Pc se ne pali

poruka: 18
|
čitano: 2.645
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pc se ne pali
pitanje

Pozdrav!treba mi pomoc oko pc koji se ne pali.tocnije,stisnem gumb,i upali se,cuje se da radi,lampica od harda svijetli,ali se na monitoru nista ne dogadja.ostane u stand by-u.dobro je spojen,provjerio sam. Unaprijed puno hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc se ne pali

Jesi probao vratiti BIOS na defaultne postavke pomoću "Clear CMOS" jumpera na matičnoj ploči?

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pc se ne pali
autorov komentar

cek,cek,kako izgleda taj jumper?

16 godina
neaktivan
Pc se ne pali

http://www.infopackets.com/graphics/cmos+battery.gif

Ja mislim da se skine ova baterijica pa se sve vrati na default u BIOSU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pc se ne pali

Meni se takoder nezeli upaliti, tj pali se zvuci kao da se nesto nemoze zavrtit kao da neko iglom grebe po metalu i tak ide krc krc nekad po 10 minuta i onda moram 5-6 restarta nabacit da se to zavrti i onda se cuju neki zvukovi i onda se napokon upali ali kad radi radi dobro samo zafrkava kad pali

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc se ne pali

Ili ako imaš tri pina:

|  |   |

1 2  3

i jedan komad plastike ti pokriva 1 i 2.

Ti premjesti na 2 i 3 nekih desetak sekundi i onda vrati nazad.

@legend - odlazi ti disk

Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 17:10 (Moljac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moljac kaže...

@legend - odlazi ti disk

Ah mogo sam se i mislit da je disk ( ako mislis na hard? ), pa ipak je star 7 godina 40 GB, svejedno hvala na pomoci
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 17:12 (legend).
16 godina
autorov komentar

mislim da je baterija kod mene ,al cu pogledat.pa vam javim kako je proslo!

16 godina
neaktivan
legend kaže...
Moljac kaže...

@legend - odlazi ti disk

Ah mogo sam se i mislit da je disk ( ako mislis na hard? ), pa ipak je star 7 godina 40 GB, svejedno hvala na pomoci
 Da, na hard mislim.
Inače, sad su ti diskovi jeftini pa si kupi neki veći.
Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
16 godina
Pc se ne pali

Planiram u 7 mjesecu kupit komp novi, pa cu onda otvorit neku temu da mi pomognete izabrat

EDIT: Ispričavam se ako sam otišao sa teme

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 17:16 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ludimata kaže...

Pozdrav!treba mi pomoc oko pc koji se ne pali.tocnije,stisnem gumb,i upali se,cuje se da radi,lampica od harda svijetli,ali se na monitoru nista ne dogadja.ostane u stand by-u.dobro je spojen,provjerio sam. Unaprijed puno hvala!

Dakle nema baš nikakvih znakova na ekranu? Samo blank screen? Pojačaš zvučnike, čuješ li windows logon sound?
Moguće je da je do grafe nešto. Isprobaj ju na drugom računalu. Također je moguće da je i do monitora, ali puno manja vjerojatnost.
Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
17 godina
neaktivan
legend kaže...

Meni se takoder nezeli upaliti, tj pali se zvuci kao da se nesto nemoze zavrtit kao da neko iglom grebe po metalu i tak ide krc krc nekad po 10 minuta i onda moram 5-6 restarta nabacit da se to zavrti i onda se cuju neki zvukovi i onda se napokon upali ali kad radi radi dobro samo zafrkava kad pali

Očito ti je Hard-Disk mrtav :(
Kupi novog ili vrati ovog ako je pod garancijom
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
autorov komentar

nikakvog zvuka nije bilo,niti ikakih znakova na monitoru,samo ostane u stand byu.uvijek je na njemu,i kad upalis komp sam se upali.resetiro sam  cmos  i radi normalno .jel moze neki savjet kako da se to vise ne dogadja?

16 godina
neaktivan
ludimata kaže...

nikakvog zvuka nije bilo,niti ikakih znakova na monitoru,samo ostane u stand byu.uvijek je na njemu,i kad upalis komp sam se upali.resetiro sam  cmos  i radi normalno .jel moze neki savjet kako da se to vise ne dogadja?

Ako ti se ama baš nista ne pojavljuje na ekranu a ekran radi kako treba. I cujes zvukove od windowsa, log on-a. Onda je sto posto graficka, iako moze bit i do maticne. Ali najvjerovatnije graficka.
Audaces fortuna iuvat
17 godina
neaktivan
Pc se ne pali

@Canassob Pa kaze covjek da radi, ocito si je BIOR sprcko.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc se ne pali

Ako ti se nista ne pojavljuje, moguce je da neka PCI komponenta (kao modem) ne radi. Izvadi sve PCI komponente iz utora i pokusaj upalit racunalo, pa javi kako je proslo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

@Canassob Pa kaze covjek da radi, ocito si je BIOR sprcko.

Ma znam. Samo sam htio nagalasit ako su mu tocno takvi simptomi da je to to.
Audaces fortuna iuvat
16 godina
autorov komentar

e vadio sam sve,modem,memoriju,i nista se nije dogadjalo,dok nisam promijenio napajanje.i trenutno sljaka.i kad je ucitavo bios,javio je da je doslo do nekog cmos-errora,i da je loadalo safe orginal postavke.i kad je sustav dignut,poruka je iskocila,da sistemsko vrijeme nije dobro.vratilo se na 1.1.2006.trenutno radi al neznam dokle.jel to veliki kvar od maticne i kako da ga rjesim,osim da kupim novu?i jel napajanje oslo?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice