Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.367.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...
i_rambo_plache kaže...

A koje to usluge banka radi za tih 37k kn za koliko im je uvećan početni dug od 33k kn? I što nije mali overkill dati kuću od 244k kn (sudska procjena što znači da realno vrijedi i više) na dražbu da bi namirili taj prenapuhani dug? Na kraju će te familija izgubiti kuću i dobiti 174k kn za što mogu dobiti drek na šibici u vezi stambenog pitanja.

Nadalje, ako se banka osigurava tako da sjeda na imovinu, zašto onda osoba s 2k kn plaće ne može uzeti hipotekarni kredit? Kaj, banke mogu imati 10 linija obrane, a dužnici trebaju plesati na tankoj liniji i hebeš njih — kad kupiš pokvareno mlijeko u Konzumu, odmah se prijeti društvom za zaštitu potrošača, a kad su banke u pitanju, onda su one mile i dobre i nikome DZZP ni ne pada na pamet.

Shvaćam ja sve da dugove treba vraćati i totalno sam za to, te ne stajem u obranu ove familije iz razloga što su banke zle korporacije već se pozivam na razum da za (prenapuhani) dug od 70k kn nema smisla dražbiti jedinu nekretninu. Ono što treba napraviti je regulirati ovlasti banaka, a ne da za relativno male dugove ovrše kuću!

Pa lik je imao priliku da tu kuću proda za više love-on ju nije prodao i sada će banka to napraviti umjesto njega a on će se sa tim parama useliti u kuću od 80 kvadrata ili otići u podstanarstvo. Jbte, vi se svi ponašate kao da ga banka ide lupati čekičem po glavi-alo, tip je bankrotirao i sjedaju dugovi. The end.

Makavelii kaže...

Taj clanak je tu tek tolko kao uvod u temu. Tema su ljudi opcenito koji izgube posao i onda ih na kraju banka sjeb* ono do kraja. Izbaci ih iz kuce/stana te postanu beskucnici bez ama ikakve sanse za nekakav posao a kamoli neki normalni posao gdje bi imali neke sanse si ponovo srediti zivot.. Na kraju price oni zavrse kao beskucnici, bez posla i unistenog zivota jer tko ce zaposliti beskucnika te su na grbaci drzave sa primanjem socijale da prezive. Dakle na gubitku su i izbaceni ljudi i drzava koja daje socijalu a jedini dobitnici banka!

Znaci jos jednom za sve ostale koji citaju a ne kuze nitko ne prica o oprostu kredita nego o njegovom "zamrzavanju" dok se ne steknu povoljni uvjeti za nastavak njegovog otplacivanja. Dakle dok covjek ne stane ponovo "na noge" i pronade posao pomocu kojeg ce moci otplacivati kredit.

Joj, daj molim te-kakvi beskućnici. Stvarno pretjeruješ. imam neki filing da ili ti imaš kredu ili je netko tebi blizak uzeo kredu pa nafuravaš na to.

Kakvi beskucnici? nego sto je covjek kojeg izbace iz jedine nekretnine koje ima i koju koristi za zivot/stanovanje na ulicu? nego gdje ce spavati? hoces ga ti ili netko drugi primiti u svoju kucu/stan? naravno da ne nego ce spavati na ulici, po parkovima, napustenim zgradama i kako god se vec snalaze ti ljudi.

i ne hvala bogu nemam nikakav kredit (ja sam ona generacija o kojoj se pise puno po netu u zadnje vrijeme koja ostaje sa roditeljima u njihovom stanu makar je odavno zrela da se osamostali) a niti moji bliznji.. samo me smeta nepravda koju vidim sve vise sto na medijima (izbacivanja ljudi na ulicu od strane banke) sto na ulici uzivo (kopanje po kantama da bi prezivjeli) a vecini se zivo jeb* jer si misle kako oni ne mogu doci u tu situaciju pa pametuju zasto nisu ovo napravili ovako ili onako.. a drzava umjesto da stiti ljude od kojih i zivi ona stiti banke.

18 godina
neaktivan

off...

thahahaha{#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
16 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
Vezano uz ovu temu... U mojoj kuci zivi lik, ~ 30 godina, zdrav, ima zeni isto toliko godina isto zdrava. Ne rade nego zive od socijalne pomoci. Kako? Pa eto imaju 6 ili 7 djece!! Prije sam bio "mekog srca" na takve obitelji ali vise nisam. Frajeru se neda radit nego je na burzi nes sitno fusa sa strane i bere moje, i vase novce putem socijale. 2 puta me mjesecno zica da ga odfuram do bille, konuma itd. U pocetku sam ga vozio i nisam uzimao lovu za bengu ( ponudio 2 puta od valjda 20 puta sta sam ga vozio). I sta rec? Frajer se zavali u stolici, pusi i hvalisa kak nis ne radi, djabe vrtic, lova od drzave, socijalnog, grada itd... Sad ce mozda i sobit stan od grada jer jebiga ipak ima 7 djece. U isto vrijeme meni se vrti po glavi kako je moj stari u ratu proveo 5 godina, u tigrovima, spalio na zivce, dok su ga doma cekali zena i troje male dijece. Stara mi umrla, nikad lipe nismo trazili, niti se djiberili. Sam radim i financiram si izlaske, fax itd. I nikad mi nista nije falilo i nisam si nista sta sam zelio uskratio. I onda kad ti takav mlatimudan pocne solit pamet dode ti da pri brzini od 120km/h otvoris vrata i nogom u guzicu. Isto ovi sta su uzimali kredu. Na pocetku znas sta se moze desit i ti i dalje po svom. Sad su svi krivi al oni najmanje. Evo ja cu otkantat fax, konstantno si pumpat curu, dic kredu i dignut palacu i onda plakat da me banka zeli opljackat. Znam da ima puno ljudi koji jednostavno nemaju, igra zvana zivot ih je *#%€ala ali cim procitam "sestero djece", "digli kredit", "socijalni slucaj" digne mi se tlak!

Da se još ja nadovežem, a znam da će me mnogi kritizirati. Točno takva ista situacije je sa romima. Ne vjenčaju se kod javnog bilježnika, ali ostaju zajedno i imaju po 8 djece. To se tada normalno smatra da ih odgaja samohrana majka koju navodno nitko ne želi zaposliti. Dobivaju ogromne iznose iz državne blagajne, a uopće ne pridonose državi. Živi na socijali, a voze se BMW-i i Mercedesi za ne male svote. I još što je najgore nije da ih nitko ne želi zaposliti, nego oni ne žele raditi. Nemaju uopće nikakvu disciplinu i odgoj. Djeca im odlaze u školu i maltertiraju ostalu djecu, a ako se našoj djeci nešto desi nikome ništa, a ako se nešto desi romskoj djeci (nedaj bože da ga netko (zasluženo) udari) odmah dođu iz socijalne i prijete tužbama. Govorim iz osobnog iskustva sa njima koje nije lijepo. Zaštićeni su kao ugrožena vrsta pred izumiranjem i imaju poseban položaj pred zakonom, gotovo sve kuće su bespravna gradnja, a nitko o tome ništa ne govori, a i ima se dosta vatrenog oružja. Istina je da postoje i oni koji se odvoje od mase i počnu živjeti normalnim životom kao i ostali, ali tih ga strašno malo i to su oni koji završe na reportažama u Dnevniku kao civilizirani što i jesu, ali je to samo strašno mali postotak...

18 godina
neaktivan
Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
Old Iggy kaže...

Prvo, banke ne raspolažu "lažnim novcem". Novac na njihovim računima je jako realan, odavno su prošla vremena zlatnog pokrića i sličnih stvari.

Stvarno si smjesan ako mislis da banke imaju materijanlo pokrice za sav novac koji je u opticaju. Da ljudi sad idu dici svoju usteđevinu, banke bi propale, jer ne bi imale dovoljno para svima za isplatiti.

Naravno da nemaju materijalno pokriće niti će ga ikad više imati. Današnji svijet tako ne fukcionira.

Da svi krenu, zaustavile bi ih narodne banke država jer bi dovelo do kolapsa i u najbolje uređenim državama s fantastičnom ekonomijom. Novčanica kao papirnati prikaz novca i sam novac nemaju nikakve veze.

17 godina
neaktivan
luka7 kaže...
FuzzyBrain kaže...
Vezano uz ovu temu... U mojoj kuci zivi lik, ~ 30 godina, zdrav, ima zeni isto toliko godina isto zdrava. Ne rade nego zive od socijalne pomoci. Kako? Pa eto imaju 6 ili 7 djece!! Prije sam bio "mekog srca" na takve obitelji ali vise nisam. Frajeru se neda radit nego je na burzi nes sitno fusa sa strane i bere moje, i vase novce putem socijale. 2 puta me mjesecno zica da ga odfuram do bille, konuma itd. U pocetku sam ga vozio i nisam uzimao lovu za bengu ( ponudio 2 puta od valjda 20 puta sta sam ga vozio). I sta rec? Frajer se zavali u stolici, pusi i hvalisa kak nis ne radi, djabe vrtic, lova od drzave, socijalnog, grada itd... Sad ce mozda i sobit stan od grada jer jebiga ipak ima 7 djece. U isto vrijeme meni se vrti po glavi kako je moj stari u ratu proveo 5 godina, u tigrovima, spalio na zivce, dok su ga doma cekali zena i troje male dijece. Stara mi umrla, nikad lipe nismo trazili, niti se djiberili. Sam radim i financiram si izlaske, fax itd. I nikad mi nista nije falilo i nisam si nista sta sam zelio uskratio. I onda kad ti takav mlatimudan pocne solit pamet dode ti da pri brzini od 120km/h otvoris vrata i nogom u guzicu. Isto ovi sta su uzimali kredu. Na pocetku znas sta se moze desit i ti i dalje po svom. Sad su svi krivi al oni najmanje. Evo ja cu otkantat fax, konstantno si pumpat curu, dic kredu i dignut palacu i onda plakat da me banka zeli opljackat. Znam da ima puno ljudi koji jednostavno nemaju, igra zvana zivot ih je *#%€ala ali cim procitam "sestero djece", "digli kredit", "socijalni slucaj" digne mi se tlak!

Da se još ja nadovežem, a znam da će me mnogi kritizirati. Točno takva ista situacije je sa romima. Ne vjenčaju se kod javnog bilježnika, ali ostaju zajedno i imaju po 8 djece. To se tada normalno smatra da ih odgaja samohrana majka koju navodno nitko ne želi zaposliti. Dobivaju ogromne iznose iz državne blagajne, a uopće ne pridonose državi. Živi na socijali, a voze se BMW-i i Mercedesi za ne male svote. I još što je najgore nije da ih nitko ne želi zaposliti, nego oni ne žele raditi. Nemaju uopće nikakvu disciplinu i odgoj. Djeca im odlaze u školu i maltertiraju ostalu djecu, a ako se našoj djeci nešto desi nikome ništa, a ako se nešto desi romskoj djeci (nedaj bože da ga netko (zasluženo) udari) odmah dođu iz socijalne i prijete tužbama. Govorim iz osobnog iskustva sa njima koje nije lijepo. Zaštićeni su kao ugrožena vrsta pred izumiranjem i imaju poseban položaj pred zakonom, gotovo sve kuće su bespravna gradnja, a nitko o tome ništa ne govori, a i ima se dosta vatrenog oružja. Istina je da postoje i oni koji se odvoje od mase i počnu živjeti normalnim životom kao i ostali, ali tih ga strašno malo i to su oni koji završe na reportažama u Dnevniku kao civilizirani što i jesu, ali je to samo strašno mali postotak...

romi na otpadu zaraduju doslovno na stotine tisuca kn godisnje... mozda ne svi, ali onaj dio kojem ide dobro sigurno da... ostali zarade manje ali jos uvijek vrlo visoke iznose.. dobar se novac krije u poslovima sa otpadnim metalima.

14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

romi na otpadu zaraduju doslovno na stotine tisuca kn godisnje... mozda ne svi, ali onaj dio kojem ide dobro sigurno da... ostali zarade manje ali jos uvijek vrlo visoke iznose.. dobar se novac krije u poslovima sa otpadnim metalima.

Sad i njih braniš? Tebi su očito super svi propaliteti, prevaranti, klošari i lopovi. Jel se ti možda prezivaš Sanader?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Makavelii kaže...

Sad i njih braniš? Tebi su očito super svi propaliteti, prevaranti, klošari i lopovi. Jel se ti možda prezivaš Sanader?

ne znam cemu tvoj svadalacki "ton" u raspravi? tko ih brani? jel ti znas citati sa razumjevanjem ili da ti nacrtam kao malom djetetu? upravo sam napisao da zaraduju stotine tisuca kn godisnje na metalima... halo? nisam napisao niti da su jadni niti da nemaju za zivot i da ih treba drzava financirati putem socijale nego upravo suprotno... bas svasta.

14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

ne znam cemu tvoj svadalacki "ton" u raspravi? tko ih brani? jel ti znas citati sa razumjevanjem ili da ti nacrtam kao malom djetetu? upravo sam napisao da zaraduju stotine tisuca kn godisnje na metalima... halo? nisam napisao niti da su jadni niti da nemaju za zivot i da ih treba drzava financirati putem socijale nego upravo suprotno... bas svasta.

Ti ih braniš-ti braniš sve. Koliko god da ti čovjek argumenata napiše,oni su svi male maze za tebe.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Makavelii kaže...

Ti ih braniš-ti braniš sve. Koliko god da ti čovjek argumenata napiše,oni su svi male maze za tebe.

ti definitivno nisi normalan ja rome u prvom niti u proslom postu nisam branio a sto se tice prosle teme oko izbacivanja ljudi iz jedine nekretnine na ulicu od strane banke ti nisi dao nikave argumente nego si pametovao da zasto ti ljudi "nisu napravil ovo" ili "zasto nisu napravili ono" i nazivao ljude propalicama zato sto su dosli u takvu situaciju da nemaju trenutno od kuda placati kredit te si branio svojevolju banaka da rade sto zele, kad zele i kako zele od izbacivanja ljudi na ulicu, preko dizanja kamata do razno raznih spletki.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 14:55 (Makavelii).
18 godina

Pranja tebe sunce malo lupilo pa malo slabije čitaš,ha? {#}

Pročitaj sada polako šta je Makavelii napisao... Pa onda ponovno odgovori. Ok?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

ti definitivno nisi normalan ja rome u prvom niti u proslom postu nisam branio a sto se tice prosle teme oko izbacivanja ljudi iz jedine nekretnine na ulicu od strane banke ti nisi dao nikave argumente nego si pametovao da zasto ti ljudi "nisu napravil ovo" ili "zasto nisu napravili ono" i nazivao ljude propalicama zato sto su dosli u takvu situaciju da nemaju trenutno od kuda placati kredit te si branio svojevolju banaka da rade sto zele, kad zele i kako zele od izbacivanja ljudi na ulicu, preko dizanja kamata do razno raznih spletki.

Ne, ti nisi normalan. 50 puta ti se napiše da ti tipovi imaju solucija koliko žele,ali ti dramiš kao da ih netko kolje. I to konstantno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 14:57 (Pranja).
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Makavelii kaže...

Ne, ti nisi normalan. 50 puta ti se napiše da ti tipovi imaju solucija koliko žele,ali ti dramiš kao da ih netko kolje. I to konstantno.

da, zato sto imaju bezbroj solucija neprestano se povecava broj beskucnika sto u hrvatskoj sto opcenito u svijetu podgotovo od pocetka izbijanja ekonomske krize... daj ne pricaj bajke, nismo mala djeca..

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 15:12 (Makavelii).
14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

da, zato sto imaju bezbroj solucija neprestano se povecava broj beskucnika sto u hrvatskoj sto opcenito u svijetu podgotovo od pocetka izbijanja ekonomske krize... daj ne pricaj bajke, nismo mala djeca..

Dokazi, brojevi, linkovi?

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Makavelii kaže...

Dokazi, brojevi, linkovi?

"Broj učenika beskućnika u Americi je srušio rekord od jednog milijuna, po prvi put prošle godine.

To je rezultat ekonomske recesije. Ta brojka je povećanje od 57% u odnosu na 2007. godinu."

http://www.advance.hr/vijesti/propast-srednje-klase-broj-ucenika-beskucnika-rusi-rekorde-u-sad-u/

"Unatoč svim prihvatilištima prema podacima djelatnika i volontera u Hrvatskoj je trenutno više od 1000 osoba na ulici. Iz dana u dan broj beskućnika sve je veći i veći!

Od prošle godine beskućnici su prepoznati u Zakonu o socijalnoj skrbi te se definiraju: “Beskućnik je osoba koja nema mjesto stanovanja niti sredstava kojima bi mogla namiriti potrebu stanovanja te je privremeno smještena u prihvatilištu ili boravi na javnim ili drugim mjestima koja nisu namijenjena za stanovanje.”

http://www.profitiraj.hr/novosti/svjetski-dan-beskucnika-u-hrvatskoj-trenutno-vise-od-1000-osoba-na-ulici/

"Porazan je podatak da se među zagrebačkim beskućnicima nalazi i preko 50 djece i mlađih od 18 godina."

http://danas.net.hr/hrvatska/hrvatska-sramota-sve-vise-beskucnika-su-djeca

14 godina
odjavljen

Nema šta, 1000 na 4 milijuna je stvarno porazna brojka.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Vidi se da si se potrudio "procitati" clanke sa postavljenih linkova..

Da, meni je porazno da 1000 ljudi (to su oni koji su evidentirani) mora spavati na ulici. Meni je porazno cak i da tisucu napustenih pasa mora biti na ulici a kamoli 1000 ljudi.

14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

Da, meni je porazno da 1000 ljudi (to su oni koji su evidentirani) mora spavati na ulici. Meni je porazno cak i da tisucu napustenih pasa mora biti na ulici a kamoli 1000 ljudi.

A jesi ti čitao "priče" s tih linkova? Ja uzeo kredit (way to go), žena me napustila(žena mu ima morala kao Austrija more), ja završio na ulici, nemojte uzimati kredite (a sad se sjetio).

ROFL

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Makavelii kaže...

A jesi ti čitao "priče" s tih linkova? Ja uzeo kredit (way to go), žena me napustila(žena mu ima morala kao Austrija more), ja završio na ulici, nemojte uzimati kredite (a sad se sjetio).

ROFL

Da i sto sad? Ljudski je grijesiti, ali nije ljudski nekoga zbog pogreske unistiti za citav zivot.

Ti ne grijesis nikada? Svi tvoji potezi i izbori u zivotu su bili savrseni i biti ce uvijek takvi ubuduce?

Jbte koje nenormalne stavove ti imas u zivotu.

I nisi mi odgovorio gdje sam ja tocno ono branio rome?

18 godina
Pranja kaže...

Daj se primiri i skoncentriraj malo. Stvarno ti je izgleda sunce udarilo u glavu.

Sta su tebi ljudi samo brojke? Pa 1 covjek bez doma na 7 milijardi ljudi je vec porazna brojka.

Probaj razmislit o tome sto je drustvo, sistem i sto bi trebala biti njegova funkcija.

Takoder sto se tice prosle diskusije probaj shvatiti da svi ljudi nisu isti te da ih ima i glupih, nerazumnih, svakakvih...
Neki ce uzeti kredite koje ne mogu otplacivati te ce ih banka izbaciti na ulicu.

Kako covjek sa IQ43 moze biti sposoban odlucivati o tome kakav ce kredit dici te kako moze imati mogucnost uvida u buducnost kako bi mogao znati gdje ce ga to odvesti?

Krive su banke sto uopce jedino mjesto stanovanja uzimaju u obzir pri davanju kredita kao jamstvo s kojim se mogu namiriti, a covjek nije kriv sto je glup.

Na jedino mjesto stanovanja se uopce ne bi trebalo gledati kao na nesto sto covjek posjeduje pri davanju kredita i bok ili bi se trebalo osigurati socijalna stanbena rjesenja u drzavnom vlasnistvu za one nesretne koji su izgubili svoje mjesto stanovanja. Prva opcija je puno bolja.

Naravno, ovdje sam pisao s pretpostavkom da su ti ljudi debili bez mozga kako ih ti pokusavas prikazati, no na zalost situacija je puno slozenija te nije situacija ista kod svih ljudi...

- Psiho246
14 godina

Kako vas istrola čovjek {#}. Praktički je sveo uzimanje kredita na smrtni grijeh i iz te pozicije prdi in jor đeneral dajrekšn, pa ono, teheeehe.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

Da i sto sad? Ljudski je grijesiti, ali nije ljudski nekoga zbog pogreske unistiti za citav zivot.

Ti ne grijesis nikada? Svi tvoji potezi i izbori u zivotu su bili savrseni i biti ce uvijek takvi ubuduce?

Jest, ljudski je griješiti. Opet ti o uništavanju života. Pa nije da mu režu noge i ruke ako nema kuću.

Imaš pravo,napravio sam pogrešku-kupovao sam igre za PS2 umjesto da si kupim komp dok sam bio klinac. To me i danas progoni.

Psiho246 kaže...

Sta su tebi ljudi samo brojke? Pa 1 covjek bez doma na 7 milijardi ljudi je vec porazna brojka.

Probaj razmislit o tome sto je drustvo, sistem i sto bi trebala biti njegova funkcija.

Takoder sto se tice prosle diskusije probaj shvatiti da svi ljudi nisu isti te da ih ima i glupih, nerazumnih, svakakvih...
Neki ce uzeti kredite koje ne mogu otplacivati te ce ih banka izbaciti na ulicu.

Kako covjek sa IQ43 moze biti sposoban odlucivati o tome kakav ce kredit dici te kako moze imati mogucnost uvida u buducnost kako bi mogao znati gdje ce ga to odvesti?

Krive su banke sto uopce jedino mjesto stanovanja uzimaju u obzir pri davanju kredita kao jamstvo s kojim se mogu namiriti, a covjek nije kriv sto je glup.

Na jedino mjesto stanovanja se uopce ne bi trebalo gledati kao na nesto sto covjek posjeduje pri davanju kredita i bok ili bi se trebalo osigurati socijalna stanbena rjesenja u drzavnom vlasnistvu za one nesretne koji su izgubili svoje mjesto stanovanja. Prva opcija je puno bolja.

Naravno, ovdje sam pisao s pretpostavkom da su ti ljudi debili bez mozga kako ih ti pokusavas prikazati, no na zalost situacija je puno slozenija te nije situacija ista kod svih ljudi...

A zar nisu? JMBG, OIB , JMBAG...

Društvo je nakupina ljudi na jednom mjestu. Sistem je tu da napravi red.

Pa kakve veze ima što je netko glup-ako hoće skočiti s mosta, nečeš ga valjda zaustavljati postavljanjem ograda od 5 m samo da ne bi skočio.

Bankama je na 1. mjestu profit, kao i svim ostalim organizacijama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 18:33 (Pranja).
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Makavelii kaže...

Jest, ljudski je griješiti. Opet ti o uništavanju života. Pa nije da mu režu noge i ruke ako nema kuću.

Imaš pravo,napravio sam pogrešku-kupovao sam igre za PS2 umjesto da si kupim komp dok sam bio klinac. To me i danas progoni.

Psiho246 kaže...

A zar nisu? JMBG, OIB , JMBAG...

Društvo je nakupina ljudi na jednom mjestu. Sistem je tu da napravi red.

Pa kakve veze ima što je netko glup-ako hoće skočiti s mosta, nečeš ga valjda zaustavljati postavljanjem ograda od 5 m samo da ne bi skočio.

Bankama je na 1. mjestu profit, kao i svim ostalim organizacijama.

Gdje ce zivjeti ako nema kucu/stan?

18 godina
Makavelii kaže...

U podstanarstvu. Kod obitelji.

Nećeš vjerovati, no brdo ljudi tako živi.

14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

Iggy ti je sve rekao.

Old Iggy kaže...
Makavelii kaže...

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Makavelii kaže...

A kako ces placati rezije i stan ako nemas posao, isti onaj koji nisi imao da placas dalje kredit banci?

Vlada ima pravo ograniciti bankama kamatu na stambene kredite, vlada ima pravo izmjeniti sve moguce zakone koji bi doveli do poboljsanja statusa obicnog radnika.

Ali vlada to neradi jer ih boli uho za radnika, bitno da sebi djep napune.

A banke to placaju da se zakon nedonese koji bi pomogao ljudima a ne ih lihvario i krao,

stvarao nezaposlene i beskucnike.

Ako je itko kriv za stanje u drzavi i u svijetu onda je to vlada, nasa i strana, svejedno je, sve je to isti kriminalni krug.

Što hladnije to bolje...
18 godina
Praedator kaže...
Old Iggy kaže...

A kako ces placati rezije i stan ako nemas posao,

A kako bi inače plaćao?

Stan je samo dio priče. Mora se snaći, država pomaže dijelom, ne može osigurati svakom dovoljna primanja da bi živjeli bez rada.

17 godina
neaktivan

LoL, nije RH, ali morao sam linkati jer je presmijesno! :-D Udaljeno je 20ak minuta hoda, odo po sladoled da malo vidim izbliza :-D

http://montreal.ctvnews.ca/sinkhole-swallows-backhoe-in-downtown-montreal-1.1398446

They say freak, when you're singled out...
14 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Nemamo mi tolko razvijenu cestovnu infrastrukturu, ili ne daj boze metro, pa da se tak nekaj nama desi.

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

LoL, nije RH, ali morao sam linkati jer je presmijesno! :-D Udaljeno je 20ak minuta hoda, odo po sladoled da malo vidim izbliza :-D

http://montreal.ctvnews.ca/sinkhole-swallows-backhoe-in-downtown-montreal-1.1398446

Po komentarima ispod da se zaključiti da je Montreal normalan grad u granicama RH. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 20:36 (Camalus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice