Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.079.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Dobro, onda mi reci po cemu je ova vlada pozitivna, odnosno, po cemu je Linic good guy? Samo je manje negativan od prethodnika. Ako je to dobro i ako se sa tim zadovoljavamo onda zbilja zasluzujemo ovakve vlade.

Pa ,napokon netko ,koliko- toliko ima muda reći: ljudi ovako više ne može ,nema se para. Platite svoja davanja.

Da ljudi, opalit cemo vam jos dva tri poreza da mozemo zaposliti jos uhljeba koje cete morati placati. Ajde molim te.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Neobična uporaba pridjeva "savjesna" gdje to u ovom slučaju znači "ona koja je odabrala struku za koju je jasno znala što sve uključuje, ali odbija raditi zbog razloga koji nemaju veze sa strukom".

Mah ,trolanje: odjedamput je lovi savjest ,nakon 20 i nešto godina rada.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina

Isto kao ona ludjakinja oko Omisa sto nije tila prodat kontracepcijske tablete jer se to kosi sa njenim vjerskim uvjerenjima. LOL. Sta nisi isla u casne pa ne bi trebala prodavat kontracepciju, luda zeno.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:13 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...

Kao ovi su nikakvi, ali oni drugi su jos gori pa su prema tome ovi dobri? Odlicna logika. 

A ovi su loši, pa ajmo glasat za ove koji su još gori. Još bolja logika!

A zašto uvođenje reda mora odmah značiti zapošljavanje novih uhljeba? Što bi neuvođenje reda onda odmah povlačilo nezapošljavanje novih parazita? Imam osjećaj kao da bilo što da ovi naprave, da bi ti našao neki razlog zašto je to krivo.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina

Nakir je bodulski grintavac i jednako mrzi sve ljude.

EDIT: Dakle, bilo tko da je na vlasti neće mu valjati.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:20 (Drago).
17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Kao ovi su nikakvi, ali oni drugi su jos gori pa su prema tome ovi dobri? Odlicna logika. 

1. A ovi su loši, pa ajmo glasat za ove koji su još gori. Još bolja logika!

2. A zašto uvođenje reda mora odmah značiti zapošljavanje novih uhljeba? Što bi neuvođenje reda onda odmah povlačilo nezapošljavanje novih parazita? Imam osjećaj kao da bilo što da ovi naprave, da bi ti našao neki razlog zašto je to krivo.

1. Gdje sam ja to napisao?

2. Nisi me razumio. Ja sam samo htio reci da bi oni nekakav napredak vidili kao priliku za zaposljavanje novih uhljeba.

@Drago... do sada smo imali priliku vidjeti 3 vlade.

Jedna je bila HDZ-ovska lopovska (bez obzira na mandat, svi su isti).

Druga je bila Racanova vlada koja je bila koliko toliko pozitivna.

Treca je nesposobna Milanovićeva, ali ne ono nesposobna da neke stvari zayebe, nego toliko nesposobna da NISTA ne uspije napraviti, al ono, NIŠTA NIŠTA.

Dakle, nisam grintavac, samo smatram da je ova vlada (kao i ona HDZova) loša za ovaj narod i za ovu zemlju.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:27 (tnakir).
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Nakir je bodulski grintavac i jednako mrzi sve ljude.

EDIT: Dakle, bilo tko da je na vlasti neće mu valjati.

Njega bode to što mu sada Linić češlja po apartmanima i traži neprijavljene goste. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan

Ne znam dali je netko pogledao neki od ova tri dokumentarca, ako nije nitko svakako preporucam jer su dobri. I bilo bi ih zanimljivo prokomentirati te usporediti ono sto se u njima prikazuje sa sadasnjom situacijom u ovoj drzavi. Iako je to sve vise - manje poznato ali je svejedno vrlo zanimljivo vidjeti ovako na jednoj "hrpi" ukomponirano u dokumentarac.

"Termin koji je korišten u opisivanju "smrti" Rusije bila je "Catastroika".

"Catastroika" je od tada postala sinonim za zemlje sa potpuno uništenom proizvodnjom;

tržištem; prodatom javnom imovinom i sve lošijim životnim standardom. "Catastroika",

također, može poslužiti i kao mjerna jedinica kako za nezaposlenost, socijalno siromaštvo,

pad životnog vjeka.. isto tako i za sve veću grupu tajkuna i oligarha koji preuzimaju uzde zemlje."

Catastroika:

Debtocracy:

Confessions Of An Econimic Hitman:

18 godina
tnakir kaže...

@Drago... do sada smo imali priliku vidjeti 3 vlade.

Jedna je bila HDZ-ovska lopovska (bez obzira na mandat, svi su isti).

Druga je bila Racanova vlada koja je bila koliko toliko pozitivna.

Treca je nesposobna Milanovićeva, ali ne ono nesposobna da neke stvari zayebe, nego toliko nesposobna da NISTA ne uspije napraviti, al ono, NIŠTA NIŠTA.

Dakle, nisam grintavac, samo smatram da je ova vlada (kao i ona HDZova) loša za ovaj narod i za ovu zemlju.

Ja mislim da je Račan bio daleko lošiji premijer od Milanovića, da budem iskren. S jedne strane razumijem da je imao dva golema kolpo morto sidra oko vrata Budišu i Tomčića, a Milanović sada ima "samo" HNS, ali toliko mlakosti, kompromiserstva i ekonomskog ničega od Račana stajalo ga je izgubljenih izbora. 

Za Račana je najbolje što se može reći da nije aktivno uništavao, za razliku od svih HDZ-ovih vlada, ali zato jest pasivno svojom neodlučnošću i neaktivnošću. 

Ova vlada, koliko god klapalo na sve strane do sada je napravila: 

- objavila famozni registar branitelja

- izbrisala 400.000 nepostojećih birača s popisa

- skinula brodogradnju s državne sise (službeno utukli u nju 28, realno 60 milijardi kuna u 20 godina - od toga više od polovice ukradno po škverovima, valja pregledati imovine sindikalista koje gledamo na TV-u i njihove kroko-suze)

- onemogućili isplate plaće bez isplate doprinosa

- fiskalizacija

- lista dužnika

- smanjili HEP za 1.400 ljudi

- rješavaju HŽ, vreću bez dna

- centralna isplata plaća svim državnim službenciima - ranije to radilo 200 odvojenih računovodstava

- zdravstveni odgoj

Vjerojatno bi bilo još toga, ali se ne mogu sjetiti.

Račanova vlada se sastojala od neprekidnog zadovoljavanja Tomčićevih apetita, podilaženja psihički nestabilnome Budiši i tu i tamo nekom dobro potezu Linića i Crkvenca. 

Zbog Račana ne glasam od 2003. naovamo.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:47 (Drago).
17 godina
Drago kaže...

Ova vlada, koliko god klapalo na sve strane do sada je napravila: 

1. objavila famozni registar branitelja

2. izbrisala 400.000 nepostojećih birača s popisa

3. skinula brodogradnju s državne sise (službeno utukli u nju 28, realno 60 milijardi kuna u 20 godina)

4. onemogućili isplate plaće bez isplate doprinosa

5. fiskalizacija

6. lista dužnika

7. smanjili HEP za 1.400 ljudi

8. rješavaju HŽ, vreću bez dna

9. centralna isplata plaća svim državnim službenciima - ranije to radilo 200 odvojenih računovodstava

10. zdravstveni odgoj

Zbog Račana ne glasam od 2003. naovamo.

1. kakva korist od toga? Zbilja smo profitirali od tog popisa, nema sto.

2. To su napravili zbog toga sto je tih 400 000 birača glasalo za HDZ, ne zbog toga što žele red.

3. To je zasluga EU, ne ove vlade.

4. Booo hooo... kad onemoguće neisplatu plaće nek se onda jave, ovako su samo potakli plaćanje na crno.

5. Ajde eto jedan plus.

6. I od ovoga smo profitirali za popisdit. Dugove još uvijek ne mogu naplatiti. Kakve koristi od popisa.

7. Ovo nisam znao, ali i dalje ne reagiraju ne ogromnu lovu koja se troši na plaže i bonuse u istoj firmi, a u isto vrijeme dižu cijene usluge.

8. Ovo riješava EU, ne Vlada

9. Nisam ni ovo znao, ali ovo je sve kap u moru.

10. Kakav zdravstveni odgoj? Pa to jos nije uvedeno u skole. I u ostalom, poprilicno je nebitna stavka u danasnjem socijal/gospodarskom programu.

Vlada I. Račana je imala najveći rast proračuna u povijesti RH. Bolje i status quo nego pad kakav smo doživljavali sa drugim vladama. 

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:52 (tnakir).
18 godina
tnakir kaže...

1. kakva korist od toga? Zbilja smo profitirali od tog popisa, nema sto.

2. To su napravili zbog toga sto je tih 400 000 birača glasalo za HDZ, ne zbog toga što žele red.

3. To je zasluga EU, ne ove vlade.

4. Booo hooo... kad onemoguće neisplatu plaće nek se onda jave, ovako su samo potakli plaćanje na crno.

5. Ajde eto jedan plus.

6. I od ovoga smo profitirali za popisdit. Dugove još uvijek ne mogu naplatiti. Kakve koristi od popisa.

7. Ovo nisam znao, ali i dalje ne reagiraju ne ogromnu lovu koja se troši na plaže i bonuse u istoj firmi, a u isto vrijeme dižu cijene usluge.

8. Ovo riješava EU, ne Vlada

9. Nisam ni ovo znao, ali ovo je sve kap u moru.

10. Kakav zdravstveni odgoj? Pa to jos nije uvedeno u skole. I u ostalom, poprilicno je nebitna stavka u danasnjem socijal/gospodarskom programu.

Vlada I. Račana je imala najveći rast proračuna u povijesti RH. Bolje i status quo nego pad kakav smo doživljavali sa drugim vladama. 

Bez veze lupaš pa nisam siguran da li to smatraš radnom obavezom pa trolaš, ili stvarno misliš tako, ali ne da mi se sada točku po točku objašnjavati. 

Ako imaš volje, guglaj, ako ne, nikom ništa. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 14:55 (Drago).
15 godina
Drago sve to stoji ali nisu napravili najbitniju stvar. Nisu preokrenuli trendove i mi nastavljamo nekontrolirano juriti prema dolje. Kad na sve to dodaš hrpu šlamperaja (koji bi bio prirodniji HDZ-u) i premijera koji se drži kao da je bolji od svih dobiješ to što dobiješ. Potpuno se slažem s tnakirom, moraju rezati troškove, kad oporezuješ sve što možeš (uključivo i sivi sektor) s tim se ne može održati ova država. Budući novih investicija i prihoda nema treba rezati rashode. Osobno sam razočaran što još nisu krenuli u reformu lokalne samouprave. Sve mi se čini da će to preskočiti jer nisam siguran da u zadnjoj godini vlade neće krenuti s kalkulacijama.
Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
.....

E ,sad već stvarno laprdaš! Ko da si iz Dalmacije ,no hard feelings svim dalmatincima!

Račanova vlada je imala rast ,jel od 2000. do 2003. nije bilo nikakvih kriza i sve svjetske ekonomije su imale rast!

Ajde se malo skuliraj ,popi pivo i pusti politiku i ekonomiju. Očito ti nejde.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:10 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:04 (Makavelii).
17 godina

A za to vrijeme, regionalni Microsoft iz HR ide u Srbiju, Hyundai otvara u Srbiji, ovo govno ide u Srbiju, ono govno ide u Srbiju. WTF?

Rvat katolik!
17 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...
.....

E ,sad već stvarno laprdaš! Ko da si iz Dalmacije ,no fard feelings svim dalmatincima!

Račanova vlada je imala rast ,jel od 2000. do 2003. nije bilo nikakvih kriza i sve svjetske ekonomije su imale rast!

Ajde se malo skuliraj ,popi pivo i pusti politiku i ekonomiju. Očito ti nejde.

Nije bilo ni mandat nakon njih ako ne racunas Sanadera... pa vidi kako je krenulo.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A za to vrijeme, regionalni Microsoft iz HR ide u Srbiju, Hyundai otvara u Srbiji, ovo govno ide u Srbiju, ono govno ide u Srbiju. WTF?

Kapital ide tamo gdje su manji troškovi i veća neto zarada. Potpuno prirodni proces.

tnakir kaže...

Nije bilo ni mandat nakon njih ako ne racunas Sanadera... pa vidi kako je krenulo.

Krize ,službeno ,po HDZovoj vladi u Hrvatskoj nije bilo do 2010. Iako je stagnacija počela već 2008.

18 godina
mario.L_hr kaže...
Drago sve to stoji ali nisu napravili najbitniju stvar. Nisu preokrenuli trendove i mi nastavljamo nekontrolirano juriti prema dolje. Kad na sve to dodaš hrpu šlamperaja (koji bi bio prirodniji HDZ-u) i premijera koji se drži kao da je bolji od svih dobiješ to što dobiješ. Potpuno se slažem s tnakirom, moraju rezati troškove, kad oporezuješ sve što možeš (uključivo i sivi sektor) s tim se ne može održati ova država. Budući novih investicija i prihoda nema treba rezati rashode. Osobno sam razočaran što još nisu krenuli u reformu lokalne samouprave. Sve mi se čini da će to preskočiti jer nisam siguran da u zadnjoj godini vlade neće krenuti s kalkulacijama.

Naša propast je počela početkom 90-tih i to ne zbog posljedica rata, već sa divljom "privatizacijom" (eufemizam za otvoreno pljačkanje društvene imovine), a ovo što sada vidimo samo je rezultat raznih kutli, tutli i mutli, kao što je i slom svjetskog bankarskog sustava počeo u 80-tima deregulacijom, a ne 2008. kad je to došlo na naplatu.

Mi više nemamo materijalne osnove, proizvodnje, koja nas može držati na površini. Uništeni su svi "socijalistički mastodonti", a nisu ih zamijenili kapitalistički bilo "mastodonti" ili "malo i srednje poduzetništvo" koje, ekšli, uvelike ovisi o "mastodontima" i zapravo za njih radi. 

S obzirom da ova vlada kao i sve prethodne mantra o nemiješanju države u slobodno tržište, a u nas je ono, pak, premalo da stvori dovoljnu akumulaciju za gradnju novih "mastodonata" na koje će se prikačiti obrtnici i MiS poduzetnici, jurnjava ka dnu septičke jame se mora nastaviti. 

Država je tako jedina koja bi mogla snažnim intervencionizmom i planski oživiti, odnosno iznova stvoriti  industrije koje smo nekada imali, a više nemamo, bilo kao državnokapitalističko ili društveno poduzetništvo, ali EU, Svjetska banka, MMF i ostali se vjerojatno mršte na to, a i ova vlada kaže da smo kao narod "odabrali kapitalizam", premda se ja ne sjećam da me itko ikada pitao išta o kapitalizmu, već samo o višestranačju i neovisnosti. 

Ukratko, bit će gore, koja god vlada došla. 

This space for rent!
17 godina
tnakir kaže...

To nije trend od ove Vlade. Kad je Jaca odlazila, Albanija (ili je to bila Crna Gora?) je imala više stranih investicija od nas. Odu od nas zato što je radnik skup. Kada su došli na vlast, krenuli su nešto sređivati i u tom smjeru (smanjeni doprinosi za HZZO), međutim stalo je (vjerojatno zbog dugova). Kako rekoh, kao radna snaga skupi smo ko vrag i to jest jedan od minusa ove Vlade što ne rješava taj problem, ili ga barem pokušava rješiti. Tko zna, možda ako Linić uspije sve natjerati (da znam kako zvuči, karikiram) da plaćaju porez, možda se nađe i prostora za smanjivanje doprinose koje poslodavac mora plaćati.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Kapital ide tamo gdje su manji troškovi i veća neto zarada. Potpuno prirodni proces.

Bukva kaže...
tnakir kaže...

To nije trend od ove Vlade. Kad je Jaca odlazila, Albanija (ili je to bila Crna Gora?) je imala više stranih investicija od nas. Odu od nas zato što je radnik skup. Kada su došli na vlast, krenuli su nešto sređivati i u tom smjeru (smanjeni doprinosi za HZZO), međutim stalo je (vjerojatno zbog dugova). Kako rekoh, kao radna snaga skupi smo ko vrag i to jest jedan od minusa ove Vlade što ne rješava taj problem, ili ga barem pokušava rješiti. Tko zna, možda ako Linić uspije sve natjerati (da znam kako zvuči, karikiram) da plaćaju porez, možda se nađe i prostora za smanjivanje doprinose koje poslodavac mora plaćati.

My point exactly.

Rvat katolik!
17 godina
Drago kaže...

Država je tako jedina koja bi mogla snažnim intervencionizmom i planski oživiti, odnosno iznova stvoriti  industrije koje smo nekada imali, a više nemamo, bilo kao državnokapitalističko ili društveno poduzetništvo, ali EU, Svjetska banka, MMF i ostali se vjerojatno mršte na to, a i ova vlada kaže da smo kao narod "odabrali kapitalizam"

I onda ti dođu seljaci koji traže poticaje... Kapitalizam da poludiš...

Ili ono - mi imamo jako velike tržište i veoma smo uspješno poduzeće, ali je došo X, sve popljačko i zato zadnjih godinu dana ne primamo plaću. Država mora sanirati poduzeće... Jer ono ima veliko tržište. 

Ma daaaaa... Možda u lokalnoj birtiji i uspije tu priču prodati nekome.

18 godina
Bukva kaže...

I onda ti dođu seljaci koji traže poticaje... Kapitalizam da poludiš...

Ili ono - mi imamo jako velike tržište i veoma smo uspješno poduzeće, ali je došo X, sve popljačko i zato zadnjih godinu dana ne primamo plaću. Država mora sanirati poduzeće... Jer ono ima veliko tržište. 

Ma daaaaa... Možda u lokalnoj birtiji i uspije tu priču prodati nekome.

To je krvarenje državne love na najbeskorisniji mogući način. Za 60 (ili 28) milijardi državnih kuna mogli smo imati od nule sagrađena tri vrhunska brodogradilišta i prateću industriju alata i motora u rangu japanskih i korejskih, a ovako imamo industrijsku granu na samrti i neke hoštaplere koji se vrte oko nje i tobože je privatiziraju i spašavaju.

Seljacima je kroz "poticaje" isplaćeno preko 30 milijardi kuna u zadnjem desetljeću, a ekipa u Slavoniji teška sirotinja. 

HŽ se raspada, a sisa desetke milijardi godišnje. 

I tako...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:29 (Drago).
15 godina
Sve je jasno, nisam ni implicirao da je ova vlada kriva za trenutnu situaciju (kao što si i sam napisao kriva je deindustrijalizacija zemlje i nečija fiks ideja da se može živjeti od usluga). Ono čemu sam se ja nadao (uzalud) je da će uspjeti preokrenuti trend, da će napokon postojati vlast koja će skrbiti o investicijama i koja će privlačiti iste. Nažalost trenutno smo još više neprivlačni za Investitore. Da se razumijemo trenutna oporba je još manje sposobna od vladajućih. Osobno mislim da u ovoj državi treba ostvariti konsenzus da svi guraju u istom smjeru jer je stanje gore nego ikada.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
Osobno mislim da u ovoj državi treba ostvariti konsenzus da svi guraju u istom smjeru jer je stanje gore nego ikada.

Pa trenutacno i guraju u istom smjeru, samo u krivom smjeru.

Rvat katolik!
18 godina
mario.L_hr kaže...
Sve je jasno, nisam ni implicirao da je ova vlada kriva za trenutnu situaciju (kao što si i sam napisao kriva je deindustrijalizacija zemlje i nečija fiks ideja da se može živjeti od usluga). Ono čemu sam se ja nadao (uzalud) je da će uspjeti preokrenuti trend, da će napokon postojati vlast koja će skrbiti o investicijama i koja će privlačiti iste. Nažalost trenutno smo još više neprivlačni za Investitore. Da se razumijemo trenutna oporba je još manje sposobna od vladajućih. Osobno mislim da u ovoj državi treba ostvariti konsenzus da svi guraju u istom smjeru jer je stanje gore nego ikada.

Ja nisam baš lud za stranim investicijama. Strane investicije su kratkog daha i ne rješavaju strukturne probleme nacionalnih ekonomija. 

Strana investicija ti digne tvornicu tekstila i za 10 (ili pet, ili 15) godina kada u Vijetnamu nađu jefitniju radnu snagu dadu svima pedalu i odu, a ti ostaneš s hrpom nezaposlenih.

Skoro sve strane investicije u nas su završile smanjenjem plaća i otpuštanjima, odnosno nestankom čitavih tvornica - od HT-a koji sada ima manje od polovice zaposlenih nego kad je prodan, pa do raznih tvornica ovoga ili onoga, manjih ili većih. Jedini pozitivni primjer strane investicije u nas kojeg se mogu sjetiti (isto uz velika otpuštanja) je Dalmacija cement koji i dalje radi i zapošljava, uz filtre na dimnjacima. Fala Meksikancima na tome. 

Sve ostale "strane investicije" su se, ne samo kod nas nego općenito, pokazale ekstremno problematičnima za nacionale ekonomije.

This space for rent!
17 godina
Makavelii kaže...

Ono sto je pozitivno je sto se pokusava stati na kraj utaji poreza ono sto je negativno je sto zatvaraju birceve/klubove usred sezone. Ako treba neka im lupe 3x vecu kaznu ali neka ih ostave da rade.
Kad ih zatvore niti ce drzava vidjeti novac od poreza, niti ce sam vlasnik zaraditi novac pa ga potrositi u toj istoj drzavi gdje ce opet porez ici drzavi niti ce taj vlasnik moci sam sebe i svoju obitelj uzdrzavati kako treba.

To je dobro Linic objasnio jucer.

To su ljudi koji kradu TVOJ novac i nije sramota sto se zatvaraju klubovi po dalmaciji u srcu sezone, sramota je sto ti isti klubovi kradu tvoj i drzavni novac besramno usred sezone SVJESNO riskirajuci isto to zatvaranje.

Ovaj tvoj post, a i takvo misljenje opcenito je kao da zrtvu silovanja prozoves krivom jer je natjerala silovatelja da je siluje.

Linic djeluje celicnom rukom bezkompromisno i to je ono sto se treba napravit. Ove godine ces ti i tvoji istomisljenici tuliti kako to nije fer, a sljedece godine ce svi klubovi i kafici placati porez drzavi.

Ti i Tnakir ste hateri. Vi cete kenjkati po svakoj vladi i po svakom vladinom potezu.

Znas kako se odgaja zivo bice (recimo dijete)? Kada bude zlocesto, ukoris ga. Kada napravi nesto dobro, pohvalis ga.

Ja nisam nikakav SDPovac (mislim jesam glasao za njih) ali potezi koje oni rade su najbolji politicko-ekonomski potezi od osamostaljenja Hrvatske, a upravo ste vas dvojica tip ljudi zbog kojih bi se mogli vratiti na staro - HDZ.

HDZ ima svoje glasacko tijelo koje ce glasati za HDZ da na Zagreb bace atomsku bombu ali upravo ste vi "hateri" ti koji bi svojim lupetnjam mogli dovesti Karamarka na vlast djelujuci na neodlucne i neinformirane glasace.

Neka ti to bude i odgovor na onaj PM od prije par dana.

Niste objektivni i ja shvacam da vlada nije savrsena i ne znam sto vec, ali ovo je najbolje sto hrvatska politicka scena trenutno moze ponuditi i to dokazuju svojim potezima u realnom vremenu, a vi prigovarate i na njihove dobre poteze jer eto nisu dovoljno dobri potezi za vase standarde, LOL??!?

HDZ i SDP nisu isti kako ti kazes, daleko su od istoga i to je cinjenica.

I SDP ce imati svoje afere vjerojatno i postavljat ce svoje ljude i sve su to negativne stvari koje se s vremenom trebaju iskorijeniti ali to i nivo na kojem je HDZ funkcionirao su dva toliko razlicita nivoa da te dvije stranke uopce nisu usporedive.

Pola Hrvatske je potpuno disfunkcionalno samo zato jer je HDZ smjestio svoje ljude u sve pore drzavnog aparata i cijelim drzavnim aparatom jos uvijek upravljaju HDZovci koji nemaju pojma sto rade i kako trebaju raditi ali su na pozicijama i na pozicije ce smjestati i dalje svoje ljude koji ce postajati dijelom HDZ-a samo kako bi dosli na te pozicije.

Ja ne znam jesi ikad bio u Sibensko-kninskoj zupaniji i imao posla s drzavnim aparatima ovdje, vjerojatno nisi jer bi znao o cem pricam i ne bi ovako blesavo izjednacavao ove dvije stranke.

Ipak, mislim da Linicevi potezi odjekuju super medu biracima i da ce barem njega prepoznati kao nesto pozitivno sto bi moglo donijeti SDP-u ponovnu pobjedu na izborima, a nadam se da ce SDP nastaviti raditi ovako, a najvise se nadam da ce rijesiti taj prokleti drzavni aparat otrovan HDZovcima i nesposobnim ljudima.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:48 (Psiho246).
18 godina

S nekim dijelovima se slažem, s nekim ne, ali se ne slažem s ovim "kenjatorima" i moglio bih bez toga jer nema potrebe.

This space for rent!
17 godina
Psiho246 kaže...

Ti i Tnakir ste kenjatori. Vi cete kenjkati po svakoj vladi i po svakom vladinom potezu.

Pa ja sam glasao za ovu vladu :) Mislim da imam pravo kenjati po njenim losim odlukama.

Rvat katolik!
17 godina

Sad će ispasti da sam dijametralno suprotan tnakiru, a da radim isto - ako ovo rečeno ima imalo smisla (odnosno da bilo što Vlada napravi, ja nađem razlog zašto je to dobro).

Međutim, trenutno imamo... Koliko? 330k nezaposlenih? Otpuštanjem državne administracije (znači, šljaker vulgaris koji sjedi u uredu i cucla lovu), opet ćeš imati isti broj ljudi na državnoj sisi, samo će biti socijlni slučaj, nezadovoljni i neće raditi apsolutno ništa (sjedit će doma i brati će pare sa burze).

Ljide treba prebacit u realni sketor. Kako? Nemam pojma. Preškolovanjem valjda. Natući nezaposlenost na +400k, zemlja će otići k vragu.

Ista stvar da Linić kojim slučajem ode na "velike ribe" (aka Todorić). Ako Agrokor zatvori porezna, mogu odmah komotno seliti u Egipat, neće biti neke oveće razlike... Barem ću viditi piramide.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 15:50 (Bukva).
17 godina
tnakir kaže...
Psiho246 kaže...

Ti i Tnakir ste kenjatori. Vi cete kenjkati po svakoj vladi i po svakom vladinom potezu.

Pa ja sam glasao za ovu vladu :) Mislim da imam pravo kenjati po njenim losim odlukama.

Pa i treba po losim odlukama kenjati ali ne i po dobrim odlukama.

Vi prakticki nijecete bilo kakav pozitivan utjecaj ove vlade i samo birate lose stvari te proglasujete i neke dobre potezel osima jer ste kronicno pesimisticni ali istina je da - It can get no better that this...

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice