Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.079.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Bukva kaže...

Sad će ispasti da sam dijametralno suprotan tnakiru, a da radim isto - ako ovo rečeno ima imalo smisla (odnosno da bilo što Vlada napravi, ja nađem razlog zašto je to dobro).

Međutim, trenutno imamo... Koliko? 330k nezaposlenih? Otpuštanjem državne administracije (znači, šljaker vulgaris koji sjedi u uredu i cucla lovu), opet ćeš imati isti broj ljudi na državnoj sisi, samo će biti socijlni slučaj, nezadovoljni i neće raditi apsolutno ništa (sjedit će doma i brati će pare sa burze).

Ljide treba prebacit u realni sketor. Kako? Nemam pojma. Preškolovanjem valjda. Natući nezaposlenost na +400k, zemlja će otići k vragu.

Ista stvar da Linić kojim slučajem ode na "velike ribe" (aka Todorić). Ako Agrokor zatvori porezna, mogu odmah komotno seliti u Egipat, neće biti neke oveće razlike... Barem ću viditi piramide.

Mislim da je davanje socijalne pomoci jeftinije od davanja place, bonusa i slicno.

Sto se tice todorica... ne kuzim koja je to prica ako on propadne jebali smo jeza. Tih 10 000 ljudi bi se zaposlilo negdi drugdi. Trziste postoji i na njegovo mjesto bi dosao netko drugi, ne jedan nego mozda vise njih ali nista se ne bi promijenilo.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Sto se tice todorica... ne kuzim koja je to prica ako on propadne jebali smo jeza. Tih 10 000 ljudi bi se zaposlilo negdi drugdi. Trziste postoji i na njegovo mjesto bi dosao netko drugi, ne jedan nego mozda vise njih ali nista se ne bi promijenilo.

Gdje? Dajem ruku u vatru da i sada ima 10k potencijalnih radnika u Agrokoru koji sjede na burzi? Tržište postoji, ali pitanje je jel će na njegovo mjesto doći netko naš ili strani centar. Ode fini broj kooperanata k vragu ako, bzvz lupetam, dođe Talijan koji iz Trsta uvozi voće / povrće / meso.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
tnakir kaže...

Mislim da je davanje socijalne pomoci jeftinije od davanja place, bonusa i slicno.

Zavisi kako propadne: kontrolirano, nekontrolirano, predstečaj, stečaj s preustrojem, stečaj s totalnom katastrofom...

This space for rent!
12 godina
protjeran

Neznam zašto bih se itko žalio na Vladu kada sve ide po planu. Mi kao narod smo još uvijek bezobrazno bogati, živimo u vlastitim kućama i stanovima. Omjer je 80% privatni vs 20% iznajmljenih stanova/kuća. Na razvijenom zapadu je odprilike suprotno. Zato je sljedeći potez Vlade smanjivanje minuse na računima građana, građani RH koji nemaju sredstava da pokrivaju svoje egzistencijalne potrebe sa minusom koji je najskuplji kredit jer tu ide kamata na kamatu. Penzioneri kojima penzija nije dovoljna za pokrivanje egzistencijalnih potreba pomoću tih minusa namiruju komunalije i iz penzije do penzije se provlače. Također, taj minus koriste i oni koji rade. Naša Vlada smanjuje minuse, građani neće imati sredstava i biti će prisiljeni prodavati svoje stanove, kuće budzašto. Prema svim ekonomskim zakonima ponude i potražnje cijena tih nekretnina će drastično pasti, a zatim na scenu dolaze oni koji imaju kapital (bankari i krupni kapitalisti), za jeftine novce odkupljuju kompletan stambeni fond, nekretnine, kuće... Ovo je već viđen scenarij koji se odigrava u Hrvatskoj i 90% je dovšen. Do 2020. Hrvatska ostaje 100% bez proizvodnje, financijski sektor prelazi u zapadne ruke. Da se svi resursi i potencijal u RH iskoristi Hrvatska bi komotno mogla biti dom za 20 000 000 ljudi uz višestruko veći standard od onog kojeg imamo danas. Do 2020. dolazimo u još gori i teži položaj gdje Hrvatski građanin ostaje bez cjelokupne imovine bez sredstava, bez posla i bez obiteljskog zlata. Gdje god glavu okrenes odkupljuje se zlato, ne sjećam se kada sam vidio išta od ikoje zlatare u sandućiću, a neki dan me dočekalo brdo njihovih reklama. To nije slućajno, to su sve mjere siromašenja naroda. Ako se ništa ne promjeni Hrvatski narod postaje proleterijat bez ikakvog vlasništva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 16:42 (Flying Elephant).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

10 tisuća? Agrokor zapošljava preko 40 tisuća ljudi u Hrvatskoj. Tak da nije baš ''lako ćemo ,zaposlit će se drugdje''.

Razmisli malo.

Nije da ga branim ,dapače ,i njega treba oderat ,pogotovo zbog onih **,99 na kraju svake cijene ,ali Agrokor nije samo Konzum i Kozmo.

Flying Elephant kaže...

.....

Jel se to Space Buda vratio prodavat pamet nama jadnima?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 16:52 (kizo2703).
18 godina
Flying Elephant kaže...

Neznam zašto bih se itko žalio na Vladu kada sve ide po planu. Mi kao narod smo još uvijek bezobrazno bogati, živimo u vlastitim kućama i stanovima. Omjer je 80% privatni vs 20% iznajmljenih stanova/kuća. Na razvijenom zapadu je odprilike suprotno. Zato je sljedeći potez Vlade smanjivanje minuse na računima građana, građani RH koji nemaju sredstava da pokrivaju svoje egzistencijalne potrebe sa minusom koji je najskuplji kredit jer tu ide kamata na kamatu. Penzioneri kojima penzija nije dovoljna za pokrivanje egzistencijalnih potreba pomoću tih minusa namiruju komunalije i iz penzije do penzije se provlače. Također, taj minus koriste i oni koji rade. Naša Vlada smanjuje minuse, građani neće imati sredstava i biti će prisiljeni prodavati svoje stanove, kuće budzašto. 

Ponovo neinformirano lepršanje po forumu. Banka ti neovisno o kreditnoj sposobnosti mora dati KREDIT za pokrivanje minusa na tekućem, po maksimalnoj kamatnoj stopi koja će u praksi biti i do duplo manja od kamatne stope za minus na računu (godišnje je ona od 19 do 24%!!!!). 

Dakle, ti ćeš minus pokrpati kreditom koji će ti biti dvostruko jeftiniji od kreditiranja minusom, pa je tu jedino na gubitku banka, a ne korisnik. 

Ovo je objašnjeno u novinama jedno 500 puta, ali ovakvih besmislenih komentara kao u priči...

This space for rent!
17 godina

Jbt, Drago, šta Vam popularnost raste. Eto, već i iz središnjice su zabrinuti o porukama na Bugovom forumu, pa šalju mlade snage da otvore oči...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Dakle, ti ćeš minus pokrpati kreditom koji će ti biti dvostruko jeftiniji od kreditiranja minusom, pa je tu jedino na gubitku banka, a ne korisnik. 

Ovo je objašnjeno u novinama jedno 500 puta, ali ovakvih besmislenih komentara kao u priči...

Banka nikad nije na gubitku ... bez obzira kolika kamata bila.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 16:50 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Makavelii kaže...

Ono sto je pozitivno je sto se pokusava stati na kraj utaji poreza ono sto je negativno je sto zatvaraju birceve/klubove usred sezone. Ako treba neka im lupe 3x vecu kaznu ali neka ih ostave da rade.
Kad ih zatvore niti ce drzava vidjeti novac od poreza, niti ce sam vlasnik zaraditi novac pa ga potrositi u toj istoj drzavi gdje ce opet porez ici drzavi niti ce taj vlasnik moci sam sebe i svoju obitelj uzdrzavati kako treba.

To je dobro Linic objasnio jucer.

To su ljudi koji kradu TVOJ novac i nije sramota sto se zatvaraju klubovi po dalmaciji u srcu sezone, sramota je sto ti isti klubovi kradu tvoj i drzavni novac besramno usred sezone SVJESNO riskirajuci isto to zatvaranje.

Ovaj tvoj post, a i takvo misljenje opcenito je kao da zrtvu silovanja prozoves krivom jer je natjerala silovatelja da je siluje.

Linic djeluje celicnom rukom bezkompromisno i to je ono sto se treba napravit. Ove godine ces ti i tvoji istomisljenici tuliti kako to nije fer, a sljedece godine ce svi klubovi i kafici placati porez drzavi.

Ti i Tnakir ste hateri. Vi cete kenjkati po svakoj vladi i po svakom vladinom potezu.

Znas kako se odgaja zivo bice (recimo dijete)? Kada bude zlocesto, ukoris ga. Kada napravi nesto dobro, pohvalis ga.

Ja nisam nikakav SDPovac (mislim jesam glasao za njih) ali potezi koje oni rade su najbolji politicko-ekonomski potezi od osamostaljenja Hrvatske, a upravo ste vas dvojica tip ljudi zbog kojih bi se mogli vratiti na staro - HDZ.

HDZ ima svoje glasacko tijelo koje ce glasati za HDZ da na Zagreb bace atomsku bombu ali upravo ste vi "hateri" ti koji bi svojim lupetnjam mogli dovesti Karamarka na vlast djelujuci na neodlucne i neinformirane glasace.

Neka ti to bude i odgovor na onaj PM od prije par dana.

Niste objektivni i ja shvacam da vlada nije savrsena i ne znam sto vec, ali ovo je najbolje sto hrvatska politicka scena trenutno moze ponuditi i to dokazuju svojim potezima u realnom vremenu, a vi prigovarate i na njihove dobre poteze jer eto nisu dovoljno dobri potezi za vase standarde, LOL??!?

HDZ i SDP nisu isti kako ti kazes, daleko su od istoga i to je cinjenica.

I SDP ce imati svoje afere vjerojatno i postavljat ce svoje ljude i sve su to negativne stvari koje se s vremenom trebaju iskorijeniti ali to i nivo na kojem je HDZ funkcionirao su dva toliko razlicita nivoa da te dvije stranke uopce nisu usporedive.

Pola Hrvatske je potpuno disfunkcionalno samo zato jer je HDZ smjestio svoje ljude u sve pore drzavnog aparata i cijelim drzavnim aparatom jos uvijek upravljaju HDZovci koji nemaju pojma sto rade i kako trebaju raditi ali su na pozicijama i na pozicije ce smjestati i dalje svoje ljude koji ce postajati dijelom HDZ-a samo kako bi dosli na te pozicije.

Ja ne znam jesi ikad bio u Sibensko-kninskoj zupaniji i imao posla s drzavnim aparatima ovdje, vjerojatno nisi jer bi znao o cem pricam i ne bi ovako blesavo izjednacavao ove dvije stranke.

Ipak, mislim da Linicevi potezi odjekuju super medu biracima i da ce barem njega prepoznati kao nesto pozitivno sto bi moglo donijeti SDP-u ponovnu pobjedu na izborima, a nadam se da ce SDP nastaviti raditi ovako, a najvise se nadam da ce rijesiti taj prokleti drzavni aparat otrovan HDZovcima i nesposobnim ljudima.

Sramota? Daj molim te... Sto konkretno znaci sramota bilo kao osjecaj, bilo kao pojam za ekonomiju? Gledam sto je konkretno dobro za sve nas i drzavu a to definitivno nije zatvaranje birceva usred sezone.

Dakle apsolutno se slazem da treba stati na kraj utaji poreza, slazem se sa Linicevim uvodenjem fiksalnih blagajni stovise mislim da bi ih podhitno trebalo uvesti i crkvi i svim ostalim vjerskim zajednicama kao i nevladinim udrugama. (doduse mislim da bi iste trebalo i prestati financirati drzava ali o tom potom). Ali mislim da je zatvaranje objekata losa odluka. Zasto? Pa zato sto od zatvaranja nema nitko koristi pa niti drzava. Dakle umjesto zatvaranja neka lupaju 3x vece kazne nego sto to rade sada i drzavi ce doci em vise novaca od kazne em ce objekt nastaviti raditi te ce doci novac od poreza.

Sto se tice boldanog djela... bilo to najbolje ili ne sto trenutno hrvatska politika moze ponuditi imam apsolutno pravo reci da to jednostavno nije dovoljno. Imam pravo na kritiku ako smatram da rade nedovoljno dobro.

Na ostatak ove intelektualne mastrubacije nema smisla odgovarati.

17 godina
neaktivan

Ok, poreznu reformu imamo. Ali porezna reforma ne utječe na standard. Kudos za uvođenje reda i utrživanje nekoliko desetaka posto više prihoda od poreza nego prošlih godina, ali kad će reforme sustava koji utječu na standard?

Veći porezi, fiskalizacija, rigorozne inspekcije su uvedene kako bi se napunio proračun da se vrate stari dugovi i da se ne bi dodatno zaduživalo. Što nakon još 2 godine mandata? Bit ćemo država s najvećim porezom u EU, s inspekcijom koja zatvara svaki biznis ako ima neprijavljen prihod neovisno bilo to slučajno ili namjerno, s najvećim doprinosima državi. Dug će možda prestati rasti i ekonomija će stagnirati. Uhljebi se neće dirati i posla neće biti. Whoop-de-freakin-doo!

Vlada nije samo Slavko Linić...

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
15 godina
Kako drukčije, osim investicijama, pokrenuti nešto? Investitor ne mora biti loš izbor (mada je često upravo ovako kao što kažeš). Uz vlasti koje smo imali imamo i mentalitet "Ne u mom dvorištu", ne vidim neku perspektivu u budućnosti. BTW: jeli ovo naznaka za dizanje cijena komunalija u ZG http://www.jutarnji.hr/-fimi-medija-je-nula-ako-se-pokaze-istinitim-sto-su-radili-u-holdingu---poceo-sastanak-zbog-kojeg-je-bandic-prekinuo-godisnje/1120169/.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Makavelii kaže...

Sramota? Daj molim te... Sto konkretno znaci sramota bilo kao osjecaj, bilo kao pojam za ekonomiju? Gledam sto je konkretno dobro za sve nas i drzavu a to definitivno nije zatvaranje birceva usred sezone.

Dakle apsolutno se slazem da treba stati na kraj utaji poreza, slazem se sa Linicevim uvodenjem fiksalnih blagajni stovise mislim da bi ih podhitno trebalo uvesti i crkvi i svim ostalim vjerskim zajednicama kao i nevladinim udrugama. (doduse mislim da bi iste trebalo i prestati financirati drzava ali o tom potom). Ali mislim da je zatvaranje objekata losa odluka. Zasto? Pa zato sto od zatvaranja nema nitko koristi pa niti drzava. Dakle umjesto zatvaranja neka lupaju 3x vece kazne nego sto to rade sada i drzavi ce doci em vise novaca od kazne em ce objekt nastaviti raditi te ce doci novac od poreza.

Sto se tice boldanog djela... bilo to najbolje ili ne sto trenutno hrvatska politika moze ponuditi imam apsolutno pravo reci da to jednostavno nije dovoljno. Imam pravo na kritiku ako smatram da rade nedovoljno dobro.

Koristio sam rijec koju je upotrijebio Linic. Ti koristi rijec koja god tebe zadovoljava, poanta je jasna.
Ti ne razumijes da je to jedini nacin da se stane tome na kraj. Kazne su postojale i do sada i cesto su nebitne pored skrivenog profita kojeg ostvaruju ovakvi klubovi.

Ovo je jedini nacin da se tome stane na kraj, bezkompromisno, a zatvaranje lokala nije jedina mjera. Oni ce svejedno morati platiti kazne da bi ponovno otvorili lokal.

U principu, ti bi da se nesto napravi ali eto ne znas tocno kako i ne bi ti po poreznim duznicima s takvim kaznama, neka ih neka rade...dosta si kontradiktoran. Linic i vlada se nemaju kome ispricavati zato sto oni rade svoj posao i napokon ga rade efikasno. Kao sto sam rekao, ove godine malo "hateas" ali sljedece ce Hacienda svaki racun izdati ako ce htjeti poslovati tako da je tvoje "intelektualno masturbiranje" (sto god to znacilo, tebi to zvuci fora i mislis da ces me tako staviti u podcijenjen polozaj ali to mozes jedino kvalitetom svog posta, a ne daljnjim laprdanjem) beznacajno jer ono sto i sam zelis da se postigne ce na ovaj nacin biti postignuto.

Opet ponavljam (moram se ponavljat jer ti predes preko mojeg posta, dignu ti se emocije jer si u krivu i uopce ne procitas sto sam napisao) Linic cijelu sezonu zatvara lokale i vlasnici Haciende su i prije zatvaranja svojeg lokala znali da se to moze desiti i njima ali eto riskirali su kao "nece se to nama desiti" i svjesno su usred sezone znajuci da postoji rizik od zatvaranja nastavili sa ilegalnim poslovanjem. Reci ti meni kako je tu Linic kriv i gdje je tu logika? Hacienda je mogla nastaviti sa svojim radom da nije KRALA novac drzavi i tocka. Sve ostalo su pateticne izlike. Drzava ce sljedecih godina itekako imati financijske koristi od Linicevih poteza ili mozda ne citas novine pa ne vidis s kojim brojkama barataju vlasnici lokala i koja je razlika u prijavljenoj dobiti?

Slazem se da imas pravo na misljenje i kritiku, isto tako ja imam pravo reci tebi zasto je tvoje misljenje pogresno. Nisi objektivan i izjednacavas HDZ i SDP sto je dosta nepromisljeno od tebe i nemas kako potkrijepiti tu tvrdnju argumentima.

NHF ali cvrsto sam uvjeren da je tako kako ja kazem. Slobodno me probaj razuvjeriti ako imas kako.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 17:57 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Kako drukčije, osim investicijama, pokrenuti nešto? Investitor ne mora biti loš izbor (mada je često upravo ovako kao što kažeš). Uz vlasti koje smo imali imamo i mentalitet "Ne u mom dvorištu", ne vidim neku perspektivu u budućnosti.

Kod nas ,svaki strani investitor vrlo brzo se pretvori u lopova: evo ti zadnji slučaj ,kupac HŽ Carga (nije bitno što je ovdje link Na Indexovu vijest , pošto je isto objavljeno i u Večernjaku i ostalim novinama).

Tko o čemu ,ku*va o poštenju.

Do 2010. ,do kad je bio jedini član uprave ,upravo je Bandić zadužio Holding za puste milijarde ,a sad se pravi poštenjačina.

Gradski proračun se krpao iz kase Holdinga ,krediti za grad dizani su na račun Holdinga. I tako se došlo da je Holding sada dužan skoro 7 milijardi kuna.

Daj molim te.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 18:16 (kizo2703).
17 godina

Dobar je ovaj Rumunj koji kupuje HZ Cargo, kaze: "20 milijuna eura nudi za ulaganje u Društvo kroz modernizaciju željezničkog voznog parka.", rofl dobar je, s tim on misli modernizirati vozni park? A samo ona signalizacija na GK je kostala 11,6 milijuna eura. Kul. Ma na stranu i to, oko lika se vode afere, a nasi samo "prodaj, prodaj", ponekad se pitam, jel mi uopce imamo tajne sluzbe? {#}

A ovi su vec dop*izdili i Bogu i vragu, sve vise okrecu i gnjev gradana na sebe.

http://www.24sata.hr/news/nastavlja-se-prosvjed-seljaka-blokade-u-nove-dvije-zupanije-328086

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

A ovi su vec dop*izdili i Bogu i vragu, sve vise okrecu i gnjev gradana na sebe.

http://www.24sata.hr/news/nastavlja-se-prosvjed-seljaka-blokade-u-nove-dvije-zupanije-328086

LoL... mene nervira, a niti ne utjece na mene nikako. Imam dojam da su se naviknuli kad im se nesto ne svidja, malo-malo pa traktorima blokirati ceste. 

They say freak, when you're singled out...
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Dobar je ovaj Rumunj koji kupuje HZ Cargo, kaze: "20 milijuna eura nudi za ulaganje u Društvo kroz modernizaciju željezničkog voznog parka.", rofl dobar je, s tim on misli modernizirati vozni park? A samo ona signalizacija na GK je kostala 11,6 milijuna eura. Kul. Ma na stranu i to, oko lika se vode afere, a nasi samo "prodaj, prodaj", ponekad se pitam, jel mi uopce imamo tajne sluzbe?{#}

Pa gle ako je na celu SOA-e u svoje vrijeme bila budala kao karamarko onda si mozes zamisliti kolko su nase obavjestajne sluzbe sposobne..

Psiho246 kaže...
Makavelii kaže...

Koristio sam rijec koju je upotrijebio Linic. Ti koristi rijec koja god tebe zadovoljava, poanta je jasna.
Ti ne razumijes da je to jedini nacin da se stane tome na kraj. Kazne su postojale i do sada i cesto su nebitne pored skrivenog profita kojeg ostvaruju ovakvi klubovi.

Ovo je jedini nacin da se tome stane na kraj, bezkompromisno, a zatvaranje lokala nije jedina mjera. Oni ce svejedno morati platiti kazne da bi ponovno otvorili lokal.

U principu, ti bi da se nesto napravi ali eto ne znas tocno kako i ne bi ti po poreznim duznicima s takvim kaznama, neka ih neka rade...dosta si kontradiktoran. Linic i vlada se nemaju kome ispricavati zato sto oni rade svoj posao i napokon ga rade efikasno. Kao sto sam rekao, ove godine malo "hateas" ali sljedece ce Hacienda svaki racun izdati ako ce htjeti poslovati tako da je tvoje "intelektualno masturbiranje" (sto god to znacilo, tebi to zvuci fora i mislis da ces me tako staviti u podcijenjen polozaj ali to mozes jedino kvalitetom svog posta, a ne daljnjim laprdanjem) beznacajno jer ono sto i sam zelis da se postigne ce na ovaj nacin biti postignuto.

Opet ponavljam (moram se ponavljat jer ti predes preko mojeg posta, dignu ti se emocije jer si u krivu i uopce ne procitas sto sam napisao) Linic cijelu sezonu zatvara lokale i vlasnici Haciende su i prije zatvaranja svojeg lokala znali da se to moze desiti i njima ali eto riskirali su kao "nece se to nama desiti" i svjesno su usred sezone znajuci da postoji rizik od zatvaranja nastavili sa ilegalnim poslovanjem. Reci ti meni kako je tu Linic kriv i gdje je tu logika? Hacienda je mogla nastaviti sa svojim radom da nije KRALA novac drzavi i tocka. Sve ostalo su pateticne izlike. Drzava ce sljedecih godina itekako imati financijske koristi od Linicevih poteza ili mozda ne citas novine pa ne vidis s kojim brojkama barataju vlasnici lokala i koja je razlika u prijavljenoj dobiti?

Slazem se da imas pravo na misljenje i kritiku, isto tako ja imam pravo reci tebi zasto je tvoje misljenje pogresno. Nisi objektivan i izjednacavas HDZ i SDP sto je dosta nepromisljeno od tebe i nemas kako potkrijepiti tu tvrdnju argumentima.

NHF ali cvrsto sam uvjeren da je tako kako ja kazem. Slobodno me probaj razuvjeriti ako imas kako.

Mislim da niti ti mene ne shvacas najbolje. Nisam rekao da je Linic kriv za zatvaranje i da vlasnici nisu znali da mogu biti zatvoreni ako ce ilegalno poslovati. Vec sam rekao i da ponovim podrzavam fiksalizaciju i borbu protiv utaje poreza. No mislim da se umjesto zatvaranjem vise postici ako ce udarati po novcanim kaznama proporcionalno velicini birca/prometa koji ostvaruje. A to sto su novcane kazne postajale i prije pa nije funkcioniralo je samo krivnja inspektora koji umjesto da rade svoj posao su zajedno sa vlasnicima birceva pili i jeli naravno besplatno... te uzimali jel "dzeparac". Nema smisla od novcanih kazni i zakona ako se oni ne provode a nisu se provodili.

Dakle da pokusam objasniti jos jednom sto mislim. Podrzavam Linica i fiksalizaciju samo sto se tice zatvaranja objekata mislim da postoje bolje i efikasnije metode. No ako je zatvaranje stvarno jedina metoda (sto ja mislim da nije) da se stane na kraj utaji poreza onda ok, nemam problema niti s time.

A intelektualna mastrubacija se odnosila na onu tvoju iskrivljenu logiku da zato sto ja i slicni meni kritiziramo sadasnju vlast cemo biti krivi ako sljedece izbore dobije HDZ jer cemo djelovati na neinformirane i neodlucne. Sto implicira da bi sadasnja vlast radila dobro ili ne trebala biti zasticena od kritika iz straha da se nebi slucajno dogodilo da HDZ opet dode na celo drzave. No zaboravljas da isto tako kritiziram i HDZ i stovise kolko su stete nanjeli drzavi trebali bi biti zakonom zabranjeni.

Ako kojim slucajem HDZ dobije sljedece izbore to nece biti krivica mene i @tnakir-a i nama slicnih koji kritiziramo i sadasnju vlast i HDZ nego posljedica toga sto nam je vecina stanovnistva zatucana, glupa i neobrazovana. Nesto u ovom stilu gdje covjeku nije bitno sto i kako radi premjer nego je bitno dali je on (i njegova obitelj) krsten.

http://www.vecernji.hr/vijesti/luka-kozina-milanovica-ne-volim-zvizdati-ne-znam-sam-vikao-clanak-595636

"Milanovića ja ne volim i otprije, i ne odgovara mi nikako. Ja sam iz Velića kod Sinja, a to je samo desetak kilometara od Milanovićeva sela i mi tamo znamo da nitko od njegovih nije kršten, ni pričešćen ni krizman već stoljećima. Pa ni cila Vlada nije krštena. Kako znam da Milanovićevi nisu stoljećima kršteni? Pa i ćaća i dida mu nisu bili kršteni."

btw, takoder NHF samo razmjenjujemo misljenja za sto i sluzi forum, bez obzira bili ili ne u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 20:01 (Makavelii).
16 godina
neaktivan

Makiavelli, sorry sto moram izigravati moderatora - ali daj se naucit citirati, pobogu.

17 godina
Makavelii kaže...

Mislim da niti ti mene ne shvacas najbolje. Nisam rekao da je Linic kriv za zatvaranje i da vlasnici nisu znali da mogu biti zatvoreni ako ce ilegalno poslovati. Vec sam rekao i da ponovim podrzavam fiksalizaciju i borbu protiv utaje poreza. No mislim da se umjesto zatvaranjem vise postici ako ce udarati po novcanim kaznama propocionalno velicini birca/prometa koji ostvaruje. A to sto su novcane kazne postajale i prije pa nije funkcioniralo je samo krivnja inspektora koji umjesto da rade svoj posao su zajedno sa vlasnicima birceva pili i jeli naravno besplatno... te uzimali jel "dzeparac". Nema smisla od novcanih kazni i zakona ako se oni ne provode a nisu se provodili.

Dakle da pokusam objasniti jos jednom sto mislim. Podrzavam Linica i fiksalizaciju samo sto se tice zatvaranja objekata mislim da postoje bolje i efikasnije metode. No ako je zatvaranje stvarno jedina metoda (sto ja mislim da nije) da se stane na kraj utaji poreza onda ok, nemam problema niti s time.

A intelektualna mastrubacija se odnosila na onu tvoju iskrivljenu logiku da zato sto ja i slicni meni kritiziramo sadasnju vlast cemo biti krivi ako sljedece izbore dobije HDZ jer cemo djelovati na neinformirane i neodlucne. Sto implicira da bi sadasnja vlast radila dobro ili ne trebala biti zasticena od kritika iz straha da se nebi slucajno dogodilo da HDZ opet dode na celo drzave. No zaboravljas da isto tako kritiziram i HDZ i stovise kolko su stete nanjeli drzavi trebali bi biti zakonom zabranjeni.

Ako kojim slucajem HDZ dobije sljedece izbore to nece biti krivica mene i @tnakir-a i nama slicnih koji kritiziramo i sadasnju vlast i HDZ nego posljedica toga sto nam je vecina stanovnistva zatucana, glupa i neobrazovana. Nesto u ovom stilu gdje covjeku nije bitno sto i kako radi premjer nego je bitno dali je on (i njegova obitelj) krsten.

http://www.vecernji.hr/vijesti/luka-kozina-milanovica-ne-volim-zvizdati-ne-znam-sam-vikao-clanak-595636

"Milanovića ja ne volim i otprije, i ne odgovara mi nikako. Ja sam iz Velića kod Sinja, a to je samo desetak kilometara od Milanovićeva sela i mi tamo znamo da nitko od njegovih nije kršten, ni pričešćen ni krizman već stoljećima. Pa ni cila Vlada nije krštena. Kako znam da Milanovićevi nisu stoljećima kršteni? Pa i ćaća i dida mu nisu bili kršteni."

btw, takoder NHF samo razmjenjujemo misljenja za sto i sluzi forum, bez obzira bili ili ne u pravu.

@bold U ovom grmu lezi zec.

Pravi promet birca se ne zna ako isti skrivaju dobit od drzave, tj. prikazuju ga visestruko manjim nego on uistinu jest.

Takva kazna ispada mizerna i vlasniku se vjerojatno i isplati platiti kaznu te nastaviti sa ilegalnim poslovanjem.

Mozda i postoji neki bolji nacin ali mislim da to nije ovaj tvoj, te smatram da je efikasniji Linicev.

Ja dok sam "masturbirao" ({#}) nisam implicirao da se SDP ne treba kritizirati vec sam govorio o tome kako ti i tnakir umjesto da pohvalite pozitivne promjene, podcjenjujete pozitivan rad vlade te naglasavate ono negativno (sto je samo po sebi ok) sve u svrhu pesimisticnog izjednacavanja u stilu: "svi su oni isti", sto me smeta jer jednostavno nije tocno. Takvim nastupom djelujete na neinformiramu i neodlucnu masu koja bi onda bez razmisljanja mogla donijeti krivu odluku. Naravno ne mislim da ste ti i tnakir direktno krivi ali mislim da ste takvim nastupom indirektno odgovorni skupa sa istomisljenicima, a sami znate da nije isto da li je HDZ na vlasti ili SDP makar to mozda i ne priznali.

Treba svaku pogresnu odluku kritizirat i u tome te zapravo podrzavam ali nikako ne bi trebao izjednacavati ove dvije stranke jer kao sto sam vec nekoliko puta rekao - razlika je nebo i zemlja.

"Svi su oni isti" je zapravo recenica koju cesto cujem od desnicara kada ih suocis sa vlastitim pogreskama u razmisljanju i odabiru politicke opcije, onda im je izlaz ta recenica, a sama tvrdnja nema zapravo nikakvog temelja.

S dijelom tvojeg posta se slazem, a slazem se i sa velikim dijelom onog posta gdje si probao izjednaciti te dvije politicke opcije, no samo me taj dio zapravo smeta jer je neistinit.

Uglavnom, drago mi je da se razumijemo! {#}

- Psiho246
12 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
Kako drukčije, osim investicijama, pokrenuti nešto? Investitor ne mora biti loš izbor (mada je često upravo ovako kao što kažeš). 

Zbog tih "investitora" smo i ovakvoj situaciji . Netko će kao bolje upravljati sa našom imovinom, treba sve privatizirati... how yes no. Političari kojima su puna usta investitora nisu stvorili nikakav okvir u kojemu bi se to ostvarilo, stvorili su okvir za daljnu pljačku i porobljavanje.

14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Poslati tenkove da im pregaze traktore pa neka se ebu i oni i njihove blokade-da su toliko goriva potrošili na oranje,sad bi bili milijunaši.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 20:28 (Pranja).
17 godina
neaktivan

Treba srezati nepotrebne troskove. Naprimjer prestanak financiranja crkve i ostalih vjerskih zajednica bi nam donjelo preko miljardu kuna godisnje. Pa ukinuti financiranje nevladinih udruga, ukinuti povlastene mirovine, ukinuti poticaje seljlacima, maknuti uhljebe sa drzavne sise i taj "visak novca" koji bi se stvorio ovim potezima umjesto klasicnih krpanja rupa u proracunu i vracanja dugova, ulagati u industriju, ulagati u visoku tehnologiju, ulagati/pomoci perspektivnim startup firmama. Bez ulaganja u industriju i u razvoj tehnologije biti cemo uvijek na dnu i samo padati sve nize.

13 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

LoL... mene nervira, a niti ne utjece na mene nikako. Imam dojam da su se naviknuli kad im se nesto ne svidja, malo-malo pa traktorima blokirati ceste. 

U krivu si Deus, ne radi se o tome. To su zemljoradnici, ljudi koji su naviknuli raditi, ljudi bez radnog vremena, godišnjega odmora, te ljudi  koji u istinu znaju što znači jesti kruh svoju u licu znoja svoga. Ovi na vlasti samo manipuliraju, te pogoduju velikim igračima, te daju seljacima mrvice, a građnima se naplaćuje cijena kruha preko svake mjere.

Nisu oni u blokadi i na cestama, radi toga što ne znam imaju "skupe traktore", te samo ubiru pare od poticaja. To je lažna slika koja se želi stvoriti o njima, te zamjena teza.

To su pravi ljudi koji znaju što je pošteni rad, koji imaju žuljeve od muktrpnog rada, reume od jesenskih kiša...

Drago kaže...

Neobična uporaba pridjeva "savjesna" gdje to u ovom slučaju znači "ona koja je odabrala struku za koju je jasno znala što sve uključuje, ali odbija raditi zbog razloga koji nemaju veze sa strukom".

Treba predložiti da ova nova definicija savjesnosti uđe u barem neki od leksikona. 

Ona postupa po svojoj savjesti, jer zbog svojih vjerskih uvjerenja ne želi sudjelovati u zločinu koje čine ostale kolege. Svatko od nas odabire svoju struku, ali ne odabire da ubija ili da sudjeluje u nekom zločinu. Mora postojati sloboda vjere, koja dopušta da čovjek ne mora pogaziti svoje vjerska uvjerenja.

Makavelii kaže...

Ono sto zatucani ljudi u ovoj drzavi moraju shvatiti je da danas ne postoje nikakvi crveni u ovoj drzavi nego samo, samo i iskljucivo neoliberalni kapitalisti. Uostalom ne prima vlada "savjete" od nekih "crvenih vragova", "crvene bande" i slicno nego direktno od predstavnika neoliberalnog kapitalizma kao sto je MMF, Svijetska banka, EU komisija, razne agencije kao sto su S&P, Fitch i Moody's i slicno.

Nije istina. Na primjer, Mamića ne ruši vlast zajedno sa urbanom huliganskom gerilom(kao udarnom pesnicom), zato što je ne znam, on(Mamić) protiv "neoliberalizma", nego prije svega zbog svjetonazorksih razloga, jer ovim rušiteljima GNK Dinama, ne pogoduje jaki klub kao simobl koji će, osim nogometnih uspjeha, nešto i značiti ljudima koji su Hrvati, katolici i Zagrepčanci. Znači, nisu bitne samo pare, nego i sukob svjetonazora.

1domagoj1 kaže...

Sigurno su gadovi bili crveni kad su nam nametnuli i obavezno osnovnoskolsko obrazovanje, gamad crvena, puj, ne dao im Bog da isto probaju i za srednjoskolsko obrazovanje, puj.

Eh, pa to valja gledati u kontekstu. Zabranili Crkvi koja je imala svoje škole između ostalog, javno djelovanje, te onda baš u njihovim zgrada koje su joj oteli, počeli manipulirati narodom, te jefitnim populizmom privlačiti mase(svi će imati besplatno školstvo, zdravstvo, svi ćemo bit jednaki....), ali svo ta jednakost u praksi nije baš šljakala....

A najveće je zlo što su među narodima na ovim prostorima stvorili takvu moralnu krizu, da je danas sramota raditi, biti pošten, ne krasti, lagati i varati. Tko tako ne radi je budala.

Moj stav je sasvim kontra od takvog gledanja na svijet.

World's Strongest, Sharpest Knives
15 godina
neaktivan
Drago kaže...
Ukratko, bit će gore, koja god vlada došla.

Ovo bih te molio da malo objasniš ako nije bed.

Mislim da je teoretski nemoguće da će baš svima biti lošije no što je sad. Tu bih se nadovezao na tnakirovu "tvrdnju" da vlade nisu napravile ništa. Kad vidim ove prosvjednike na traktorima, i sjetim se prosvjeda zbog zakona o radu (koji se ticao samo i jedino javnih firmi), zapravo se vidi da su sve te vlade taoci uhljeba koji primaju lovu od države za neki vrag i svejedno kmeče, iako 3M ostalih ne dobiva tu lovu i ćute.

Zapravo bih htio da mnogima i bude gore jer se sjedilo po kancelarijama godinama i sisalo kunu po kunu dok nas nisu doveli u situaciju gdje "puk vulgaris" mora ispaštat zbog toga što si je mama iz XY ministarstva sineku kopirala skripte na moj račun.

Usko gledano (problemi države su daleko širi), ako se sredi samo državni aparat, administracija i "javne tvrtke" (pod javne insinuiram na najstariji zanat), od opće produktivnosti do korupcije, mislim da će mnogima bit samo bolje. Postojat će taj broj nezadovoljnika koji će vrištat jer će ostat bez tople cice koju su cuclali 8 sati dnevno (s 3 pauze po pol sata), bez svih beneficija koji nitko osim njih nije ni uživao u ovoj državi.. ali who cares. Ni jednom privatniku neće dlaka past s glave, njima može biti samo bolje.

Ne kažem da su privatnici svete krave ili bez grijeha, ali ako se u državnim firmama maklja, kako da privatnik bude pošten?

I u vezi posta gdje kažeš da su strane investicije promašene i bez (dugoročnijih) rezultata.. To je živa istina. Ima mali mali broj izuzetaka, ali tko brani domaćem investitoru da obrne 20 milijardi eura koji stoje na računima Rvata. Pokušaš investirati pa kad vidiš da bez podmazivanja od lokalne na više vlasti nemreš ni WC otvoriti, radije dekuješ pare s 3-4% kamata na račun. Kako da onaj gore privatnik opravda "investiciju" lokalnom načelniku od 40.000 EUR za otvaranje nekog restorana ili firme ako negdje "bez računa" ne mazne tu lovu?

Malo karikiram, al poanta je da bi država prvo trebala u svojim redovima napraviti reda pa bi se i privatni sektor sredio sam od sebe (uz eventualne "poticaje" od strane države ako baš zapne). Kad se uvede reda ne vidim zašto bi bilo gore.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina

Pravi zemljoradnici nemaju vremena za ovakve gluposti. Jer kao što i samo ime kaže, rade na zemlji. 

Koliko im je mukotrpan posao? Malo. Koliko zapravo fizičkog rada ulože? Malo. Danas postoji mehanizacija koja olakšava posao do krajnjih granica, jedino kaj treba radit je sjedit i vozat se u traktoru. Neš ti posla. Ne kopa zemlju ručno, ne sije pšenicu ručno, ne žanje srpom. 

Traktori im imaju klime, navigacije, sve je automatizirano. Ista stvar je i s žetvom. Doduše tu se još nisu toliko isprsili ko u traktorskom djelu, pa uglavnom voze ĐĐove, i DFove iz 90tih, dok su traktori uglavnom stari do 10tak godina. Danas čak više ne pune sijačice i rasipače gnoja ručno, nego imaju viličare, frontloadere(koja je hrvatska riječ?) na traktorima. 

Zatim, je da potroše i na sjemensku i na gnojivo, ali, prihodi im nisu baš nešto presuper, jel? Još onda vode u proljeće, i sušno razdoblje prije žetve to poprave. Nije pretjerano teško radit s žitaricama.

Priznam, ljudi koji se bave kupusom, krumpirom, povrćem, ti znaju kaj je mukotrpan rad. Ali ja ne vidim njih prosvjedovat.

Da razjasnimo, ovo se već ponavlja par godina zaredom. Ako vidiš jedne godine da ti prihodi nisu dovoljni za pokrit, sljedeće opet isto, pa j*bemu, jel ćeš i treće godine ponovit? Meni bi bilo logično da se okrene nečemu drugome.

Ne moraš sijat pšenicu, jel problem posijat kukuruz, ječam, štajaznam što ne, ako vidiš da pšenicu nemaš kud prodat i da budeš zadovoljan, pa daj promjeni kulturu. 

Doduše, ima ekipe koja je prodala u Sloveniju i Mađarsku, i ništ se ne bune. Samo se treba snaći. Al najbolje kad bi drugi sve napravili za njih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 21:14 (mystik).
13 godina
protjeran

Griješiš, poljoprivredni posao je jedan od najtežih poslova. A ovo ,da mogu ovo ili ono, mogu...ali, nije o tome riječ. Ljudi su nasjeli na režimske medije, koji eto te vrijedne ljude prikazuju, kao neke ljenčine, pa sada to samo ponavljaju.

Nema jake države bez jakog seljaka.

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 21:25 (Cold Steel).
14 godina
odjavljen

Ma nek siju batate, hokaido tikve, veganske điđe-miđe, repicu za biogorivo, bilo što što ima smisla i donosi profit jer sve prodaje za 15 do 150 kn ,a ne ko hebena pšenica za 2 kn s poticajima.

Problem je što današnji seljaci više nisu seljaci, već seljačine koje nemaju pojma čime se bave.

Kao uvjet za dobivanje poticaja treba staviti agronomski fakultet pa tko će drljat-mrljat i zahebavat se s državnim novcima,bez škole-ništa.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina
Vjerojatno smo se krivo razumjeli. Ja pitam da li je ovo dimna zavjesa za dizanje režija? @leteći slon: svatko igra u okviru pravila koja se primjenjuju. To što smo mi banana država, po pitanju poštivanja propisa, je osnovni problem.
Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 21:49 (mario.L_hr).
15 godina
Cold Steel kaže...

Griješiš, poljoprivredni posao je jedan od najtežih poslova. A ovo ,da mogu ovo ili ono, mogu...ali, nije o tome riječ. Ljudi su nasjeli na režimske medije, koji eto te vrijedne ljude prikazuju, kao neke ljenčine, pa sada to samo ponavljaju.

Kažem, proizvodnja kupusa, salate, krumpira i ostalog povrća se može tu svrstati. Jer ipak taj kupus i salatu treba porezat, a krumpir prebirat na kombajnu.Doduše za krumpir postoje i pravi kombajni(vidi Grimme Tectron), i naravno slijedni sortirajući mehanizam, al to je ipak prevelika investicija za bilo koga u RH trenutno.

Proizvodnja žitarica nije upola toliko zahtjevna. Nakon što se zemlja pripremi(što se ni ne mora toliko usitnit zemlja ko za gore navedene kulture) i posije, jedanput/dvaput izvrše špricanje i gnojidbu. Znaš koja je sljedeća radnja? U 6./7. mjesecu ulazak kombajna na polje. Kao što rekoh, ne žanju srpom nego kombajn sve odradi umjesto njih. Što mora napraviti? Doći sa traktorom i prikolicom u koju će iskipati žito i odvest u silos/skladišni prostor gdje će čekati otkup ili će to obaviti odmah. 

Logično je da se taj nije sagnuo za drugo nego promjenu priključaka, dok su ovi bili sagnuti cijelo vrijeme dok se kupus/salata bere. Također, valja spomenuti da se uglavnom povrće mora navodnjavati da bi imalo ikakve šanse za razvoj, dakle hrpa neprospavanih noći. 

Ali kao što sam rekao, ja ne vidim da se bune ljudi koji se bave povrtlarstvom, nego oni koji se bave žitaricama.

I je bitno je mogu ovo ili ono. Ja ne vidim logiku da se uporno sije i proizvodi ono što na tržištu ne ide, odnosno, ide ali oni nisu zadovoljni cijenom. Logično bi bilo da se proizvodnja preorijentira na neku drugu kulturu koja treba tržištu.

Doduše, rekao sam, neki su se sami snašli i prodali žito Slovencima i Mađarima. A ako misliš da seljak može biti jak ako ovisi o ovih par hiljada od poticaja, žali bože takvog seljaka i države.

16 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

....Ljudi su nasjeli na režimske medije, koji eto te vrijedne ljude prikazuju, kao neke ljenčine, pa sada to samo ponavljaju....

Ajde, budi iskren, i priznaj da romantiziras iz nekog samo tebi poznatog razloga. Ne kazem da moderni mediji nisu vecinom zlurada goveda, no sve mi se cini da onaj seljak koji posteno radi - nije onaj koji ide traktorom blokirati ceste.

Gle, vidi ovo - kad njima nesto ne pase jer, recimo, gube poticaje pa ne mogu otplacivati kredite za svoje super-skupe traktore, oni blokiraju ceste. Kad neki gradjanin (dakle, covjek iz grada) izgubi _stan_ iz slicnih razloga, a nije niti dobivao poticaje, sta da on radi? Da isto ide blokirati ceste?

Kako mozes seljacki posao nazvati tezim od icega drugoga, kad imas posao u kojem je doslovce sve _tvoje_, a zasticen si kao da radis u drzavnoj upravi?

Ajde nemoj, molim te...

P.S. When the fuck sam napunio 4 godine?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 22:09 (Deus ex machina).
12 godina
protjeran
ivan dragi kaže...

Ovo bih te molio da malo objasniš ako nije bed.

Mislim da je teoretski nemoguće da će baš svima biti lošije no što je sad. 

U pravu si, onima koji kopaju po kantama nemože biti gore nego što je sada, osim ako im konkurenciju ne napravi još koji kopač koji je do jučer šutio i gledao dok mu voda nije došla do grla, tako to ide, nešto kao u logorima kada logoraši gledaju i zakopavaju mrtve, ali se nekako nadaju da će njih ta sudbina izbjeći, ali nada je hrana za siromahe i opljačkane. Oni kojima će biti bolje su oni koji imaju kapital da pokupuju sve što se nudi, to je odprilike 1%.

Cold Steel kaže...

Slažem se, u pitanju je i velika kocka oko uroda, nekad je dobar, nekad je loš. Osim toga, odvjetnik ti može zatrebati jednom u životu, doktor jednom godišnje, ali seljaka trebaš 3 puta dnevno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice