Spašavanje podataka

poruka: 8
|
čitano: 3.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spašavanje podataka
pitanje

Pozdrav svima i molim dobre duše za pomoć!

Ovako - neki dan mi je otišla matična. Ionako namjeravam kupiti novi komp (ovaj je star 3 godine) ali me sad najviše brine što su mi svi važni podaci na hardu (HDD Hitachi 60 GB UDMA 100 7.200 o/min, 2 MB cache) i trebam ih kopirati pod hitno! E sad, to ne bi bio problem no čuo sam da ako se na windowsima stavi lozinka kod pokretanja sustava, da onda na nekom drugom kompu koji ima drugu konfiguraciju neću moći do tih podataka ako stavim tamo hard disk. Uglavnom, je li to točno i kako da spasim podatke?

Hvala unaprijed i ispričavam se na mojem nestručnom opisu problema. Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spašavanje podataka
Fireball kaže...

Pozdrav svima i molim dobre duše za pomoć!

Ovako - neki dan mi je otišla matična. Ionako namjeravam kupiti novi komp (ovaj je star 3 godine) ali me sad najviše brine što su mi svi važni podaci na hardu (HDD Hitachi 60 GB UDMA 100 7.200 o/min, 2 MB cache) i trebam ih kopirati pod hitno! E sad, to ne bi bio problem no čuo sam da ako se na windowsima stavi lozinka kod pokretanja sustava, da onda na nekom drugom kompu koji ima drugu konfiguraciju neću moći do tih podataka ako stavim tamo hard disk. Uglavnom, je li to točno i kako da spasim podatke?

Hvala unaprijed i ispričavam se na mojem nestručnom opisu problema. Osmijeh

Točno je, ali postoji vrlo jednostavno rješenje...

Idi na Start -> Control Panel -> Folder Options -> View i isključi Simple File Sharing (zadnji je po redu)

Kad si to obavio, odaberi Folder, te klikni desnim klikom na njega. Stisneš Sharing and Security, odabereš karticu Security, klikneš Advanced, zatim ideš na karticu Owner, te odabereš account, klikneš Ok i to bi trebalo riješiti tvoj problem. Pozdrav!

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
16 godina
neaktivan

Pa ovo sa lozinkom ti ne bi trebao biti problem. Samo uzmes stari hard,postavis jumper na slave i spojis ga na drugo racunalo. Kad udjes u windowse pojavit ce ti se poruka da je pronadjen novi hardwear. Otvoris My Computer i trebao bi vidjet svoj hard i imat pristup svim podacima. Javi kako je prošlo.

16 godina
neaktivan
Spašavanje podataka
autorov komentar

Hvala puno, budem pokušao to što prije, pa javim kako je prošlo!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spašavanje podataka

Postoji li neki program kojim bi se prebacili

podaci sa starog hard diska prek USB- a

i to MY Documentsi od administratora kojima je pristup zabranjen kad se idu kopirati? 

I u kojoj su filei spremljeni mailovi iz Outlooku Expressa i kako ih kopirati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ franjoslav: pogledaj gornji post od kompotka za preuzimanje vlasnistva nad direktorijima/fajlovima. To ces morati napraviti prije nego sto ces moci kopirati fajlove na drugo mjesto (ako to radis na drugom PCu)

Koliko toga imas za kopirati?   Ako ima vise toga i LAN portove na oba PCa, brze ti je spojiti ih ukrizenim ethernet kabelom;

Sto se tice Outlook expressa, potrazi fajlove s ekstenzijom .dbx u C:\documents and settings\tvoj_username\ i kopiraj ih sve (za svaki slucaj). Inace ne koristim OE, ali mislim da mozes napraviti export iz starog OE pa to importirati u novi... ako ne, mozes "podmetnuti" kopirane fajlove umjesto originalnih fajlova na novom PCu pa podici OE.

16 godina
neaktivan
Spašavanje podataka
autorov komentar

Evo riješio sam problem! :)

Nadam se da će ovo nekome biti od koristi i možda ideja ako se nađe u sličnoj situaciji. Dakle, problem spašavanja podataka sam riješio kupnjom ladice, odnosno eksternog kućišta za HDD (120 kn). Samo je bilo potrebno jumpere staviti na slave, spojiti se USB kablom i to je bilo to. Dakle nikakve veze nije bilo što je bila postavljena lozinka na windowse na tom hardu. Nije trebalo mijenjati nikakve postavke, komp ga je jednostavno očitao i dovoljno je bilo samo kopi pejstat podatke tako da su oni sada spašeni. :D

Naravno, hvala puno svima na savjetima!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spašavanje podataka

hvala ljudi, sve uspio riješiti, backupirao stare mailove, spoji hard, prebacio stvari iz MY Documentsa, preuzeo ownership....

uglavnom- uspio

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice