Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.154
|
čitano: 9.006.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Stigli :D

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vjezbam vec neko vrijeme . Grudi ,ruke , trbusni misici. 14 god. oko 53 kg i 158 cm visine. Moze li mi neko ovdje onako kratko napisati dnevnu prehranu jer znam da to puno utice za misice. Citao sam na youtubu da se trbusni misici rade 2 sedmicno jer to krivi kicmu, sta imate reci u vezi toga

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Šta vi uzimate u školu za jest? Ja si napravim sendvič od lizike(200g) i stavim unutra pileca prsa, papriku i sir, sad ne znam jel dobro jer sam krenuo sa mršavljenjem, ali teško da mogu išta drugo nositi u školu.

17 godina
Re: Rast mišića i visina
Jabulani kaže...

Šta vi uzimate u školu za jest? Ja si napravim sendvič od lizike(200g) i stavim unutra pileca prsa, papriku i sir, sad ne znam jel dobro jer sam krenuo sa mršavljenjem, ali teško da mogu išta drugo nositi u školu.

Stavim si integralni kruh, dimceka, posnog sira i kuhana jaja :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U skoli dobijamo obicni sendvic (bijeli kruh i salama , uz to majoneza i kecap)

Citao sam u youtube komentarima :) 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko bi uopće trebao UH dnevno, a da i dalje uspješno mršavim? Mislim teško da mogu manje od 100-150g dnevno.

16 godina
Rast mišića i visina

50g dnevno

tako sam se ja drzao i u prvom mj skinuo 10kg i poslije drugi mj jos 5kg...

1 obrok svaki dan mi je bila salata (zelena, pomidor, krastavci, sve sta ima doma)

kruh, pasta i ta sr.anja izbacio iz prehrane i dan danas ih ne jedem (kruh jako rijetko i to crni i bucin i sa sjemenkama, pastu sam u zadnjih god i pol jeo 5x mozda)

i od tad kad sam smrsavio drzim se iste kilaze, mozda +/- 1kg...

17 godina
Rast mišića i visina

imam neki dojam da je puno lakse smrsavit nego dobit na masi, za mrsavljenje postoje provjerene metode koje na svakom rade samo ih se treba pridrzavat, a ja evo stojim na svojih 57.5 kg vec 2 mjeseca i nejde gore a jedem za 2 covjeka, di to sve ode pitaj boga.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

imam neki dojam da je puno lakse smrsavit nego dobit na masi, za mrsavljenje postoje provjerene metode koje na svakom rade samo ih se treba pridrzavat, a ja evo stojim na svojih 57.5 kg vec 2 mjeseca i nejde gore a jedem za 2 covjeka, di to sve ode pitaj boga.

Hehe ovisi kako kod koga...

18 godina
mar123 kaže...

Znaci da nesto krivo radis znam da neki ljudi u tim godina nemogu dobit salo da oceju a misice da nemozes dobit...izgleda da ipak onaj tvoj trening koji tolko hvalis ne dosni napredak

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znači da nešto krivo radiš, da.
Bože, 60 kila, pa to je stvarno malo. Trpaj se proteinima i vježbaj. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
Rast mišića i visina

Ostavi se onda PC-a i vjezbaj, nemoj samo jest.

iclock2much
18 godina
Slash 666 kaže...

A naravno da krivo radi. Cijelo vrijeme ljudima ovdje tumači da "on ne prizna trening" koji traje manje od sata,

ponosi se kako napravi stotine ponavljanja relativno laganih (posebno jer je teenager od 60 kila) bodyweight vježbi.
Radi aerobni trening. Onaj kojim ljudi mršave:)
Pri pravom treningu za masu nakon 4 serije drhtiš samo stojeći. A serija pritom ima max 10 -12 ponavljanja.
I to je do otkaza.
(naravno za to sve treba ozbiljno zagrijavanje i pomoć da ne dođe do ozljeda)
Potom odmah nakon vježbanja PWM. No što ja znam ;)

18 godina

Pa lik još rste, šta bi vi? Naravno da je mršav i da će se udebljati za nekoliko godina. Jel vi poznate nekog lika za 16god, a da ide u teretanu i ima mišiće kao pravi bilderi? How yes no...

Što se tiče što je lakše, smršaviti ili udebljati se... mislim da je jednako teško i jedno i drugo. Ako imaš 30kg viška, prvih 20kg je pussy smoke za skinuti, onih zadnjih nekoliko kg je muka. Za dobiti masu je isto teško, tako da mi tu nema neke razlike. Ako si uporan i sve radiš kvalitetno ne bi trebalo biti problema sa kilama.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Rast mišića i visina

I psiha ima svoje, al doslovno, ako si zacrtao neki cilj u glavi i udes u teretanu i radis 101 % bez gledanja komada uokolo, chattanja na fejsu  i pricanja sa drugima, rezultati ce doci, to je sigurno. Naravno treba neku glazbu za nabrijavanje stavit, ja uvijek neke lude playliste housa ubacim, rock i hip hopa znam i kad udes u teretanu, ne postojis na telefonu vise dok ne zavrsi trening.

16 godina
overhaul kaže...
Slash 666 kaže...

A naravno da krivo radi. Cijelo vrijeme ljudima ovdje tumači da "on ne prizna trening" koji traje manje od sata,

ponosi se kako napravi stotine ponavljanja relativno laganih (posebno jer je teenager od 60 kila) bodyweight vježbi.
Pri pravom treningu za masu nakon 4 serije drhtiš samo stojeći. A serija pritom ima max 10 -12 ponavljanja.
I to je do otkaza.

Drhtenje je znak da su mišići preopterećeni ili ?

Meni dosta često pred kraj treninga drhte oni mišići koje sam radio. Pogotovo noge. Nakon par serija čučnja ili iskoraka, samo se počnu tresti.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
16 godina
neaktivan
dv14 kaže...
overhaul kaže...
Slash 666 kaže...

I to je do otkaza.

Drhtenje je znak da su mišići preopterećeni ili ?

Meni dosta često pred kraj treninga drhte oni mišići koje sam radio. Pogotovo noge. Nakon par serija čučnja ili iskoraka, samo se počnu tresti.

možda ti je hladno :)

17 godina
overhaul kaže...
Slash 666 kaže...

I to je do otkaza.

a što ja to krivo radim? i neko je spomenuo da onaj "moj" program ne funkcionira, neznam jer ga vise ne radim, nemam vremena(radio sam mjesec dana).

a ti stalno meni pametujes, prozivas me bezveze, i ova glupa tvrdnja "cijelo vrijeme ljudima ovdje tumaci da on ne prizna trening koji traje manje od sata", pa koje cijelo vrijeme? to sam jednom reko, i tog se drzim, treninzi od 20 minuta za mene nisu treninzi i bok, pa samo se zagrijavam 6-7 minuta.

relativno laganih bodywight vjezbi? mislis na skelkove, zgibove, trbusnjake i cucnjeve? to su lagane vjezbe? ok ako tako mislis, ali moji vrsnjaci te "lagane" vjezbe jedva izvode.

i ne, ne radim aerobni trening.

i nigdje nisam napiso da ti nesto neznas.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pa svaki bodyweight ti je vise manje lagan nakon 2-3 tjedna,jer se jednostavno 'navikneš' na tezinu

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znam da sam vec dosadan sa ovakvim pitanjima, al eto.. :P

Poceo sam koristiti proteinie i kreatine, i ovako ih koristim:

Kreatini: Faza punjenja - Kad nemam trening ujutro i tjekom dana, kad imam trening ujutro i prije treninga (30min)
Proteini: 1h prije treninga  i odmah poslje treninga   

Sad negdje okolo citam da bi bilo dobro poslje treninga popit kreatine.. dal je to istina? mislim jel to bolje ili ovako sad kako koristim?                                              

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
16 godina
neaktivan
crack kaže...

pa svaki bodyweight ti je vise manje lagan nakon 2-3 tjedna,jer se jednostavno 'navikneš' na tezinu

http://gawker.com/5923596/the-escalator-of-intensity

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
18 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Znam da sam vec dosadan sa ovakvim pitanjima, al eto.. :P

Poceo sam koristiti proteinie i kreatine, i ovako ih koristim:

Kreatini: Faza punjenja - Kad nemam trening ujutro i tjekom dana, kad imam trening ujutro i prije treninga (30min)
Proteini: 1h prije treninga  i odmah poslje treninga   

Sad negdje okolo citam da bi bilo dobro poslje treninga popit kreatine.. dal je to istina? mislim jel to bolje ili ovako sad kako koristim?                                              

Kreatin u fazi punjenja uzimas ujutro i tokom dana kad nemas trening a kad imas onda ujutro i odmah poslije treninga. Iako po meni su te faze punjenja totalna glupost jer se bzvz krkas s tim, radije uzmes 10g poslije treninga i bok.

Ne vidim svrhu pijenja proteina prije treninga, trošiš ih bzvz, radije si uzmi neki pre-workout pa to rokaj prije..

He who is brave is free.
18 godina
neaktivan
crack kaže...

close grip skelkovi, diamond sklekovi, 1-arm sklekovi, half-planche sklekovi, planche sklekovi, handstand sklekovi...primjer napretka za sklekove.

svaka živa bodyweight vježba može biti teža promjenom položaja tijela, prebacivanja težine s jednog kraka na drugi...

zato je teže raditi sklekove s dignutim nogama, a lagano s dignutim rukama.

smatram da se tijelo može izgraditi bez ikakvih sprava, čisti bodyweight. naravno, ne powerlifter tijelo, nego lijepo atletsko.

tu je ipak na prvom mjestu snaga gdje se rade pokreti korišteni u svakodnevici(kretanje tijela).

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
djdomi kaže...
crack kaže...

close grip skelkovi, diamond sklekovi, 1-arm sklekovi, half-planche sklekovi, planche sklekovi, handstand sklekovi...primjer napretka za sklekove.

svaka živa bodyweight vježba može biti teža promjenom položaja tijela, prebacivanja težine s jednog kraka na drugi...

smatram da se tijelo može izgraditi bez ikakvih sprava, čisti bodyweight. naravno, ne powerlifter tijelo, nego lijepo atletsko.

tu je ipak na prvom mjestu snaga gdje se rade pokreti korišteni u svakodnevici(kretanje tijela).

potpis na cijeli post.

isto sam misljenja da se tijelo moze izgradit samo radeci takve vjezbe ali kad ti posatju lagane samo odes na tezi oblik. i da, vecini ljudi obicni zgib nakon 3 tjedan nece postat lagan, zapravo u pocetku vecina moze napravit jedan ili nijedan pa je potrebno duze vrijeme da se ufuraju u tako nesto(govorim za ljude normalne kilaze, jer oni deblji to ni nemogu radit). a kad savladas normalne zgibove(da ih mozes napravit bar 10-15 komada) kreces na tezi oblik za koji ti opet treba duze vrijeme da ga savladas. recimo najtezi po meni su s jednom rukom, jako tesko su izvedivi, ali po onom forumasu gore to su "lagane" vjezbice kojima nista ne postizes no eto. ista stvar je i sa sklekovima.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz..

Namjeravam otvoriti jedan youtube kanal gdje ce biti dnevno  uploadani 3-4 kvalitetna videa  za vjezbe za misice ( sklekovi razni , zgibovi, trbusnjaci itd. )..
Ostavit cu ovdje link kad napravim. 

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
djdomi kaže...
crack kaže...

potpis na cijeli post.

isto sam misljenja da se tijelo moze izgradit samo radeci takve vjezbe ali kad ti posatju lagane samo odes na tezi oblik. i da, vecini ljudi obicni zgib nakon 3 tjedan nece postat lagan, zapravo u pocetku vecina moze napravit jedan ili nijedan pa je potrebno duze vrijeme da se ufuraju u tako nesto(govorim za ljude normalne kilaze, jer oni deblji to ni nemogu radit). a kad savladas normalne zgibove(da ih mozes napravit bar 10-15 komada) kreces na tezi oblik za koji ti opet treba duze vrijeme da ga savladas. recimo najtezi po meni su s jednom rukom, jako tesko su izvedivi, ali po onom forumasu gore to su "lagane" vjezbice kojima nista ne postizes no eto. ista stvar je i sa sklekovima.

da moze se napravit nesto sa mijenjanjem polozaja tijela ili dodavanja raznih vjezbi,al to sta si spomenuo sklekove ak mozes recimo normalnih sklekova napravit 20,closegrip(obicni) moc ces vjerovatno i vise od 20,diamondsa ces moc 10-12 a ako ima volje za treningom i lud si ti ces svaki trening povecat taj broj za 2 minimalno ako ne i vise,i di si onda? one arm ce te namucit dosta al cisto sumljam da ga radis (ako radis) kako treba pa ti to onda ispadne vise loseg nego dobrog.

@mar123 zgibovi su super stvar i tesko se podize granica samo neznam o kojem tipu zgiba pricamo,onom za pi*ke (unutarnji hvat close grip) ili prave zgibove vanjski wide grip,kad ih budes mogo napravit 15 pravih super,jedna opcija je da stavis torbu na ledja s necim teskim i napredujes,a druga sta kazes mijenjat stil,ovdje je vec malo problem jer ovisi na kakvoj sipci radis jer ako imas onu uza zid neznam koje bi jos tipove mogao radit.

17 godina
Rast mišića i visina

nema zgibova za picke, to su dvije vrste i jedna je laksa a ova druga teza, to su ubiti te dvije vrste zgibova za koje svako zna, ja radim pretezito na ovim tezim, nekako su mi drazi. da u pravu si, ako u kuci imas sipku nijedan drugi stil nemozes radit osim mozda onog di se dizes tako da ti sipka ide iza glave, dosta teska vrsta zgiba, treba prvo savladat ovu "laksu". a i sklekova ima dosta vrsta, stavi noge na stolicu pa ih onda radi, pogeldaj na internetu kakvih sve ima, ako su ti obicni prelagani uvijek ima ovih tezih. a zgibova ima milijon vrsta samo treba imat gdje ih radit.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

nema zgibova za picke, to su dvije vrste i jedna je laksa a ova druga teza, to su ubiti te dvije vrste zgibova za koje svako zna, ja radim pretezito na ovim tezim, nekako su mi drazi. da u pravu si, ako u kuci imas sipku nijedan drugi stil nemozes radit osim mozda onog di se dizes tako da ti sipka ide iza glave, dosta teska vrsta zgiba, treba prvo savladat ovu "laksu". a i sklekova ima dosta vrsta, stavi noge na stolicu pa ih onda radi, pogeldaj na internetu kakvih sve ima, ako su ti obicni prelagani uvijek ima ovih tezih. a zgibova ima milijon vrsta samo treba imat gdje ih radit.

u mom slucaju prednji i zadnji su ista stvar po tezini.

17 godina
Rast mišića i visina

meni su prednji dosta laksi. jesi probo ikad ruske?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ne,imam strop preblizu sipke pa bi me bolila glava od ruskih :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice