Ploča ili napajanje

poruka: 11
|
čitano: 1.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ploča ili napajanje
pitanje

Prije par dana sam zamjenio proc. Athlon X2 4200+ sa 7750+ i primjetio sam da su se podigle temperature svih komponenti za 5-10

stupnjeva, posebno napajanja čiji je ventilator posto prilično čujan. Napajanje je forton 400 W..

Nisam siguran jesu li se prvo počele grijati komponente pa zbog toga i napajanje ili obratno...Znam da 7750 ima vecu potrošnju od 4200 pa me zanima može li problem biti u slabijem napajanju ili možda u nepotpunoj kompatibilnosti AM2+ proca i AM2 ploče ili...?Inače sve ostalo radi kako treba (iako cpu-z kaže da je voltaža procesora nešto viša od nazivne)...

Ima li neko slična iskustva ili preijedlog?

AMD Athlon 64 X2 7750+, Asus Radeon X550XT, MB Gigabyte M57SLI-S4, 4*1 Gb DDR2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ploča ili napajanje
Gamulj kaže...

Prije par dana sam zamjenio proc. Athlon X2 4200+ sa 7750+ i primjetio sam da su se podigle temperature svih komponenti za 5-10

stupnjeva, posebno napajanja čiji je ventilator posto prilično čujan. Napajanje je forton 400 W..

Nisam siguran jesu li se prvo počele grijati komponente pa zbog toga i napajanje ili obratno...Znam da 7750 ima vecu potrošnju od 4200 pa me zanima može li problem biti u slabijem napajanju ili možda u nepotpunoj kompatibilnosti AM2+ proca i AM2 ploče ili...?Inače sve ostalo radi kako treba (iako cpu-z kaže da je voltaža procesora nešto viša od nazivne)...

Po ovoj konfi koju imaš u potpisu napajanje nebi smijelo predstavljati problem.Navedi koje su ti temperature proca i čipseta(NB-a).
M.C
16 godina
neaktivan
Ploča ili napajanje
autorov komentar

Temperatura proca je 43 (Idle), diskova 45 i 46 (Everest) , NB nemam mogućnost provjeriti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 13:48 (Gamulj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ploča ili napajanje
autorov komentar

Utility od ploče očitava za proc 48 stupnjeva:(

Inače sa starim procesorom su bile za proc oko 38 i za diskove 39-42....

Brzina cpu ventilatora je bila oko 1400 rpm-a sada je 1900...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 13:47 (Gamulj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gamulj kaže...

Utility od ploče očitava za proc 48 stupnjeva:(

Inače sa starim procesorom su bile za proc oko 38 i za diskove 39-42....

Brzina cpu ventilatora je bila oko 1400 rpm-a sada je 1900...

To ti je u potpunosti normalno.Zato što je ovaj jači(brži) pa samim time više troši i više se zagrijava.A to što ti CPU-z piše nešto veči napon te ne treba zabrinjavati jer u večini slučajevima je u winsima veči napon nego što je to u BIOS-u.
M.C
16 godina
neaktivan
Ploča ili napajanje
autorov komentar

što se tiče voltaža, to sam i pretpostavljao da nije previše problematično...

Malo mi djeluje previse za idle,a možda sam samo razmažen pa u ove sparne dane teško podnosim tih par stupnjeva više

Osmijehprobat cu jos pono staviti termalnu pastu pa možda uspijem malo spustiti temp. procesora....

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 14:05 (Gamulj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamulj kaže...

5-10 stupnjeva porast temp nije nista strasno i opasno kada proc i ostalo radi na 10-15 puta vecoj temperaturi
povečanje struje ti ej proporcionalno porastu struje i napona=snaga veca snaga vise se znojs(grijes) ako nemas problema onda se nemas zasto brinut Namigiva
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
Gamulj kaže...

što se tiče voltaža, to sam i pretpostavljao da nije previše problematično...

Malo mi djeluje previse za idle,a možda sam samo razmažen pa u ove sparne dane teško podnosim tih par stupnjeva više

Osmijehprobat cu jos pono staviti termalnu pastu pa možda uspijem malo spustiti temp. procesora....

Bilo bi ti dobro stavit neki drugi cooler.Nemora biti baš neki top klasa ali do nekih 300kn bi bilo poželjno.Jer ipak dolaze vruči dani i temperature če biti sve veče i veče.
M.C
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Morat cu definitivno nesto napraviti po pitanju hlađenja, al me zanima koliko napajanje može imati utjecaja na zagrijavanje komponenti i dali bi vise profitirao po tom pitanju zamjenom coolera. Trenutno imam A-C alpine 64...

16 godina
neaktivan
Gamulj kaže...

Morat cu definitivno nesto napraviti po pitanju hlađenja, al me zanima koliko napajanje može imati utjecaja na zagrijavanje komponenti i dali bi vise profitirao po tom pitanju zamjenom coolera. Trenutno imam A-C alpine 64...

Napajnje teško.Da je napajanje problem onda bi ti se kazao plavi ekran ili bi ti se konstantno gasio.A to što je bučan je čisto normalno kad su veče ambijentalne temperature pa samim time i komponenta.A bolji cooleri za proc če sigurno bolje odvodit toplinu proca,a samim time če ti biti nešto niža temperatura.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 14:24 (microman).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ok,

hvala   na odgovorima!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice