Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.990
|
čitano: 8.120.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
emerik kaže...

Je li pametno povezivati te intervalne treninge s nogometnim,imam nogometni trening 3 puta tjedno.

Dok imaš nogometni trening koristi intervalni npr kada trebate trčati oko igrališta (što je po meni smiješan i glup trening) koristi intervalne tako da šprintaš 30 sekundi pa onda lagano hodanje ili brzo hodanje 60 sekundi možeš i kraće sve zavisi u kakvoj si kondiciji nemoraš raditi kao što piše na internetu nego koliko ti možeš ali je najbitnije da mijenjaš intenzitet to je ključna rijeć jer mijenjanjem intenziteta ti se tijelo neće opustiti i postići stabilno stanje jer ga uvijek iznova šokiraš i onda ti tijelo i metabolizam rade na maksimalnoj razini i trening će biti puno efikasniji, možeš sa trenerom porazgovarat o tom treningu i šta on misli o tome pa da počnete to svi koristiti i možda vas jednog dana vidimo u prvoj ligi ;)

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
15 godina
Rast mišića i visina

Posto na Building-body forumu ne dobivam odgovre postavit cu isto pitanje ovdje, jer vidim da vas se dosta kuzi u vjezbanje.

Znaci imam 16,5 god. god. vis 187, 88kg & 16% Body fat, naime nakon jednog treninga na jarunskom trimu te nakon istezanja poslje zgibova (inace vec imam dosta staža u gym-u i 4 puta tjedno sam tamo) , poceli su moji bolovi u gornjem djelu leđa.
Mislio sam da sam istegao misic, medutim kad sam posjetio doktoricu rekla je da se radi o skoliozi (meni u glavi zbrka?? kako? uvijek su mi leda bila jaka i na lat-u sam dizao 75-80kg bez problema, a sad odjednom skolioza i bolovi???).
Rekla mi je da moram na pregled fizioterapeutu, medutim ja sam se narucio i cekam da dodem na red koji ide u beskraj.
Pa me cisto zanima (trazim drugo misljenje) dali mogu nastaviti s treninzima bez da radim leđa??
Tj. dali mogu raditi ruke, prsa, noge?
Ili jos bolje ima li tko kakav savjet koje vjezbe smijem izvoditi da ne utjecu na leđa.
Vec sam postao depresivan taman sam bio u super formi i kondiciji, prehrana mi je bila vrhunska, i onda se ovo desi i odjednom sam skoro pa siguran sam reci upola manji.
I bilo bi mi zao da izgubim i ovo malo mase sto je ostalo, dali imate kakav prijedlog ili je pre rizicno nastaviti s treninzima?

Evo vam par slika, cisto da vidite kako sam izgledao, vecina mi nije vjjerovala da imam samo 16,5 god, cesto su mi govorili da imam dobru genetiku.

Ruka Ruka
Ruke, prsa, trapez Ruke, prsa, trapez
Leda Leda
Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 14:05 (Brega55).
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ajme ne da mi se više prepucavati s tobom. Radi što hoćeš i jedi kako hoćeš. 

Probaj pročitati neku knjigu ili znanstveni rad na temelju ishrane sportaša, a ne ko spužva upijati informacije s nekog foruma samo zato što ima u sebi naziv bodybuilding, a nekog drugog ismijavati bez ijednog argumenta. Nikad ne znaš tko se krije iza jednog ili drugog nicka.

P.S. Bolt prije trke jučer jeo McNuggetse...

je i oni bilderi se prije natjecanja tove sa slatkišima i hranom prženom u 3l ulja

PRODAJEM AJVAR
17 godina
Brega55 kaže...
....
[pederske_slike] {#}

A šta ti je doktorica rekla, smiješ li se baviti sportom ili ne dok to ne prođe?

Ne vidim razlog zašto ne bi mogao raditi te neke vježbe, ali opet kakve bi to onda vježbe bile? Mislim da bi ti plivanje pomoglo.

Evo par linkova - link1 i link2

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
16 godina
cod4gamer kaže...

je i oni bilderi se prije natjecanja tove sa slatkišima i hranom prženom u 3l ulja

Što si zapeo za to friking prženje u ulju kad sam ti gore lijepo napisao - što veći junk, sve dok on nema u sebi masti (PWM).

Al kad si već se uhvatio ko pijan plota toga, onda svima nama objasni

• koje to mehanizme organizam ima da on može raspoznati jel mu 50g UH došlo iz pomfria ili zobi, odnosno bombona ili grožđa
  • koja je razlika između UH koji se nalazi u pomfiru od onih koji se nalaze u krumpiru kuhanom u ljusci
  • kako to organizam reagira različito na iste tipove UH (tipa bomboni i dekstroza u prahu)

A s ovime čime se oni lupaju prije natjecanja si promašio ne "ceo fudbal", nego bi ti sada trebao staviti onaj poster koji si ti meni na početku stavio.

BB je pozerski sport i ti trebaš izaći na binu i napraviti fleksiju mišića. But flash news, ti mišići neće rasti ako ti dođeš u teretanu i grčiš se ko budala ispred ogledala. Međutim, treningu u teretani već možemo uspoređivati i sa treninzima drugih sportova i sa njihovim natjecanjima (gdje ih aspolutno boli briga jer se vidi svako mišićno vlakno, ali im je jako bitno mišići funkcioniraju na što većem nizou što duže).

Znači kompletna mišićna struktura radi na principu ili se gradim ili se lomim. Mi treningom prebacujemo organizam na "lomim se". I upravo s time, što mi njega slomimo organizam zna - A, ha znači ona vlakna nisu izdržala, treba ih na tom mjestu više i jača. I tako nastaje mišićni rast.

Da potakneš taj rast, ti primarno moraš dopremiti dovoljno UH (da ga nahraniš, i da daš mu energiju koja mu je potrebna za rast) i P (građevni materijal). 

Prozor u kojem ti to trebaš napraviti da on ima efekta je nekih 24-36 sati, što znači da će svatko unijeti dovoljnu količinu i P i UH i M za obavljeni trening.

Međutim, što ti njega prije napucaš s brzim UH i brzim P, to će prije organizam preći u anaboličko stanje (gradim se).

Svaki (profi) sportaš će tražiti edge i kao takav najbolji PWM je desktroza (50-150g) + brzoasporibrajući whey (60-70g) + kreatin (5-10g) + glutamin peptid. 

Međutim netko tko diže na benchu 60 kg, muči se s 5 zgibova nadhvatom i misli da je Conan jer je ispucao 40 sklekova u istoj seriji, tome je sasvim dovoljno i 300g pomfria i pola kile bijelog mesa sa brdom povrća kao prvi obrok sat do dva nakon treninga.

A ti budi iskren i reci koliko imaš težine na benchu, front SQ, back SQ, DL, MP i broj zgibova / dipseva, te na kolikom si BF, težini, visini i godinama da ti baš treba +90% četverokomponentni whey sa monosaharidom i čista dekstroza, sve zajedno u tekućoj formi.

Samo da napravim analogiju ovo je kao da netko pita koji mu minimalni proc treba da pokrene novi CoD, ja kažem bilo koji duo core, a ti prašiš po tome da mora uzeti i7 extreme.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
Rast mišića i visina

Preloš sam, umorim se poslije 20 sklekova, ne mogu nikako radit serije preko 20. Šta se događa sa mnom, jel moguće da sam toliko propao.

15 godina
Rast mišića i visina

jbt ak si ti propo sta sam onda ja? jedva napravim 15 komada u prvoj seriji al dalje kad se malo zagrijem onda bez problema radim...zanima me kolko dugo vam ostane onaj osjecaj zarenja u misicima poslije vjezbanja?

15 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Preloš sam, umorim se poslije 20 sklekova, ne mogu nikako radit serije preko 20. Šta se događa sa mnom, jel moguće da sam toliko propao.

Ja nemogu 2 napravit{#}

LoL acc THCJoshi
17 godina
1.Lovac kaže...

Šta se ne drogiraš kao ostala i djeca? {#}

Ne kukaj, s vremenom ćeš moći... Radi serije po 10,15 i nakon nekog vremena povećaj serije i to je to.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
15 godina
Rast mišića i visina

Radim, al očito čim uzmem pauzu od 3 dana opadnem skroz...

16 godina

Ako propadneš kroz 3 dana onda ti prehrana je veoma loša.

Ili to ili niti približno dovoljno sna nemaš.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...
cod4gamer kaže...

Što si zapeo za to friking prženje u ulju kad sam ti gore lijepo napisao - što veći junk, sve dok on nema u sebi masti (PWM).

Al kad si već se uhvatio ko pijan plota toga, onda svima nama objasni

• koje to mehanizme organizam ima da on može raspoznati jel mu 50g UH došlo iz pomfria ili zobi, odnosno bombona ili grožđa
  • koja je razlika između UH koji se nalazi u pomfiru od onih koji se nalaze u krumpiru kuhanom u ljusci
  • kako to organizam reagira različito na iste tipove UH (tipa bomboni i dekstroza u prahu)

A s ovime čime se oni lupaju prije natjecanja si promašio ne "ceo fudbal", nego bi ti sada trebao staviti onaj poster koji si ti meni na početku stavio.

BB je pozerski sport i ti trebaš izaći na binu i napraviti fleksiju mišića. But flash news, ti mišići neće rasti ako ti dođeš u teretanu i grčiš se ko budala ispred ogledala. Međutim, treningu u teretani već možemo uspoređivati i sa treninzima drugih sportova i sa njihovim natjecanjima (gdje ih aspolutno boli briga jer se vidi svako mišićno vlakno, ali im je jako bitno mišići funkcioniraju na što većem nizou što duže).

Znači kompletna mišićna struktura radi na principu ili se gradim ili se lomim. Mi treningom prebacujemo organizam na "lomim se". I upravo s time, što mi njega slomimo organizam zna - A, ha znači ona vlakna nisu izdržala, treba ih na tom mjestu više i jača. I tako nastaje mišićni rast.

Da potakneš taj rast, ti primarno moraš dopremiti dovoljno UH (da ga nahraniš, i da daš mu energiju koja mu je potrebna za rast) i P (građevni materijal). 

Prozor u kojem ti to trebaš napraviti da on ima efekta je nekih 24-36 sati, što znači da će svatko unijeti dovoljnu količinu i P i UH i M za obavljeni trening.

Međutim, što ti njega prije napucaš s brzim UH i brzim P, to će prije organizam preći u anaboličko stanje (gradim se).

Svaki (profi) sportaš će tražiti edge i kao takav najbolji PWM je desktroza (50-150g) + brzoasporibrajući whey (60-70g) + kreatin (5-10g) + glutamin peptid. 

Međutim netko tko diže na benchu 60 kg, muči se s 5 zgibova nadhvatom i misli da je Conan jer je ispucao 40 sklekova u istoj seriji, tome je sasvim dovoljno i 300g pomfria i pola kile bijelog mesa sa brdom povrća kao prvi obrok sat do dva nakon treninga.

A ti budi iskren i reci koliko imaš težine na benchu, front SQ, back SQ, DL, MP i broj zgibova / dipseva, te na kolikom si BF, težini, visini i godinama da ti baš treba +90% četverokomponentni whey sa monosaharidom i čista dekstroza, sve zajedno u tekućoj formi.

Samo da napravim analogiju ovo je kao da netko pita koji mu minimalni proc treba da pokrene novi CoD, ja kažem bilo koji duo core, a ti prašiš po tome da mora uzeti i7 extreme.

PWM-uzima se hrna koja je lako probavljiva tako da se što prije zalihe glikogena obnove....sa toplim sendvićem kojem treba dugo da se probavi nećeš ništa postić nego će mišići počet grčit usljed nedostatka glikogena zato ne lupetaj gluposti 

PRODAJEM AJVAR
17 godina
Rast mišića i visina

@Codgamer jel ti znas koliko maščuki ili jednostavnim ugljikohidratima treba da ošiknu u krv? Inzulin ti skoči dok kažeš keks.

Rvat katolik!
16 godina
cod4gamer kaže...

PWM-uzima se hrna koja je lako probavljiva tako da se što prije zalihe glikogena obnove....sa toplim sendvićem kojem treba dugo da se probavi nećeš ništa postić nego će mišići počet grčit usljed nedostatka glikogena zato ne lupetaj gluposti 

Ja lupetam gluposti, a ti napišeš da nedostatak glikogena uzrokuje grčenje mišića... Ne znam odakle si to isčupao, ali to je glupost za anale.

Grčenje mišića uzrokuje nedostatak elektrolita, posebice iona Kalija i Magnezija, te Natrija i Kalcija; odnosno dehidratacija mišićnog tkiva. Također, nedostatak kisika može prouzročiti grčenje, no to se samo javlja kod izuzetno velikog intenziteta aerobne aktivnosti,

Da kojim slučajem glikogen uzrokuje grčenje, onda bi svi bodybuilderi koji se pripremaju za binu (najčešće ketozom), imali po cijele dane nesnosne grčeve.

S druge strane, svako jutro kada bi se budio, imao bi grčeve.

Nadalje, ljudi koji su na low-carb dijetama ne bi mogli normalno živjeti - Atkinsonova dijeta, Paleo, Primal. Igrom slučaja prakticiram Primal način ishrane i zadnji puta sam imao grčeve prije nekih 10-12 godina (kada apsolutno nisam imao pojima o pravilnoj prehrani. Da stvar bude još bolja, katkad znam u Primal ubaciti IF principe s vremena na vrijeme. Drugim riječima, znam biti u toliko dubokoj ketozi da mi treba oružani list za moj dah.

Niti jedan jedini puta nisam imao grčeve.

Evo od jutros drilla. Jučer zadnji obrok oko 19:00 (300g posni sir + 80g dimljene svinjske kobasice + 120g paprike + 150g rajčice, 1000mg Omega-3 kapsula).

07:15 - 8:25 (hod, cca 6km/sat)

8:30-9:00 (hod, cca 3.5 km/sat)

Doručak 9:30 (u blenderu - 225g banana, 120g nektarina, 50g kupina, 0,6l 1.5% mlijeka, 400 IU vitamin D) 

Razlika 14 i po sati s time da je u međuvremenu bio kardio od sveukupnog trajanja od 100 minuta.

Po tvome, ja sam se trebao na podu presavijati u fetus poziciji od grčeva.

Inače, zalihe glikogena se trebaju popuniti do slijedećeg treninga. Koliko brzo? To čak nije niti toliko važno...

15 godina
Rast mišića i visina

Ljudi možda nećete vjerovati ali evo kako sam riješio san(Iako sam se danas opet zeznio)..

Prvo sam 5.8. otišao kod bake i tamo išao prespavati. Ona mi je tamo dala neki čaj s medom baš za spavanje i bio sam jako opušten ali opet nisam mogao zaspati. Onda sam (istu večer) oko 3-4 popio tabletu za spavanje i probudio se u 11.. Baka mi je rekla da se ne tuširam najmanje 3 sata prije spavanja (?!) i da će sve biti bolje i super sam spavao! Ali eto ja moram baku neposlušat i pravit se pametan misleći da to nije istina i danas uopće nisam spavao..

I još jedna stvar(

) ne znam jesam li totalno poludio no ako ne dam sve od sebe na treningu i ako se ne ubijem do boli na basketu ne mogu prestati razmišljati o tome. Prijatelji kažu da sam se promijenio na bolje (ovako, a ne što se tiče košarke). Kao da podsvijesno želim onog gada od trenera sj*bati...

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
16 godina

Tek sada ovo tvoje vidim...

Popij prije spavanja mlijeko s medom (vjerojatno je baka dala neki čaj koji na sličan način reagira u tijelu, a osim toga pretpostavljam da si pojeo nešto mesnato prije).

Poanta je da ta kombinacija (mlijeko + med) potiče lučenje triptofana, a tijelo od triptofana stara serotonin (hormon sreće), tako da priptofan pomaže kod stresa i nesanice. Poželjno je također prije spavanja izbjegavati masti, a jesti bjelančevine (bjelančevine će napraviti "bljesak" ove aminokieseline, dok masti blokiraju brzu apsorpciju isith u krv).

Sam triptofan je aminokiselina koja se nalazi u govedini, piletini, puretini, tunjevini, mlijeku, posni sir, banane itd.

Cijela poanta je pojesti ono što se klasificira kao "lean" bjelančevine (nemasne) i to zasladiti laganim desertom (al pod ovo lagano, stvarno mislim na lagano i zdravo, ne na Ledov Quattro). Mlijeko + med je idealna kombinacija. Alternativa može biti jogurt + svježe voće (ne kupljeni vočni jogurt).

16 godina
cod4gamer kaže...
Bukva kaže...
cod4gamer kaže...

Mislim da je ova Bukvina analogija bez konkurencije najbolje objašnjenje tvojih briga. Poanta je da makroskopski gledano imaš dovoljan broj kalorija, odnosno proteina/UH/masti u prehrani. I naravno, paziti na mikroelemente da ne bi došlo do nekakvog deficita, ali teško da ćeš u današnje vrijeme dobit skorbut. I pazit na vlakna, da probava to dobro podnosi.

Tekući obrok nakon treninga i slične stvari... naravno da neće odmoći, ali nije potrebno. Danas se daleko previše  pažnje posvećuje tomu, i to je ono što mene smeta (uživio sam se u markere). Slična stvar je kad početnik krene u teretanu i dobije plan s 4 različite vježbe za biceps, iz svih kutova da ga pogodi -.-...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bok svima ja sam Antonio i imam 14 i pol godina tezim 58 kg visok 175 cm i molim vas da mi pomognete kako dobit "pločice"te jeb*en* imam dva mala utega po 5 kg i dizem to i ruka mi se dosta razvila htjeo bi dobiti te pločice,a prsa imam isto dobra kako kauz ostali a ali ja hocu plocice!?

Zan klo van dam
15 godina
mad9dog kaže...

Bok svima ja sam Antonio i imam 14 i pol godina tezim 58 kg visok 175 cm i molim vas da mi pomognete kako dobit "pločice"te jeb*en* imam dva mala utega po 5 kg i dizem to i ruka mi se dosta razvila htjeo bi dobiti te pločice,a prsa imam isto dobra kako kauz ostali a ali ja hocu plocice!?

da probas s trbusnjacima stari? a cuj i meni se desna ruka dosta razvila...{#}

15 godina
mad9dog kaže...

Izrazi raze vrste trbusnjaka te ih radi 3x tjedno,  4 serije optimalno, tezinu sam namjestas za pocetak bi ti najbolje bilo bez ikakvih utega

medutim, dosta si mlad i moras dosta pripazit na polozaj kraljzenice dok radis vjezbe te bi na svaki dan kad radis trbusne trebao radit i neke vjezbice za donji dio leda. U razvoju si i ako ces radit samo trbusne mogao bi imat problema sa ledima kasnije

13 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Posto na Building-body forumu ne dobivam odgovre postavit cu isto pitanje ovdje, jer vidim da vas se dosta kuzi u vjezbanje.

Znaci imam 16,5 god. god. vis 187, 88kg & 16% Body fat, naime nakon jednog treninga na jarunskom trimu te nakon istezanja poslje zgibova (inace vec imam dosta staža u gym-u i 4 puta tjedno sam tamo) , poceli su moji bolovi u gornjem djelu leđa.
Mislio sam da sam istegao misic, medutim kad sam posjetio doktoricu rekla je da se radi o skoliozi (meni u glavi zbrka?? kako? uvijek su mi leda bila jaka i na lat-u sam dizao 75-80kg bez problema, a sad odjednom skolioza i bolovi???).
Rekla mi je da moram na pregled fizioterapeutu, medutim ja sam se narucio i cekam da dodem na red koji ide u beskraj.
Pa me cisto zanima (trazim drugo misljenje) dali mogu nastaviti s treninzima bez da radim leđa??
Tj. dali mogu raditi ruke, prsa, noge?
Ili jos bolje ima li tko kakav savjet koje vjezbe smijem izvoditi da ne utjecu na leđa.
Vec sam postao depresivan taman sam bio u super formi i kondiciji, prehrana mi je bila vrhunska, i onda se ovo desi i odjednom sam skoro pa siguran sam reci upola manji.
I bilo bi mi zao da izgubim i ovo malo mase sto je ostalo, dali imate kakav prijedlog ili je pre rizicno nastaviti s treninzima?

Evo vam par slika, cisto da vidite kako sam izgledao, vecina mi nije vjjerovala da imam samo 16,5 god, cesto su mi govorili da imam dobru genetiku.

Nikad ne uzmi zdravo za gotovo sto ti kaze ljecnik opce prakse.

Uvijek trazi drugo misljenje, skolikoza nije nista strasno, da pace vjezbe za ispravljane se također mogu raditi i u teretani.

Prvo pricekaj da vidis sta ce ti fizijatar reci, zdravlje je na prvom mjestu.

Mase ako i izgubis, brzo ces je nabiti nazad, jer po slikama koje si stavio vidi se veliki potencijal s obzirom da imas samo 16,5 god.

No Pain, No Gain ! <3
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
mad9dog kaže...

same shi* here :)

Zan klo van dam
15 godina
mad9dog kaže...

imam dva mala utega po 5 kg i dizem to i ruka mi se dosta razvila

Imenjace nije ti to od utega.. ;)

Anyway uz trbusnjake radi i vjezbe za "core" ako ne znas kaj je to, googaj ili trazi nekog da ti da neki link, meni se ne da trazit na mobu.. I nemoj samo jedan dio tjela radit cijelo vrijeme..

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
17 godina
mad9dog kaže...

Jel a nisi napiso ono najvaznije kolki ti je BF?

You got to lose to know how to win
17 godina

DUPLI POST

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 1:11 (R4zOR229).
17 godina
mad9dog kaže...

Prehrana i samo prehrana. Možeš ti raditi i 1000 trbušnjaka dnevno kad to nema svrhe. Netko je napisao da trebaš raditi mišiće za core - googlaj. I prehrana i samo prehrana najviše. Negdje sam čitao neki intervju sa nekim tipom, izgleda kao ormar, 8-pack ima skoro hehe i kaže da jedno 2 ili 3 god nije napravio niti jedan trbušnjak - da pazi na prehranu i to je to. Naravno, moraš vježbati, ali smo od trbušnjaka nećeš dobiti (izražene) trbušnjake.

domac5 kaže...

Jesam se nasmijao heheh! Koliko je smiješno toliko je i tužno {#} Plati si nešto da se ruka odmori {#}

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovako..juce sam na treningu polomil prst.. -.- a za 2 dana idem na more...el ce bit kakih problema s prstom dok sam u moru? plivanje i ronjenje? {#}

www.youtube.com
16 godina
neaktivan

Ako imaš gips, nećeš smit močit ruku... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Bukva kaže...

Tek sada ovo tvoje vidim...

Popij prije spavanja mlijeko s medom (vjerojatno je baka dala neki čaj koji na sličan način reagira u tijelu, a osim toga pretpostavljam da si pojeo nešto mesnato prije).

Poanta je da ta kombinacija (mlijeko + med) potiče lučenje triptofana, a tijelo od triptofana stara serotonin (hormon sreće), tako da priptofan pomaže kod stresa i nesanice. Poželjno je također prije spavanja izbjegavati masti, a jesti bjelančevine (bjelančevine će napraviti "bljesak" ove aminokieseline, dok masti blokiraju brzu apsorpciju isith u krv).

Sam triptofan je aminokiselina koja se nalazi u govedini, piletini, puretini, tunjevini, mlijeku, posni sir, banane itd.

Cijela poanta je pojesti ono što se klasificira kao "lean" bjelančevine (nemasne) i to zasladiti laganim desertom (al pod ovo lagano, stvarno mislim na lagano i zdravo, ne na Ledov Quattro). Mlijeko + med je idealna kombinacija. Alternativa može biti jogurt + svježe voće (ne kupljeni vočni jogurt).

Hvala. Za informaciju.. Čaj je od lavande i kamilice..

SuperDox kaže...

ovako..juce sam na treningu polomil prst.. -.- a za 2 dana idem na more...el ce bit kakih problema s prstom dok sam u moru? plivanje i ronjenje? {#}

Postoji ti i plastični gips.. Moja sestra ga je koristila kada je išla na ekskurziju i kupala se i sve 5, plaća se i odi kod doktora i pitaj...

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
14 godina
Rast mišića i visina

Ima gdje jeftinu sipku za zgibove sa dostavom ? :)

dafuq! =)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice