Pozdrav!treba mi pomoc oko pc koji se ne pali.tocnije,stisnem gumb,i upali se,cuje se da radi,lampica od harda svijetli,ali se na monitoru nista ne dogadja.ostane u stand by-u.dobro je spojen,provjerio sam. Unaprijed puno hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi probao vratiti BIOS na defaultne postavke pomoću "Clear CMOS" jumpera na matičnoj ploči?
cek,cek,kako izgleda taj jumper?
http://www.infopackets.com/graphics/cmos+battery.gif
Ja mislim da se skine ova baterijica pa se sve vrati na default u BIOSU.
Meni se takoder nezeli upaliti, tj pali se zvuci kao da se nesto nemoze zavrtit kao da neko iglom grebe po metalu i tak ide krc krc nekad po 10 minuta i onda moram 5-6 restarta nabacit da se to zavrti i onda se cuju neki zvukovi i onda se napokon upali ali kad radi radi dobro samo zafrkava kad pali
Ili ako imaš tri pina:
| | |
1 2 3
i jedan komad plastike ti pokriva 1 i 2.
Ti premjesti na 2 i 3 nekih desetak sekundi i onda vrati nazad.
@legend - odlazi ti disk
@legend - odlazi ti disk
mislim da je baterija kod mene ,al cu pogledat.pa vam javim kako je proslo!
@legend - odlazi ti disk
Planiram u 7 mjesecu kupit komp novi, pa cu onda otvorit neku temu da mi pomognete izabrat
EDIT: Ispričavam se ako sam otišao sa teme
Pozdrav!treba mi pomoc oko pc koji se ne pali.tocnije,stisnem gumb,i upali se,cuje se da radi,lampica od harda svijetli,ali se na monitoru nista ne dogadja.ostane u stand by-u.dobro je spojen,provjerio sam. Unaprijed puno hvala!
Meni se takoder nezeli upaliti, tj pali se zvuci kao da se nesto nemoze zavrtit kao da neko iglom grebe po metalu i tak ide krc krc nekad po 10 minuta i onda moram 5-6 restarta nabacit da se to zavrti i onda se cuju neki zvukovi i onda se napokon upali ali kad radi radi dobro samo zafrkava kad pali
nikakvog zvuka nije bilo,niti ikakih znakova na monitoru,samo ostane u stand byu.uvijek je na njemu,i kad upalis komp sam se upali.resetiro sam cmos i radi normalno .jel moze neki savjet kako da se to vise ne dogadja?
nikakvog zvuka nije bilo,niti ikakih znakova na monitoru,samo ostane u stand byu.uvijek je na njemu,i kad upalis komp sam se upali.resetiro sam cmos i radi normalno .jel moze neki savjet kako da se to vise ne dogadja?
@Canassob Pa kaze covjek da radi, ocito si je BIOR sprcko.
Ako ti se nista ne pojavljuje, moguce je da neka PCI komponenta (kao modem) ne radi. Izvadi sve PCI komponente iz utora i pokusaj upalit racunalo, pa javi kako je proslo.
@Canassob Pa kaze covjek da radi, ocito si je BIOR sprcko.
e vadio sam sve,modem,memoriju,i nista se nije dogadjalo,dok nisam promijenio napajanje.i trenutno sljaka.i kad je ucitavo bios,javio je da je doslo do nekog cmos-errora,i da je loadalo safe orginal postavke.i kad je sustav dignut,poruka je iskocila,da sistemsko vrijeme nije dobro.vratilo se na 1.1.2006.trenutno radi al neznam dokle.jel to veliki kvar od maticne i kako da ga rjesim,osim da kupim novu?i jel napajanje oslo?