Artefakti - kako ih ukloniti

poruka: 9
|
čitano: 2.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Kako ukloniti artefakte? Koliko se često pojavljuju u igri, te zbog čega se pojavljuju?

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Artefakti - kako ih ukloniti

Moze ih se ukloniti updateom drivera igre ili graficke, iako je to cesto hardverski problem koji se dogadja kao posljedica OC-anja ili prevelikog zagrijavanja. No, moze biti nesto skroz pedeseto. Koliko se cesto pojavljuju ovisi o tome kolika je velicina buga igrice (ako je to uzrok) ili jacina kvara na grafickoj (opet, ako je to uzrok). Uglavnom sve zapravo ovisi o uzroku koji moze biti bilo sta. Reci koja je igra, jesi OC-ao graficku, kakve su temperature itd.

16 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Kako ukloniti artefakte? Koliko se često pojavljuju u igri, te zbog čega se pojavljuju?

1.smanjiti sam clock GPU-a i GRAM-a,stavljanjem novih drivera,a u najgorem slučaju promjena same grafe.
2.Samo ako nešt nije u redu sa temperaturama ili samim taktovima.U najgorem slučaju Hardwerski kvar.
3.Ako je Previše,OC-ana,ako je previše zagrijana ili ako je ošla u viječna lovišta. 
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan

Artefekti se javljaju u večini slučaja kada kod overcklokanja,ili ako je neispravni memorija na grafičkoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam problema s tim na ati 3870 jer sam eto malo pretjerao s oc-om i nešto oštetio, a prije je pomagalo da stavim brzinu vrtnje venta na 70-85% al sad ni to ne pomaže ali ionako mi je vrijeme za promjenu grafičke tako da ja sad samo potvrđujem da oc može biti uzrok a što se tiče učestalosti pojavljuje mi se sada preko ljeta nako par minuta igre cod 4 što je jako iritantno a nekada se uopće ne pojavljuje

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

spaws sve zavisi od temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idle 50C

load do 80C

tako je bilo i prije oc-a tako da sam ja kriv ali ionako planiram novu graf uzeti(to ce trajati bar do bozica:D)

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Čuo sam da se mogu ukloniti flashanjem biosa.

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Čuo sam da se mogu ukloniti flashanjem biosa.

Teško, najčešće je hardverski problem zbog overclocka ili visokih temperatura, a kada je sama graficka ostecena, nikakav flash ti nece pomoci, bilo maticne, bilo graficke. Ako i je softverski, prije ce ti raditi update drivera igre ili graficke, ali tko zna, mozda ti se posreci :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice