Tekst je dolje,potrudio sam se da ga uredno napišem xD
Nedavno sam kupio Accelero S1,temp su bile malo povišene i o tome smo diskusirali u drugoj temi...Problem je da danas oko 13:00h sam došao doma i usred čitanja bug-a komp se ugasi? Ništa ajde ja pogledao u kučište i ništa nisam vidjeo,kada sam ponovno upalio komp i provjerio temp sam se zgrozio ali doslovce,temp je bila nevjerovatnih 114C! meni se več želudac pretvorio u veš mašinu s dostotnim brojem okretaja ali sam smogao snage da ugasim komp.Izvadio van grafičku s rukavicama za pečenje i krenuo odvrtat šarafe ali na sistem da unaksrno odšarafljujem kako kad stavlajš točkove na auto,prvi,pa drugi pa treči su bili "otpušteni" i idem sada odšarafit i 4 ujedno i najproblematičniji jer mu je navoj preskakao i napravim jedan lagantan okretaj šarafcigerom i kvrc! Sada sam se skoro pa prosrao od muke! ŠAraf je pukao! Pa kako pobogu šaraf koji nije ni zavrnut kako spada možee puknuti-KAKO! Grizuči nokte i moleči Boga,Isusa i MAriju djevicu sam lagano skidao Accelero u nadi da če ostatak puknutog šarafa viriti van ili da će biti ukoso odlomljen pa da ga klinom izbijem... Imao sam sreće pa je virio i dalo se izvaditi van bez imalo muke,očistio sam bazu od Accelera i čip na HD7750,nanjeo termalnu pastu CM HTK-002 u obliku riže.Pitanje je sad,kakav šaraf uzeti? uzeo sam s stock kulera šaraf koji na sebi ima "feder" i tek na kraju par milimetara navoja za razliku od S1 šarafa koji cijelom dužinom imaju navoj,lagano nanišanio rupe i stavio grafičku na acccelero i počeo zašarafljivat.Problem se pojavljuje kada pokušavam zašarafiti do kraja onaj s federom šaraf(vijak) jer ga nemogu do kraja zategnuti,ali nema veze,sad vam ja to ubacim u komp i stiskam dugme za paljenje kad ono-prc,ventilatori rade,LED-ice svjetle,HDD lampa bliješti ali slika nula bodova?Probao sam zamjeniti šarafe,staviti šajbe ali ništa čak ni bios nepokazuje? probao sam skinuti kuler i bez njega upaliti samo da pokaže bios ali ništa, imam jednu grafu s kojom sam probao i opet nije radilo ali to nije 100% jer je i ta grafička falična? Probao bi i s GTX650 konfom koju imate pod moj PC ali se konfa nalazi u ZG kod prijatelja jer sam tamo proveo zadnjih par tjedana.Evo vam dole pitanja pa ako možete odgovorite na nj
1.Dali je uzrok kvaru moglo biti jer sam jednom slučajno zašarafio kuler za grafičku bez šajbice plastične pa je direktno išlo na nj?
2.Da možda nije do nečega drugog,možda do PCI-E slota? Ali nevjerujem da je išta drugo jer komp radi sasvim uredno na integriranoj
3.Vaše ideje?
Molio i vas da pomognete ali hitno! Iskustan sam u ovome ali trenutno nemogu baš razmišljati jer saam zabrinut :P