A koje to usluge banka radi za tih 37k kn za koliko im je uvećan početni dug od 33k kn? I što nije mali overkill dati kuću od 244k kn (sudska procjena što znači da realno vrijedi i više) na dražbu da bi namirili taj prenapuhani dug? Na kraju će te familija izgubiti kuću i dobiti 174k kn za što mogu dobiti drek na šibici u vezi stambenog pitanja.
Nadalje, ako se banka osigurava tako da sjeda na imovinu, zašto onda osoba s 2k kn plaće ne može uzeti hipotekarni kredit? Kaj, banke mogu imati 10 linija obrane, a dužnici trebaju plesati na tankoj liniji i hebeš njih — kad kupiš pokvareno mlijeko u Konzumu, odmah se prijeti društvom za zaštitu potrošača, a kad su banke u pitanju, onda su one mile i dobre i nikome DZZP ni ne pada na pamet.
Shvaćam ja sve da dugove treba vraćati i totalno sam za to, te ne stajem u obranu ove familije iz razloga što su banke zle korporacije već se pozivam na razum da za (prenapuhani) dug od 70k kn nema smisla dražbiti jedinu nekretninu. Ono što treba napraviti je regulirati ovlasti banaka, a ne da za relativno male dugove ovrše kuću!
Pa lik je imao priliku da tu kuću proda za više love-on ju nije prodao i sada će banka to napraviti umjesto njega a on će se sa tim parama useliti u kuću od 80 kvadrata ili otići u podstanarstvo. Jbte, vi se svi ponašate kao da ga banka ide lupati čekičem po glavi-alo, tip je bankrotirao i sjedaju dugovi. The end.
Taj clanak je tu tek tolko kao uvod u temu. Tema su ljudi opcenito koji izgube posao i onda ih na kraju banka sjeb* ono do kraja. Izbaci ih iz kuce/stana te postanu beskucnici bez ama ikakve sanse za nekakav posao a kamoli neki normalni posao gdje bi imali neke sanse si ponovo srediti zivot.. Na kraju price oni zavrse kao beskucnici, bez posla i unistenog zivota jer tko ce zaposliti beskucnika te su na grbaci drzave sa primanjem socijale da prezive. Dakle na gubitku su i izbaceni ljudi i drzava koja daje socijalu a jedini dobitnici banka!
Znaci jos jednom za sve ostale koji citaju a ne kuze nitko ne prica o oprostu kredita nego o njegovom "zamrzavanju" dok se ne steknu povoljni uvjeti za nastavak njegovog otplacivanja. Dakle dok covjek ne stane ponovo "na noge" i pronade posao pomocu kojeg ce moci otplacivati kredit.
Joj, daj molim te-kakvi beskućnici. Stvarno pretjeruješ. imam neki filing da ili ti imaš kredu ili je netko tebi blizak uzeo kredu pa nafuravaš na to.
Kakvi beskucnici? nego sto je covjek kojeg izbace iz jedine nekretnine koje ima i koju koristi za zivot/stanovanje na ulicu? nego gdje ce spavati? hoces ga ti ili netko drugi primiti u svoju kucu/stan? naravno da ne nego ce spavati na ulici, po parkovima, napustenim zgradama i kako god se vec snalaze ti ljudi.
i ne hvala bogu nemam nikakav kredit (ja sam ona generacija o kojoj se pise puno po netu u zadnje vrijeme koja ostaje sa roditeljima u njihovom stanu makar je odavno zrela da se osamostali) a niti moji bliznji.. samo me smeta nepravda koju vidim sve vise sto na medijima (izbacivanja ljudi na ulicu od strane banke) sto na ulici uzivo (kopanje po kantama da bi prezivjeli) a vecini se zivo jeb* jer si misle kako oni ne mogu doci u tu situaciju pa pametuju zasto nisu ovo napravili ovako ili onako.. a drzava umjesto da stiti ljude od kojih i zivi ona stiti banke.