Convert-anje Dynamic diska u Basic

poruka: 3
|
čitano: 1.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Povrat podataka..

Ukratko - kupil sam novi hard i na njega instaliral Vistu Ultimate 64.

Kako mi je stariji disk sa hrpom fotkica, filmova, mp3-ca i backup folderom ostao u računalu htio sam s njega prebaciti sve na novi, no Windowsi ga nisu vidjeli. Oba diska (i stari i novi) su na master SATA kanalima (0 i 1).

U Computer Management-u sam kliknuo desni klik na stariji disk (koji se pokazivao kao 'Dynamic', no bez ikakvog prepoznavanja sadržaja) i kliknuo na 'convert to Basic disk' opciju (bilo je oko jedan u noći i nisam više znao po čemu bi drugom čačkal). Očekivao sam da, ukoliko postoji rizik od gubitka 500GB podataka, će Windowsi barem izbaciti prompt tipa 'All data on disk X will be lost. Are you sure you want to do this?' (kvragu, za bitno manje promjene pitaju potvrdu).

Nije mi se pojavilo nikakvo upozorenje ni nikakvi prompt, nego je sad čitav disk kao Unallocated space i zanima me mogu li ikako povratiti podatke koji su bili na njemu.

Unaprijed hvala na odgovorima..

P.S. Pokušat ću sa nekim data recovery programom..

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 7:20 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Povrat podataka..

Možeš vratiti podatke, samo nemoj praticionirati disk, niti bilo šta drugo sa njime. Koristi program EasyRecovery Proffesional ili GetDataBack oni ti omogućuju pretraživanje sector po sector i traže sve šta može biti file...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 16:10 (Tigi).
17 godina
neaktivan
Convert-anje Dynamic diska u Basic

Dakle upravo 'vraćam' nekih 75% podataka (koliko je program uspio prepoznati) na praznu particiju novog diska sa programom EASEUS Data Recovery Professional.

Jedino je bed ako mi struktura foldera ne bude ista kao prije nego datoteke budu razbacane uokolo po postojećim folderima - onda će biti par sati posla sve to dovest u red..   no bitno mi je da se podaci vrate Belji se

P.S. ako sam slućajno popušio Amigine Kickstart ROMove (v1.2, v1.3, v2.0 i v3.x), ima li možda netko da mi pošalje zazipano na Gmail to - nije veliko (da mogu i dalje pičit WinUAE emulator kak spada)?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice