PC se gasi često sam od sebe

poruka: 9
|
čitano: 2.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Problem se pojavio prije par mjeseci, ali sad je postao nepodnosljiv. Znaci PC se ugasi često, is cistog mira, najcesce dok je upaljena neka igra, nakon tog gasenja ako ga pokusam upaliti ugasi se i po par puta prije nego se ponovno uspjesno pokrenu Windowsi. Nadam se da nije problem u pregrijavanju jer ga redovito čistim od prasine i ostavljam otvorenu stranicu. Bilo bo dobro ako mi netko preporuci program za pracenje temperatura CPUa i GPUa unutar igre. Citao sam da je mozda treba napraviti UPDATE BIOSa. Pokusao sam to u windowsu napraviti i izbacuje nekakav error. Nisam pokusavao preko USBa da ne bih nesto zeznuo. Ako imate neke ideje, predlozite.

Konfiguracija:

AMD FX 4100 Quad Core 3.6GHz

RAM 4gb

NVIDIA GeForce GTX 560

Windows 7 Untimate 64bit

Maticna je MSI MS 7641

NAPAJANJE MISLIM DA JE 600W

Hvala svima unaprijed.

MJ
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 20:15 (mj85).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Imas program Hardware MOnitor za mjerenje temperature i sigurno ti se gasi radi toga ili napajanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kolike se normalne temperature za CPU i GPU? Ovoliko je bilo nakon 5 minuta upaljene igre. Nisam siguran je li program tocan, ali cini se da moram promijeniti termalnu pastu.

MJ
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 21:04 (mj85).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: PC se gasi često sam od sebe

Procesor ti se pregrijava.Provjeri dali je ti je CPU cooler dobro pričvšćen.

14 godina
neaktivan
Jos nisam promijenio termalnu pastu. Zanima me je li moguce da se processor ostetio of pregrijavanja? Sara je vjerovatno vec velum mjehuric zraha izmedu procesora I hladnjaka, gasoline se vector na "Starting windows" ako I do toga dode.
MJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mj85 kaže...
Jos nisam promijenio termalnu pastu. Zanima me je li moguce da se processor ostetio of pregrijavanja?Sara je vjerovatno vec velum mjehuric zraha izmedu procesora I hladnjaka, gasoline se vector na "Starting windows" ako I do toga dode.

Ovo podvuceno uopce nisam shvatio sta si htijeo reci!

Jos nisam cuo da se procesor ostecen,on uglavnom radi ili ne!Tvoj radi,znaci ima mu spasa!

Za temperature mozes provjeriti preko Speccy ,pouzdan i besplatan program.

Osobno ne bih ti preporucio da radis update biosa iz Windowsa,to uglavnom ne zavrsi dobro.

14 godina
neaktivan
Jos nisam promijenio termalnu pastu. Zanima me je li moguce da se processor ostetio of pregrijavanja? Sada je vjerovatno vec velik mjehuric zraha izmedu procesora I hladnjaka, gasi se vec na "Starting windows" ako Ido toga dode.

Greske nisan mogao ispraviti na mobu
MJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mj85 kaže...
Jos nisam promijenio termalnu pastu. Zanima me je li moguce da se processor ostetio of pregrijavanja? Sada je vjerovatno vec velik mjehuric zraha izmedu procesora I hladnjaka, gasi se vec na "Starting windows" ako Ido toga dode.

Greske nisan mogao ispraviti na mobu

Sto se tice procesora,mislim da nemas frke,nije oštečen,jer da je ostecen ne bi mogao doci niti do Starting windows!

Mislim da je kod tebe problem nesta drugo.

Ako se ne varam taj tvoj program je pokazivao preveliku temperaturu,mada sumnjam da je tolika koliko on navodi.

Čujes li onaj pocetni BEEP (BIP) biosa?Ako cujes,onda ti je bios smrdan,jer bi trebao cuti brze bipove(BIP,BIP,BIP,BIP.....)koje ti ukazuju na visoku temperaturu procesora!

No,ti to ne navodis-dakle u pravu si kada sumnjas na BIOS!Ako ne cujes nikakav BEEP,valja provjeriti zvucnik biosa.

-Dakle,prvo sto bih ja napravio to je,clear cmos,preko jumpera ili bateriom,pa onda probao.

Vjerovatno te senzori malo zezaju.

14 godina
neaktivan

Promijenio sam pastu, sada je sve u redu. Hvala na pomoci!

MJ
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 16:51 (mj85).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice