Ms 550w pro atx

poruka: 14
|
čitano: 6.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

Imam sljedecu konfu AMD 5200+ 2.7, 4GB Kingmax,8800GS 384 MB Hard 320 GB WD i GA-M56S-S3 komp ce bit uskoro godinu dana al se grije dost maticna sad neznam jeli do napajanja ili do neceg drugo?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ms 550w pro atx
razer1911 kaže...

Imam sljedecu konfu AMD 5200+ 2.7, 4GB Kingmax,8800GS 384 MB Hard 320 GB WD i GA-M56S-S3 komp ce bit uskoro godinu dana al se grije dost maticna sad neznam jeli do napajanja ili do neceg drugo?

Hm cim vidim da imas MS napajanje koje ne valja odma mi je zao tvog kompa trebas kupit bolje napajanje definitivno, kazes pregrijava se maticna jesi provjerio  temperature i s cim si provjerio to ti se vjerojatno grije Chipset jer je pasivni hladnjak gore. Mozes provjerit jos i s ovim programom isto skines 1.14 Zip 32 verziju pa otvoris samo program jer nema instalaciju, jel imas straznji ispusni ventilator na kucistu pozeljno od 12 cm da ti izvlaci topli zrak van jer ako ga nema moras ga stavit takav straznji ventilator mora bit na svakom kucistu!Cool

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 17:17 (rambox).
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

imam sve kuciste ima 2 ventilatora po 8cm grije se abnormalno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

Činjenica je da imaš šroteks napajanje.Stvar je u tome što takva napajanja imaju mizernu ili nikakvu zaštitu.Znači najvijerovatnije napajanje daje previše struje u MBO.

Tako da bi bilo poželjnio da čim prije zamijeniš napajanje.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
razer1911 kaže...

imam sve kuciste ima 2 ventilatora po 8cm grije se abnormalno

Kolike su ti temperature zapravo na maticnoj tj Chipsetu jer on se pregrijava definitivno trebalo bi nekak slozit ventilator od recimo 8cm kojeg bi kupio da puse po njemu i hladi ga to bi znatno poboljsalo stvar. Tak sam ja sredio stvar na svojoj prijasnjoj maticnoj kak se vidi na fotki otraga je pasivni hladnjak Chipseta i po njemu je puhao vent od 8 cm i to je rijesilo problem a ventilator sam postavio na kartonske nozice i zaljepio s onim jakim salotejpom armiranim koji mozes kupit bilo gdje i to je to. To se to moze vrlo lako napravit ako imas smisla za takve poslove i rjesis pregrijavanje bez problema. Sad sam primjetio da si stavio fotku tempertura no tu se to pregrijavanje ne vidi kaj kaze Everest za Maticnu i MCP i AUX  temperature!Cool
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 15:47 (rambox).
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

daj mi neko jeftino nadi hehe.molim vas nadite mi onda neko napajanje za tu konfu naravno budem ubacivo graficku novu u jesen tako da

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 15:44 (razer1911).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

kuzim al sigurno ti je otvoreno kuciste ka dti radi taj ventilator

0 0 hvala 0
17 godina
razer1911 kaže...

kuzim al sigurno ti je otvoreno kuciste ka dti radi taj ventilator

Ne  dok sam to imao na staroj maticnoj kuciste je bilo normalno zatvoreno  nije bilo uopce otvoreno ja nikad nemam otvoreno kuciste. Kaj se tice napajanja ovo iz vemila  jeftinije Gigabyte li ovo iz linksa Corsair kojeg ti ja preporucam da uzmes pa si rjesio  pitanje napajanja za duze vrijeme!Cool
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 15:53 (rambox).
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

da al sa tim napajanjem kad bi uzimo u jesen grafu novu mislis da bi moglo to napajanje terat grafu  Zotac GF GTX260

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 16:13 (razer1911).

0 0 hvala 0
17 godina
razer1911 kaže...

da al sa tim napajanjem kad bi uzimo u jesen grafu novu mislis da bi moglo to napajanje terat grafu  Zotac GF GTX260

Corsair CX 400 W moze tjerat i jace graficke kartice od tvoje bez problema pa ako si blizu linksa ili mozes kupit preko ADM-a svakako ga uzmi i bit ces zadovoljan sigurno!Cool
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

kolika je temperatura matične?ako se nevaram stariji nvidini chipseti  dosta griju

ja sam imao ovu matičnu pa je temp išla +65 stupnjeva

beži bre dabre idu kobre....ma ko bre idu?...ma kobre dabre....kobre?da bre
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 17:18 (Drakon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ms 550w pro atx

nevalja ti link nforce 560 je chipset

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

nema to nikakve veze sa napajanjem, napravi propuha u kutiji

nu, glamac, djava ga odnija