Pomoć oko konfiguracije (jak CPU, slaba grafa)

poruka: 5
|
čitano: 1.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Jak CPU, slaba grafa > pomoć oko konfiguracije

Trebam pomoć oko slaganja konfiguracije, naime za razliku od većine konfiguracija koje nalazim ovdje,

meni nije prioritet grafička, odnosno nije namijenjeno za gaming.

CPU:što bolji, brži, ne treba biti pretjerano, ekstremno ali zato mi možete predložiti i više varijanti

grafička kartica: bitno je da ima barem dva video izlaza (vga+dvi, ili dvi+hdmi, svejedno)

[nisam siguran ali ovo može biti i u sklopu matične ako se ne varam]

SSD: kapacitet nije bitan (čak i da je 55 GB), ali brzina zapisivanja je svakako bitna

RAM: tu ne bi štedio, također je bitna brzina ali i kapacitet pa bi išao 8GB ili više (16 GB možda?)

CD/DVD čitač/pisač: najobičniji

naravno napajanje i kućište, uz što tišu glasnoću ventilatora (ali to nije toliko bitno)

Unaprijed se zahvaljujem svakome tko je voljan odvojiti nešto vremena za prijedlog.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Cijena? 

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko konfiguracije (jak CPU, slaba grafa)

Nisam sasvim siguran, zato sam i napisao da može više varijanti, al evo, maksimum nek bude 9.000 kn.

14 godina

Ovako evo malo opisa :

Odlican Core i7 procesor, sa nenormalnim OC potencijalom (uz dobro hladjenje) Ako ne mislis klokati uzmi klasican i7 2600 (bez K) i ustedi cca. 200Kn.

ASUS P8P67 B3.0 maticna ploca izvanredna.

MSI HD6770 solidna graficka kartica ima ulaze koje si zahtjevao, mada bi sa njom igrao sve igre na vecim / manjim detaljima zavisno od rezolucije.

1TB HDD SAMSUNG SpinPointa, veoma dobar hdd, kada pogledamo performanse i cjenu, mada se lipo sjetiti starih dobrih vremena kada je kosto 400Kn.

60GB SSD Corsair brz kao munja.

8GB RAM memorije uparene u dualchannel mode, sasvim dovoljno ne vidim razlog sta ceti vise.

Seasonic 430W napajanje, koje je super kvalitete, o tome ti sve govori jamstvo od 5 godina koje SiS nudi.

Kuciste iz jeftinog segmenta, CM, kvalitetno, ako ti se ne svidja mozes Tt V3 ili V4, mada mi se oni ne svidjaju jer su "suplji" sa svih strana.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko konfiguracije (jak CPU, slaba grafa)

Puno hvala na preporuci!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice