Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.705.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja sam se krivo izrazio :)

Bilo je na building body forumu savrseno objasnjeno definiranje,prehrana tj. al nemogu iskopat link da me ubijes

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uh nisam bia u teretani 5 dana zbog ovog sniga i danas sam se iša uništit :D
Prvo sam doma popodne odradio 2. dan 4. tjedna ovog programa sklekova (radim 1. stupac, al tek sam počeo s vježbanjem, stoga...)

Onda sam u 19:30 otišao do teretane, malo trčao na orbitreku, pa radio prsa, gornji dio leđa i biceps, sve sam radio po 5-7 serija po 10 ponavljanja. Ugl. naradio sam se ko životinja, očekujem ujutro masovne bolove :D al isplatilo se. Došao doma oko 21:15 trčao do kuće po snijegu i 10 katova u zgradi.

Toliko sam se uživio u vježbanje, ostavio sam knjigu i uhvatio se treniranja :D

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pitanje ovako za svih... Možete li se sjetit kad ste počimali vježbat koliko ste mogli dizat na benču, pec decku, bučice i lat mašini... Zanima me iz razloga šta nemam nikog u teretani tko počima ili koji je nedavno počeo, pa se nemam s kim usporedit ovako, tj. više na psihičkoj bazi da se mogu tjerat dalje, jače, više... Pa onako ako se možete sjetit, bio bih vam zahvalan. Trenutno na benču dižem sa svake strane po 7.5 kg + 15 šipka (30kg) to mi je max, nisam probavao sa 10 sa svake strane jer mi se čini da je ovako pametnije... Bučice dižem 5kg, lijeva ruka mi je osjetno slabija i puno teže radim tako da se ne želim forsirat previše sa nečim večim, a slijedeće bučive koje imam u teretani su od 10 tako da se ne želim povrijedit, lat mašina krenem sa 25 pa do 35 kg.  Ugl. najviše vježbi u teretani radim s ove 4 stvari, jer neke ne mogu, a doma imam još neke svoje vježbe... Naravno prije svakog treninga idem na onu orbitrek traku malo se istrčat i nakon treninga čisto iz "zabave".

Pa da vidim kako ste vi počimali. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 15:57 (1.Lovac).
18 godina
Rast mišića i visina

Gle to ti ovisi koji je dan, što si jeo, i dali si odmoren.

Ja sam s druge strane pred ostalima znao dizati u ovim godinama

po seriji 15 komada po 80 kg u benchu i što,

poslije morao na dva mjeseca pauze jer su nadrapale tetive u lijevom laktu i sve škljocalo

pa ajmo na flexamine napucat 400 kuna i ne radit ništa s rukom.

Postavi si ovakav cilj: napredak u benchu za 10 kg u dva mjeseca. Slično i za ostale terete.

Odmor je bitan kao i vježba. S tim da pripaziš i da se ne preforsiraš u vježbanju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 19:47 (overhaul).
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...

Gle to ti ovisi koji je dan, što si jeo, i dali si odmoren.

Ja sam s druge strane pred ostalima znao dizati u ovim godinama

po seriji 15 komada po 80 kg u benchu i što,

poslije morao na dva mjeseca pauze jer su nadrapale tetive u lijevom laktu i sve škljocalo

pa ajmo na flexamine napucat 400 kuna i ne radit ništa s rukom.

Postavi si ovakav cilj: napredak u benchu za 10 kg u dva mjeseca. Slično i za ostale terete.

Odmor je bitan kao i vježba. S tim da pripaziš i da se ne preforsiraš u vježbanju.

Škljocanje ili grebanje?

Meni oba zgloba škljocaju, i koljena kod čučnjeva, i desno rame, ko robocop sam:)

Jel pomaže šta taj flexamine?

Good Artists Copy, Great Artists Steal.
18 godina
overhaul kaže...

Ja sam u nekim vjezbama kresio i po 40 kila u 2 mjeseca (na spravama). Npr na ledjima, na nogama, bocnim misicima (rebra). Bench press i onaj kosi bench press (ili kako se to vec zove) nekih 25 kila. Ramena su mi slaba tocka (zapravo onaj misic koji je nakeljen na rameni zglob).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
tnakir kaže...
 Ramena su mi slaba tocka (zapravo onaj misic koji je nakeljen na rameni zglob).

To moraš posebno vježbati, taj mišić (rotatorna manšeta) je osnova mnogih kretnji, a i lako se ozlijedi.

EraserHead kaže...

Škljocanje ili grebanje?

Meni oba zgloba škljocaju, i koljena kod čučnjeva, i desno rame, ko robocop sam:)

Jel pomaže šta taj flexamine?

Škljocanje. Ozljeda tetive/ligamenta opusti spoj na zglobu pa škljocka.

E sad dali pomaže flexamin... to je individualno mislim, a i tko će ga znati jel

pomogne samo to ili i pošteda, masiranje i kremice poput voltaren masti.
To nije isto kao "uobičajeno" škljocanje koje spominješ, barem ako ne boli.

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Da te ne citiram sve... mene zanima baš sami početak vježbanja. Znam da je tebi to bilo davno :P ali sigurno se neko mlađi može prisjetit.

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
overhaul kaže...

Da te ne citiram sve... mene zanima baš sami početak vježbanja. Znam da je tebi to bilo davno :P ali sigurno se neko mlađi može prisjetit.

ja dok sam kreto prvi dan 40 kila bench... al i tebi je tih 30 i više nego dobro, računaj s tim da sam ja prije teretane kreno doma vježbat i aktivno sam se bavio sportom...

bučice, tu sam sa 12 kila večinom tuko...

UPDATE: rješio se cigare, počele kile opet lagano gore ić... naginjem prema 70 :)) dalje od toga ne idem 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 23:17 (uber_low).
16 godina
neaktivan
uber_low kaže...

ja dok sam kreto prvi dan 40 kila bench... al i tebi je tih 30 i više nego dobro, računaj s tim da sam ja prije teretane kreno doma vježbat i aktivno sam se bavio sportom...

UPDATE: rješio se cigare, počele kile opet lagano gore ić... naginjem prema 70 :)) dalje od toga ne idem 

Čestitam što si se rješio cigareta, nadam se da nećeš više pušit, ogavna ovisnost!

Zadnji put kad sam nešto trenirao bilo je prije 4 godine i to 2 tjedna juda dok nisam koljena nešto lagano isforsirao -.-'

Koliko mi se čini usporedbi s tobom i nisam toliko loš.

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
uber_low kaže...

Čestitam što si se rješio cigareta, nadam se da nećeš više pušit, ogavna ovisnost!

Zadnji put kad sam nešto trenirao bilo je prije 4 godine i to 2 tjedna juda dok nisam koljena nešto lagano isforsirao -.-'

Koliko mi se čini usporedbi s tobom i nisam toliko loš.

pa i nije loše... al gle bitniji ti je napredak koji radiš na početku sam se ja isto tak mjerio s likovima i doslovno se ubijo... oni su ostali na istome a ja bi sad mogo dignit njih zajedno s tim utegom... dakle, ne uspoređuj se s drugima nego obaraj vlastite rekorde ;D

btw dečkovi s kolko vi kila radite na preši? nekak mi se čini lagano iako se radi o dosta kila?

16 godina
neaktivan
uber_low kaže...

Ma to je čisto ovako psihički da znam na čemu sam, da si rekao da dižeš i 50 kila u startu bio bi zadovoljan odgovorom... Kad sam prije tjedan dana krenio dizao sam 25 kg al mi je nekako to olakšalo pa sam jučer stavio još 2.5 kg sa strane i dobro me išlo, nisam baš lagano dizao, ali vidim malo da sam "ojačao" tj. da se mogu malo dalje pogurat, tako da sam eto oborio svoj rekord :P šta se toga tiče. A isto tako je i sa svim drugim spravama osim bučicama, sve sam povečao za 5 kg od kako sam krenio od prošlog ponedjeljka :D

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

baš mi je drago što ti je krenulo, samo tako nastavi i za čas češ bit mrga ;D

18 godina
Rast mišića i visina

Da samo pazi lovac, nije i nemora rast tereta biti linearan i jedino mjerilo napretka.

Daj vremena mišićima i da se preformiraju na novi teret. Nije problem ni spustiti, ako ti dan nije najbolji.

Bitniji je kontinuitet i dobar odmor. E da, mislim da si neki dan napisao i da si radio puno serija,

oprezno s time, lako je kad si ugrijan pretjerati, pa izazvati pretreniranost.

15 godina
Rast mišića i visina

Jel veliki problem što sad nisam bio 5 dana u teretani?Mislim oće me to previše usporit

Battlelog:cro1911
16 godina
neaktivan
CoKsA kaže...

Jel veliki problem što sad nisam bio 5 dana u teretani?Mislim oće me to previše usporit

nece, samo se zagrij dobro da nebi bilo " wtf nemogu dic 5 kg na bicki " {#}

Nothing lasts forever
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
E da, mislim da si neki dan napisao i da si radio puno serija,

Primjetio sam to, u utorak kad sam bio sam isto divljački radio po 5-7 serija, već sam napisao.. evo još me bole bicepsi koje sam radio zapravo mimo programa al sam ih radio 4 serije po 10 puta sa 5 kg ruka, a ovo ostalo šta sam radio mi se sve oporavilo, tako da večeras sam planirao ići u teretanu i opet radit prsa jer bicepse sam očito malo preforsirao :(

16 godina
CoKsA kaže...

ja nisam bio mjesec dana, i sta sad...pocet cu lagano i rokati 5 po 5 svaki put vise...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja dizao 40kg,evo jučer sam 50kg 4 serije po 8 :)

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

svi kreću u teretanu...i dvije frendice, momak, neki s foruma...a onda ću i ja, iako nemam potrebe. {#}

xoxo <3 kawaii <3 =^-^= :]
16 godina
neaktivan
anshika05 kaže...

svi kreću u teretanu...i dvije frendice, momak, neki s foruma...a onda ću i ja, iako nemam potrebe{#}

Ma ti si faca {#}

Good Artists Copy, Great Artists Steal.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 13:27 (EraserHead).
16 godina
1.Lovac kaže...
overhaul kaže...
E da, mislim da si neki dan napisao i da si radio puno serija,

Primjetio sam to, u utorak kad sam bio sam isto divljački radio po 5-7 serija, već sam napisao.. evo još me bole bicepsi koje sam radio zapravo mimo programa al sam ih radio 4 serije po 10 puta sa 5 kg ruka, a ovo ostalo šta sam radio mi se sve oporavilo, tako da večeras sam planirao ići u teretanu i opet radit prsa jer bicepse sam očito malo preforsirao :(

Ja sam ti poceo s 40kg negdje na benchu, mogao sam i   vise ali ovako mi se cinilo pametnije. Za nekih 8 mjeseci digao sam 95kg bez problema, ide to samo trazi vrijeme.

A kad si vec tako zagrijan, radje to iskoristi na ovim velikim vjezbama a ne hrpu serija izolacije...

18 godina
RuskeGTT kaže...
CoKsA kaže...

ja nisam bio mjesec dana, i sta sad...pocet cu lagano i rokati 5 po 5 svaki put vise...

Ne kontam, pa nije teretana jedini uvjet za vježbanje.

Dakle, bodyweight vježbe se daju kod kuće-

-10-15 minuta vremena neće usfalit, glavno da se

ne vrate mišići u tjesteninu :)

Vi stvarno ne radite ništa na sebi, ako niste u tom magičnom prostoru teretane?

Zadnji put kad je Newton mjerio, gravitacija je bila ista i u teretani i voćnjaku, i kući, tavanu i dvorištu:)

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Zadnji put kad je Newton mjerio, gravitacija je bila ista i u teretani i voćnjaku, i kući, tavanu i dvorištu:)

Sve je to psihološki, ja radim isto kući neke vježbe, a nešto radim u teretani, al naravno ne mogu benč doma dizat, stoga idem u teretanu, sasvim logično :P

18 godina
1.Lovac kaže...
overhaul kaže...

Sve je to psihološki, ja radim isto kući neke vježbe, a nešto radim u teretani, al naravno ne mogu benč doma dizat, stoga idem u teretanu, sasvim logično :P

Bench=sklekovi ;) Naravno da je teretana mjesto za vježbanje, ali

u ove dane poledice i zameta, da se lijepo održavati, pa i napredovati samo uz pomoć

težine tijela i pokojom prečkom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 20:20 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U svakom slučaju vježbe koje izvodiš koristeći svoji masu su najbolje.Tijelo se ravnomjerno razvija ,a neće naštetiti zdravlju.

17 godina
neaktivan
Mamic kaže...

U svakom slučaju vježbe koje izvodiš koristeći svoji masu su najbolje.Tijelo se ravnomjerno razvija ,a neće naštetiti zdravlju.

WRONG

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
Mamic kaže...

WRONG

Nije istina.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde kad si već tako tvrdoglav!!

Što kada dođem do brojke od 100-tinjak sklekova a puls mi uopće ne poraste,isto je s zgibovima,trbušnjacima.Normalno da ne napravim 100 zgibova ali opet ;)

Laički rečeno kako mišić ojačava tako traži dodatno opterečenje jer se on priviknuo na tvoju težinu.Da bi rastao moraš ga uništiti a to nemožeš raditi dovijeka BW viježbama ;))

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tu mogućnost nisam uzeo u obzir,ali ajde ti meni reci koliko ljudi moze napravit 100 sklekova? Uostalom radiš po serijama!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice