Realtek driveri za zvuk

poruka: 17
|
čitano: 7.174
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Realtek driveri za zvuk

Posjedujem matičnu ploču Gigabyte P55-UD3 i instalirane windowse 7. Drivere sam regularno instalirao sa priloženog CD-a, pa tako i za zvuk. U podešenjima za zvučničke konfiguracije sve radi besprijekorno (imam 2.1 sustav + liniju sa 2 zvucnika, spojene u zeleni i plavi jack), no kada otvorim bilo koji svirač zvuka (iTunes, Winamp, Media player), zvuk svira samo na prednje zvučnike (gore navedeni 2.1 sustav), odnosno zadnji sviraju samo kad ukljucim one neke glupe efekte, ali to nije to. Što trebam učiniti da sviraju svi zvučnici normalno?

p.s. skinuo sam s interneta jos novije drivere za zvuk, no stanje je ostalo nepromijenjeno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Realtek driveri za zvuk
Pajco kaže...

Posjedujem matičnu ploču Gigabyte P55-UD3 i instalirane windowse 7. Drivere sam regularno instalirao sa priloženog CD-a, pa tako i za zvuk. U podešenjima za zvučničke konfiguracije sve radi besprijekorno (imam 2.1 sustav + liniju sa 2 zvucnika, spojene u zeleni i plavi jack), no kada otvorim bilo koji svirač zvuka (iTunes, Winamp, Media player), zvuk svira samo na prednje zvučnike (gore navedeni 2.1 sustav), odnosno zadnji sviraju samo kad ukljucim one neke glupe efekte, ali to nije to. Što trebam učiniti da sviraju svi zvučnici normalno?

p.s. skinuo sam s interneta jos novije drivere za zvuk, no stanje je ostalo nepromijenjeno

Frend mi veli ovo da je napravio (5.1 zvučnici , logitech x-530) i da mu bez podešavanja ičega rade zadnja 2 zvučnika i centralni i naravno oba prednja i bas.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
RE: Realtek driveri za zvuk

Probaj ukljucit speaker fill

15 godina
neaktivan
Realtek driveri za zvuk

@ hyperion - probao sam, ali kod mene to ne pali, mozda zato sto tvoj frend stvarno ima 5.1 sustav, a moj se vodi kao quadrophonic

@ Fre3man69 - probao sam ukljucit i tako rade, ali ja zelim da mi svi zvucnici sviraju jednako (kao na dobrom starom soundmax-u), a ne da mi ovi zadnji imitiraju nekakav stereo efekt

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Realtek driveri za zvuk

Namjesti stereo zvuk u postavkama od drivera i definiraj oba jacka di si spojio kao front out ili line out kako se već zove. Bit će ti kao da imaš 2x stereo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina
Realtek driveri za zvuk

A da,tebi fali jedan zvučnik da bi imao 5.1...

Probaj ovo (to ću ja sada probat)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Realtek driveri za zvuk

Hvala ti puno, ovo stvarno radi !

Jedino mi je žao sto takva opcija ne postoji npr. u iTunesu pa ga vise ne mogu koristiti :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Realtek driveri za zvuk

Evo i meni radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Realtek driveri za zvuk

Napravi što sam ti rekao i svugdje će ti sva 4 zvučnika raditi. To nije surround nego 2x stereo, slićno kao i onaj adapter par postova iznad samo ovo softver određuje koji je izlaz šta.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Realtek driveri za zvuk

bi li mi znao tocno objasniti postupak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Realtek driveri za zvuk

Uđi u cp od drivera, tamo desno di su ti prikazani konektori dvaput klikni na jedan od njih koji je spojen (tamnije obojan) i onda selektiraj ono front. Tako za sve. I nek ti postavke budu stereo naravno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Realtek driveri za zvuk

Hvala ti puno, ovo sam trazio cijelo vrijeme ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Realtek driveri za zvuk

evo, imam i ja problema s zvukom na kompu. imam ove zvučnike, instalirao windows 7, instalirao drivere, a rade mi samo ovi mali zvučnici, ne radi mi subwoofer (ako se tako zove. može li se to kako popraviti?

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Realtek driveri za zvuk

Kako driveri sa windows 7 ? Meni se sve automatski instaliralo.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Realtek driveri za zvuk
AtomicBomb kaže...

Kako driveri sa windows 7 ? Meni se sve automatski instaliralo.

o čemu ti? ja sam instalirao windowse, zatim sam ubacio drivere za matičnu i od tamo instalirao drivere za zvuk..  baš me zanima kako se to sve tebi automatski instaliralo.. hmmm{#}

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
17 godina
neaktivan
Ajde daj nam točan naziv tvog realtek čipa (znači i brojeve i revizije ako je ima..)
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Ajde daj nam točan naziv tvog realtek čipa (znači i brojeve i revizije ako je ima..)

nisam siguran što si tražio pa ću ti dati ss iz everesta pa pogledaj, nadam se da je to to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 13:12 (system).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice