Koji procesor odabrati

poruka: 218
|
čitano: 19.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji procesor odabrati
xyan kaže...

ljudi moji sta ste se digli tako rano XD

lol moram učit, a i suši mi se kosa {#}

Kruger
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

hahaha, susi mi se kosa EPIC XD sta se uci?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

hahaha, susi mi se kosa EPIC XD sta se uci?

jbga, uči se hrvatski sad će kemija :)

@autor takav kommp što si sad složio uzimaj, sve je dobro i sve paše jedno na drugo.

da ne bude čisti OF.

Kruger
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

jeste jeste zmaj je komp {#}

znaci gimnazija....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nick54312 kaže...
fallout3fan kaže...

Ma to je ok, al ovo kaj da sad kupim se odnosilo samo na cooler, jer mi veliš da nemaš iskustva s tim. Pa da onda napravim novu temu koji cooler uzeti, il neko drugo rješenje ima...?

Ne treba ti nova tema, ja ti sutra budem pitao par ljudi na forumu kojima se može vjerovati pa budemo vidjeli što budu rekli.

Definitivno neka uzme ovaj cooler: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8248

Za te novce best-buy cooler, izvrstan za OC-anje. Idealan za njegovu konfu, a nije preskup. Moja preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 10:00 (Caesar et Brutus).
15 godina
fallout3fan kaže...

Sam reci za kaj veliš da će biti bučno? cooler?  A jel postoja kakva magična šansa da sa tim komponentama CPU ode na 5Ghz?? {#}

Da, naravno da ima šansa, radi se o Noctui NH-D14. Najbolji zračni cooler trenutno. 5+GHz ide s njim bez vecih problema.

S obzirom da si ograničen s novcima, Zalman je tvoj way to go. {#}

14 godina
protjeran
xyan kaže...

ljudi moji sta ste se digli tako rano XD

Vidis, neki ne ne spavaju :)

17 godina
Koji procesor odabrati

Ja ne bi išao na Z chipset, ne vidim šta će mu integrirana grafa uz ovu 560Ti? Kao ako mu ova rikne, a što je sa nama ostalima koji nemamo integriranu grafu, već posebnu? Onda bi i mi trebali tako uzeti. A i kolike su šanse da ti rikne grafa sama od sebe? Ako se to i dogodi, imaš garanciju. ASRock Ex4 je odlična ploča, ma bilo koja ASRock, ASUS P8P67 ili Gigabyte UD_neka je jako dobra.

A i ako ne misliš clockati, fino uštediš tako da ne uzmeš 2500K, uzmeš obični 2500, možda čak 2400 ili neki i3 koji je solidan proc. Onda ti ne treba ni hladnjak tako da i tu možeš uštediti. Razmisli što želiš, clockati ili ne i onda takav komp i uzmi. Pogotovo ako nećeš duže vrijeme nadograđivati nešto.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Ja ne bi išao na Z chipset, ne vidim šta će mu integrirana grafa uz ovu 560Ti? Kao ako mu ova rikne, a što je sa nama ostalima koji nemamo integriranu grafu, već posebnu? Onda bi i mi trebali tako uzeti. A i kolike su šanse da ti rikne grafa sama od sebe? Ako se to i dogodi, imaš garanciju. ASRock Ex4 je odlična ploča, ma bilo koja ASRock, ASUS P8P67 ili Gigabyte UD_neka je jako dobra.

Potpis{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 11:16 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

A i ako ne misliš clockati, fino uštediš tako da ne uzmeš 2500K, uzmeš obični 2500, možda čak 2400 ili neki i3 koji je solidan proc. Onda ti ne treba ni hladnjak tako da i tu možeš uštediti. Razmisli što želiš, clockati ili ne i onda takav komp i uzmi. Pogotovo ako nećeš duže vrijeme nadograđivati nešto.

Mislio sam clockati, al da, onda je glupo uzimat z68 samo zbog integrirane grafe, kad već imam garanciju za grafu ak joj se kaj dogodi. Hvala onda.

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Ma ček, ajmo mi ovako:

2 GIGABYTE Z68X, 1155
8 Asrock P67 EXTREME6 , 1155
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 14:00 (fallout3fan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Hebote, postajes vec naporan. Ako nečeš uzeti vražju Z68 ploču, onda uzmi p67extreme6 i ostale komponente

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Sorry, znam da sam već naporan :(, al sam klinac koji sam od svoje love sebi kupujem komp, starci mi nedaju ni kinte, a to je golema lova te se ne bi htio zahebat pa da poslije žalim, niti imam kakvog iskustva s ovim :(...

Odlučio sm onda da ću uzeti krvavu p67 ex6 ploču i gotovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da neotvaran temu,koji procesor da uzmem za moju konfu. sad san uzeo još 2 GB rama i mislio sam uzet jedan Phenom x4 ili x6 oko 1000-1200 kuna u adm-a,pa ako može preporuka,koji će procesori moć na ovo napajanje :)

15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Zašto ne uzet ovu Gigabyte Z68 UD4? Isto ima 16+2 faze, dobro hlađenje + još ima mogućnoti P67 i H67 matičnih, a samo je 70kn skuplja.

Kruger
17 godina
Koji procesor odabrati

Ako mu lova nije problem, neka uzme. Ja da ponovno kupujem komp, mislim da ne bi uzeo, ostao bi na P67. Koju god uzme neće pogriješiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Borna41 kaže...

Evo da neotvaran temu,koji procesor da uzmem za moju konfu. sad san uzeo još 2 GB rama i mislio sam uzet jedan Phenom x4 ili x6 oko 1000-1200 kuna u adm-a,pa ako može preporuka,koji će procesori moć na ovo napajanje :)

phenom 955b jer su cijene pale...nema potrebe da ides na x6 jer bi ti u tom slucaju preporucia i5 2500k al to bi te kostalo jos i nove ploce i jos dosta toga...znaci 955b i spremi ostatak u dzep...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ako mu lova nije problem, neka uzme. Ja da ponovno kupujem komp, mislim da ne bi uzeo, ostao bi na P67. Koju god uzme neće pogriješiti.

Koja lova? 70kn?

Evo npr ti si uzeo Asus P67 EVO za cijenu možda i višu od ove Z68 UD4 i sad mi reci da ti nije žao.

Meni je žao, sad ne znam za tebe.

Slažem se da niti s jednom neće pogriješiti.

Kruger
14 godina

Moće i jedan i drugi, samo da sam ja na tvom mjestu nebih baš overclockirao puno s tim procesorima na tom napajanju jel to napajanje nije baš u kategoriji boljih !! Inačea za stock i dizanje takta bez napona je sasvim dovoljno.

14 godina

Mgu oba dva, samo nije baš preporučljivo a ih clokaš puno odnosno da dižeš napon jel to napajanje nije baš prva liga. Inače na stocku će ti držat sigurno.

17 godina
Koji procesor odabrati

@nick

70kn ovdje, 70kn na ramima, 50kn na hladnjaku i eto ti skoro 200, karikiram naravno. Nakupi se brzo.

Meni nije bilo žao love koju sam dao, napokon sam si kupio komp nakon 6 godina igranja i zaje*ancije na laptopu.

A i ne možeš gledati cijenu koju sam ja (ti) platio i koja je sada... naravno da cijene (brzo) padaju, da dolaze nove komponente i tako. Npr uzeo sam grafu za 1600 koja je onda koštala 2500, i tako. Tako je i sa svim ostalim komponentama.

A stvarno ne znam da li bi danas uzeo Z ili P chipset, išao bi na onu koja se bolje clocka hehe!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 14:30 (Pero Dinamit).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Moće i jedan i drugi, samo da sam ja na tvom mjestu nebih baš overclockirao puno s tim procesorima na tom napajanju jel to napajanje nije baš u kategoriji boljih !! Inačea za stock i dizanje takta bez napona je sasvim dovoljno.

Opet pretjerujes. S ovim napajanjem bez problema moze clockati i procesor i grafiku do krajnjih granica. Mogao bi slobodno i jos jednu 560Ti graficku dodat ako ih nece clockat. Meni VX450 drzi Clockani i5 750 (koji vise trosi) i clockanu GTX 460 + 3 HDD-a, 5 ventilatora i ima jos dosta rezerve.

14 godina

Jesi vidio koje napajanje on ima ?? Ima CX 430W što je daleko slabije od tvoga tako da se nemože uopće usporeživati !! Nek on clocka koliko hoće samo Phenomi vuku jako puno struje kad se diže napon, pa bolje da mu neradi na knap komp. Što  se mene tiče nek radi šta hoće {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Jesi vidio koje napajanje on ima ?? Ima CX 430W što je daleko slabije od tvoga tako da se nemože uopće usporeživati !! Nek on clocka koliko hoće samo Phenomi vuku jako puno struje kad se diže napon, pa bolje da mu neradi na knap komp. Što  se mene tiče nek radi šta hoće {#}.

nece ocat...dosta mu je 3.2 ghz stocka...kad bude potrebe ocat GRAFU minjat ce napajanje a dotad moze bit i vise nego miran i sa ocanim procom...ne komplicirajte coviku zivot...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 16:41 (zoharbizo).
14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Kakav sad phenom i kakav cx430? prati malo temu ako dajes savjete. i5 2500K, GTX560Ti i XFX 550W. samo jos maticnu nije izabrao a to mu ne utjece (tj. nijansu utjece) na potrosnju. s ovakvim setupom moze dizat takt i napone i procesoru i grafickoj puno vise nego sto je to u biti moguce.

Pogledaj sta sam sve tu stavio (nazalost nema 560Ti pa sam stavio GTX460) pa zakljuci sam:

P.S. Ovo je izracun vrsne snage koliko ovaj setap moze povuci u slucaju da su sve komponente maximalno opterecene. Ni u fumarku se nece pribliziti ovoj cifri a u normalnom radu i igranju pogotovo.

Na drugoj slici ti je setup sa dvije GTX 460 (SLI)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 18:27 (zbuzz).
14 godina
Koji procesor odabrati

ja mislia da govorite ovom tipu sta je pita za phenoma xd

0 0 hvala 0
15 godina
Borna41 kaže...

Izvoli: http://www.magazinrs.hr/cpu-desktop-phenom-ii-x6-1090t-32ghz3072kb6mb125wam3cooling-fan-box/HDT90ZFBGRBOX

Moja preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 18:47 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma bio donedavno preko 1300 u ADM-u, ako se dobro sjećam.   {#}

Očigledno su prije par dana snizili cijene. {#}

U tom slučaju - definitivno ADM, Phenom 1090T. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 18:46 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

evo jucer se bas netko pitao jel to kriva cjena ili sta, jer je jeftiniji od quadcorova, i od 1075T, pa sam reko da ej vajda nova posiljka, a dolar je bio pao, pa je zato jeftiniji. cak su oni i danas smanjili par kuna cjenu sam da budu valjda prvi na nabavi.net (mada nisam provjeravao)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice