Mobitel blokira PC?!

poruka: 5
|
čitano: 1.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Mobitel blokira PC?!

Primjetio sam da kad držim mobitel na stolu gdje držim i monitor, kad zazvoni mobitel, monitor poblesi (light show, mijenjanje raznih boja velikom brzinom), a sam komp blokira (pretpostavljam jer svjetlo od HD-a neprestano radi). Da li je to vjerojatno, postoji li neko objašnjenje, i da li je rješenje odmaknit mobitel ili šta wtf???

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 20:29 (Juzer II).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mobitel blokira PC?!
moze bit, makni mob pa ga nazovi
bit ces pametniji
15 godina
Mobitel blokira PC?!

...i odmakni ga od glave!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sasvim normalna stvar....mobitel kad je u emitiranju EM polja u svim okolnim žicama se dobije napon te frekvencije pa na poluprovodnicima (diode,tranzistori) uzrokuju propuštanje  napona( LED = svjetleća dioda). Zato su svi kablovi rađeni tako da imaju oplet koji se spaja na masu (uzemljenje).Opleti su u nekim kablovima lošiji (rjetki) pa dio EM polja propuštaju :( . Na krajevima kablova se često pred utičnicu postavlja i feritna cjevčica na kabal radi smanjanja visoko-frekventnih signala. Samo računalo generira slabe signale na dosta frekvencija u VF spektru pa je zato u metalnom zatvorenom kućištu...a mogu smetati npr. radio i tv uređajima. Osim mobitela koji si naveo i sam dsl-modem sa Wi-Fi bez obzira što ima bar 10 puta manju snagu može napraviti smetnju ukoliko je neki kabal blizu....(kod mene se u zvučnicima čuje šum kad je Wi-Fi uklj.). Preporučujem da mobitel udaljiš od elektronike ( jednako štetno je držati dva mobitela jedan uz drugi dok rade).

Sasvim sigurno da od baznih postaja mobilnih operatera nećeš imat smetnju osim da su antene prema tebi okrenute i u horizontali sa tvojim prozorom bliže od 15-20m :D

12 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Sasvim normalna stvar....mobitel kad je u emitiranju EM polja u svim okolnim žicama se dobije napon te frekvencije pa na poluprovodnicima (diode,tranzistori) uzrokuju propuštanje  napona( LED = svjetleća dioda). Zato su svi kablovi rađeni tako da imaju oplet koji se spaja na masu (uzemljenje).Opleti su u nekim kablovima lošiji (rjetki) pa dio EM polja propuštaju :( . Na krajevima kablova se često pred utičnicu postavlja i feritna cjevčica na kabal radi smanjanja visoko-frekventnih signala. Samo računalo generira slabe signale na dosta frekvencija u VF spektru pa je zato u metalnom zatvorenom kućištu...a mogu smetati npr. radio i tv uređajima. Osim mobitela koji si naveo i sam dsl-modem sa Wi-Fi bez obzira što ima bar 10 puta manju snagu može napraviti smetnju ukoliko je neki kabal blizu....(kod mene se u zvučnicima čuje šum kad je Wi-Fi uklj.). Preporučujem da mobitel udaljiš od elektronike ( jednako štetno je držati dva mobitela jedan uz drugi dok rade).

Sasvim sigurno da od baznih postaja mobilnih operatera nećeš imat smetnju osim da su antene prema tebi okrenute i u horizontali sa tvojim prozorom bliže od 15-20m :D

Iskreno se zahvaljujem na iscrpnom odgovoru, a i pomoći. Kod mene je na stolu kaos (supruga, naravno, smatra to vrlo lijepim, oku ugodnim, i efikasnim): monitor, ispod je PC bez jedne strane kučišta! (radi boljeg hlađenja), na stolu odmah uz monitor je i ruter Wi-Fi baš kao što spominješ, baza bezičnog telefona, te zvučnici, koji baš kao i tebi kad se uključe stvaraju nesnosan mali šum. Mobitel sam udaljio prije par dana i od tada nemam smetnji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice