Možeš ti dnevno pojest 5 snickersa ako si u kalorijskom defecitu gubit ces salo, ali bolje pojest 3-4 prava obroka od kojih imaš energije i nekakve koristi. Za u školu kupi najjeftiniju salamu od pilecih/purecih prsa, uzmi neko pecivo i natrpaj unutra salame i salate.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš ti dnevno pojest 5 snickersa ako si u kalorijskom defecitu gubit ces salo, ali bolje pojest 3-4 prava obroka od kojih imaš energije i nekakve koristi. Za u školu kupi najjeftiniju salamu od pilecih/purecih prsa, uzmi neko pecivo i natrpaj unutra salame i salate.
Može i Intermittent Fasting, meni se osobno neda nositi hranu u školu, a ovaj pristup zahtjeva 16 sati posta i 8 sati u kojem jedeš tri velika obroke, meni čini život jednostavniji.
EDIT: Tko god da je dao minus shame on you. De obrazuj se prvo prije nego što daješ palac dolje. http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html
mislio sam napravit sendvic s dimcekom.
rokaj dimceka, al imaj na umu da nije dovoljno samo to.. promijeni cijelu prehranu na kvalitetnu hranu a izbaci junk food (nije ti dobro gladovat cijeli dan i onda se ubit u hrani odjednom) i naravno puno vježbe (program složi ovisno o tom jel bi htio nabit masu ili se samo definirat i tako.. uglavnom znaš i sam)
sretno 
ja sam si slozio trening tako da u jednom treningu obradim i biceps, triceps, leda, prsa te malo jos trbusne. trening sam podjelio u 3 grupe i tako cu radit. dajte mi samo recite za serije i ponavljanja za dizanje utega ako zelim masu, kako da radim?
ja sam si slozio trening tako da u jednom treningu obradim i biceps, triceps, leda, prsa te malo jos trbusne. trening sam podjelio u 3 grupe i tako cu radit. dajte mi samo recite za serije i ponavljanja za dizanje utega ako zelim masu, kako da radim?
aaaand mar123 strikes again.
moraš ubacit i podlaktice jer ćeš izgledat smješno ako ti naraste samo nadlaktica...
serije svako prema svojem radi (možeš za početak npr. 3 serije po 10 ponavljanja) iako tu ulogu igra težina (jel radiš s većim il manjim težinama), način (pronacija, supinacija) i još puno tog
radi kako misliš da će valjat tjedan dana pa korigiraj kako misliš da treba i MORAŠ postupno povećavat težinu svakih barem dva-tri tjedna (ovisi kolko često radiš)
kaj se tiče nekih ljudi, imaju svoje teorije kao npr genijalac s neke stranice na internetu: "Mali broj ponavljanja, velike težine i serije izvođene do otkaza čine moj recept za masu." .. smatram da takve ne treba slušat jer se to radi kad si na steroidima (i izvođenje do otkaza, posebno za početnike je opasno, a nezdravo je za svakog)
i skoro zaboravih... RADI NOGE
sretno s vježbanjem 
5/3/1 , ali bez kvalitetne prehrane neces napravit nista. I kao sta ti je reka novak obavezno noge ubacit; cucnjevi i mrtvo dizanje!
Nebi bilo lose da postas svoj program pa da ti ga malo prokomentiramo :)
moze li mi netko preporucit sta bih mogao raditi da dobijem na visini?
moze li mi netko preporucit sta bih mogao raditi da dobijem na visini?
Skakat u zrak prekriženih ruku :P
Ništa, čekat dok narasteš. Sve ti je to do gena.
Svako 2 mjeseca se ti javiš sa novim planom i programom, strašno :D
Vježbe za podlakticu.
Gle sori ali dosadan si.
Imaš internet i dovoljno staža na ovoj temi da ne postavljaš takva glupa pitanja.
I svaka vježba je bolja od nikakve vježbe.
Problem je u tvom stavu.
Svako 2 mjeseca se ti javiš sa novim planom i programom, strašno :D
Vježbe za podlakticu.
cekaj sad ce radit program jedno 2 tjedna,pa će onda nakon tjedan dana odustat kao i od svega odsad,onda nakon nekog vremena kad vidi nekog nabildanog sa dobrom curom u gradu onda će mu oped sinut da bi mogao vježbat...al onda će htjet pit whey +creatin+gain pa onda neće znat pravu formulu kako to smiksat da dobije mišiće preko noći.
ne možeš reć da nikad nać ono pravo kad pravo nisi ni probo (ak je istina da svaka 2 mjeseca ideš nekaj novo probavat).. trebaš radit bar 6 mjeseci da vidiš jel valja il ne
primi se vježbanja i pusti forum, savjete si dobio a ostalo je na tebi.. čovječe da 6 mjeseci radiš sklekove vidio bi velko poboljšanje, dobro ti je rečeno stvar ti je u stavu, uvijek je lakše sjedit pred kompjuterom i tražit programe i vježbe nego uzet i stvarno nekaj odradit
Nisi stigo pratit program?
Pa nema tu nekakve filozofije ni programa. Radis sklekove, zgibove, trbusne i propadanja. Nakon sta ti bude lakse, skratis pauze izmedu serija i napravis vise ponavljanja. A varijacija vjezbi imas na youtubeu dovoljno za 3 zivota.
Nakon isprobavanja raznih rasporeda vježbanja sad radim ovako, i mislim da će tako ostati.
Jednom dnevno uzmem 30 minuta vremena, radim 6 vrsta sklekova, 4 vrste trbušnjaka, čučnjeve i 1 vježbu za lower abs.
Cardio odradim kad imam vremena i volje, par puta tjedno po 10 minuta, onako za dušu. :)
S vremenom kad mi vježbe postaju lakše mijenjam podlogu, prebacujem se s deblje na tanju i tvrđu.
I isto tako svako malo smanjujem ono vrijeme odmora između vježbi. :)
Good enough?
I da, ne uzimam nikakav Whey, ni vitamine ni ništa. Samo ono šta dobijem iz hrane. :)
Nakon isprobavanja raznih rasporeda vježbanja sad radim ovako, i mislim da će tako ostati.
Jednom dnevno uzmem 30 minuta vremena, radim 6 vrsta sklekova, 4 vrste trbušnjaka, čučnjeve i 1 vježbu za lower abs.
Cardio odradim kad imam vremena i volje, par puta tjedno po 10 minuta, onako za dušu. :)
S vremenom kad mi vježbe postaju lakše mijenjam podlogu, prebacujem se s deblje na tanju i tvrđu.
I isto tako svako malo smanjujem ono vrijeme odmora između vježbi. :)
Good enough?
I da, ne uzimam nikakav Whey, ni vitamine ni ništa. Samo ono šta dobijem iz hrane. :)
Ako nisi, pocni radi "pistol" cucnjeve sa jednom nogom; odlicni su :) Ako ti mislis da ti je to dovoljno onda je dobro, svi vjezbe tribamo prilagodit svojin mogucnostima. Whey ti nece naskodit, to je protein dobivene iz sirutke i danima kada nemozes uzet dovoljno proteina slobodno ga popijes i miran si; nema nikakvih nuspojava, moze ti bit samo koristi.
Pošto sam srednjoškolac problem je u novcima.
Ako sam dobro vidio jedno ono malo pakiranje je 400kn.
Evo koji ja uziman, to ce ti bit dovoljno i cijena ti je ok.
Ja radim sa stolicama... Jako prsa bole nakon njih, uz njih radim sklekove, te kosi bench... To troje radim za prsa, postepeno dižem ponavljanja/opterećenje.
da al ja imam takve stolice s kojima je to nemoguce. neka druga ideja?
Citao sam malo postove pa se odlucih ubaciti.
Decki trebate shvatit da vjezbanjem doma slabo cete sta postici, tj. ocete, samo nakon nekog perioda misici vam nece reagirati na vase opterecenje.
Slobodno pijte Whey, ali bezvrjedan vam je ukoliko vam je prehrana slaba tj. nije bogata proteinima i kvalitetnim UH.
Citao sam malo postove pa se odlucih ubaciti.
Decki trebate shvatit da vjezbanjem doma slabo cete sta postici, tj. ocete, samo nakon nekog perioda misici vam nece reagirati na vase opterecenje.
Slobodno pijte Whey, ali bezvrjedan vam je ukoliko vam je prehrana slaba tj. nije bogata proteinima i kvalitetnim UH.
Nebih se složio s ovim... Ovisi o cilju naravno, ima ljudi koji žele izgledati kao Arnold, dok drugi žele izgledati kao lazar... Naprimjer ja želim izgledati ovako (slika3), ne žudim za nekom masom i to mogu postići kod kuće.
Nebih se složio s ovim... Ovisi o cilju naravno, ima ljudi koji žele izgledati kao Arnold, dok drugi žele izgledati kao lazar... Naprimjer ja želim izgledati ovako (slika3), ne žudim za nekom masom i to mogu postići kod kuće.
Slažem se s kolegom.
Već sam napisao negdje da mi nije cilj postići ništa hardcore, nego ono najnormalnije tek toliko da se vide mišići.
I to takodjer mislim da mogu postići doma. Znači cilj mi je slika 2, a slika 1 mi se nikako ne svidja. 
A ako slučajno ubrzo dodjem do stadija gdje mi mišići više neće reagirati na ove vježbe, onda ćemo krenuti lagano u teretanu. ;)