Koji procesor odabrati

poruka: 218
|
čitano: 19.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji procesor odabrati
fallout3fan kaže...

Kako misliš kad nema grafičke? I nisam grivo gledao, i mislio sam platit keš u hg za popust, al sad fakat ne kužim...

Pa npr kad ti se grafa razbije ili je nekom posudiš onda se ljepo prebaciš na integriranu {#}

Još jednom ti se ispričavam za Hgspot jer nisam znao da možeš dobit onaj popust .

Kruger
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

OK, nema problema za to :D, neg onda da si fakat zemim tu gigabyte rađe neg extreme 6, jer to je ipak 200 kn razlike... I kaj mi za grafu nije ok http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8248?? Mislim ljudi, moram bit 100% siguran pre neg se bacim u kupnju {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 23:27 (fallout3fan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

OK, nema problema za to :D, neg onda da si fakat zemim tu gigabyte rađe neg extreme 6, jer to je ipak 200 kn razlike...

Hvala ti puno sad išao provjeravati i vidio da ta Gigabyte ima 16+2 faze. Da svakako nju uzmi, i nije 200kn razlike nego 70kn.

Kako sam se zhebo sa svojom kupnjom jbg sad je kasno :)

Kruger
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

OK, nema problema za to :D, neg onda da si fakat zemim tu gigabyte rađe neg extreme 6, jer to je ipak 200 kn razlike... I kaj mi za grafu nije ok http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8248?? Mislim ljudi, moram bit 100% siguran pre neg se bacim u kupnju {#}

Dao si mi link od coolera a pitaš što nije uredu s grafičkom, why?

Kruger
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Umm, srry, my bad, mislio sam da kaj mi za CPU nije dovoljno to hlađenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Umm, srry, my bad, mislio sam da kaj mi za CPU nije dovoljno to hlađenje?

E to bih te zamolio da pitaš nekog iskusnijeg ili nekog iz prve ruke.

Za hlađenje na stocku je dovoljno a za veći overclcok bolje provjeri kod nekog jer ja imam Noctuu i s ničim drugim nisam probavao.

Kruger
14 godina
protjeran
Koji procesor odabrati

Kupi ovo sto ima nick i mirna bosna :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zbuzz kaže...

Nikako dok je vani gigabyte Z68 UD4 po istoj cjeni, a s 16+2 faze {#}

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 23:56 (nick54312).
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Ok, pa onda kaj na kraju da kupim :'(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Ok, pa onda kaj na kraju da kupim :'(

Pa što je sad?

i5 2500k

gigagyte Z68 UD4

Corsair 4GB RAMa

Zotac GTX 560ti

XFX 550W

cooler za sad Zalmana ali to provjeri

i di je problem? Kad misliš to kupovat?

Kruger
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...
zbuzz kaže...

Dok se on odluci izaci ce z125 ud15

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Ma to je ok, al ovo kaj da sad kupim se odnosilo samo na cooler, jer mi veliš da nemaš iskustva s tim. Pa da onda napravim novu temu koji cooler uzeti, il neko drugo rješenje ima...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji procesor odabrati

Kupi ovo sto ti je on gore sastavio ako ces overclockirati i u buducnosti kupit ssd. ako neces kupi jeftiniju maticnu i ne treba ti cooler.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zbuzz kaže...
nick54312 kaže...
zbuzz kaže...

Dok se on odluci izaci ce z125 ud15

Zašto bi žurio? S tim se ne žuri, pogotovo kad se kupuje takav komp koji toliko košta.

Ja mu preporučam da se uopće ne žuri, sve neka detaljno pregleda i polako odluči.

Kruger
14 godina
protjeran
fallout3fan kaže...

Ma to je ok, al ovo kaj da sad kupim se odnosilo samo na cooler, jer mi veliš da nemaš iskustva s tim. Pa da onda napravim novu temu koji cooler uzeti, il neko drugo rješenje ima...?

Ne treba ti nova tema. Performa je sasvim dovoljna za 4.4-4.5 Ghz overclock samo ce ti biti malo bucna. Ako te bas pare svrbe kupi Noctuu je bolji hladnjak kod nas neces naci (samo sto je 250kn skuplji)

15 godina
neaktivan
zbuzz kaže...

Kupi ovo sto ti je on gore sastavio ako ces overclockirati i u buducnosti kupit ssd. ako neces kupi jeftiniju maticnu i ne treba ti cooler.

Da, mislim OC, te ću onda kupit tu gigabyte z68x, al me sam brine cooler da ne uzmem neki krivi il neš pa OCam, te si shebem sve, kužite me?

15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Ne treba ti nova tema, ja ti sutra budem pitao par ljudi na forumu kojima se može vjerovati pa budemo vidjeli što budu rekli.

Kruger
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...

Zašto bi žurio? S tim se ne žuri, pogotovo kad se kupuje takav komp koji toliko košta.

Ja mu preporučam da se uopće ne žuri, sve neka detaljno pregleda i polako odluči.

nema tu neke filozofije. svaki dan ce izaci neki novi komad hardwarea koji ce mu biti zanimljiv ali sve su to varijacije na temu. Razlika je u nijansama. uvijek ce za 200kn vise moci kupiti nesto nijansu bolje i takvom razmisljanju onda nema kraja. jos ako uzmemo u obzir stanje na skladistu nasih shopova moze mu se dogoditi da sastavi ono sto zeli za 3 mjeseca. ta 3 mjeseca provest ce bez racunala. ovo sto si mu ti sastavio je neki optimum i nek se drzi toga.

15 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...
zbuzz kaže...

Da, mislim OC, te ću onda kupit tu gigabyte z68x, al me sam brine cooler da ne uzmem neki krivi il neš pa OCam, te si shebem sve, kužite me?

Da ja te kužim jer sam i ja kupvao komp ko ti i baš zbog tog sam uzeo Noctuu. Nemoj žurit i paničarit sutra ti budem reko koji cooler da uzmeš.

Kruger
15 godina
neaktivan
zbuzz kaže...
fallout3fan kaže...

Ne treba ti nova tema. Performa je sasvim dovoljna za 4.4-4.5 Ghz overclock samo ce ti biti malo bucna. Ako te bas pare svrbe kupi Noctuu je bolji hladnjak kod nas neces naci (samo sto je 250kn skuplji)

Sam reci za kaj veliš da će biti bučno? cooler?  A jel postoja kakva magična šansa da sa tim komponentama CPU ode na 5Ghz?? {#}

15 godina
neaktivan

Da ja te kužim jer sam i ja kupvao komp ko ti i baš zbog tog sam uzeo Noctuu. Nemoj žurit i paničarit sutra ti budem reko koji cooler da uzmeš.

Dobro, thanks, pa ti pitaj ljude pa bumo vidjeli kaj će reći :D

14 godina
protjeran
nick54312 kaže...
fallout3fan kaže...

Ne treba ti nova tema, ja ti sutra budem pitao par ljudi na forumu kojima se može vjerovati pa budemo vidjeli što budu rekli.

Meni performa bez ikakvih problema drzi i5 750 na 4.2 ali da je tiha - nije. odvrti prime i occt sa temp do 70. to nije nista strasno. sad imam mugena2 rev.B koji je stupanj/ dva hladniji i dosta tisi. jedino ako je pocetnik nek zamoli nekoga da mu montira hladnjak i postavi bios da ne bude rostiljada.

14 godina
protjeran
fallout3fan kaže...
zbuzz kaže...
fallout3fan kaže...

Sam reci za kaj veliš da će biti bučno? cooler?  A jel postoja kakva magična šansa da sa tim komponentama CPU ode na 5Ghz?? {#}

Nemas nikakve potrebe za OC-om visim od 4.2-4.4 u igrama na fullHD razliku neces ni primjetiti. puno ti se vise onda lovu isplati uloziti u bolju graficku. sa 550 kn od Noctue vec mozes ici na 570GTX i tu ces razliku itekako osjetiti. i5 2500K (5.0) + GTX560Ti < i5 2500 stock + GTX 570.

15 godina
neaktivan

Meni performa bez ikakvih problema drzi i5 750 na 4.2 ali da je tiha - nije. odvrti prime i occt sa temp do 70. to nije nista strasno. sad imam mugena2 rev.B koji je stupanj/ dva hladniji i dosta tisi. jedino ako je pocetnik nek zamoli nekoga da mu montira hladnjak i postavi bios da ne bude rostiljada.

Početnik?? ahahahahahaha, pa ja sam njub, gore od početnika {#}, i valjda bum si nagovoril bratića da mi ga montira...

14 godina

Ako ti je igranje glavna zanimacija , onda kao što kaže kolega taj i5 nemoraš dirat sa stocka uopće da izvlači sve iz kartice na 1080p rezi. Bolje si uzmeš jaču grafu sa tim Zalmanom i clockneš koliko možeš ako te to baš svrbi. Samo kažem ti  da nema baš nikakve koristi od toga osim u teoriji da imaš brži procesor.

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Evo ja još jednom postam ono kaj mislim kupit.Kupujem ove stvari: muthaboard GIGABYTE Z68X,s1155,D3,SATA3,USB3, GLAN, 8ch http://www.magazinrs.hr/gigabyte-z68xs1155d3sata3usb3-glan-8ch/giga-z68x-ud4-b3, CPU Intel Core i5-2500K http://www.hgspot.hr/61586/procesor-intel-i5-2500k, RAM Corsair 4GB, 2x2GB, DDR3, 1600MHz 4GB 2x240 Dimm http://www.magazinrs.hr/corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm/COR-CMZ4GX3M2A160C9B ,GPU  nVidia GeForce GTX 560 Ti http://www.hgspot.hr/61663/graficka-kartica-zotac-nvidia-geforce-gf-gtx560-oc-vers- , zatim napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848, te CPU cooler ZALMAN CNPS10X Performa, 132(L) x 100(W) x 152(H)mm, 748g http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8248 !! <još jednom, jel sve to ok, užeću u obzir da ne ubijem CPU, znači velite maksimala 4.4Ghz, stock cooler nažalost ne dolazi s i5-2500K, tak da kupujem ZALMANA, a love više fakat nemam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji procesor odabrati

Sa i5 2500K dobivas isti stock cooler ko i sa i5 2500

2 0 hvala 1
14 godina

Dobar ti je "muthaboard" {#}.  Ma super je to , što se tiče clockanja to ćeš vidjet dokle ide.  Nezna nitko dokle mu ide dok neproba {#}.

15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

Sve ti je odlično matična ti je prefect. Samo zašto misliš da ti neće doći stock koler s i5 2500k? (meni je došao)

Kasnije kad budeš želio nadogradit komp samo ubaciš još jednu grafu, zamjeniš napajnje, malo clcokas proc i igraš bez problema.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati

ljudi moji sta ste se digli tako rano XD

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: