Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.372.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
The Man kaže...
E vidiš zato je tu država da takve emotivno nerazvijene osobe poput tebe prisilno unormali. 

Drugim riječima, od nas koji smo puno uložili u svoje znanje i školovanje radi budale i uzima 50% plaće na uštrb ekipe koja je u isto vrijeme, da oprostiš, ladila jaja...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Onda si definitivno falio temu.

Nije bas - iako dosta zestoko zastupam svoje stavove, nije to zato jer nisam otvoren za promjenu. S interesom citam svaki normalan reply, cak i ako nema argumenata. Samorefleksija je jedini nacin da uvidis gdje 'falis' kao covjek, i ponekad najbolje stvari naucis iz najobicnijih recenica, a gdje ces drugdje pronaci ljude koji su:

1) pametni

2) nemaju kocnica pa ce ti sasuti sve u facu, bez zadrske

3) gust im je trositi vrijeme diskutirajuci o teskim temama

Ne znam kakvi su tvoji prijatelji, ali one koji ce mene nazvati glupim kad se ponasam glupo - mogu nabrojiti na prste jedne ruke...

Vecina ostalih se brinu da mi slucajno ne povrijede osjecaje, a ciste iskrene misli drze zakopane duboko u sebi... osobno - sta ce mi prijatelj koji mi ne moze/ne zeli pokazati gdje grijesim?

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 19:34 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...
tnakir kaže...

Onda si definitivno falio temu.

Nije bas - iako dosta zestoko zastupam svoje stavove, nije to zato jer nisam otvoren za promjenu. S interesom citam svaki normalan reply, cak i ako nema argumenata. Samorefleksija je jedini nacin da uvidis gdje 'falis' kao covjek, i ponekad najbolje stvari naucis iz najobicnijih recenica, a gdje ces drugdje pronaci ljude koji su:

1) pametni

2) nemaju kocnica pa ce ti sasuti sve u facu, bez zadrske

3) gust im je trositi vrijeme diskutirajuci o teskim temama

Ne znam kakvi su tvoji prijatelji, ali one koji ce mene nazvati glupim kad se ponasam glupo - mogu nabrojiti na prste jedne ruke...

Vecina ostalih se brinu da mi slucajno ne povrijede osjecaje, a ciste iskrene misli drze zakopane duboko u sebi... osobno - sta ce mi prijatelj koji mi ne moze/ne zeli pokazati gdje grijesim?

Eto vidis, ja sam ti onda pravi frendač jer sam ti u lice (ekran, kako oš) rekao da su ti ovi stavovi glupi :) Bar po mom misljenju.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 20:26 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Eto vidis, ja sam ti onda pravi frendač jer sam ti u lice (ekran, kako oš) rekao da su ti ovi stavovi glupi :) Bar po mom misljenju.

Pa, prihvatio sam invite na Facebooku! {#} Zar ti to nije dovoljan dokaz {#}

13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
tnakir kaže...

Pa, prihvatio sam invite na Facebooku! {#} Zar ti to nije dovoljan dokaz {#}

Deus, frende, nisam to namjerno tako iznio. Nema naprosto dobre potkrepe suprotne teze, da je čovjek u biti individualno biće. :)

Parva Diplodocus
17 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Deus, frende, nisam to namjerno tako iznio. Nema naprosto dobre potkrepe suprotne teze, da je čovjek u biti individualno biće. :)

Hmmm... pa u tom slucaju, OK {#} Drustvena smo bica :-) Ja sam psihotican :-D Ili, vjerojatnije, ne razumijem pojam 'drustveno'...

16 godina
neaktivan

Brijem da je ovo neka furka na Dr. Housea, a kad dođe mamica onda se pretvara u "social" leptirića {#}

Al šta je je, čovjek ima puno lica i upitno koliko je svako od njih "društveno". Društveni smo po defoltu (ni nemaš izbora u startu) jer bez društva nebi ni mjesec dana preživili, pa oš neš ovisiš o nekome, bar da te hrani i briše dupe itd. Kad prođeš taj socijalno-interaktivno intezivan dio života (škola, mladost..) .... dalje se sve svodi na promjene "uloga". Ne mislim na double ličnosti i te poremećaje, nego to je sve dio tebe samo što u određenom trenutku biraš točno određenu ulogu - lice. Nisu sva lica društvena al za većinu koja jesu mislim da zaista nemaš izbora taman da i želiš da sva budu anti-social.

Pitaj mamu, ona će ti najbolje znat reć kakav si si :D

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan

Isuse Kriste, pa ja taj transkript ne mogu niti citati, pa ti ljudi uopce ne znaju govoriti?! {#}

"Zato što sad primjer! Samo pogledaj, obnovili smo od Ministarstva kulture objekte."

"Konkretno, vi dobivate jako puno, nove izbore za gradonačelnika, nije upitno uopće tko će tu pobijediti, ali novi izbori ne trebaju nikom mislim najmanje. Šta ja dobivam osim što ću reći da sam šta? Za proračun? Za šta?"

"Nisam se dvoumila, nego onak. Malo sam se. To je vis-à-vis one priče da sam ja rekla da je preko dvoje ljudi do mene. Mislim da. Ne treba."

"Znači, da ja kažem da apsolutno to budeš sigurna, da što razgovaramo mi. Ne, nitko, nitko, ali nitko."

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
The Man kaže...
E vidiš zato je tu država da takve emotivno nerazvijene osobe poput tebe prisilno unormali. 

Drugim riječima, od nas koji smo puno uložili u svoje znanje i školovanje radi budale i uzima 50% plaće na uštrb ekipe koja je u isto vrijeme, da oprostiš, ladila jaja...

Vas je uvijek manje, a gleda se prosjek. Tak je kak je i boljše nemere.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
14 godina
odjavljen

Ma to su svjetske budale-proizvodnja, proizvodnja, proizvodnja i proizvodnja-samo nas to može spasiti-kakvi hebeni rezovi? Nek si žile režu kada su očito za qrac išli na taj ekonomski.

The Man kaže...

Vas je uvijek manje, a gleda se prosjek. Tak je kak je i boljše nemere.

Može biti-rokneš lopatom ove ispodprosječne u glavu i ostanu ti iznadprosječni. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Može biti-rokneš lopatom ove ispodprosječne u glavu i ostanu ti iznadprosječni. {#}

Poslušaj i shvatit ćeš...

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
14 godina
odjavljen
The Man kaže...

Nemrem ti ja to slušat-krvare mi uši od toga. Ništa "jače" od power metala ne toleriram.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
The Man kaže...

Nemrem ti ja to slušat-krvare mi uši od toga. Ništa "jače" od power metala ne toleriram.

17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Nije lose - ali kad cujem hrvatski ("Smrt dolaziiiiiiii"), ne mogu ga uzeti zaozbiljno.... zvuce mi kao neka parodija samih sebe :-D

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
The Man kaže...

Nije lose - ali kad cujem hrvatski ("Smrt dolaziiiiiiii"), ne mogu ga uzeti zaozbiljno.... zvuce mi kao neka parodija samih sebe :-D

Likovi su braća (dakle Srbi).

http://www.cmar-net.org/interview/interview_horrorpiknik2011.php

13 godina
neaktivan

Pustite vi te priče o globalnom zatopljavanju, smrti u ulicama, špijunaži, korupciji... Prestanite se toliko bojati, život je prolazna stvar. Ne možemo znati da li ćemo sutra doživjeti automobilsku nesreću i umrijeti, ubiti nas neki tinejdžer željan da se dokaže ili će SAD i Rusija pokrenuti nuklearni rat zbog Snowden-a ili zbog Sirije. Život je jedan, ali je prolazan, radi šta voliš i posmatraj sve oko sebe kao jedan veliki show, kao jednu ogromnu televizijsku seriju. Tačno je, umrijećeš. I svi ljudi će, ili zbog nuklearne katastrofe, ili zbog globalnog zatopljavanja, nije bitno, ali opet će ovaj show doživjeti sretan kraj: Zemlja će nastaviti dalje. Mi ljudi smo tu samo 100-200 hiljada godina u njenoj 6,5 milijardi dugoj povijesti i svi naši tragovi će nestati brže nego što nam je trebalo da ih napravimo. Zemlja se zna brinuti o sebi, mi ljudi ne znamo.

Postoji mnogo toga pogrešno sa našim društvom, ali gledajte to na ovaj način: sve to pogrešno će nekada nestati. Baš kao i mi. Baš kao i 25 drugih vrsta svakoga dana. Baš kao i Zemlja jednog tako udaljenog dana da je to potpuno nepojmljivo za naše shvatanje vremena

14 godina
odjavljen
The Man kaže...

Prava stvar. {#}

13 godina
protjeran
Pranja kaže...

Ma to su svjetske budale-proizvodnja, proizvodnja, proizvodnja i proizvodnja-samo nas to može spasiti-kakvi hebeni rezovi? Nek si žile režu kada su očito za qrac išli na taj ekonomski.

Znaju oni to i sami, samo što su plaćenici i veleizdajici. Realno, oni bi trebali trunit u zatvoru, a Hrvatski građani imati najmanje 5-8 puta veću kupovnu moć.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

.... imati najmanje 5-8 puta veću kupovnu moć.

Na osnovu cega? Megaglomazne industrije? Turizma na razini Aspena?

14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Space Buddha kaže...

Na osnovu uklanjanja 80 % administracije u državi, raznih uhljeba, rođaka i nekompetentnih ljudi s visokih položaja.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Deus ex machina kaže...
Space Buddha kaže...

Na osnovu uklanjanja 80 % administracije u državi, raznih uhljeba, rođaka i nekompetentnih ljudi s visokih položaja.

To su preduvjeti za takav standard ali svejedno ga nebi imali jer proizvodnje jednostavno nemamo. Dakle uz te preduvjete jos bi trebalo sigurno 20-30 godina razvoja industrije. Znaci da su bili od samog pocetka takvi uvjeti, da industrija, tvornice koje su postajale nisu razjebane, unistene i rasprodane  te uz daljnji razvoj danas bi mozda imali takav standard.

13 godina
protjeran

Proučite malo pokret ZAJEDNO i njihovu strategiju, na jesen organiziraju referendum za prijevremene izbore.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Dobro, to bi pomoglo, ali da bi povisilo kupovnu moc znacajno - ne bi.

Problem je dvojak:

1. Kupovina osnovnih potreba: hrana, stan, struja... eventualno namjestaj.

2. Kupovina luksuza.

Osnovne potrebe se obicno proizvode lokalno i jeftine su jer nema import/export trosarina i obicno se subvencioniraju. U hrvatskoj, koliko je meni poznato, hrana je skuplja nego uvozna, a divlji kapitalizam je poucio 'biznismene' da ljude treba guliti, tako stanovi nisu bas jeftini.

Recimo da se ovaj problem rijesi, kroz drzavne zakone i sankcije, i sad imas jeftinu hranu i jeftino stanovanje.

To ti ne garantira ni najmanje da ce ti isto tako japanski TV, japanski auto, ili americki iPhone biti dostupni, dapace, mogli bi biti jos i _skuplji_ jer kad se drzava prestane dodvoravati ostalim drzavama u vezi razmjene dobara, onda joj ove nabiju sankcije pa se neke stvari niti ne uvoze vise tamo (tj. embargo).

Hrana je na Kubi super jeftina... iPhone kosta vjerojatno vise nego dva automobila.

Zato kazem - jedini nacin da budes dio zapadnog drustva i da imas dobru kupovnu moc je jaka industrija ili jak turizam. Nesto sto donosi u drzavnu kasu velike kolicine snazne valute.

@Space buddha

Prijevremene izbore? Zasto? Zele smijeniti vladu koja po prvi put u 16 godina nesto i radi? Svasta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 1:57 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Pranja kaže...

Dobro, to bi pomoglo, ali da bi povisilo kupovnu moc znacajno - ne bi.

Problem je dvojak:

1. Kupovina osnovnih potreba: hrana, stan, struja... eventualno namjestaj.

2. Kupovina luksuza.

Osnovne potrebe se obicno proizvode lokalno i jeftine su jer nema import/export trosarina i obicno se subvencioniraju. U hrvatskoj, koliko je meni poznato, hrana je skuplja nego uvozna, a divlji kapitalizam je poucio 'biznismene' da ljude treba guliti, tako stanovi nisu bas jeftini.

Recimo da se ovaj problem rijesi, kroz drzavne zakone i sankcije, i sad imas jeftinu hranu i jeftino stanovanje.

To ti ne garantira ni najmanje da ce ti isto tako japanski TV, japanski auto, ili americki iPhone biti dostupni, dapace, mogli bi biti jos i _skuplji_ jer kad se drzava prestane dodvoravati ostalim drzavama u vezi razmjene dobara, onda joj ove nabiju sankcije pa se neke stvari niti ne uvoze vise tamo (tj. embargo).

Hrana je na Kubi super jeftina... iPhone kosta vjerojatno vise nego dva automobila.

Zato kazem - jedini nacin da budes dio zapadnog drustva i da imas dobru kupovnu moc je jaka industrija ili jak turizam. Nesto sto donosi u drzavnu kasu velike kolicine snazne valute.

@Space buddha

Prijevremene izbore? Zasto? Zele smijeniti vladu koja po prvi put u 16 godina nesto i radi? Svasta.

Pa ustvari ne rade nista osim sto smisljaju sve moguce nacine da uberu sto vise poreza i da rasprodaju sto mogu da bi pokrili dugove i to samo kamate.

Ako nema industrije i ulaganja u nju nema nicega. Nisu nista bolji od HDZ-a. HDZ i SDP su ustvari samo dvije frakcije istog sistema, iste ekipe, nista vise i nista manje.

17 godina
neaktivan
Makavelii kaže...

Pa ustvari ne rade nista osim sto smisljaju sve moguce nacine da uberu sto vise poreza i da rasprodaju sto mogu da bi pokrili dugove i to samo kamate.

Ako nema industrije i ulaganja u nju nema nicega. Nisu nista bolji od HDZ-a. HDZ i SDP su ustvari samo dvije frakcije istog sistema, iste ekipe, nista vise i nista manje.

OK, prihvacam da sam neinformiran dovoljno dobro nedovoljno informiran; sta bi, po vama, jedna kvalitetna vlada trebala napraviti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 2:16 (Deus ex machina).
14 godina
Deus ex machina kaže...
Makavelii kaže...

OK, prihvacam da sam neinformiran dovoljno dobro nedovoljno informiran; sta bi, po vama, jedna kvalitetna vlada trebala napraviti?

Ne krasti narod? Al doslovno...

Što je na kraju dana, ipak to naša i samo naša krivica.

http://www.gifsforum.com/images/gif/i%27m%20out%20of%20here/grand/im-out-of-here-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-748.gif

Ubi bene, ibi patria.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Makavelii kaže...

Pa ne znam recimo par stvari koje mi odmah padaju na pamet:

1) Prestati se zaduzivati, postojeci dug (ili veliku vecinu duga npr 90%) proglasiti nelegitimnim i otpisati (ovo su vec ucinile neke drzave kao npr. argentina i ispalo je sasvim ok tako da ne pricam napamet)

2) Konacno provesti pravu reviziju pretvorbe i privatizacije te ono sto su pokrali i rasprodali nacionalizirati.

3) Sav novac koji se bacao na otplatu duga i kamata preusmjeriti u razvoj industrije/visoke tehnologije i poljeprivrede.

4) Maknuti uhljebe iz drzavne uprave, ukinuti povlastene mirovine i slicno.

5) Prestanak financiranja crkve i nevladinih udruga od kojih valjda 95% njih sluzi samo za izvlacenje novaca iz proracuna. (npr. samo na katolicku crkvu godisnje bacamo oko miljardu kuna)

6) Uvodenje fiksalnih blagajni ministarstvima, drzavnoj upravi opcenito te vjerskim institucijama.

7) Smanjiti porez te zaposliti ljude koji ce znati kako izvuci novac iz EU fondova.

8) Zabrana privatiziranja drzavne imovine/firmi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 2:53 (Makavelii).
14 godina
odjavljen
Makavelii kaže...

To su preduvjeti za takav standard ali svejedno ga nebi imali jer proizvodnje jednostavno nemamo. Dakle uz te preduvjete jos bi trebalo sigurno 20-30 godina razvoja industrije. Znaci da su bili od samog pocetka takvi uvjeti, da industrija, tvornice koje su postajale nisu razjebane, unistene i rasprodane  te uz daljnji razvoj danas bi mozda imali takav standard.

Jesu,preduvjeti su,ali to može zaustaviti povećanje vanjskog duga, jer budimo realni, država troši (pre)više nego što zarađuje.

Space Buddha kaže...

Proučite malo pokret ZAJEDNO i njihovu strategiju, na jesen organiziraju referendum za prijevremene izbore.

Bravo! I opet dovedi Kradeze na vlast. {#}   Pa ova Vlada ako ništa barem nešto i radi (pritom mislim na Linića).

Makavelii kaže...

Čekaj, kakvih poreza? Misliš na fiskalizaciju? To je ionako porez koji i pripada državi,samo je "pametan" narod izbjegavao plaćanje dotičnog. Treba narod mijenjati a ne vlast jer je narod taj koji je tu vlast postavio. No ipak ima nekih naznaka promjene u glavama jer više ne viđamo najveću kriminalnu organizaciju na čelu države.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 11:01 (Pranja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice