Kontroler za DC motor 180v

poruka: 4
|
čitano: 2.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Evo ovako,imam traku za trcanje koja ima DC motor od 180v,1800w.
Pošto je riknula elektronika kojom određujem broj okretaja i kompletnu regulaciju tražim nešto priručno.
Trebao bi mi neki speed kontroler za to. Gledao sam malo po ebayu i nisu mi jasne te oznake. Ima li nešto što se da složiti ili naći, a da nije preksupo? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čuj, najpametnije ti je kupiti gotovo jer realno, upuštati se u izradu takvog sklopa bez nekog znanja o energetskoj elektronici i potrebne opreme je vrlo ambiciozno. A i vrlo opasno jer se radi o mrežnom naponu. 

Nadalje vjerojatno ti motor ima neki tahogenerator na sebi koji je služio za održavanje konstantne brzine vrtnje. 

Ima tu dosta posla čak i u slučaju najprostijeg regulatora. Treba odabrati PWM regulator, odgovarajuće MOSFET-e. Treba voditi računa da se odvoje upravljački dio od izlaznog dijela jer se ipak radi o 180V, znači treba odabrati kako će se gejtovima upravljati, tj treba odgovarajući driver napraviti.

To kad bi se baš išlo radit pošten kontroler, a ovak za prvu silu ja bih uzeo sa ebaja neki triak regulator snage, ima onih po 3 kW i više i na izlaz bu greatz nakačio i ispeglao izlaz sa par elektrolita i možda kojom prigušnicom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kontroler za DC motor 180v
Mislim da ti je jednostavnije popraviti elektroniku koja je riknula
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

Ako nema znanja ni instrumenata teško, a i često su u pitanju neki divlji djelovi kojima je ponekad i prešaran ili pobrušen model... Ako mu je mikrokontroler riknuo može se lagano pomirit da tu nebu niš od popravka nažalost :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice