Nikako na zelenu granu s HD7750 i S1 zaključana tema

poruka: 30
|
čitano: 1.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Nikako na zelenu granu s HD7750 i S1

Tekst je dolje,potrudio sam se da ga uredno napišem xD

Nedavno sam kupio Accelero S1,temp su bile malo povišene i o tome smo diskusirali u drugoj temi...Problem je da danas oko 13:00h sam došao doma i usred čitanja bug-a komp se ugasi? Ništa ajde ja pogledao u kučište i ništa nisam vidjeo,kada sam ponovno upalio komp i provjerio temp sam se zgrozio ali doslovce,temp je bila nevjerovatnih 114C! meni se več želudac pretvorio u veš mašinu s dostotnim brojem okretaja ali sam smogao snage da ugasim komp.Izvadio van grafičku s rukavicama za pečenje i krenuo odvrtat šarafe ali na sistem da unaksrno odšarafljujem kako kad stavlajš točkove na auto,prvi,pa drugi pa treči su bili "otpušteni" i idem sada odšarafit i 4 ujedno i najproblematičniji jer mu je navoj preskakao i napravim jedan lagantan okretaj šarafcigerom i kvrc! Sada sam se skoro pa prosrao od muke! ŠAraf je pukao! Pa kako pobogu šaraf koji nije ni zavrnut kako spada možee puknuti-KAKO! Grizuči nokte i moleči Boga,Isusa i MAriju djevicu sam lagano skidao Accelero u nadi da če ostatak puknutog šarafa viriti van ili da će biti ukoso odlomljen pa da ga klinom izbijem... Imao sam sreće pa je virio i dalo se izvaditi van bez imalo muke,očistio sam bazu od Accelera i čip na HD7750,nanjeo termalnu pastu CM HTK-002 u obliku riže.Pitanje je sad,kakav šaraf uzeti? uzeo sam s stock kulera šaraf koji na sebi ima "feder" i tek na kraju par milimetara navoja za razliku od S1 šarafa koji cijelom dužinom imaju navoj,lagano nanišanio rupe i stavio grafičku na acccelero i počeo zašarafljivat.Problem se pojavljuje kada pokušavam zašarafiti do kraja onaj s federom šaraf(vijak) jer ga nemogu do kraja zategnuti,ali nema veze,sad vam ja to ubacim u komp i stiskam dugme za paljenje kad ono-prc,ventilatori rade,LED-ice svjetle,HDD lampa bliješti ali slika nula bodova?Probao sam zamjeniti šarafe,staviti šajbe ali ništa čak ni bios nepokazuje? probao sam skinuti kuler i bez njega upaliti samo da pokaže bios ali ništa, imam jednu grafu s kojom sam probao i opet nije radilo ali to nije 100% jer je i ta grafička falična? Probao bi i s GTX650 konfom koju imate pod moj PC ali se konfa nalazi u ZG kod prijatelja jer sam tamo proveo zadnjih par tjedana.Evo vam dole pitanja pa ako možete odgovorite na nj

1.Dali je uzrok kvaru moglo biti jer sam jednom slučajno zašarafio kuler za grafičku bez šajbice plastične pa je direktno išlo na nj? 

2.Da možda nije do nečega drugog,možda do PCI-E slota? Ali nevjerujem da je išta drugo jer komp radi sasvim uredno na integriranoj

3.Vaše ideje?

Molio i vas da pomognete ali hitno! Iskustan sam u ovome ali trenutno nemogu baš razmišljati jer saam zabrinut :P

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 23:02 (Strm).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

itko?{#}

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pa kako nisi zavrnuo sarafe kako treba :3 cim su oni slobodno hodali znaci nije sve naleglo kako treba, a pogotovo kod pasivnog hladjenja sto je slucaj kod tebe, to mora da bude sve extra, ma zayeb svako hladjenje na grafickoj mora biti extra.

Hm sto je puklo, zagrijao se saraf realno ako je grafa bila na 115 on je sigurno bio preko 120 mada to je opet nenormalna temperatura Oo

Naravno da ga mozes zamjeniti sa bilo kojim sarafom tog profila koji ti odgovara, samo da nije plasticni :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nikako na zelenu granu s HD7750 i S1
chaselol kaže...

Pa kako nisi zavrnuo sarafe kako treba :3 cim su oni slobodno hodali znaci nije sve naleglo kako treba, a pogotovo kod pasivnog hladjenja sto je slucaj kod tebe, to mora da bude sve extra, ma zayeb svako hladjenje na grafickoj mora biti extra.

Hm sto je puklo, zagrijao se saraf realno ako je grafa bila na 115 on je sigurno bio preko 120 mada to je opet nenormalna temperatura Oo

Naravno da ga mozes zamjeniti sa bilo kojim sarafom tog profila koji ti odgovara, samo da nije plasticni :)

Ma to je sada najmanja briga,više me brine šta je s kompom? Sva 3 su bila čvrsto zašarafita jedino je taj jedan kojem je navoj preskakao bio falično zašarafljen...

Strm
14 godina
neaktivan

Ako se pali lampica od harda znaci da je hard ziv, sto ti dalje kaze da je i maticna ziva ali mozda se PCI slot malo....razumijes?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Ako se pali lampica od harda znaci da je hard ziv, sto ti dalje kaze da je i maticna ziva ali mozda se PCI slot malo....razumijes?

Ma da,moram probat s nekom grafičkom koja 100% radi,ovako izgleda kao da skroz diež sistem ali bez slikee

Strm
15 godina
Strm kaže...

moram probat s nekom grafičkom koja 100% radi

- Ovo si odmah trebao probati.{#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
14 godina

koje ti eksperimente radis to nije za vjerovati...ti si skidao orginal hladnjak sa 7750 kojaje pod garom da bi metnuo s1?

pa koliki IQ moras imati za takvo sto?

7750!!!! koja se niti ne krije, kojoj je svaki orginal hladnjak ok...i onda jos pod garancijom...omg...

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
Moj PC  
6 3 hvala 1
14 godina
neaktivan

Znaci ja kupim novo auto i zamjenim svjetla sa ksenonkama, ja eksperimentisem i ti slobodno mozes da vrijedjas moj IQ?
Covjece ko si ti :P

Mozda je covjek htio da moda komp, da bez venta radi sto je i svrha  Accelero S1 :P

Anyway

Moj PC  
3 4 hvala 1
15 godina
FakeDeath kaže...

koje ti eksperimente radis to nije za vjerovati...ti si skidao orginal hladnjak sa 7750 kojaje pod garom da bi metnuo s1?

pa koliki IQ moras imati za takvo sto?

7750!!!! koja se niti ne krije, kojoj je svaki orginal hladnjak ok...i onda jos pod garancijom...omg...

Nema garanicju jer joj je ambalaža,papiri i račun izgorili,htjeo sam napraviti mod i šta sad? Dešava se i pametnijima...

Strm
15 godina
Valentin17 kaže...
Strm kaže...

moram probat s nekom grafičkom koja 100% radi

- Ovo si odmah trebao probati.{#}

Daj mi pa ču probati xD

Strm
14 godina
neaktivan

Slažem se sa FakeDeathom, iako ja nebih bio tako oštar.

Mjenjati aktivni hladnjak sa pasivnim s kojim češ, kada ga montiraš kako spada, imati višlje temperature nego sa aktivnim, još gore ako nemaš dobar airflow u kućištu, tek si si onda sra** napravio.

Sada je vjerojatno i šteta na kartici jer 120 stupnjeva je smrtno opasna temperatura za poluvodiče...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 15:58 (Gigabyte091).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Gigabyte091 kaže...

Slažem se sa FakeDeathom, iako ja nebih bio tako oštar.

Mjenjati aktivni hladnjak sa pasivnim s kojim češ, kada ga montiraš kako spada, imati višlje temperature nego sa aktivnim, još gore ako nemaš dobar airflow u kućištu, tek si si onda sra** napravio.

Sada je vjerojatno i šteta na kartici jer 120 stupnjeva je smrtno opasna temperatura za poludoviče...

A pa je,ježi ga,sada sam barem nešta pametno naučio...

Strm
14 godina

ne znam kako nemas garanciju ako si je tek nedavno dobio za svoju prvu koju si reklamirao, a ako se dobro sjecam vec si izgubio racun i futura ti je dala novi kako si i napisao negdje...ta grafa ima 3godine gare, znaci ima jos barem 2.5 jer si tek nedavno o tome pisao kako si dobio novu na reklamaciji... a u ostalom, grafe kao i svaki dio imaju garu po serijskom broju sto kod vecine poštenih trgovina di si kupio prolazi bez ikakvih problema

sve ostalo je ne znanje i da glupost i kemijanje

mislim kuzim da ides metati AF hladnjak na neku vrelu grafu, tipa staru 4850...ali na 7750 koja doslovce radi hladno i tiho u pasivnom modu je da, glupost pa čak i ako grafa nema garancije...

modati...lol...kao sto si modao i svoje zalman kuciste?! jos jedna u nizu gluposti...

@chaselol - tebe nema potrebe vrijeđati jer sam sebe vrijeđaš svojim postovima ;=()

Moj PC  
2 2 hvala 1
15 godina
FakeDeath kaže...

ne znam kako nemas garanciju ako si je tek nedavno dobio za svoju prvu koju si reklamirao, a ako se dobro sjecam vec si izgubio racun i futura ti je dala novi kako si i napisao negdje...ta grafa ima 3godine gare, znaci ima jos barem 2.5 jer si tek nedavno o tome pisao kako si dobio novu na reklamaciji... a u ostalom, grafe kao i svaki dio imaju garu po serijskom broju sto kod vecine poštenih trgovina di si kupio prolazi bez ikakvih problema

sve ostalo je ne znanje i da glupost i kemijanje

mislim kuzim da ides metati AF hladnjak na neku vrelu grafu, tipa staru 4850...ali na 7750 koja doslovce radi hladno i tiho u pasivnom modu je da, glupost pa čak i ako grafa nema garancije...

modati...lol...kao sto si modao i svoje zalman kuciste?! jos jedna u nizu gluposti...

@chaselol - tebe nema potrebe vrijeđati jer sam sebe vrijeđaš svojim postovima ;=()

Drugo je ako imam pos serijskom broju,jer kutije i računa nemam,iako sam nabavio novi tj. isprintao ga,grafa je išla do 108C s original hladnajakom pa sam mislio staviti Acceler S1 pasivno na par dana i kupiti ventove,bilo je i prijeko potrebno neki veči hladnjak

Strm
15 godina

FakeDeath

- Pusti čovjeka, bilo mu malo dosadno, pa išao raditi štetu. {#}

Strm

- Kupi si novu grafu i ostavi se kemijanja, čak i kemijati treba znati. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

2 0 hvala 0
14 godina

da je isla na 108C ne bi ti radila,a i da je...što te briga na koliko je ako radi normalno i imaš 3god gare? krepa,ok,reklamiraš,dobiš novu...

ovako imaš šta?

modanu grafu sa uber kul svinutim ac hladnjakom koji liči na bananu i komp koji ne radi, te gušt da imaš o čemu piskarati na forumu?

ajde da je Bug organizirao neku nagradu "postanite i ove godine biser foruma" mozda bih razumio, al ovako...stvarno ne kuzim o cemu se tu radi kod tebe,di je problem?!

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

Opet ovaj santa claws u dva posta napisa nista sto se odnosi na temu. Aj nije prvi put. {#}

Edit: 3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:13 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Valentin17 kaže...

FakeDeath

Strm

Hebiga,volim kemijati,i novu HD7770 čeka ista sudbina{#} {#}

Strm
14 godina

I ovako je ova cijela tema smijurija, pa zašto ne pisati onda nešto što "nema veze" sa temom?

pogotovo kada ste ti i strm u njoj glavni, a teško vas uhvatiti na jednom mjestu...mislim, red je da to iskoristim :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
FakeDeath kaže...

I ovako je ova cijela tema smijurija, pa zašto ne pisati onda nešto što "nema veze" sa temom?

pogotovo kada ste ti i strm u njoj glavni, a teško vas uhvatiti na jednom mjestu...mislim, red je da to iskoristim :D

I to što kažeš xD

Strm
14 godina
neaktivan

{#}

jedno je trollati a jedno je kad covjek poslije ponoci napise post da mu se komp sprzio i ti dodjes sa takvim komentarima, aj razmisli malo {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

a trece je "pa to je strm"

da i četrvtro je: ti to ne razumijes pa te kuzim zasto tako reagiraš :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 16:23 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Strm kaže...
Valentin17 kaže...

FakeDeath

Strm

Hebiga,volim kemijati,i novu HD7770 čeka ista sudbina{#} {#}

ma samo tako nastavi svaka se skola mora naucit

14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Tako je! {#}

Dok nesto ne spalis u kompu k'o da ga i nemas!

15 godina
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Tako je! {#}

Dok nesto ne spalis u kompu k'o da ga i nemas!

Ma i to,aje jebiga,sada valjdem znam da ako nema potrebe da nečačkam,iako je ovdje bilo potrebe ali nisam znao da mi samo serijski broj treba da bi napravio reklamaciju...

Strm
16 godina

Neznam nisam ti bas upucen vezano za tu reklamaciju da ces uspjeti dobiti je.Nisam nikad skidao hladnjak sa graficke jer mi nije bilo potrebe za tim bar dosad. Vjerovatno to ovdje netko bolje zna jer koliko je meni ostalo u sjecanju sve sto je pod garancijom da obicno proizvodjac na vijke u vecini slucajeva stavlja vosak radi zastite od nestrucnog servisiranja.I time se ogradi da nije duzan ispostovati garanciju ako ustanovi da je dio ili uredjaj  servisiran nestrucnim nacinom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dreadmoore kaže...

Neznam nisam ti bas upucen vezano za tu reklamaciju da ces uspjeti dobiti je.Nisam nikad skidao hladnjak sa graficke jer mi nije bilo potrebe za tim bar dosad. Vjerovatno to ovdje netko bolje zna jer koliko je meni ostalo u sjecanju sve sto je pod garancijom da obicno proizvodjac na vijke u vecini slucajeva stavlja vosak radi zastite od nestrucnog servisiranja.I time se ogradi da nije duzan ispostovati garanciju ako ustanovi da je dio ili uredjaj  servisiran nestrucnim nacinom.

Ma nema šance da sada idem na reklamaciju...

Strm
14 godina
dreadmoore kaže...

pa sada nema vise garanciju...ali ja kazem da ju je imao prije skidanja hladnjaka

16 godina
moderator

Hajde sad otvori još nekoliko tema za isti problem...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/accelero-s1--hd7750/201678.aspx

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice