nikada prije radio..
odakle uopce da pocnem?
nikada prije radio..
odakle uopce da pocnem?
Možda imaš na CD-u od matične ploče program za update BIOS-a. Ja ga na primjer imam na CD-u od svoje Epox-ice i pomoću njega sam abditiral BIOS iz windowsa,bez ikakvih problema.
O kojoj je ploči riječ?
O kojoj je ploči riječ?
Preporuka je klasičanim načinom preko Floppy-a:
1. skineš bios zajedno sa flash utility-em sa stranica proizvođača
2. napraviš boot floppy i na njega otpakiraš bios file i flash utility
2. postaviš trenutni BIOS na safe settings, restart
3. podesiš boot priority da se boota prvo s floppy-a
4. staviš floppy da se boota, pokreneš flash utility i slijediš upute
5. kad je flash gotov izvadiš diksetu, restart, preporuča se napraviti reset CMOS preko jumpera
6. konfiguriraš novi BIOS
Ugrubo to bi bilo to.
skini bios, pazi samo na model/verziju MBO.. snimi (raspakiraj) na disketu.
-uđi u bios (del) u biosu F8.. dalje znaš.
Ali pošto je relativno nova ploča, vjerojatno nemaš razloga za novi bios... ili ipak?
ta ploca zahtjeva update.. ali nemam citaca za diskete.. jel bas toliko potreban?
onda napravi preko windows utility-a
Evo ti LINK na odlican program za update bios-a na Gigabyte maticnim plocama,stvarno nemoze lakse od toga, cak nemoras niti skinut bios, on ti sam skine s neta po modelu maticne i odma napravi update, iz windowsa naravno.
Ako radiš iz Windowsa neka bude XP.Ja sam svoju Badaxe 2 flashala 3-4 puta bez problema.Buraz na svom kompu radio iz Viste i otišlo sve u q..
Danas to nebi trebao biti problem niti za početnike jer su se promijenili i uvelike olakšali načini flash-anja biosa odnosno update. Prvo, trebaš znati koju imaš matičnu ploču. Otići na njihove stranice i skinuti aplikaciju koja flash-a bios i skinuti zadnju verziju biosa. Aplikaciju za update biosa pokrećeš unutar windowsa gdje moraš odabrati zadnju verziju biosa (onu koju si downloadirao sa službenih stranica)
Istina. Osim toga, BIOS file-ovi su danas već toliko veliki da za neke ploče ne možeš koristit disketu iz razloga što ima premali kapacitet.
Ja se još uvijek osjećam sigurnije s disketom, tam gdje je to moguće.
Jednom mi je spasila skršeni BIOS koji se zaglupirao nakon neuspjelog overclocka. Doduše, sve sam odradio naslijepo, bez signala na monitoru :).
Lega nam nije naveo razlog flashanja biosa.Ta ploča podržava sve višejezgrene procesore pa i one u 45nM izvedbi i do 1600mhz a ddr 2 do 1066mhz pa ne vidim razlog za to.If ain;t brocken don;t fix it.
može i preko usb sticka
može i preko usb sticka
Malo kasnis. Pogledaj datum.