Strateške igre razvijaju mozak

poruka: 41
|
čitano: 17.301
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znam.

Neuspjeo pokušaj šale putem pojednostavljivanja. Trenutno mi je mozak na oko 30% aktivnosti budući da su se svi nebitni dijelovi isključili uslijed pomanjkanja sna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Strateške igre razvijaju mozak

Moram reći i da se ne radi samo o binarnim stanjima kako sam napisao (pokušavši skratiti objašnjenje). Vjerojatno i s intezitetom zasićenosti, ali ne na način kako to radi procesor, ako kužiš što želim reći... Više o količini upotrijebljenih mini-elemenata (neurona) koje stvara opterećenje. (A stanja mogu biti i kvantna zapravo).

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...

Uvijek me je zivciralo kad ekipa pocne o tome sto razvija i ne razvija mozak - zivot razvija mozak! Zbroj iskustva koja dolaze iz razlicitih izvora je ono sto je bitno. Uostalom, sto uopce znaci razvija mozak?

A i ne treba reci da me totalno razivcani kad vidim ljude koji kao papige ponavljaju onu fintu s koristenjem 10 % mozga - makar sam imao prilike upoznati ljude koji se tako ponasaju, svaki covjek koristi 100 % mozga! Ako ikada pogledati neki sken glave i onda one boje koje se tamo nalaze, nikad se ne vidi dio mozga koji nista ne radi. Kako rekoh, ima ljudi koji se ponasaju kao da koriste samo mali dio, ali to je vrazja neistina.

Eo pogledah dokumentarac What the Bleep do we know. Koristimo 100% mozga ali samo smo malog dijela svjesni. Konkretno, mozak obrađuje 400 bilijuna bitova informacija u sekundi ali svjesni smo samo 2000. Preporuka za pogledati.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2008 18:20 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
Captain Mitchel kaže...
unknown kaže...
to je istina stvarno razvijaju mozak jer nisu to FPS ovi je kod kojih samo pucat
u RTS ovima morate planirati napad unaprijed a ne samo kao u FPS-ovima idete na MARŠ
 Postoje i strateški FPS- ovi ako nisi znao u kojima također moraš planirat unaprijed.
 misliš na taktičke fps-ove,bar ih ja tako zovem

H-MAN RULES!!!11
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2008 19:04 (Horagio).
17 godina
neaktivan
 MiH kaže...

Apsolutno svaka igra razvija, odnosno nadograđuje i budi sinapse, zbog velike "plastičnosti" mozga. Uostalom, kao i svaka druga aktivnost, igre urezuju određeni obrazac svladavanja zadataka već koji su potrebni za svladati. Npr. FPS igre razvijaju iznimno osjećaj za 3D, odnosno sposobnost snalaženja u prostoru, koordinaciju itd. Svaka moždana aktivnost čini mozak još sposobnijim za ponovno svladavanje te aktivnosti.

To što laici misle da će mu djete biti ubojica, ako mu daju da igra Doom 3, to je samo rezultat neznanja. To će se dogoditi i bez krvavih igara ako je dijete shizofrena ličnost ili ga zlostavlja poremećeni roditelj. Pucačine nemaju baš nikakav negativan utjeca na normalne, stabilne osobe, kao ni jedna druga igra.

Danas djeca znaju abecedu, brojeve s 5 godina, matematičke radnje, logična zaključivanja zbog tehnologija, odnosno elektroničke zabave, a ne zbog igranja u pjesku. Nemam ništa protiv igara u prirodi, dapače, ali ne može se bez poznavanja neuroznanosti govorkati po televiziji i novinama da igre štete, dok znam iz prve ruke da to nije istina.

Potpuno se slažem s ovim
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...

Uvijek me je zivciralo kad ekipa pocne o tome sto razvija i ne razvija mozak - zivot razvija mozak! Zbroj iskustva koja dolaze iz razlicitih izvora je ono sto je bitno. Uostalom, sto uopce znaci razvija mozak?

Zivot ne razvija mozak. Zivot pruza mogucnosti za odabir raznih opcija. Neke od tih opcija unistavaju i zatupljuju mozak (recimo, udarac cekicem po glavi), a neke od opcija razvijaju mozak.

Od tih opcija koje razvijaju mozak, ne razvijaju ga sve na isti nacin.

Kad se kaze da nesto "razvija mozak", obicno se misli na to da "razvija mozak brze nego prosjecne metode i pristupi s kojima se ljudi susrecu u zivotu". Iz te pozicije, ono je ispravno - dva sata neke strategije gdje moras konstantno naprezati mozak da bi iskalkulirao sve pozicije (slicno šahu) ce razviti mozak vise nego dva sata provedenih u bircu pricajuci o sportu.
16 godina
neaktivan

uglavnom....sad koliko mozak vrti bitova je relativna stvar....al se ne slazem da npr COD ne pomaze u razvoju mozga a npr age of mithology da (mithology mi je bolji od AOE2).....da u cod-u ne planiras put ili nemas vec neki provjeren put neces niakd bit dobar na mapi....tako uvijek moras znas odakle ce ti doc protivnik i slicno....isto je ko AOM samo ubrzano...po mom mišljenju?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nisu bas ni fps-ovi vise tako da ides samo naprijed i ubijas, kod brojnih njih, moras planirat kako ces ubit protivnika, jer neki polako postaju realni u tom pogledu da nemoremo uletit medju 15 protivnika i sve pobit... Treba planirat kako ces kojeg, postavljat zamke, gdje puknit da ih pometes i sl...

0 0 hvala 0
16 godina

Slažem se sa tim da igre razvijaju mozak,uostalom svaka radnje određene vrste razvija mozak samo određenu funkciju npr:

Ako po cijeli dan smo u bircu i pričamo o koječemu razvit ćemo govorne sposobnosti.Rješavanjem matematičkih zadataka/sudoku i slično razvijamo brzinu rada mozga(ajmo reć da je ko dizanje frekvencije na procu-brže računamo kalkulacije tog tipa)igranje šaha razvija strpljene te drugačiju logiku razmišljanja od pukog računanja u matematici gdje pokušavamo prije nego što povučemo potez prbat otkrit koji bi potez protivnik trebo napravit te kako odgovorit na takav potez odnosno mi razmišljamo odjednom što da radimo sad i kasnije.Slična stvar bi bila i sa RTS-om samo šta su pravila drukčija puno kompliciranija ali i sve u svemu je zabavno pa se tako i kroz igru dosta razvija(mada šah nije meni dosadan al je zabavnije bacit AOE il sličnoNevinašce)

Od FPS-ova također u novijim igrama se ubacuje strateški dio(u CODU još uvijek debelo zaostaju na prema ostalima al nije ni on za bacit)gdje u obzir uzimamo dosta varijabli tipa teren/vrijeme/inteligenciju protivnika i slično.Treba razmislit kako pristupit protvniku s koje strane ,kada(treba nać pravi trenutak)te na kraju sve to izvest kako sa što manjim gubicima(municija/zdravlje/suborci jer đaba odličan plan ako u akciji potrošim svu municiju il izgubiš pol tima,tako da je nakraju potrebna i preciznost i nekakva orijentacija u 3D-u(dobro poznavanje terena,zapažanje neprijatelja i slično).Ali koliko to svega ima u igrama,koliko će se neko razvit od toga ovisi do pojedinca.Neko će razmišljat na ovakav način i kad bude igrao neku igru probao proć neki teži dio bez da umre 100 pute i igra se svede na brdo saveanja/loadanja će se sigurno razvit.Evo mogu to reć iz primjera mog frenda i mene.Ja kad igram fps-ove uglavnom razmišljam ovak kako sam ovo gore opisao,dok moj frend više se igra iz čiste zabava da malo baci "mozak na pašu" i neda se zamarat taktiziranjem i tome slično,nego krene direkt u bazu,ube ga.Pa onda load(al sad zna di se nalaze)pa ih ubije par njih i opet odapne.I tako stalno dok ne nađe recept da ih sve prođe te na taj način potroši 5 put više vremena da prođe neki dio nego da je stao i jednu minutu razmislio šta da uradi.U ovom slučaju,igranje igre sigurno ne psopješuje toliko puno razvoju mozga ko u načiu kako ja igram,jer on u igri ne taktizira nego igra na temelju sječanja(iz memorije pamti di su protivnici bili i tome slično)možda takav način poboljšava pamčenje heheSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Osim sto deblja je li WoW jos nesto radi? :D

Number 1 Zombie!!! Braiiiiinssss!!!

1 0 hvala 0
16 godina
Living.Dead kaže...

Osim sto deblja je li WoW jos nesto radi? :D

Da troši pare na bon svaka 2 mjeseca(+kad izađu nove verzije pa udri još 400-500kn)kod ostalih igri platiš jednom i uživaš zauvijekSmijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice