Prejak procesor za matičnu

poruka: 6
|
čitano: 1.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me što se dogodi ako stavim recim Celeron 600MHz na matičnu ploču koja podržava Celeron do 433MHz? Upali li se komp uopće? Vidi li se što na monitoru? pokrene li se POST? Bilo što?

http://s5.ba.bitefight.org/c.php?uid=54955
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Prejak procesor za matičnu

Prvo prvjeri marku i model matične pa vidi dali procesor paše na tu plču ili ne.

Al za šta ce ti takav slab komp u današnje vrijeme , sta misliš s njim radit?!

17 godina
neaktivan
Bik, nisi mu odgovorio na pitanje, al niti malo. lol

Skyrider, ako staviš na matičnu ploču procesor koji ona ne podržava, bio on prejaki, ili jednostavno noviji model za koji ona nema podršku, neće ti ploča prepoznati CPU. Samim time bios POST neće proći i to je to.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan

To mi se upravo dogodilo. Sve komponente ispravne a POST se nije pokrenio. Iako u manualu matične ploče piše da podržava Celerone do 433MHz  izgleda da matična ploča AOpen MX3L ipak ne podržava Celerone do 433MHz (ili možda sa flešanim BIOSom a nemogu ga flešat jer nemam slabiji procesor).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skyrider kaže...

To mi se upravo dogodilo. Sve komponente ispravne a POST se nije pokrenio. Iako u manualu matične ploče piše da podržava Celerone do 433MHz  izgleda da matična ploča AOpen MX3L ipak ne podržava Celerone do 433MHz (ili možda sa flešanim BIOSom a nemogu ga flešat jer nemam slabiji procesor).

Napravi Clear Cmos, nemožeš stavit prejak procesor nego procesor koji previše troši -> matična ispari, regulatori napona to nemogu izdržat.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Slično se meni dogodilo.

kupim procesor i matičnu (vidi iz moj PC), popikam, upalim i ništa!

ploča ne podržava taj procesor. Odem u servis (da sad ne reklamiram firmu...) lijepo zamolim da mi flash-aju

ploču i sve proradi. sreča da su imali neki stariji procesor kojeg je ploča podržavala...

no, da, dečki su prilično mladi pa im je moral stari majstor objasniti kak se to radi u DOS-u...Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice