Ova mi je odlična: "Negaciju u futuru pišimo s bjelinom" - ne razmakom, a ne... Bjelinom!
Bjelina je pravilan izraz, koliko god smiješno zvučalo. Pojam razmaka opisuje format teksta, npr. razmak između riječi ili između redova. Trust me, na hrvatskom sam trebao pišati krv u srednjoj.
Može i razmak i bjelina, s tim da je razmak preporučen, a bjelina dopuštena.
Bjelina se bitno rjeđe koristi, pa je i normalna gornja reakcija. Osobno ne znam da sam ikada upotrijebio taj termin jer može biti višeznačan ("Kakve su ti ovo bjeline u tekstu?" može se odnositi na razmake, a može i na nedostajući ili raštrkan tekst), a malo i djeluje kao da dijete opisuje nešto što vidi, a ne zna mu ime...
Meni je u toj javnoj raspravi smješnija od terminologije "argumentacija" koja glasi: "... Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara predložio hrvatskoj javnosti devet načela pravopisa koja, kako kažu, podupire 500.000 hrvatskih branitelja, a s njihovim obiteljima vjerojatno i više od polovice stanovništva Hrvatske."
ROFLMAO. Ono - pitali stožeraši svakoga od "500.000 branitelja" što on misli o pravopisu. A i inače je, bolan, poznato da ako si branitelj, onda se automacki razumiš u sve, ali S-V-E, pa tako i pravopis, nema veze ako si do jučer gonja ovce po livadi.
A kako kaže ćaća-branitelj, undak tako i ostatak vamilije, nega si pilot, što bi rekao Kerum....

If you have a garden and a library, you have everything you need.