, ali pazi na volumen, jer može se lako desiti da se ne oporaviš od prošle sesije. Daj napiši taj program da vidim. Tri puta tjedno je sasvim dovoljno.

@Jabulani

Dodaj Lagane Čučnjeve ili Ekstenzije za viša ponavljanja. Ne znam zašto ne bi mogao pogoditi noge.

15 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
maraac kaže...

Mislim da će ti od wrist curlova puno više pomoći zgibovi sa debelih šipki i ručnika i povlačenja s debelim šipkama. Dosta ti je 3 puta tjedno, možeš povećati, ali pazi na volumen, jer može se lako desiti da se ne oporaviš od prošle sesije. Daj napiši taj program da vidim. Tri puta tjedno je sasvim dovoljno.

@Jabulani

Dodaj Lagane Čučnjeve ili Ekstenzije za viša ponavljanja. Ne znam zašto ne bi mogao pogoditi noge.

ovo nisam shvatio

evo program, malo je to zbrda zdola napisano al eto.

1. dio- leda i prsa

zgibovi- 5 komada

sklekovi 10 komada(uski)

zgibovi 5 komada

sklekovi 10 komada (široki)

zgibovi 5 komada

sklekovi 10 komada (uski)

odmor nakon jednih sklekova i zgibova od nekih 30 sekundi

2. dio- biceps i triceps

eh sad tu bi radio stalno neke druge vjezbe sto nadem po netu, i nisam siguran dal da odradim prvo biceps pa onda triceps ili da odradim seriju bicepsa pa seriju tricepsa pa opet bicepsa i tako, kako je bolje?

3. dio- podlaktica
tu bi radio vjezbe s utezima za podlakticu, neznam im ime, naso sam isto na netu par njih.

4. dio- trbušni mišići

e tu bi sad radio trbusnjake al ne one klasicne nego posebne za donje trbusnjake i posebno za gornje.

5. dio- noge

cucnjevi

to sve dvaput ponovit

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 0:04 (maraac).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja radim ovo, čini se dosta dobro.

13 godina
neaktivan
maraac kaže...
Kramerdida kaže...
maraac kaže...

@Jabulani

ovo nisam shvatio

evo program, malo je to zbrda zdola napisano al eto.

1. dio- leda i prsa

zgibovi- 5 komada

sklekovi 10 komada(uski)

zgibovi 5 komada

sklekovi 10 komada (široki)

zgibovi 5 komada

sklekovi 10 komada (uski)

odmor nakon jednih sklekova i zgibova od nekih 30 sekundi

2. dio- biceps i triceps

eh sad tu bi radio stalno neke druge vjezbe sto nadem po netu, i nisam siguran dal da odradim prvo biceps pa onda triceps ili da odradim seriju bicepsa pa seriju tricepsa pa opet bicepsa i tako, kako je bolje?

3. dio- podlaktica
tu bi radio vjezbe s utezima za podlakticu, neznam im ime, naso sam isto na netu par njih.

4. dio- trbušni mišići

e tu bi sad radio trbusnjake al ne one klasicne nego posebne za donje trbusnjake i posebno za gornje.

5. dio- noge

cucnjevi

to sve dvaput ponovit

Radije ubaci propadanja umjesto dipseva, lakše je nabiti težinu na njih nego na sklekove. Ma za ruke je mislim svejedeno radiš li triceps ili biceps prvo, dosta ti je jedna izolacija za svaki mišić po 3-4 seta. Za trbušne ti je bolje se fokusirati na Viseća Dizanja Nogom ili L-sit. To čučnjevi sa težinom? Zgibove radi tako da ti gornja prsa dirnu šipku. Dipseve pokušaj što dublje ići koliko to fleksibilnost ramena dopusti i povuci ih kad ideš dolje. Stisni guzicu i trbušne pri vježbama poput zgiba, propadanja ili skleka. Trebaš još ubaciti Vertikalni potisak za ramena, Horizontalno Povlačenje za srednja leđa, nešto za zadnju ložu, guzicu i donja leđa. S koliko opreme raspolažeš? Za ložu ubaci Russian Leg Curl, za ramena počni napredovati do Skleka u Stoju na Rukama i za srednja leđa nađi mjesto gdje možeš raditi Inverted Row.

Mogu ti sve opširno napisati u PM-u sutra navečer kad se vratim iz škole.

Na ono podebljano: Radiš veslanja poput zgiba sa šipke koju ti ruka ne može obuhvatiti u cijelosti ili visiš sa ručnika. Imaš odličan trening podlaktice, manji stress na lakat i vježbu za leđa.

16 godina
Rast mišića i visina

Koliko kvalitetno mogu odrađivat vježbe kod kuće ako od opreme imam strunjaču, bench šipka(8kg), utezi( pravih 20kg(bučice ručne) i improvizirani škverski utezi {#}(namjenjeni za bench, sve skupa imam oko 30-35kg.)

Interesira me jer se mislim dal da nabavim svo ovo gore, za sitnu cijenu <500kn ili da uplatim godinu teretane 2.5k(Guliver, vrhunski opremljen).

Pitam zato jer nisam siguran koliko ovo moje može pomoći u širenju ramena/prsnog koša/trokuta.

EDIT: Što još nabaviti osim šipke za zgibove koja mi je sad pala na pamet kako bi vježbanje kod kuće bilo što kvalitetnije i donekle repliciralo vježbe na puno skupljim spravama u teretanama?

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 1:38 (Vapor).
16 godina
Vapor kaže...

Koliko kvalitetno mogu odrađivat vježbe kod kuće ako od opreme imam strunjaču, bench šipka(8kg), utezi( pravih 20kg(bučice ručne) i improvizirani škverski utezi {#}(namjenjeni za bench, sve skupa imam oko 30-35kg.)

Interesira me jer se mislim dal da nabavim svo ovo gore, za sitnu cijenu <500kn ili da uplatim godinu teretane 2.5k(Guliver, vrhunski opremljen).

Pitam zato jer nisam siguran koliko ovo moje može pomoći u širenju ramena/prsnog koša/trokuta.

EDIT: Što još nabaviti osim šipke za zgibove koja mi je sad pala na pamet kako bi vježbanje kod kuće bilo što kvalitetnije i donekle repliciralo vježbe na puno skupljim spravama u teretanama?

Bolji je Joker sigurno od Gulivera, samo ti je malo dalje. Guliver ima neke bezvezne ponude i pakete i preserava se malo previše...

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@Vapor

Gimnastičke Karike i "nabavi" sa Interneta Overcoming Gravity.

14 godina
Rast mišića i visina

Bok .  Jel mi može netko sastaviti neki trening za jacanje ramena , leđa i ruku te za topljenje sala u području  stomaka . Trenutačno imam 182 cm i 87 kg . Da napomenem , imam 10 kg utega te dvije bučice , boksačku vreću . Trčanje baš i nije opcija zato što mi je koljeno riknulo . Hvala unaprijed . 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 10:12 (Rucipe).
14 godina
Vapor kaže...

za 2.5k kn mozes nabavit dovoljno opreme za radit doma ako imas di smistit. Ja vjezbam doma, napravio sam teretanu za oko 1.5 -2k kn, ne ovisis o vremenu odnosno mozes vjezbat kad te god volja. Sipka za zgibove je must-have ako mislis doma radit. Ako imas sipku i bucice, kupi bench klupu pa na njoj vjezbaj sa bucicama, a ravnu sipku koristi za cucnjeve i mrtvo dizanje.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav

Evo danas sam saio pogledat za novo uze za preskakanje a posto sam dosta visok oko 2m trebalo mi bi malo duze uze

naso sam u supersportu jedo 3 m za 60 kn al me sad zanima jedna stvar nije pvc nec obicna spaga al kak da objasnim lagano je jako to uze pa me zanima oce to uopce htjet letit

ima jedno od 2,6 metara pvc al nezz oce mi to bit dosta s obzirom na visinu

evo na slici je tocno to uze !!

evo evo
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 16:23 (Demzi94).
17 godina
Rast mišića i visina

Najjace mi je kad nemate (cast izuzecima) muda pa odmah cim pocnete neke vjezbe radit, pucate po wheyu i ostalim dodacima. Nezelite ni probat da vidite hocel se neki rezultati dobit bez tog

Pic*ice

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 17:46 (passat).
17 godina
Rast mišića i visina
A meni je najbolje kad glupani neznaju razliku izmedu steroida i dodataka prehrani.
16 godina
neaktivan
passat kaže...

Najjace mi je kad nemate (cast izuzecima) muda pa odmah cim pocnete neke vjezbe radit, pucate po wheyu i ostalim dodacima. Nezelite ni probat da vidite hocel se neki rezultati dobit bez tog

Pic*ice

šta ti misliš da je whey neki čarobni napitak od kojeg ti mišići rastu?

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Tako je meni stara mislila da je kreatin droga, pa mi bacila punu kutiju MVP-a od 600g u smece {#}

Sreca neotvorena kutija, pa sam ju nekako spasio hjoj {#}

17 godina
mar123 kaže...
A meni je najbolje kad glupani neznaju razliku izmedu steroida i dodataka prehrani.

I meni isto.

Nego, tako ti glupani koji koji neznaju hranom unijeti dovoljno hranjivih tvari, pucaju po dodacima i onda wao vidi mi tijela.. ( a ako ne rade pravilno, dobiju oblik, a misica nigdje).

Ja smatram da se prvo treba "cistom" ishranom i vjezbom pokusat dobit rezultati, a tek onda ako neide (geni, itd) unosit i sa strane..

Vecina bi sa sto manje truda, na sto laksi nacin i u sto kracem vremenu do rezultata...e pa ja bih se razocarao u samog sebe

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice